7 parasta vahtikoiraa kotisi ja perheesi suojelemiseen (2024)

On niin monia syitä, miksi saatat haluta vahtikoiran, olisit voinut päästä sisään ja halunnut lisätä kotiisi lisäturvaa, saatat haluta sellaisen henkilökohtaiseksi suojaksi tai vain tietääksesi, kun joku on ovella tai sisällä puutarha.Vartiokoiratovat kehittäneet hieman huonon maineen, mutta itse asiassa ominaisuudet, jotka tekevät heistä loistavia vahtikoiria, tekevät heistä myös mahtavia lemmikkejä. Alla olevat 10 rotua ovat eräitä parhaista suojan suhteen.

7 parasta vahtikoiraa kotisi ja perheesi suojelemiseen (1)

#1 saksanpaimenkoira (Alsacian)

Ominaisuudet, jotka tekevät saksanpaimenkoirasta täydellisen vahtikoiran, ovat samat ominaisuudet, jotka tekevät siitä niin suositun poliisikoiratyössä. He ovat erittäin uskollisia ja suojaavat kotiasi tunkeilijoilta ja muodostavat samalla vahvan siteen sinun ja perheesi kanssa. Vanhoista Alsacian susikoirista peräisin olevia koiria on käytetty kotien ja perheiden suojelemiseen vuosisatojen ajan.

SaksanpaimenkoiraArmeijan ja poliisin kouluttamia lähes 100 vuotta, ne ovat yksi intuitiivisimmista vahtikoirista verrattuna kaikkiin rotuihin.

GSD:t ymmärtävät roolinsa perheessä ja mukautuvat hyvin nopeasti elämäntyyliisi. Esimerkiksi, jos kiinteistölläsi on paljon vierailijoita ja avustajia, he voivat ymmärtää, kuka on ystävällinen ja ketä ei päästetä sisään. He rakastavat kouluttamista ja ovat erittäin tottelevaisia.

#2 Belgianpaimenkoira (Malinois)

Belgianpaimenkoiraolivat johtavia urheilukoiria, koska ne ovat erittäin nopeita ja hyperaktiivisia. Suorittavat uskomattoman monimutkaisia ​​suoja- ja tottelevaisuustekoja Sport Arenalla, ja heistä tulee pian armeijan, amerikkalaisen poliisin ja yksityisen valinta.K9 turvallisuus.

Mali on superkoira, joka tarvitsee paljon erikoiskoulutusta, joten se sopii hyvin nuorille tai niille, joilla on paljon aikaa ja energiaa. Saksanpaimenkoirat ovat intuitiivisia ja voivat mukautua elämäntyyliisi, kun taas belgianpaimenkoira on päinvastoin. Sinun on oltava valmis mukauttamaan elämäntyylisi sen urheilullisiin tarpeisiin. Varoita, että belgianpaimenkoirilla voi olla taipumus murskata kaikki kodissasi 6–8 ensimmäisen elinkuukauden aikana.

#3. Rottweiler

Rottweileritovat lempeitä omistajiinsa kohtaan, mutta raivokkaita tuntemattomia kohtaan, mikä tekee heistä täydellisen vahtikoiran. Nämä koirat on alun perin kasvatettu Saksassa suojelemaan matkailijoita, ja ne ovat loistavia seuralaisia. Rottweilerin kouluttamiseksi on varmistettava, että heidät viedään koiratunneille ja että heidät seurustetaan säännöllisesti muiden koirien ja ihmisten kanssa. He sopeutuvat hyvin elämääsi ja ovat tyytyväisiä päivittäiseen kävelyyn puistossa.

#4. Dobermanni

Dobermaanitovat tyylikkäät, ketterät, vahvat ja nopeat, joten ne ovat täydellinen vahtikoira kotiisi. He tarvitsevat kuitenkin paljon liikuntaa, joten ole valmis pitkiin kävelyihin, jos valitset dobermanin. Koiraa kasvatti alun perin Saksassa veronkantaja nimeltä Her Doberman, ja sitä käytettiin alun perin suojelemaan omistajaansa vaarallisesta veronkannon tehtävästä.

Kokemukseni mukaan dobermaanit vastaavat paremmin yhdelle omistajalle kuin perheelle. He haluavat totella yhtä henkilöä ja osoittaa uskollisuutensa vain tälle henkilölle. He eivät ehkä siedä lasten tottelemattomuutta, joten he eivät ole ihanteellinen lapsenvahti.

#5. Bullmastiffi

Bullmastiffitovat suuria lihaksikkaita koiria. Niitä pidetään parhaiten aidatuissa puutarhoissa, jotta vältetään kiistat muiden eläinten tai ihmisten kanssa. Jotkut bullmastiffit voivat olla aggressiivisia, joten on parasta seurustella ja kouluttaa ne hyvin pennuista lähtien onnettomuuksien välttämiseksi.

He sopeutuvat hyvin perhe-elämään ja voivat olla lempeitä lapsille. Varmista, että aidan ympärillä on näkyviä kylttejä, jotta ihmiset tuntevat bullmastiffinvartioi omaisuuttasi, koska tämä toimii suurena pelotteena.

# 6 Kaukasianpaimenkoira

Se ei ole kaikkien koira. Nämä ovat valtavia paimenkoiria, joita käytetään suojelemaan lampaita Venäjällä susia ja karhuja vastaan. Ne sopivat suuriin kiinteistöihin, joissa on eläimiä, kuten hevostalleille ja maatiloille.

Valitsemalla aKaukasianpaimenkoirakoska vahtikoira on vaikea päätös, ne voivat olla hyviä perheen kanssa, mutta niitä on erittäin vaikea hallita.

#7 Staffordshiren bullterrieri

Staffit kehitettiin alun perin koirataisteluihin, härkäsyöttimiseen ja tuhoeläinten torjuntaan, mikä on antanut heille melkoisen maineen. Mutta nyt niitä on käytetty lemmikkeinä yli 100 vuotta, niistä on tullut äärimmäisen hellävaraisia ​​ja rakastavia, ja niiden pieni lihaksikas kasvu tekee niistä ihanteellisia, jos etsit vartijakoiraa, joka tulee pienemmässä paketissa. Sinun tarvitsee vain kouluttaa Staffy haukkumaan ovella, ja sinulla on täydellinen tunkeilijoiden pelote.

Staffit on mukautettu kaupunki- ja perhe-elämään labradorin ja kultaisennoutajan rinnalla, ja he voivat kilpailla vuoden lastenhoitajan palkinnosta.

Koiran omistaminen on iso vastuu. Minkä rodun valitsetkin, sinun on ymmärrettävä, että koira on enemmän kuin huoltaja tai hälytysjärjestelmä. Se on myös kumppani ja sillä on tarpeita. Sitä on ruokittava ja puhdistettava, rakastettava ja koulutettava ja sen kanssa on vietettävä aikaa.

Ihmiset, joilla ei ole aikaa tähän, valitsevat mieluummin elektronisen hälytysjärjestelmän.

Jos asut Yhdistyneessä kuningaskunnassa, varmista, että ymmärrät vuoden 1975 Guard Dog Act -lain. Tämä lainsäädäntö säätelee koiran käyttöä vahtikoirana. On hyvä tietää se ennen kuin koirasi puree jotakuta ja joutuu vaikeuksiin lain kanssa.

7 parasta vahtikoiraa kotisi ja perheesi suojelemiseen (2024)

FAQs

Mikä on paras vahtikoira? ›

Kun etsit perheellesi uutta lemmikkiä, on tärkeää pitää mielessä, että parhaita vahtikoiria ovat lojaalit ja suojelevat koirat, jotka eivät ole liian aggressiivisia. Kun uusi koira saapuu perheeseen, muista pitää huolta siitä, että koira saa rotunsa edellyttämän koulutuksen.

Mikä koira allergiseen perheeseen? ›

Haaveiletko omasta koirasta? Nämä 6 rotua ovat allergiaystävällisempiä
  1. Australian Labradoodle. ...
  2. Yorkshirenterrieri. ...
  3. Englanninvinttikoira eli greyhound. ...
  4. Snautseri. ...
  5. Vanhaenglanninlammaskoira. ...
  6. Pomeranian.
Jul 20, 2019

Mikä on maailman suosituin koirarotu? ›

Kärkeen kiri tänäkin vuonna labradorinnoutaja, eikä ihme: onhan labradorinnoutaja maailman suosituin koirarotu. Labradorinnoutajalla on aktiivisen ja lempeäluonteisen koiran maine täysin ansaitusti.

Mikä on Suomen suosituin koirarotu? ›

Labradorinnoutaja on valloittanut suomalaisten sydämet. Se on ollut vuodesta 2009 alkaen Suomen suosituin koirarotu. Labradorinnoutajia rekisteröitiin viime vuonna 2583. Seuraavaksi eniten rekisteröitiin shetlanninlammaskoiria (1279) ja kolmanneksi eniten suomenlapinkoiria (1251).

Saako hyökkäävän koiran tappaa? ›

PORVOO|Koiranomistajan on pidettävä huoli siitä, että eläin pysyy kytkettynä. Vapaana liikkuvaa koiraa ei silti saa tappaa, vaikka se ilmestyisi omalle tontille eikä suostuisi lähtemään pois, toteaa rikoskomisario Jyri Hiltunen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Mikä koirarotu elää vanhimmaksi? ›

Dna-analyysien mukaan siperianhusky on maailman vanhin koirarotu. Vetokoira siperianhusky elää tutkimuksen mukaan 9,53 vuotta. Vanhin siperianhusky eli 14 vuotta.

Voiko omalle koiralle Siedättyä? ›

Omaan koiraan voi siedättyä

Vaikka perheenjäsenet saisivat uudesta koirasta lieviä allergiaoireita, tilannetta kannattaa seurata jonkin aikaa. Omalle koiralle voi nimittäin siedättyä, jolloin allergiaoireet ajan kanssa lievenevät ja mahdollisesti jopa häviävät. – On näyttöä siitä, että omalle koiralle voi siedättyä.

Miten lievittää allergiaoireita? ›

Allergian hoitoon käytetään paikallishoitona käytettäviä nenäsuihkeita nenäoireisiin ja silmätippoja silmäoireisiin. Niiden lisäksi voidaan käyttää antihistamiinitabletteja. Nenäsuihkeita ja silmätippoja sekä antihistamiineja saa apteekista ilman reseptiä.

Mikä on ollut Suomen vanhin koira? ›

Mitsu on Suomen vanhin koira – paljastus yllätti omistajan ja lääkärin.

Mikä on maailman älykkäin koira? ›

Bordercollieta pidetään yleisesti maailman älykkäimpänä koirarotuna. Kenties maailman älykkäin ja kirjaviisain koira on nyt tutkitusti Chaser-niminen bordercollie, joka osaa huimat 1 022 substantiivia.

Mikä koirarotu puree eniten? ›

Tuore yhdysvaltalainen tutkimus kertoo, että pitbull-rotuiset koirat purevat koiraroduista eniten ihmisiä kasvoihin ja aiheuttavat paljon vakavia vammoja. Seuraavaksi eniten puremia aiheuttavat sekarotuiset koirat ja saksanpaimenkoirat.

Mikä on Suomen vaarallisin koirarotu? ›

Koirien määrän kasvu on huomattavissa myös Suomessa. Tilastokeskuksen viime vuoden arvion mukaan Suomessa on noin 700 000 koiraa. Listan kärjessä oleva amerikanpitbullterrieri eli pitbull kuuluu taistelukoiriin, jotka ovat kiellettyjä tai niiden omistamista on rajoitettu osassa maailman maita.

Mikä on Suomen kansallisen koira? ›

Suomessa on viisi kotimaista koirarotua: karjalankarhukoira, lapinporokoira, suomenajokoira, suomenlapinkoira sekä suomenpystykorva, joka on kansalliskoiramme.

Mikä on maailman isoin koira? ›

Irlanninsusikoira

Maailman suurin koirarotu on irlanninsusikoira. Lempeänä jättinä tunnettu irlanninsusikoira on uskollinen seuralainen. Koira on peräisin, kuten nimikin kertoo, Irlannista, missä sitä on susien metsästyksen lisäksi käytetty sodankäynnissä.

Mikä on hyvä seurakoira? ›

Seurakoira tarvitsee myös tekemistä ja aktivointia ja moni rotu sopiikin hyvin agilityyn tai tottelevaisuusharrastukseen. Esimerkkejä roduista: bostoninterrieri, bichon bolognese, chihuahua, mopsi, villakoira, tiibetinspanieli.

Mikä koira sopii kerrostaloon? ›

Koirarodut, jotka viihtyvät kerrostalossa, ovat usein pienikokoisia, esimerkiksi ranskanbulldogit tai chihuahuat. Tämäkin voi kuitenkin vaihdella. Esimerkiksi vinttikoirat ovat paljon suurempia, ja niiden tiedetään sopeutuvan pienempiin tiloihin.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated:

Views: 6424

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.