Kaikki Harry Potter -elokuvat, luokiteltu (2024)

Kaikki Harry Potter -elokuvat, luokiteltu (1)

TheHarry Potterfranchising oli monille henkilöille olennainen osa heidän täysi-ikäisyyttään. Olivatpa fanit saman ikäisiä kuin Harry, kun hän aloitti velhoseikkailunsa, tai hieman nuorempia tai vanhempia, tarina on kerännyt armeijan faneja J.K. Rowlingin romaanit ja menestynyt elokuvasarja. Nyt kun fanit ovat keskelläspinoff Fantastic Beasts -franchising, he voivat kyseenalaistaa, onkoHarry Potterelokuvat ovat edelleen yhtä hyviä kuin ne muistavat.

Lyhyt vastaus on "kyllä", vaikka aikuiset fanit, jotka jo tietävät tärkeimmät biitit, saattavat haluta poimia ja valita, mitkä klassiset elokuvat katsovat uudelleen ja mitkä eivät ehkä ole yhtä hauskoja nyt, kun ne ovat kaikki aikuisia. Harry Potterin tarina on edelleen hieno, mutta jotkut elokuvat erottuvat ehdottomasti ylivertaisina toisiin verrattuna. Voidaan ajatella, että kaikki elokuvat ovat samaa laatua, mutta uudelleenkatsoessaan huomaa, että tämä ei ole kaukana siitä.

Ennen kuin sukeltaa tähän luetteloon, on syytä mainita jälleen, että tämä ranking-lista on niille, jotka tuntevat maailmanHarry Potterja olen jo nähnyt elokuvat. Elokuvien katseleminen niiden antamassa luokittelussa ensimmäistä kertaa olisi täyttä hulluutta, eikä se ole minun tai kenenkään muun fanin neuvoja. Katso ensin koko sarja ja palaa sitten tähän luetteloon ja katso, oletko samaa mieltä näiden suosikkien kanssa.

Kaikki Harry Potter -elokuvat, luokiteltu (2)

8. Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Harry Potter ja salaisuuksien kammiosaattoi olla helvetin siistiä kokea aikoinaan, mutta nykyään se on valtava aika paska. TheHarry Potterelokuvan kellot ovat hieman alle 3 tunnin pituisia, ja se oli yksi viimeisistä yrityksistä yrittää muokata pieniäkin yksityiskohtia vastaavasta samannimisestä kirjasta. Se kestää uudelleen katsomisen, etenkin yleisölle, joka tietää, miten se päättyy.

Se oli hyvä julkaisuaikana, ja kuten mainittiin, mikään näistä elokuvista ei ole välttämättä "huono". Muissa elokuvissa on kuitenkin katsottavana paljon kiinnostavampia kohtauksia, kun Ron navigoi jättimäisessä Wizard's Chess -pelissä. Muista vain, että Harry sai tietämättään Voldemortin päiväkirjan ja päätyi pelastamaan tulevan vaimonsa basiliskilta samalla kun hän tuhosi vahingossa horcruxin. Mitä tulee muuhun, se voidaan suurelta osin unohtaa.

Kaikki Harry Potter -elokuvat, luokiteltu (3)

7. Harry Potter ja kuoleman varjelukset: Osa 1

Harry Potter ja kuoleman varjelukset: Osa 1ei ole vain hankala nimi, se on elokuva, jolla on hankala loppu. Vaikka aikomus jakaa lopullinen kirja kahdeksi erilliseksi elokuvaksi oli oikea idea Warner Brosilta, tämä Harry Potter -elokuva edellytti pohjimmiltaan päättyvän tarinan keskikohtaan.

Nyt tuo keskikohta oli Voldemortin vanhinsauvan varastaminen Dumbledoren ruumiista, joka oli melko synkkää ja hullua. Silti tulevaisuuden yhteydessäHarry Potterelokuvan ystävät saattavat joutua hieman liian innokkaaksi kärsimään tämän elokuvan kaikista masentavista osista tietäen, että todellinen toiminta odottaaHarry Potter ja kuoleman varjelukset: Osa 2. Lohdutuksena se on yksi parhaista mitä se on tehnytOsa 2vahvempi elokuva, joten siinä se!

Kaikki Harry Potter -elokuvat, luokiteltu (4)

6. Harry Potter ja Feeniksin ritarikunta

Kuten kirjoissa,Harry Potter ja Feeniksin ritarikuntaoli Harry Potter -elokuva, jossa päähenkilöt "varttuivat". Kaikki näyttelijät käsittelivät omia ongelmiaan ja sitä tosiasiaa, että maaginen maailma yleensä ei halunnut myöntää, että Voldemort oli todella palannut. Tämä oli myös David Yatesin ohjaajadebyytti, joka ohjasi loput elokuvat siitä lähtien.

Joten mikä tästä tekeeHarry Potterelokuva leikkaus kahden edellisen merkinnän yläpuolelle? Sen lisäksi, että yleinen tarina siirtyy aikuisempaan sävyyn, Dolores Umbridge oli yksi franchising-sarjan parhaista roistoista. Se auttoi, että häntä näyttelijä Imelda Staunton oli alähes täydellinen valuse todella kiteytti sen, mikä teki rehtorista niin pirun ärsyttävän ja ilkeän. Varo Umbridgea, pysy Sirius Blackin sydäntä särkevässä uloskäynnissä.

5. Harry Potter ja puoliverinen prinssi

Riskilläni todistaa väitteeni sen keskimääräisellä asemalla tässä luettelossa,Harry Potter ja puoliverinen prinssion yksi franchising-sarjan aliarvostetuimmista nimikkeistä. Se on pakotettu navigoimaan eräänlaisessa seksuaalisessa heräämisessä hahmojen keskuudessa, ja se näyttää myös Albus Dumbledoren kuoleman kahden ja puolen tunnin sisällä, mikä kuulostaa pirun lähes mahdottomalta tehtävältä.

VieläHarry Potter ja puoliverinen prinssionnistuu tekemään molemmat riittävän hyvin ja saattaa jopa saada osan yleisöstä tuntemaan sääliä Draco Malfoyta kohtaan, joka ei koskaan ansainnut aiempaa. Slytherin käy läpi melkoisen tunteiden haasteen tässä seikkailussa, joka jää jonkin verran muiden tapahtumien varjoon, mutta se on kuitenkin traagista nähdä. Se on suorituskyky, josta Tom Felton voi olla ylpeähän katsoo aina uudestaanHarry Potter -elokuvia pitkin.

Kaikki Harry Potter -elokuvat, luokiteltu (6)

4. Harry Potter ja viisasten kivi

Se onHarry Potterelokuva, josta kaikki alkoi ja jota on yhtä nautinnollinen katsoa tänään kuin tuolloin. Ehkä se johtuu nostalgiasta kokea uudelleen Tylypahkaa ensimmäistä kertaa näyttänyt elokuva, taiupea ohjausChris Columbuksesta? Mukana on myös mahtava ikoninen kohtaus Hagridin saapumisesta kertomaan Harrylle, että hän on velho, mikä on edelleen yksi tämän sarjan ikimuistoisimmista hetkistä.

Todella,Harry Potter ja Velhon Kivion Harry Potter -elokuva, joka asetti standardin kaikille sitä seuranneille elokuville. Se on edelleen hyvin pitkälti lastenelokuva, mutta siinä on tarpeeksi kypsyyttä, jotta vanhemmat fanit eivät huokaise ja kyllästy eläessään sitä uudelleen. Ei ainakaan niin paljon kuin katsoessaanHarry Potter ja salaisuuksien kammio, ja katselemassa Ron Weasleyn ällistyvän hämähäkkeistä.

Kaikki Harry Potter -elokuvat, luokiteltu (7)

3. Harry Potter ja Azkabanin vanki

Tämä on nuorten parhaat puoletHarry Potterelokuvia, ja suuri osa siitä on ansiotaOscar-palkittu ohjaajaAlfonso Cuaron. Hän editoi tarinan asiantuntevasti alas amestarillinen sopeutuminen, joka oli haaste, jonka kaksi aikaisempaa elokuvaa torjuivat. Se oli hieno päätös, joka asetti käytännössä standardin Harry Potterin elokuvamaailmalle: kaikki Harryyn suoraan vaikuttavat tapahtumat pysyivät ja loput sekoitettiin pois.

Se auttaa myös siihenHarry Potter ja Azkabanin vankimerkitsi merkittävää muutosta pääosissa. Jokainen näyttelijä tuli omaksi näyttelijäksi, ja se oli ensimmäinen elokuva, jossa Michael Gambon otti Albus Dumbledoren roolin. Siinä on niin paljon erilaistaAzkassakahteen ensimmäiseen elokuvaan verrattuna se olisi voinut aiheuttaa massiivisen vastareaktion, mutta sen sijaan se loi yhden koko sarjan parhaista Harry Potter -elokuvista.

Kaikki Harry Potter -elokuvat, luokiteltu (8)

2. Harry Potter ja tulen pikari

Se oli melko kova tilaus elokuvalleHarry Potter ja tulen pikari, jossa oli yksi suurimmista Tylypahkassa koskaan tapahtuneista tapahtumista, Triwizard Tournament. Elokuvan mittakaava tuntuu edelleen valtavalta uudelleen katsottuna, ja vaikka elokuva jätti kirjasta paljon materiaalia pois, se naulatsi turnauksen koko laajuuden ja majesteettisuuden melko hyvin.

Se on edelleen niin tyydyttävää katsottavaa ja hauskaa aina Cedric Diggoryyn astiruumiin floppejalopputapahtuman vaatimattoman yleisön edessä. Jotkut väittävät, että Harry Potter -elokuva aliarvioi Voldemortin paluuta liikaa painottaen turnausta, mutta asiat muuttuvat niin pimeiksi sen jälkeenHarry Potter ja tulen pikari, fanien, jotka vierailevat uudelleen, tulisi arvostaa viimeistä todella kevytmielistä seikkailua franchising-sarjassa juuri ennen kuin kaikki menee paskaksi.

Kaikki Harry Potter -elokuvat, luokiteltu (9)

1. Harry Potter ja kuoleman varjelukset: Osa 2

Kuten aiemmin mainittu,Harry Potter ja kuoleman varjelukset: Osa 1otti luodin, jotta tämä Harry Potter -elokuva voisi saada leijonan osan kunniasta. Se tarjosi välittömän jännitysmatkan, joka johti Harry Potterin ja Lord Voldemortin väliseen viimeiseen välienselvitykseen. Saimme jopa kohtauksen, jossa rouva Weasley kutsui Bellatrixia nartuksi; kaikki on vain niin upeaa!

Ei ole usein niin, että franchising-fanien pitäisi osua viimeiseen elokuvaan ensimmäisenä harkitessaan uudelleenkatselua, mutta alusta aloittaminen voi aiheuttaa burn outin ennen kuin osuvat tähän helmiin. Aloita tämä aikaisin, koska se on loistava tapa pohtia, kuinka pitkälle franchising-sarja on johtanut tuohon suureen finaaliin. Kirja auttoi, mutta elokuvat todella toivat yhteen fantastisen ja traagisen loppusarjan tavalla, jolla mielikuvitus ei voinut tehdä oikeutta.

Aiheeseen liittyvä: Harry Potter -näyttelijät: Katsaus taaksepäin ennen ja nyt

Ne, jotka ovat eri mieltä sijoituksesta tai haluavat vain ylistää Harry Potter -universumia, voivat tehdä sen alla olevassa kommenttiosiossa. Tee mielipiteesi kuulluksi ja siirry sitten CinemaBlendin muihin osioihin saadaksesi viimeisimmät uutiset elokuvista, televisiosta ja popkulttuurista.

Tämä kysely ei ole enää saatavilla.

Tai kerro meille oma sijoituksesi elokuvista alla olevan kyselyn avulla!

CINEMABLEND UUTISKIRJE

Päivittäiset viihdeuutiset

Kaikki Harry Potter -elokuvat, luokiteltu (10)

Mick Joest

Sisällöntuottaja

Pidän hyvästä televisiosta, mutta myös tosi-tv:stä. Hänen päivänsä koostuu suurelta osin työtaakan tasapainottamisesta Star Trekin ja muiden sci-fien uusimpien ja parhaiden uutisten raportoimisen sekä 90 päivän sulhanen, WWE:n, Big Brotherin ja muiden välillä.

Lisää ominaisuuksista

5 suurinta RuPaulin Drag Race -voittajaa ja mitä he tekevät nyt20 näyttelijää, jotka ovat menestyneet 50 vuoden jälkeen

Uusin

Cardi B ei pelaa. Räppäri Huurled-mikrofoni konserttifaniin, joka roiskui hänet lavalla
Katso lisää uusimmat►

Suosituin
Miksi Amanda Bynesin kerrottiin ilmoittautuneen potilaskeskukseen eristyneisyyden jälkeen

Tekijä:Heidi Venable

Saw X pudotti ensimmäisen trailerinsa, ja yksi sen osa on saanut kauhufranchising-faneja

Tekijä:Ryan LaBee

Ymmärrän täysin, miksi Ryan Phillippe ajattelee, että tytär Ava näyttää häneltä eikä hänen exänsä Reese Witherspoon

Tekijä:Jessica Rawden

Mitä Barbie merkitsi minulle ja perheelleni, sen näkevän CinemaBlend-henkilökunnan mukaan

Tekijä:Mick Joest

Kun Shark Week 2023 päättyy, sain vihdoin vastauksen kysymykseen, jota olen kysynyt vuosia Discoveryn sukeltajista

Tekijä:Laura Hurley

Anson Mount on ollut kiireinen Star Trekin kanssa: Outoja uusia maailmoja, mutta mitä tapahtuu hänen tulevaisuudelleen Marvelin mustana pultina? Tässä on mitä Hän sanoo

Tekijä:Mike Reyes

Netflixin Heartstopperin 2. kauden lähestyessä Kit Connor ja Joe Locke pohtivat, ovatko Charlie ja Nick yhdessä 20 vuoden kuluttua

Tekijä:Riley Utley

Kun Billie Eilish paljasti ystävältä vahvaa palautetta Barbie-laulusta, ymmärrän, että hän voisi olla matkalla toiseen Oscariin

Tekijä:Sarah El-Mahmoud

Secret Invasionin Dermot Mulroneylla on ylivoimainen reaktio siihen, että Harrison Ford on MCU:n seuraava presidentti

Tekijä:Mick Joest

Zoey 102 -ohjaaja painottaa Jamie Lynn Spearsin Nickelodeon-franchise-ohjelmaa, joka mahdollisesti jatkuu jälleennäkemisen jälkeen

Tekijä:Megan Behnke

Sen jälkeen kun Steven Spielberg ja Paul McCartney havaittiin Oppenheimer-näytöksissä, sain tietää, että he ovat olleet ystäviä vuosikymmeniä, ja olen niin täällä.

Tekijä:Sarah El-Mahmoud

Kaikki Harry Potter -elokuvat, luokiteltu (2024)

FAQs

Montako Harry Potter kirjaa on? ›

Harry Potter on brittiläisen kirjailijan J. K. Rowlingin kirjoittama seitsemänosainen fantasiakirjasarja.

Mikä on Harry Potterin oikea nimi? ›

Harry James Potter (s. 31. heinäkuuta 1980) on englantilaisen kirjailijan J. K. Rowlingin luoma kuvitteellinen hahmo ja samannimisen kirjasarjan päähenkilö.

Montako Harry Potter elokuvaa on tehty? ›

Harry Potter elokuvia on 8, jotka ovat viisasten kivi, salaisuuksien kammio, Azkabanin vanki, liekehtivä pikari, Feeniksin kilta, Puoliverinen prinssi, Kuoleman varjelukset osa 1 ja 2.

Kuka Suomensi Harry Potterit? ›

Kuka on suomentanut Harry Potter -kirjat? Harry Potter -kirjat on suomentanut taidokkaasti Jaana Kapari-Jatta. Jaana Kapari-Jatta on suomentanut myös paljon muita kirjoja ja esimerkiksi suositut The Baby Sitters Club -kirjat (osat 1–13) ovat hänen suomentamiaan.

Tuleeko Harry Potter ja kirottu lapsi elokuva? ›

Niitä on tehty kaksi ja kolmas, vielä nimeämätön elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2021. Nyt Harry Potter -fanit toivovat, että alkuperäisten Potter-elokuvien lapsitähdet nähtäisiin Kirotun lapsen mahdollisessa elokuvaversiossa aikuisina omina roolihahmoinaan.

Miksi Harry Potter on kielletty? ›

Koululla oli aiemmin ollut Potter-kirjoja, mutta sen uusitusta kirjastosta niitä ei enää löydy. J.K. Rowlingin velhopoika Harry Potterista kertovat kirjat ovat joutuneet kiellettyjen listalle useissa koulussa Britanniassa ja Yhdysvalloissa syytettynä saatanallisten arvojen levittämisestä tai mustasta magiasta.

Kuka on Harry Potterin vaimo? ›

Voldemortin kukistumisen jälkeen Harry meni naimisiin Ginny Weasleyn kanssa.

Miksi Voldemort on paha? ›

Erityispiirteitä Voldemort on luonteeltaan julma, ahne, vallanhimoinen, välinpitämätön, sad*stinen ja itsekäs. Hän on aina ollut eristäytyvä ja tahtookin uskoa olevansa ainutlaatuinen. Hän ei ole koskaan ystävystynyt kenenkään kanssa.

Mikä on Hermionen oikea nimi? ›

Hermione Jean Granger (s. 19. syyskuuta 1979) on kuvitteellinen henkilö ja yksi tärkeimmistä hahmoista kirjailija J. K. Rowlingin kirjoittamassa Harry Potter -kirjasarjassa.

Mitä ovat kuoleman varjelukset? ›

Kuoleman varjelukset (engl. Deathly Hallows) on nimitys kolmelle ikivanhalle todella voimakkaalle taikaesineelle. Siuntio Silosäe kertoo tarinassaan Tarina kolmesta veljeksestä, että ne olisi valmistanut itse Kuolema kolmelle Peverellin veljekselle: Antiokhokselle, Kadmokselle ja Ignotukselle.

Missä maassa Harry Potter on kuvattu? ›

Kaikki kahdeksan elokuvaa kuvattiin Lontoon kyljessä, entisen lentokonetehtaan halleissa. Elokuvantekijät rakensivat elokuvia varten kokonaisen taikamaailman.

Missä maassa Harry Potter on tehty? ›

Harry Potter (elokuvasarja)
Harry Potter -elokuvasarja
Harry Potter film series
ValmistusmaaYhdysvallat Iso-Britannia
TuotantoyhtiöWarner Bros.
LevittäjäWarner Bros.
18 more rows

Kuka Suomensi Harry Potter kirjat? ›

Suomeksi Harry Potter -kirjasarjan kustansi Tammi ja sen käänsi Jaana Kapari-Jatta. Kirjasarja julkaistiin suomeksi vuosina 1998–2008.

Mikä on toinen Harry Potter kirja? ›

Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Kirja on suositun Harry Potter sarjan toinen osa. Sen on kirjoittanut J. K. Rowling. Hänestä saat tietoa pääsivultamme.

Mikä on neljäs Harry Potter? ›

Pääsarja
ElokuvaJulkaisupäiväOhjaaja
Harry Potter ja viisasten kivi16. marraskuuta 2001Chris Columbus
Harry Potter ja salaisuuksien kammio15. marraskuuta 2002
Harry Potter ja Azkabanin vanki31. toukokuuta 2004Alfonso Cuarón
Harry Potter ja liekehtivä pikari18. marraskuuta 2005Mike Newell
5 more rows

Onko Harry Potter dubattu suomeksi? ›

Lauantaina ilmestyvä Harry Potter -sarjan viimeinen osa Harry Potter and the Deathly Hallows julkaistaan suomeksi maaliskuussa. Tarkka julkaisupäivä on perjantaina 7. maaliskuuta. Kirjan kääntää aikaisemmat osat kääntänyt Jaana Kapari heti alkuteoksen ilmestyttyä.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 6326

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.