Floridan lainsäätäjä tekee suuria muutoksia auto- ja omaisuusvakuutusmarkkinoille (2024)

Floridan lainsäätäjät hyväksyivät vuoden 2021 lainsäädäntäistunnon viimeisenä päivänä kaksi lakia, jotka muuttavat osavaltion auto- ja omaisuusvakuutusmarkkinoita.

Toimet seuraavat viikkoja jatkunutta edestakaisin keskustelua ehdotuksista edustajainhuoneen ja senaatin jaostojen välillä.

Sidosryhmät sanovat, että kumpikaan mahdollisista uusista laeista ei riitä saavuttamaan lainsäätäjien tavoitteita alentaa korkoja tai karsia petoksia omalla vakuutusalallaan. Molemmat lakiehdotukset ovat nyt suunnattu kuvernööri Ron DeSantisille, jonka on allekirjoitettava ne ennen kuin niistä tulee laki.

Senaatin lakiesitys 76

Lakiehdotuksella pyritään käsittelemään joitain ongelmia, jotka vaivaavat osavaltion asuntovakuutusmarkkinoita, joilla vakuutusyhtiötmenetti viime vuonna yli 1,5 miljardia dollaria. Se hyväksyttiin perjantaina senaatissa äänin 35-5 ja 75-41.

Laki olimuutettu huomattavasti alkuperäisestä muodostaanistunnon alussa ja sisältää:

  • Citizens Property Insurance Corp.:n kelpoisuuden, koron liukupolun ja aktuaarisesti luotettavan korkoilmaisun muuttaminen.
  • Korvataan yksisuuntainen asianajajapalkkiolaki siten, että asianajajapalkkioiden ja -kulujen periminen edellyttää vakuutusyhtiön tekemän ennakkotarjouksen ylittävän korvaustuomion saamista.
  • Kaikkien korvausvaatimusten korvausajan lyhentäminen kahteen vuoteen vahingon syntymispäivästä lukuun ottamatta lisäkorvausvaateita, joissa on lisävuosi.
  • Vaaditaan kantajia jättämään ennakkovaatimus vähintään 10 päivää ennen kanteen nostamista vakuutuksenantajaa vastaan, joka sisältää arvion vaatimuksesta, vaadituista asianajajan palkkioista ja kuluista sekä riidanalaisesta summasta; kieltää ennakkoilmoitusten jättämisen vakuutusyhtiölle kattavuuden määrittämiseksi; ja antaa vakuutusyhtiölle mahdollisuuden vaatia sovittelua tai muuta vaihtoehtoista riidanratkaisua saatuaan ilmoituksen.

Lakiehdotukseen tehdään myös useita muutoksia puuttuakseen siihen, mitä vakuutusyhtiöt väittävät olleen kattovaateiden ja oikeudenkäyntien räjähdysmäinen määrä. Erityisesti SB 76:

  • Tekee laittomaksi kattourakoitsijoiden tai kenen tahansa heidän puolestaan ​​toimivan henkilön "kielletyn mainoksen", mukaan lukien sähköisen viestinnän, puhelun tai asiakirjan, joka pyytää vaatimusta.
  • Kielletään tarjoamasta mitään arvokasta katon tarkastuksen suorittamiseen, tarjouksen tulkita vakuutusta tai tehdä korvausvaatimus tai korjata korvausta vakuutetun puolesta.
  • Kieltää urakoitsijaa suorittamasta korjauksia vakuutetulle, jolla on korjaussopimus, joka ei sisällä yksityiskohtaista kustannusarviota korjauksen loppuun saattamiseen tarvittavista työvoima- ja materiaaleista.
  • Lisää mahdollisia 10 000 dollarin sakkoja jokaisesta katontekijän rikkomuksesta.

Lopullisesta lainsäädännöstä poistettiin valtion asianajajapalkkion kertoimen poistaminen ja vakuutusyhtiöiden salliminen sisällyttää vakuutuskieleen, joka tarjoaa todellista käteisarvoa kattojen täyden uusimiskustannusten sijaan. Teollisuus oli kehottanut lainsäätäjiä sisällyttämään nämä säännökset kustannustekijöiden poistamiseksi, mutta siitä tuli kiusallinen kohta molemmissa kamareissa. Perjantaina hyväksytyllä muutoksella poistettiin myös vakuutetun tai vakuutuksenantajan tuomiotarjoukset.

Raportti:
Floridan kiinteistövakuutusmarkkinat ovat "kiertelemässä kohti romahdusta" oikeudenkäyntien vuoksi: Raportti

Senaattori Jeff Brandes, joka tuki lainsäädäntöä, äänesti lain hyväksymisen puolesta, mutta sanoi, että se oli vain "40 prosentin ratkaisu siihen, mitä Floridassa tarvitaan kustannuskäyrän taivuttamiseksi".

"Toivottavasti se vakauttaa korkoja, mutta lopulta ei todellakaan tee mitään laskeakseen niitä", hän sanoi kollegoilleen.

Floridassa toimivan vakuutusyhtiön Security Firstin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Locke Burt sanoi olevansa pettynyt, etteivät lainsäätäjät ryhtyneet uudistuksiin kahden Floridan korkeimman oikeuden tapauksen vaikutuksista.Joyce vs. FedNat (2017), jaSebo vs. American Home Assurance(2016) – joiden sanotaan olevan osittain syyllisiä oikeudenkäyntien jatkumiseen osavaltiossa, kutenFloridan vakuutuskomissaarin David Altmaierin tuore raportti. Mutta Burt sanoi, että hyväksytty lainsäädäntö tekee joitain kaivattuja muutoksia ja on "askel oikeaan suuntaan".

"Luonteistaisin tätä yhdellä askeleella", hän kertoi Insurance Journalille. "Mutta kerron myös kuluttajille, että heidän hinnat nousevat edelleen."

Senaattori Jim Boyd, joka on myös vakuutusmeklari, myönsi, että lasku ei ole kaukana täydellisestä ja ettei kukaan, mukaan lukien vakuutusala ja oikeudenkäyntibaari, ole tyytyväinen tulokseen.

Hän kuitenkin huomautti: "Meidän on tehtävä jotain. Emme voi odottaa ensi vuoteen ratkaistaksemme tämän äänestäjillemme uskomattoman suuren ongelman.

Edustaja Bob Rommel, joka työskenteli lakiesityksen parissa, sanoi, että lainsäädäntö valvoisi vakuutusyhtiöitä, auttaisi houkuttelemaan uusia lentoyhtiöitä Floridan osavaltioon ja "varmistaisi, että asunnonomistajilla on kilpailukykyiset markkinat ja oikeus valita oikea vakuutus itselleen."

Florida Office of Insurance Regulation (OIR) sanoi lausunnossaan, että se "arvostaa Floridan lainsäätäjän väsymätöntä työtä mielekkään omaisuusvakuutusuudistuksen hyväksymiseksi. SB 76 suojaa kuluttajien oikeuksia ja vastaa kiinteistövakuutusmarkkinoiden tämänhetkisiin haasteisiin."

Jos DeSantis allekirjoittaa sen, uusi laki tulee voimaan 1.7.2021.

Senaatin lakiesitys 54

Floridan hyväksymä lakiehdotus kumoaa osavaltion virheettömän henkilövahinkojen suojajärjestelmän (PIP) ja vaatii sen sijaan pakollisen ruumiinvamman kattavuuden alkaen 25 000 dollarista kaikille Floridan osavaltion kuljettajille. Lain aikaisemmat versiot vaativat vakuutusyhtiöitä tarjoamaan lääketieteellisten maksujen kattavuutta (MedPay) 5 000 tai 10 000 dollarin verran, mutta hyväksytty versio tekee tarjouksesta valinnaisen ja sisältää valinnaisen 5 000 dollarin MedPay-kuolemankorvauksen.

Lakiehdotuksella luodaan myös uudet puitteet, jotka säätelevät moottoriajoneuvojen vahinkojen käsittelyä ja kolmansien osapuolien vilpillistä laiminlyöntiä liikennevakuutusyhtiöitä vastaan. Tällä viikolla hyväksytyssä parlamentin tarkistuksessa lisättiin lausunto, jonka mukaan näitä vilpillisiä toimia säätelevän lain tarkoituksena ei ole laajentaa tai vähentää mitään tällä hetkellä saatavilla olevia kanneperusteita vakuutusasiamiehiä vastaan, jotka myyvät moottoriajoneuvojen vastuuvakuutuksia tässä valtiossa.

Brandes, yksi kolmesta lakia vastaan ​​äänestäneestä senaattorista, sanoi, että sen sponsorit eivät olleet tehneet tarpeeksi tutkiakseen, kuinka lakiesitys vaikuttaisi korkoihin.

"Floridassa on jo joitakin maan korkeimpia hintoja, ja valitettavasti jos vain kamppailet päästäksesi… [ja] ostat vain PIP:n tänään, hinnat nousevat 40 %”, Brandes sanoi.

Mutta laskun sponsori Danny Burgess, republikaani, väitti, että OIR:n vuoden 2016 tutkimus osoitti, että hinnat laskisivat, jos osavaltio kumoaisi PIP:n. Hän sanoi, että vilpillisyyttä koskevat säännökset auttavat myös pysäyttämään PIP:ssä rehottavat petokset ja johtavat lisäkoron alennuksiin.

"On vaikea ennustaa markkinavoimia, mutta ylivoimaisesti tiedot osoittavat, että tulemme näkemään [koron] laskun", hän sanoi. "Ei tietenkään jyrkkä vähennys, mutta uskon, että tulemme näkemään vähennyksen."

Monet alan edustajat ja sidosryhmät ovat kuitenkin vastustaneet tätä arviota.

Vakuutusalan kaupparyhmä American Property Casualty Insurance Association (APCIA) vastusti lakiehdotuksen hyväksymistä sanoen, että se voisi nostaa Floridan kuljettajien korkoja ja nostaa osavaltion nykyistä vakuuttamatonta 20 prosentin määrää.

Se työskenteli vakuutusmatemaattisen tutkimuksen parissa arvioidakseen laskun vaikutuksia ja sanoi, että sen analyysi osoittaa, että se voisi nostaa keskimääräisen autovakuutuksen kustannuksia jopa 23 prosenttia tai 344 dollaria. Kuljettajat, joilla on alhaisin kattavuus, voivat nousta jopa 805 dollariin vuodessa.

APCIA sanoi, että yli 28 000 kirjettä floridalaisilta lähetettiin lakia vastustaville lainsäätäjille. Ryhmä kannustaa kuvernööriä veto-oikeuteen.

"Kun SB 54 suuntaa kuvernööri DeSantisin pöydälle, hänellä on mahdollisuus suojella Floridan kuljettajia korkeammilta autovakuutuskustannuksilta ja auttaa pitämään tiemme turvallisempina veto-oikeudella tätä lainsäädäntöä", APCIA sanoi.

Myös Floridan henkilövakuutusliitto (PIFF) ja Consumer Protection Coalition (CPC) kannustavat kuvernööriä veto-oikeuteen.

"Olemme äärimmäisen huolissamme siitä, että tämä lasku nostaisi huomattavasti hintoja asiakkaillemme ja Floridan asukkaille, joilla on vähiten varaa korotukseen, samalla kun sadat tuhannet floridalaiset, jotka joutuvat maksamaan nykyisiä vakuutusmaksuja, ajamaan ilman vakuutusta", sanoi presidentti Michael Carlson. PIFF:n toimitusjohtaja.

"Floridan kuluttajien puolesta CPC kehottaa kuvernööri Ron DeSantista tutkimaan mahdollisia kustannusvaikutuksia, joita tämä lainsäädäntö aiheuttaa Floridan kuluttajille, ja harkitsemaan lakiesityksen veto-oikeutta, jos sen havaitaan nostavan korkoja eikä vähentävän riita-asioita", ryhmä sanoi.

Jos DeSantis allekirjoittaa sen, uusi laki tulee voimaan 1.1.2022.

Tämä on kehittyvä tarina…

Aiheeseen liittyvä:

  • Kommentti: Ehdotettu Florida PIP:n kumoaminen huonon sopimuksen kuluttajille ja teollisuudelle
  • Florida pyrkii kumoamaan moottoriajoneuvojen virheettömyyslain
  • NAIC-tiedot: Florida Property Oikeusjutut yhteensä 76 % vakuutusyhtiöiden riita-asioista Yhdysvalloissa
  • Kansalaisten toimitusjohtaja: Floridan omaisuusvakuutusmarkkinat sulkeutuvat
  • Floridan senaatti hyväksyi kiinteistövakuutuksen uudistuslain
  • Floridan vakuutusuudistusten kohtalo on epävarma, kun lainsäätäjät painavat teollisuuden tukemia esityksiä
  • Vakuutusagentit Floridan kiinteistömarkkinoiden ongelmien etulinjassa
  • "Epätoivoiset" ajat: Sidosryhmät kehottavat Floridan lainsäätäjiä toteuttamaan vakuutusuudistuksen
  • Floridan lakiasäätävä istunto 2021: Katsottavat vakuutuslaskut
  • Floridan kiinteistövakuutusmarkkinat ovat "kiertelemässä kohti romahdusta" oikeudenkäyntien vuoksi: Raportti

Aiheet Florida Trendit Auto Omaisuus

Floridan lainsäätäjä tekee suuria muutoksia auto- ja omaisuusvakuutusmarkkinoille (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 6377

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.