Kaikki 8 "Harry Potter" -elokuvaa sijoittuivat huonommasta parhaaseen (2024)

Loputtomassa kuumassa perunassa näyttävässä pelissäHarry Potterelokuvat ovat nyt jälleen hypänneet Peaco*ckista HBO Maxiin. 2000-luvun lopullinen tentpole fantasia -franchising, joka alkoi ennätyksellisellä 93 miljoonan dollarin avausviikonloppuna ja 974 miljoonalla dollarilla maailmanlaajuisesti (toiseksiTitanictuolloin) marraskuussa 2001 ja päättyi ennätykselliseen 169 miljoonan dollarin avausviikonloppuun ja 1,34 miljardiin dollariin maailmanlaajuisesti (vain jäljessäTitanicjahahmotuolloin) heinäkuussa 2011 on käytännössä kaksi kotia.

Elokuvat kuuluvat ilmeisesti Warner Bros.:lle, mutta teemapuiston nähtävyydet (jossa suuri osa fandomista vaalitaan) kuuluvat Universal Studiosille. Joka tapauksessa, tilaisuuden kunniaksi, ja koska en ole koskaan ennen istunut ja tehnyt tätä, olen käyttänyt tiedettä, matematiikkaa ja pimeää magiaa luodakseni virallisen, 104 % tarkan sijoituksen kaikista kahdeksasta.Harry Potterelokuvia. Pidän kaikista näistä elokuvista eriasteisesti, mutta kuten aina, tämä luettelo ei ole sinun luettelosi, koska mitä hauskaa se olisi?

Harry Potter ja salaisuuksien kammio(2002)

Budjetti: 100 miljoonaa dollaria

Avajaisviikonloppu: 88,36 miljoonaa dollaria

Kotimainen lipputulot: 262,23 miljoonaa dollaria

LISÄÄFORBES-NEUVONTAJA

Maailmanlaajuinen lipputulot: 878,75 miljoonaa dollaria

Oletuksena tämän Chris Columbuksen ohjaaman jatko-osan haasteena on olla ainoa luku, joka on olennaisesti "viikon jakso". Se ei ole johdantokappale, ja se on luultavasti ainoa, joka ei oikeastaan ​​luo keskeisiä suhteita tai juonenkohtia laajemmassa kahdeksan elokuvan saagassa. Sen on myös yritettävä kertoa yliluonnollinen murhamysteeri, jossa kukaan ei kuole, mutta se saa silti ansaittua aidosti pelottavia olentovaikutuksia (hämähäkkitulva ja lopullinen hirviö yrittävät ehdottomasti pelotella lapsesi järjettömäksi). Kuitenkin myös tässä "välttämättömässä" luvussa Richard Harrisin Dumbledore esittää saagan avainteesin, nimittäin sen, että ihmisen arvo ei ole hänen kohtalonsa tai sukujuurensa, vaan pikemminkin valinnoissa, joita hän tekee hyvinä ja huonoina aikoina.

Harry Potter ja puoliverinen prinssi(2009)

Budjetti: 250 dollaria. miljoonaa

Avajaisviikonloppu: 77,84 miljoonaa dollaria (158 miljoonaa dollaria ke-su)

Kotimainen lipputulot: 302,09 miljoonaa dollaria

Maailmanlaajuinen lipputulot: 934,76 miljoonaa dollaria

Olen hieman "puoluellinen", kuten he sanovat, koska tämä kuudes elokuva perustuu yhteen suosikkikirjoistani sarjassa, ja silti näyttää siltä, ​​että se jättää huomiotta juuri ne asiat, jotka tekevät kirjan popin. Emme saa juuri lainkaan "Voldemortin alkuperää" koskevaa materiaalia ja hyvin vähän Kalkaroksen taustatarinaa, sen sijaan säästetään se yhdelle pitkälle montaasille lopullisessa kuvassa. Lisäksi, ja tämä ei välttämättä ole kritiikkiä (koska se toimii tässä adaptaatiossa, mutta elokuva tuskallisesti lennättää sen, mikä kirjassa oli leukoja laskeva juonenkäänne. Vaikka liiallisellakin hormonaalisilla käänteillä tämä toimii silti visuaalisena erotteluna kun taas Tom Feltonin Malfoy loistaa nuorena miehenä, jota kidutetaan todellisen pahan tekemisen seurauksista sen sijaan, että hän olisi vain "paha".

Harry Potter ja Velhon Kivi(2001)

Budjetti: 125 miljoonaa dollaria

Avajaisviikonloppu: 90,29 miljoonaa dollaria

Kotimainen lipputulot: 317,87 miljoonaa dollaria

Maailmanlaajuinen lipputulot: 974,71 miljoonaa dollaria

Tämä kattausluku on merkittävä esimerkki tehokkaasta hahmojen esittelystä (kolme neljästä aikuisesta, Hagrid, Dumbledore ja McGonagall, esiintyvät täysin muodostuneena prologissa), ja nuorten näyttelijöidemme pelkkä kokemattomuus asettaa ”taakan” näyttelijälle. vanhemmat ammattilaiset. Siitä huolimatta Daniel Radcliffe, Emma Watson ja Ruper Grint nauhoittivat ydinhahmoja Richard Harrisin, Robbie Coltranen, Maggie Smithin ja Alan Rickmanin kaltaisten henkilöiden tuella. Mysteeri on (ilmeisesti) lasten juttuja, mutta elokuva toimii virkistävän itsenäisenä tarinana, joka ei tuntenut tarvetta tarjota kokonaisen saagan arvoista löysää. Tämä on toinen esimerkki Hollywoodista, joka oppii vääriä läksyjä menestysromahdus. Ainakin Chris Columbus ansaitsi erikois-Oscarin näyttelemällä tämän saagan täydellisesti alusta alkaen.

Harry Potter ja Azkabanin vanki(2004)

Budjetti: 130 miljoonaa dollaria

Avajaisviikonloppu: 93,69 miljoonaa dollaria

Kotimainen lipputulot: 249,76 miljoonaa dollaria

Maailmanlaajuinen lipputulot: 795,63 miljoonaa dollaria

Tätä Alfonso Cuaronin ohjaamaa lukua pidetään usein suosikkina ihmisille, jotka eivät muuten välitä franchising-sarjasta. Elokuva muuttaa virkistävästi verrattain perinteisen visuaalisen mallin, mukaan lukien pukemalla Harryn ja hänen ystävänsä siviilivaatteisiin ja antamalla aikuisille panoksensa ydintarinaan, mutta se on myös niitä harvoja, jotka vaativat enemmän tai vähemmän kirjan lukemista. saadaksesi hienot yksityiskohdat. Myös Gary Oldmanin Sirius Blackillä on liian vähän ruutuaikaa, vaikka Harryn ystävyys professori Lupinen (David Thewlis) kanssa on tunnepitoinen kohokohta ja ilo meille, jotka "löysimme" Thewlisin vuonnaAlaston lounas, tohtori Moreaun saarija taiLohikäärmeen sydän. Vankka itsenäinen luku ja "tyyntä myrskyn edellä" -teksti, jossa tuskin mainitaan "Hän, jota ei saa nimetä".

Harry Potter ja tulen pikari(2005)

Budjetti: 150 miljoonaa dollaria

Avajaisviikonloppu: 102,68 miljoonaa dollaria

Kotimainen lipputulot: 290,20 miljoonaa dollaria

Maailmanlaajuinen lipputulot: 896,68 miljoonaa dollaria

J.K. Rowlingin kirjoista syntyy vain "erittäin hyvä" elokuvasovitus. Samalla kun ymmärrän Mike Newellin päätöksen jättää suurin osa ei-Harry Potter -materiaalista surullisen pitkästä lähdemateriaalista, elokuvassa päätyy tietty episodinen tunnelma. Lisäksi luvussa, jonka pitäisi olla täynnä melodraamaa, brittiläinen "jäykkä ylähuuli" -mentaliteetti saa sen tuntumaan hieman toimivammalta kuin sen pitäisi, kun taas vierailevat koulut vahvistavat hilpeästi tiettyjä sukupuolistereotypioita (Clémence Poésyn Fleur Delacour on kurja jokaisessa TriWizard-kilpailussa ). Siitä huolimatta toimintakohtaukset ovat hienoja, huipentuma toimii itsestään huolimatta ja Ralph Fiennes (valettu koneeseen) tekee hienon sisäänkäynnin Voldemortina lihassa. Robert Pattinsonin sisääntulo tuomitun Cedric Diggoryn roolissa sai täpötäynnäisen IMAX-nimiseni huokaisemaan janosta/himosta. He eivät olleet väärässä.

Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa II(2011)

Budjetti: 125 miljoonaa dollaria

Avajaisviikonloppu: 169,19 miljoonaa dollaria

Kotimainen lipputulot: 381,19 miljoonaa dollaria

Maailmanlaajuinen lipputulot: 1,342 miljardia dollaria

En ole varma, miksi ohjaaja David Yates (joka ohjasi neljää viimeistä) päätti, että tämän sarjan finaalin pitäisi kestää vain kaksi tuntia, varsinkin kun he viettävät suuren osan ensimmäisestä näytöksestä sivutehtävässä hakeakseen Horcruxia Gringottsin pankki. Siitä huolimatta, jos viimeiset 2/3 tuntuu hieman kiireiseltä, ja suurin osa "Tylypahkan taistelusta" tuntuu hieman katkaistukselta, se ei ainakaan kuluta toivottuaan. Tämä sarjan finaali nauloittaa laskeutumisen ja antaa suuria hahmohetkiä (mukaan lukien Julie Waltersin Molly Weasley, joka tappoi oikeutetusti Helena Bonham Carterin Bellatrix Lestrangen) ja asettaa tyydyttävän finaalin etusijalle jyrkkään käänteen sijaan. Rickman loistaa, metsäkävely iskee kuin tonni tiiliä, ja Harryn ja Voldemortin välienselvittely lisää näppärästi fyysisyyttä enimmäkseen piste-ja-ammu-kaksintaisteluihin.

Ja epilogi on nyt yhtä tehokas kuin painetussa muodossa. Nämä lapset eivät halunneet olla kuninkaita ja mestareita, he vain (kuten Sam ja Frodo) halusivat elää toisen päivän. Varsinkin kymmenen vuotta myöhemmin, sen jälkeen kun niin monet muut popkulttuurin juggernautit päätyivät vinkumiseen, on hämmästyttävää, ettäHarry Potter ja kuoleman varjelukset osa IIvain päätti tarinansa loogisella ja tyydyttävällä tavalla yrittämättä ylittää faneja tai horjuttaa odotuksia. Helvetti, tässä popkulttuurissa sujuva laskeutuminen on suurin yllätys. Jos kaikki olisi päättynyt tähän, ilman toistaiseksi epäonnistunutta esiosaa (ja kyllä, ilman, että kirjailija olisi ansainnut fanituksensa vihan), ajattelen edelleenHarry Potterseisoisi silti rinnalla (tai yläpuolella)Tähtien sotalopullisena popkulttuurin myyttinä.

Harry Potter ja Feeniksin ritarikunta(2007)

Budjetti: 150 miljoonaa dollaria

Avajaisviikonloppu: 77,1 miljoonaa dollaria (139,72 miljoonaa dollaria ke-su)

Kotimainen lipputulot: 292,14 miljoonaa dollaria

Maailmanlaajuinen lipputulot: 942,64 miljoonaa dollaria

On hieman ironista, että sarjan huonoin, pehmustetuin kirja tekee yhden parhaista elokuvista. David Yates teki Wizarding World -ohjauksen debyyttinsä tällä viidennellä elokuvalla. Michael Goldenberg otti (vain tämän kerran) tavallisen käsikirjoittajan Steven Klovesin hoitaakseen ja leikkasi lähdemateriaalin luuhun asti luoden ikääntymisen seikkailun, jossa nuoret sankarimme jätettiin selviytymään itsestään ulkomaailmana (ja aikuisena auktoriteettina). hahmot heidän keskellään) joko kääntyivät heidän kimppuunsa tai eivät voineet auttaa. Koska kukaan ei usko, että Voldemort todella oli palannut, Harryn on todella ansaittava raitansa ja opettaa luokkatoverinsa puolustamaan itseään, sillä tämä jännittävä luku huipentuu velhoon taistelukuninkaaseen, joka korostaa kaikkia sankareita ja roistoja, jotka potkivat toisiaan perseille IMAXissa. ystävällinen muoti.

Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa I(2010)

Budjetti: 125 miljoonaa dollaria

Avajaisviikonloppu: 125,02 miljoonaa dollaria

Kotimainen lipputulot: 296,13 miljoonaa dollaria

Maailmanlaajuinen lipputulot: 960,43 miljoonaa dollaria

Tämä viimeisen romaanin kaksiosaisen sovituksen "osa ensimmäinen" lähettää Harryn, Hermionen ja Ronin pakoon nyt hallitsevaa kuolemansyöjäarmeijaa. Sankarikolmikon on selviydyttävä itsestään, kun heidän liittolaisensa menehtyvät Voldemortin voimakkaan kansanmurhaarmeijan käsiin. Samanaikaisesti näyttelijöiden on nyt noustava, koska he kaikki tarjoavat franchising-parhaita esityksiä. Vaikka elokuva on yleensä hahmovetoinen sävelruno, joka on täynnä pelkoa ja epätoivoa, siinä on useita jännittäviä ja erittäin jännittäviä toimintakohtauksia. Itsenäisenä kuvanaHarry Potter ja kuoleman varjelukset osa Ion säälimätön syöksy helvettiin, surullinen ja katkera draama, jossa rakkaat lapsuuden muistot katoavat kuvitteellisissa (tai Hermionen tapauksessa kirjaimellisesti) sauvan aalloissa.Seitsemän elokuvaa,Harry Pottersaa senEmpire Strikes Back, ja se on mahtavaa.

Kaikki 8 "Harry Potter" -elokuvaa sijoittuivat huonommasta parhaaseen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 6320

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.