Rakenteilla oleva talo: Kuinka hakea verovähennystä asuntolainan korkomaksuista - Finance Buddha -blogi | Valaise talouttasi (2024)

Rakenteilla olevat asuntolainan veroedut

Useimmat meistä tietävät, että aasuntolainalainanottaja saa veroetuja lainaan maksettavasta pääoma- ja korkosummasta. Mutta vain harvat meistä ovat tietoisia eduista, joita niille, jotka ovat käyttäneet asuntolainaa kotinsa rakentamiseen.

Kyllä, vaikka kiinteistösi olisi vielä rakenteilla, voit silti nauttia verovähennysten eduista fiksuilla liikkeillä. Tämä sisältö auttaa sinua ymmärtämään, kuinka olla älykäs lainanottaja ja säästää rahaa verotukselta, kun otat asuntolainaa vielä rakenteilla olevaan taloon.

5 vinkkiä asuntolainaksi rakenteilla oleville projekteille

Jos sinulla on asuntolaina rakenteilla olevaan kiinteistöön, on mahdollista hakea verovähennyksiä. Vuodessa suoritetuista koroista enintään 2 lakhs ₹ ja tuloverolain 80C §:n mukaisesta pääomasta enintään 1,5 000 ₹ verovähennys.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että tätä rakenteilla olevaa asuntolainan veroetua ei voi hyödyntää, jos asuntolainamaksut ovat esirakennusvaiheessa. On olemassa tietyntyyppisiä kiinteistöhankintoja, joissa ostajan ei tarvitse maksaa penniäkään lainan takaisinmaksusta EMI:stä. Tällaisissa tapauksissa näitä verovähennyksiä ei voida soveltaa.

  1. Vielä rakenteilla olevasta kiinteistöstä ei peritä minkäänlaista veroa ERI:n koroista - IT-lain 24 §

  2. Vuodesta lähtien rakentaminen on täydellinen vähennys voi nauttia jopa 5 erässä ennen rakentamista aikaista korkoa

  3. Kunnes rakentaminen on valmis tai hankinta on tehty, ajanjaksoa kutsutaan "edelliseksi ajanjaksoksi"

  4. Rahan lainaamisen ja talon rakentamisen välistä ajanjaksoa kutsutaan "esirakennusjaksoksi".

  5. Kunnes talon hallintaan, lainanottajan tarvitsee vain maksaa korkoa lainanantajalle lainaamasta lainasummasta, tätä kutsutaan "PPI-Prior Period -koroksi".

  6. Jos lainanottaja käyttää asuntolainasummaa uusimiseen, korjaukseen tai saneeraukseen, verovähennysetuja ei voida käyttää.

  7. Jos maksat pääoman takaisin rakentamista edeltävänä aikana, et ole oikeutettu minkäänlaisiin verovähennyksiin.

  8. Verovähennysetua ei voi saada, kun ostat tontin tai tontin.

Kaikki IT-lain 80C §:n mukaiset verovähennykset ovat mahdollisia vain, jos maksu suoritetaan riippumatta siitä, miltä vuodelta se on suoritettu. Rekisteröintimaksuihin tai leimaveroihin maksetut summat pätevät myös 80C:n verovähennyksiin, vaikka lainanottaja ei olisi ottanut lainaa. Tästä edusta nauttimiseksi on tärkeää, että lainanottaja toimittaa talon rakentamisen valmistumistodistuksen.

Pre-EMI v/s Full EMI – Mitä sinun tulee tietää

Kaiken tämän jälkeen on tärkeää tiedostaa, että verovähennyksen saaneen arvioija on velvollinen palauttamaan vähennyksen määrät, jos hän myy kiinteistön 5 vuoden kuluessa sen tilikauden päättymisestä, jonka hallussa on ollut talo on hankittu. Intian hallitus perii vähennykset takaisin 80C pykälän mukaisesti sen tilikauden aikana, jolloin talokiinteistö myytiin. Jos otettu asuntolaina ei ole omaa asumista varten, koko koron määrä voidaan hakea 24 §:n mukaisena verovähennyksenä. Ei-omaasunnon verovähennysten hakemiselle ei ole ylärajaa.

Pykälän 24 mukaiset verovähennykset koskevat asuntolainan korkoa ja ne ovat suoriteperusteisia. Näin ollen kaikki vähennykset on vaadittava 24 §:n mukaisesti samana vuonna, vaikka maksua ei suoritettaisikaan. On myös tärkeää, että talon rakentaminen valmistuu 3 vuoden sisällä lainan ottamisesta. Tämän ajanjakson jälkeisistä koroista ei tehdä verovähennystä.

Kohdan 24 mukaiset vähennykset asuntolainojen korkomaksuista

Kiinteistön tyyppiOmavarainen omaisuusEi omassa käytössä oleva omaisuus
Valmistumisen tilaValmistunut 3 vuodessaEi valmistunut 3 vuoden sisälläValmistunut 3 vuodessaEi valmistunut 3 vuoden sisällä
Vähennys sallittuRs. 1 50 000Rs. 30 000Ei rajoitustaEi rajoitusta

Yhteenveto asuntolainoista Intiassa osien 24 ja 80C mukaisesti saatavilla olevista veroetuista

YksityiskohdatKohta 24§ 80C
Verovähennys sallittuKiinnostuksen kohdeRehtori
Veron vähennyksen perusteSuoriteperusteinenMaksullinen peruste
Veron vähennyksen määrä sallittuItsenäinen omaisuus: Rs. 2 00 000

Ei-itse asuttava omaisuus: Ei rajoitusta

Rs. 1 50 000
Lainan tarkoitusAsuintalokiinteistön osto/ korjaus/ saneeraus/ rakentaminen/ saneerausRakentaminen / uuden asunnon osto
Oikeus verovähennykseenOsto/rakennus valmistuu 3 vuoden kuluessaNolla
Kiinteistön myynnin rajoitusNollaHaettu verovähennys peruutetaan, jos omaisuus myydään 5 vuoden sisällä

Tärkeitä huomioitavia seikkoja asuntolainaveron vähennyksissä

  • Asian Shew Kissan Bhatter v. CIT (1973) 89 ITR 61(SC) mukaan jäljellä olevalle summalle maksetut korot eivät ole verotuksessa vähennyskelpoisia

  • Verovähennystä voi saada vain, jos asunnon rakentaminen valmistuu 3 vuoden sisällä asuntolainasta

  • Asuntolainan järjestämisestä maksetut palkkiot eivät ole oikeutettuja verovähennyksiin

  • Asunnon rekisteröintiin käytetyt rahat ja leimavero ovat oikeutettuja verovähennyksiin

  • Siinä tapauksessa, että talokiinteistö ei tuota omistajalle tuloja ja siten asuntolainan korko on tappiollinen, voidaan tappiota oikaista eri muiden saman tilikauden tulojen perusteella.

  • Mikäli aiheutunutta tappiota ei voida kuitata saman tilikauden muiden johtajien tuloihin, tappiot voidaan siirtää seuraavalle 8 vuoden tilikaudelle.

  • Vain kiinteistön rakentanut tai hankkinut voi nauttia veroetuista. Tämä etu on sallittu sen omaisuuden seuraajalle.

5 kriittisen pisteen tarkistuslistaa ennen asuntolainaa

Asuntolainan veroetujen raja Intiassa

  • Alla olevat veroedut eivät koske kiinteistöä, vaan yksityishenkilöä, joka omistaa talon

  • Jos kiinteistö ostetaan yhteisesti, molemmat omistajat voivat nauttia edusta, mutta yhdessä raja pysyy samana

  • Verovähennyksen edun prosenttiosuus lasketaan yleensä omistusosuuden/EMI-maksun prosenttiosuudesta lainasummasta yhteisomistukseen

  • Vaikka asut vuokra-asunnossa ja haet HRA-vähennyksiä, myös veronmaksaja voi nauttia rakenteilla olevan talon omaisuuden verovähennysten eduista.

YksityiskohdatVähennyksen kvantti (Rs.)
Omavarainen omaisuusEi-itse asuttava omaisuus
Kohta 242 00 000Ei rajoitusta
§ 80C1 50 0001 50 000
§ 80EE50 00050 000

Näiden verovähennysten saamiseksi on tärkeää jakaa asiakirjoja ja lausuntoja, jotka vahvistavat asuntolainalle maksetun koron ja pääoman määrän. Kiinteistön rakennustilanne on esitettävä. Nämä huomioidaan yksityishenkilöiden verotettavan tulon kanssa ja mahdolliset tukikelpoiset veroedut vähennetään.

Vaikka talorakennusten valmistumiselle on tiukat aikataulut, on hyvä hyödyntää veroetuja rakenteilla olevista talokiinteistöistä. Tilikauden aikana asuntolainalle maksetut korot saavat tämän verovähennyksen.

Intiassa kaikki rakenteilla olevien kiinteistöjen asuntolainat on strukturoitu siten, että pankki vapauttaa lyhennykset kiinteistön rakennusvaiheen mukaan. Pankki suorittaa säännöllisen ja oikea-aikaisen tarkastuksen. Tarkastus tehdään ennen kunkin erän vapauttamista, jotta varmistetaan, että asuntolainasumma käytetään vain rakentamiseen.

Kaikki edellä mainitut veroedut koskevat vain asuinkiinteistöjä. Olipa kyseessä sitten itsenäinen huvila, aidattu yhteisö tai jopa asunto. On tärkeää ymmärtää rakenteilla olevan asuntolainan veroetujen tiukat aikataulut ja toimia niiden mukaisesti saadaksesi asuntolainasta mahdollisimman suuren hyödyn. Se voi aina hyödyttää sinua, jos sitä käytetään oikein.

5 erilaista asuntolainaa, joita voit saada Intiassa

Mitä tapahtuu, jos myyn asunnon asuntolainalla 5 vuoden sisällä sen rakentamisen valmistumisesta?

Tällaisissa tapauksissa asuntolainaan kohdistuu verovaikutuksia. Kaikki tämän ominaisuuden kautta saadut vähennykset käännetään tuloverolaskelmiisi. Sitä varten on maksettava kertakorvaus. Se on yksinkertaisesti verotettava tulosi tietyltä tilikaudelta.

Toisaalta, jos päätät myydä kiinteistön sijoittaaksesi rahaston itse rakennettuun taloon, on mahdollista hakea vapautusta luovutusvoitoista, kunhan uusi kiinteistö valmistuu 3 vuoden kuluessa asunnon myynnistä. vanha talo (omaisuus).

Kun tiedät ehdot ja miten rakenteilla olevista kiinteistöistä vero lasketaan, voit hallita veroasi. Tämä auttaa sinua myös nauttimaan monista veroetuista. Tietäen, mitä voit hyödyntää ja hakea sitä oikeaan aikaan, auttaa sinua saamaan suurimmat veroedut tilikauden sisällä. Jatka uusien verovähennysten ja lainmuutosten etsimistä, sillä se on välttämätöntä tulojesi hallinnassa ja auttaa verolaskelmissa.

(Päivitetty 16.04.2019)

Liittyvät

Rakenteilla oleva talo: Kuinka hakea verovähennystä asuntolainan korkomaksuista - Finance Buddha -blogi | Valaise talouttasi (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 5954

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.