Palkan saaminen äidin tai isän hoitamisesta. Oletko oikeutettu? (2024)

Avustettu asuminen

Sisällysluettelo

  • Johdanto
  • Medicaid-vaihtoehdot
  • Ohjelmat veteraaneille
  • Muita vaihtoehtoja

Parhaiksi arvioidut avustetut asumisyhteisöt kaupungin mukaan

Johdanto

Monet aikuiset lapset ihmettelevät, voivatko he saada korvausta niistä lukemattomista tunteista, jotka he viettävät ikääntyvien vanhempiensa hoitamiseen. Tämä koskee erityisesti niitä perheenjäseniä, jotka hoitavat läheistä, jolla on Alzheimerin tauti tai jokin muu dementia. Lyhyt vastaus tähän kysymykseen on kyllä, se on mahdollista. Valitettavasti lyhyt vastaus ei riitä, koska aihe on monimutkainen. Monet muuttujat vaikuttavat siihen, onko hoitoa tarvitseva läheinen oikeutettu tällaiseen apuun, ja monet ihmiset eivät kysy, ovatko he itse omaishoitajina tukikelpoisia.

Seuraava artikkeli tutkii kattavasti monia erilaisia ​​vaihtoehtoja ja ohjelmia, joilla perheenjäsenille voidaan maksaa omaishoitajina. Tämä syvällinen tutkiminen on kuitenkin raskasta luettavaa, eivätkä monet ohjelmat ole lukijalle merkityksellisiä erilaisten kelpoisuuskriteerien, kuten veteraanin aseman, tulojen tai asuinvaltion, perusteella. Vaihtoehtoinen lähestymistapa on käyttää meidänMaksullinen omaishoitajaohjelma. Tämä interaktiivinen työkalu kysyy sarjan kysymyksiä ja tarjoaa lukijalle luettelon ohjelmista, jotka liittyvät heidän perheensä tilanteeseen.

Hyödyllisiä resursseja

  • Hae apua Medicaidin pätevyyteen
  • Vaihtoehtoja hoitokodille
  • Löydä taloudellista apua hoitoon
  • Löydä edullinen vanhustenhoitopalvelu

Medicaid-vaihtoehdot

Kaikista ohjelmista, jotka maksavat perheenjäsenille omaishoitajina, Medicaid on yleisin maksulähde. Medicaidilla on ohjelman osallistujaa koskevat kelpoisuusvaatimukset, ja sillä on säännöt, jotka määräävät, kuka saa tarjota heille hoitoa. Vaikka Medicaidin on perinteisesti ajateltu maksavan hoitokodin hoidosta, nykyaikaiset Medicaid-ohjelmat tarjoavat avun vaihtoehtoja hoitokotien ulkopuolella, edunsaajan kotona tai ensisijaisessa asuinpaikassa. Olemme tunnistaneet neljän tyyppisiä Medicaid-ohjelmia / -vaihtoehtoja, joiden avulla perheenjäsenille voidaan maksaa omaishoitajina. Huono uutinen on, että kaikki neljä eivät ole saatavilla kaikissa osavaltioissa, mutta hyvä uutinen on, että ainakin yksi neljästä on saatavilla kaikissa osavaltioissa.

HCBS Waivers ja 1915(c) Waivers

Ensimmäinen ja yleisin Medicaid-vaihtoehto on Medicaid Waivers. Näitä kutsutaan usein HCBS Waiversiksi, lyhenne sanoista Home and Community Based Services, tai 1915(c) Waivers tai joskus § 1115 Waivers. Poikkeukset antavat valtioille mahdollisuuden maksaa hoito- ja tukipalveluista hoitokotien ulkopuolella asuville henkilöille. Yleensä he maksavat henkilökohtaisesta hoidosta (avustajokapäiväistä toimintaa, kuten syöminen, pukeutuminen ja liikkuminen) ja kotityöpalveluita vanhuksille tai vammaisille, jotka asuvat kodeissaan tai perheenjäsentensä kodissa.

Useimpien osavaltioiden Medicaid-lupauksissa on vaihtoehto nimeltä "Consumer Direction". Kuluttajaohjauksen avulla edunsaaja ("kuluttaja" tai "hoidon saaja") voi ohjata tai valita, keneltä hän saa hoitopalveluita. Tällä vaihtoehdolla hoidon saaja voi halutessaan saada hoitoa perheenjäseneltä, kuten aikuiselta lapselta, ja Medicaid korvaa aikuiselle lapselle iäkkään vanhemman hoidon. Useimmissa tapauksissa täysi-ikäiselle lapselle / hoitajalle maksetaan kotihoidosta Medicaidin hyväksymää kotihoidon tuntihintaa, joka on oman valtionsa mukainen. Hyvin likimääräisesti, omaishoitajat voivat odottaa saavansa 9,00–19,25 dollaria tunnissa.

On tärkeää huomata, että ilmaisua "kuluttajan suunta" ei käytetä kaikissa osavaltioissa. Kuluttajaohjauksen käsite on kuitenkin saatavilla kaikissa osavaltioissa. Useita muita termejä tai lauseita käytetään kuvaamaan tätä samaa käsitettä. Osavaltiosta riippuen vaihtoehtoisia kieliä voivat olla osallistujaohjatut palvelut, itseohjautuva hoito, käteinen ja neuvonta, valintaohjelmat ja itsehallinnoidut palvelut.

Poikkeuksia tarjotaan vaihtoehtona hoitokodille. Luopumisnimet, kelpoisuusvaatimukset ja edut ovat erilaisia ​​kussakin osavaltiossa. Vaikka hoitokodissa Medicaid on oikeus, luopuminen ei ole oikeuksia. Niiden ilmoittautuminen on rajoitettu, mikä tarkoittaa, että ohjelmaan voidaan ilmoittautua tietty määrä ihmisiä, ja jonotuslistat ovat melko yleisiä. Saatavilla on täydellinen luettelo luopumista, joiden avulla perheenjäsenet voivat maksaa omaishoitajinatässä.

Medicaid Personal Care Services

Valtion Medicaid-ohjelmat kattavat usein henkilökohtaisen hoidon tavanomaisessa Medicaid-ohjelmassaan, jota joskus kutsutaan "Medicaid State Planiksi". Toisin kuin Waivers, tavallinen Medicaid on oikeutettu ohjelma; Jos hakija täyttää kelpoisuusvaatimukset, hän voi saada etuuksia. Jonotuslistoja ei ole olemassa. Huomaa, että jotkin osavaltiot päättävät tarjota henkilökohtaisia ​​​​hoitopalveluja kotona ja yhteisössä osavaltiosuunnitelmansa kautta Community First Choice (CFC) -nimisen vaihtoehdon kautta.

Samoin kuin Waivers tarjoaa kuluttajille suunnattuja palveluja, State Plan Personal Care antaa usein edunsaajalle mahdollisuuden valita hoidon tarjoajansa. Perheenjäsenet, mukaan lukien täysi-ikäiset lapset, voidaan valita hoitamaan äitejä ja isiä. Jälleen, kuten Waivers, aikuisten lasten omaishoitajille maksetaan Medicaidin hyväksymä tuntipalkka heidän ponnisteluistaan. Alkuilmoittautumisvaiheessa iäkäs ihminen arvioidaan ja selvitetään, kuinka monta tuntia viikossa hän tarvitsee hoitopalveluja. Saatavilla on luettelo valtion Medicaid-ohjelmista, jotka tarjoavat palveluntarjoajan valinnan henkilökohtaiseen hoitoetuuksiinsatässä. Lukijoiden tulee olla tietoisia näiden ohjelmien käyttämistä eri nimistä, joita ovat Personal Assistance Services (PAS), Personal Care Assistance (PCA), Attendare Care ja Personal Attendants. Joskus osavaltiot eivät halua erottaa tätä vaihtoehtoa erilliseksi ohjelmaksi, vaan kutsuvat sitä vain henkilökohtaiseksi hoitoetuksi tavallisessa Medicaid-ohjelmassaan.

Medicaid-hoitajan vapautus

Omaishoitajan vapautusta kutsutaan myös lapsen hoitajapoikkeukseksi. Tämä vaihtoehto ei suoraan maksa aikuisen lapsen hoitotyöstä tuntiperusteisesti, vaan korvaa ne välillisesti. Tämän vaihtoehdon ymmärtämiseksi paremmin tarvitaan taustatietoja Medicaid-kelpoisuudesta. Vanhusten kelpoisuus riippuu pitkälti heidän tuloistaan ​​ja omaisuudestaan. Oma koti, jos Medicaid-osallistuja asuu siinä, katsotaan vapautettua omaisuuseräksi. Jos kuitenkin muutetaan kotoaan (esimerkiksi vanhainkotiin), hänen kotiaan ei enää pidetä vapautettuna omaisuuseränä (ellei heidän puolisonsa asu siellä tai Medicaid-saaja ilmaisee aikomuksensa palata kotiin). Vanhuksen kuollessa hänen valtionsa voi yrittää ottaa kodin tai osan kodin arvosta korvaukseksi vanhuksen hoidosta. Tämä tunnetaan nimellä Medicaid Estate Recovery.

Omaishoitajavapautus mahdollistaa sen, että täysi-ikäinen lapsi, joka huolehtii iäkkäästä vanhemmastaan ​​vanhempiensa kodissa, voi periä kodin sen sijaan, että valtio ottaisi kodin perinnön sääntöjen mukaisesti. On lisävaatimuksia. Aikuisen lapsen tulee asua kotona vanhempansa kanssa ja huolehtia siitä vähintään kaksi vuotta. Heidän tarjoamansa hoidon tason on estettävä vanhempiensa sijoittaminen vanhainkotiin, ja heillä on oltava lääketieteelliset asiakirjat tämän tosiasian vahvistamiseksi.

Se, kuinka paljon aikuinen lapsi saa korvauksena, riippuu kodin arvosta ja vanhempien omasta pääomasta kotona.

Omaishoitajan vapautus on monimutkainen. Siksi on erittäin suositeltavaa, että perheet suunnittelevat tämän vaihtoehdon etukäteen välttääkseen sekä Medicaid- että perhekonfliktit. Yksi tölkkiLue lisää omaishoitajan vapautuksesta täältätaiota yhteyttä Medicaid-suunnitteluasiantuntijaankeskustellaksesi, toimisiko tämä vaihtoehto perheellesi ja miten.

Aikuisten sijaishoito

Rajallisessa määrässä osavaltioita Medicaid sallii aikuisten lasten tulla aikuisten sijaishoidon tarjoajiksi ikääntyville vanhemmilleen. Tässä tilanteessa ikääntyvä vanhempi muuttaa aikuisen lapsensa kotiin. Omaishoitaja/lapsi vastaa henkilökohtaisesta hoidosta, avustamisesta arjen toiminnassa, ruokailusta, kuljetuksesta lääkärin vastaanotolle ja muusta tuesta. Medicaid rahoittaa edelleen iäkkään vanhemman sairaanhoitoa, reseptejä jne. Vastineeksi Medicaid korvaa aikuiset lapset hoitopalveluistaan, mutta ei huonetta ja ruokailua. Lain mukaan Medicaid ei voi maksaa huonetta ja ruokailua. Monet osavaltiot tarjoavat kuitenkin täydentävää taloudellista apua valtion varoista Medicaidin edunsaajille, jotka asuvat aikuisten sijaiskotitilanteessa. Tämä ylimääräinen taloudellinen tuki on tarkoitettu huone- ja ruokailukuluihin. Yhteenvetona voidaan todeta, että aikuisten lasten hoitajat saavat korvauksen kahdesta lähteestä, Medicaidista ja valtion lisäohjelmasta. On arvioitu, että huoltajalapselle maksetaan 1550–2550 dollaria kuukaudessa riippuen ikääntyvän vanhemman tarvitsemasta hoidon tasosta ja tietysti hänen asuinvaltiostaan.Valtion Medicaid-ohjelmat, jotka tarjoavat aikuisten sijaishoitoa.

Ohjelmat veteraaneille

Veteraanien ohjaamat koti- ja yhteisöpohjaiset palvelut

Tästä ohjelmasta käytetään usein lyhennettä VD-HCBS tai siihen viitataan epävirallisesti nimellä Veterans Directed Care. Ohjelma on avoin kaikille VA:n terveydenhuoltojärjestelmään tällä hetkellä ilmoittautuneille veteraaneille, joiden hoitovaatimukset ovat sellaiset, että tarvitaan "hoitajien kotitason hoitoa". Veteraanien ohjatussa hoidossa veteraanit voivat valita, keneltä he saavat hoitopalveluita. Veteraanit, joilla on tietyn tason hoitotarpeita, tarvitsevat henkilökohtaista hoitoa tai henkilökohtaista hoitoa. Tämä ohjelma antaa veteraaneille mahdollisuuden palkata kenet tahansa, mukaan lukien perheenjäsenet, kuten heidän aikuiset lapsensa, tarjoamaan heille henkilökohtaisen hoitopalvelun.

Aikuisten lasten omaishoitajille maksetaan tuntipalkka. Veterans Health Administration määrittää tämän koron vuosittain, ja sitä muutetaan kotihoidon kustannusten alueellisten erojen mukaan. On vaikea ennustaa tarkasti, mitä omaishoitajat saavat, koska jokaiselle veteraanille arvioidaan eri määrä kotihoitoapua. Omaishoitajat saattavat kuitenkin odottaa saavansa ponnisteluistaan ​​8,44–20,00 dollaria tunnissa.

Ohjelmaa toteutetaan paikallisella tasolla osallistuvien VA Medical Centerien kautta.Katso lista osallistuvista VAMC:istä täältä.

Veteran's Aid & Attendance- ja Housebound-eläkkeet

Veteraanieläkkeet, joita kutsutaan Aid & Attendance- ja Housebound -etuiksi, ovat ohjelmia, jotka on suunniteltu erityisesti sodan veteraaneille ja heidän puolisoilleen. Se, miten niitä voidaan käyttää maksamaan yksilöille ikääntyvien vanhempiensa hoitoa, on hieman monimutkaista. On tärkeää ymmärtää, että veteraanin tai hänen puolisonsa saaman eläkkeen dollarimäärä riippuu hänen nykyisistä, eläkkeisiin liittymättömistä tuloista. Toinen tärkeä tekijä on tuloja laskettaessa veteraaniasiainministeriö sallii edunsaajan vähentää tuloistaan ​​kaikki hoitoon liittyvät kulut. Tämä voi sisältää yksittäisen tai kotihoidon viraston tarjoaman henkilökohtaisen avun kustannukset. Siksi ikääntyvä vanhempi voi palkata aikuisen lapsensa yksityiseksi omaishoitajaksi. Aikuinen lapsi laskuttaa vanhemmaltaan hoitopalveluista, vanhempi vähentää laskut tuloistaan ​​ja VA kasvattaa eläkesekkiään laskujen määrällä. Vaikka tämä lähestymistapa on hämmentävä ja näennäisesti kiertoliittymä, se on hyvin dokumentoitu, laillinen ja monien VA-etujen asiantuntijoiden kannustama.taiota yhteyttä VA Eläkesuunnittelun asiantuntijaanselvittääksesi, onko perheesi kelpoinen, ja keskustellaksesi, voiko jompikumpi näistä lähestymistavoista toimia sinulle.

Vanhustenhuollon taloudellisen avun paikannus

  • Tutustu kaikkiin vaihtoehtoihin
  • Hae yli 400 ohjelmasta

Aloittaa

Muita vaihtoehtoja

Osavaltiopohjaiset, ei-Medicaid-ohjelmat

Consumer Direction käsite (keskusteltu Medicaidissa) ei rajoitu Medicaid-ohjelmiin. Useimmat osavaltiot tarjoavat niitä, jotka on löyhästi luokiteltu hoitokodin ohjaamisohjelmiksi. Nämä ovat valtion rahoittamia ohjelmia, jotka tarjoavat apua kotona asuville iäkkäille henkilöille, joiden tavoitteena on estää näiden henkilöiden tarpeeton sijoittaminen Medicaidin rahoittamiin hoitokodeihin. Jotkut näistä valtion ohjelmista mahdollistavat hoitopalvelujen kuluttajaohjauksen. Toisin sanoen ohjelman osallistujille annetaan joustavuus valita omat hoitajansa. Tämä antaa osallistujille mahdollisuuden valita aikuiset lapsensa tarjoamaan heille hoitopalveluita ja apua sen sijaan, että he työskentelevät valtion valitseman hoitajan tai kotihoidon viraston kanssa. Omaishoitajille maksetaan kotihoidon keskimääräistä tuntihintaa vastaava palkka omalla maantieteellisellä alueellaan.

Valitettavasti nämä ohjelmat eivät ole saatavilla kaikissa osavaltioissa. Tätä vaihtoehtoa rajoittaa edelleen se, että jotkin ohjelmat mahdollistavat kuluttajien ohjauksen, mutta eivät salli perheenjäsenten palkkaamista. Lopuksi monet näistä ohjelmista ovat tarveharkintaisia ​​(tämä tarkoittaa, että kelpoisuus perustuu osallistujan taloudellisiin resursseihin).Katso luettelo valtion ohjelmistajotka mahdollistavat kuluttajan ohjauksen täällä.

Henkivakuutus

Henkilöt, joilla on henkivakuutus, jonka kuolemantapausetuus on arvoltaan yli 50 000 dollaria, voivat käyttää näitä vakuutuksia maksaakseen perheenjäsenilleen hoidon tarjoamisesta. Kuten monet tässä artikkelissa kuvatut ohjelmat, prosessi on monimutkainen. Vakuutuksenottaja osallistuu eläessään niin sanottuun elämänratkaisuun. Henkivakuutus on henkivakuutuksen myyntiä kolmannelle osapuolelle vakuutuksenottajan elossa. Ostaja maksaa vakuutuksenottajalle kertasuorituksen, hän ottaa vastuulleen kuukausimaksut ja vakuutuksenottajan ohittaessa perii koko kuolemantapausetuuden. Tämän lähestymistavan mukaisesti alkuperäinen vakuutuksenottaja saa kertasumman käteistä vakuutuksestaan ​​ollessaan elossa.

Nämä rahat voidaan käyttää suoraan perheenjäsenen, kuten pojan tai tyttären, hoitoon. Parempi vaihtoehto on kuitenkin olemassa, nimeltään Medicaid Life Settlement. Tämän tyyppinen elinkaariratkaisu antaa vakuutuksenottajalle mahdollisuuden säilyttää Medicaid-saantimahdollisuuden tulevaisuudessa, jos heidän elinkaariratkaisunsa tuotot loppuvat. Tästä strategiasta ja sen eduista ja haitoista löytyy perusteellisempi tutkimustässä.

Pitkäaikaishoitovakuutus

Jotkut vanhukset, joilla on pitkäaikaishoitovakuutus, voivat käyttää tämän vakuutuksen etuja maksaakseen lapsilleen hoidon tarjoamisesta. Jokainen käytäntö on erilainen, ja jotkin käytännöt voivat nimenomaisesti kieltää perheenjäsenten korvauksen. Tällaiset säännöt ovat kuitenkin suhteellisen harvinaisia. Yleisempi on pitkäaikaishoidon vakuutus, joka edellyttää hoidon tarjoajilta lupaa. Onneksi tämän ei pitäisi estää vakuutuksenottajan perheenjäsenille maksettavaa hoitoa. Se luo kuitenkin pienen logistisen esteen, koska pojan tai tyttären on hankittava toimilupa hoitajaksi ja rekisteröidyttävä paikallisiin viranomaisiin. Vaikka tämä prosessi saattaa kuulostaa pelottavalta, se on itse asiassa melko yksinkertainen ja nopea prosessi. Aikuisten lasten, jotka ovat nyt palkallisia omaishoitajia, on ilmoitettava tulonsa tulona ja maksettava verot kuten muutkin tulot.

Palkallisia perhevapaita koskevat lait

Paid Family Leave (PFL) on eräänlainen ohjelma, jonka avulla työskentelevät henkilöt voivat pitää vapaata työstään (tai ei-peräkkäisiä vapaapäiviä) perheenjäsenensä hoitamiseksi. Palkallisia perhevapaita koskevat lait eivät rajoitu ikääntyvien vanhempien hoitamiseen, vaan myös heidän lapsistaan ​​tai puolisoistaan ​​voidaan huolehtia. Ikääntyvien vanhempien hoitaminen on kuitenkin olennaisinta tämän artikkelin kannalta. Omaishoitajat saavat edelleen suuren osan palkastaan ​​ja he ovat laillisesti suojattuja työpaikkansa tai sairausvakuutuksensa menettämiseltä.

Useimmat lait maksavat aikuisille lapsille 4–12 viikon ajalta, joten tämä ei ole pysyvä ratkaisu useimmille perheille. Palkallista lomaa ei kuitenkaan tarvitse pitää yhtenä peräkkäisenä ajanjaksona. Sen sijaan hoitava lapsi voisi pitää yhden vapaapäivän joka viikko useiden kuukausien ajan. Lisäksi useat sisarukset voisivat pitää peräkkäistä palkallista perhevapaata, jos he asuvat samassa osavaltiossa, mikä yhdessä voi vaikuttaa merkittävästi iäkkään vanhemman auttamiseen.

Valitettavasti kaikissa osavaltioissa ei tällä hetkellä ole palkallisia perhevapaita koskevia lakeja. Vaikka niistä keskustellaan monissa osavaltioissa, tällä hetkellä vain Kaliforniassa, New Jerseyssä, New Yorkissa, Rhode Islandissa, Washingtonissa ja District of Columbiassa on ohjelmia. Lisätietoja kustakin ohjelmasta löytyy seuraavista linkeistä:CA,NJ,NY,RIjaDC. Tätä kirjoitettaessa palkallisia perhevapaalakeja ei ole vielä pantu täytäntöön Washingtonissa ja District of Columbiassa. Molempien on tarkoitus tulla voimaan vuonna 2020.

Valtiokohtaisia ​​palkallisia perhevapaalakeja ei pidä sekoittaa kansalliseen perhe- ja sairauslomalakiin (FMLA), joka sallii perheenjäsenten pitää vapaata töistä hoitaakseen rakkaansa ja suojaa heidän työpaikkansa ja sairausvakuutuksensa, mutta ei tarjoa korvausta.Lisää FMLA:sta.

Veron vähennykset ja hyvitykset

Verovähennykset tai verohyvitykset eivät maksa aikuisia lapsia suoraan omaishoitajiksi. Ne voivat kuitenkin keventää iäkkäitä vanhempiaan hoitavien verotaakkaa huomattavasti. Nettovaikutus on sama, heillä on enemmän rahaa käytettävissään perheen hoitotyön seurauksena. Niiden henkilöiden, joiden vanhemmat ovat taloudellisesti riippuvaisia ​​heistä, ikääntyvien vanhempien hoito- ja hoitokulut voidaan vähentää omista tuloistaan. Lue hoito- ja hoitokuluvähennyksistätässä. Toinen vaihtoehto on Dependent Care Credit. Henkilöille, jotka joutuvat maksamaan iäkkään vanhemmansa hoidosta voidakseen jatkaa työskentelyä, tämä hyvitys on erittäin tärkeä. Kulut, kuten kotihoito tai aikuisten päivähoito, ovat useimmissa tapauksissa täysin vähennyskelpoisia tästä luotosta.Lue lisää.

Parhaiksi arvioidut avustetut asumisyhteisöt kaupungin mukaan

Aiheeseen liittyvät sivut

  • Löydä taloudellista apua ikääntyneiden hoitoon
  • Määritä Medicaid-kelpoisuus
  • Hae apua Medicaidin pätevyyteen
  • Löydä edullinen kotihoito
  • Maksullinen omaishoitajaohjelma

Vanhustenhuollon taloudellisen avun paikannus

  • Tutustu kaikkiin vaihtoehtoihin
  • Hae yli 400 ohjelmasta

Aloittaa

Palkan saaminen äidin tai isän hoitamisesta. Oletko oikeutettu? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 5741

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.