Rakennusvero: laskenta, ero kiinteistöveroon, maavero (2024)

Kiinteistönomistajina sinun on oltava tarkkaan tietoisia kuluista, jotka sinun on kannettava omaisuuden omistajana. Sen lisäksi, että maksat veroa tämän tuloa tuottavan omaisuuden hallussapidosta tuloverolakien (IT) mukaisesti, olet myös velvollinen maksamaan siitä vuosittaisen kiinteistöveron. Maan ja rakennuksen kohtelu on kuitenkin erilainen molemmissa asioissa. Tässä artikkelissa selitetään rakennusveron eri vähemmän tunnettuja näkökohtia.

Rakennusvero: laskenta, ero kiinteistöveroon, maavero (1)

Sisällysluettelo

Ovatko rakennusvero, kiinteistövero ja talovero sama asia?

Termit kiinteistövero, talovero ja rakennusvero voivat tarkoittaa samaa asiaa, mutta Intiassa niiden käyttö on aivan erilaista. Vaikka kiinteistövero on yleinen nimi vuotuiselle verolle, joka omistajan on maksettava paikallisviranomaisille sen vuotuisen vuokra-arvon perusteella, termi talovero (tätä ainoaa termiä käytetään laajalti Intian IT-teksteissä, jotka myös määritellään otsikkoa "Talon tulovero") käytetään osoittamaan vuositulojesi vähennyksiä, jotka johtuvat kiinteistön omistuksestasi ja arvioiduista voitoista, joita saatat ansaita tästä tuloa tuottavasta omaisuudesta. Tämä arvioitu tulo lisätään vuosituloihisi ja sitten vero vähennetään koko summasta sen veroluokan mukaan, johon kuulut.

Vaikka tämä käyttö ei ole yleistä Intiassa, rakennusvero tunnetaan myös kilometriverona joissakin maissa.

Katso myös:Kiinteistöveroopas: Tärkeys, laskenta ja verkkomaksu

Kuinka laskea rakennusvero

Kunnalliset toimielimet määrittävät rakennuksille vuosittaisen arvon eri tekijöiden perusteella rakennusveron määräämiseksi. Intiassa kansalaisjärjestöt käyttävät erilaisia ​​menetelmiä rakennusten vuosittaisen arvon määrittämiseksi:

Vuosivuokran arvojärjestelmä:Chennain ja Hyderabadin kunnallisten elinten käyttämä menetelmä ottaa huomioon kuukausivuokran, jonka kiinteistö voi tuottaa.

Aiemmin oikeuslaitos oli sitä mieltä, että kiinteistöveron perusteen määrittämisessä perustana on asianomaisten osavaltioiden hallitusten vuokravalvontalaissa säädetty "kohtuullinen" vuokra eikä todellinen tai oletettu vuokra. Myöhemmin korkein oikeus päätti eri tuomioissa kiinteistöverolaskelmien perusteena oletetun vuokran.

Pinta-alan yksikköarvojärjestelmä:Koska laskentayksikkö perustuu neliöjalkaa kuukaudessa tietylle sijainnille/kadulle ja kerrotaan korolla, tätä kiinteistöarviointimenetelmää kutsutaan yksikköpinta-ala-arvomenetelmäksi. Tämä menetelmä, jota käyttävät Ahmedabadin, Bengalurun, Delhin, Kolkatan, Hyderabadin ja Patnan kunnat, liittää rakennuksiin yksikköhinnan niiden perusteella.taajama-alue tai mattoalue. Yksiköiden arvo on liitetty kolmen sijaintinormin (päätiet, päätiet ja muut), rakennustyyppien (teräsbetonikattoinen pucca, asbesti- tai aaltopahvin pucca ja muut) sekä kolmeen käyttöluokkaan ( kaupallinen/teollinen, asuinrakennus ja muut). Tämä luo lopulta 27 erilaista yhdistelmää.

Patna Kuntayhtymä oli ensimmäinen kunta, joka siirtyi oletettuun pinta-alaperusteiseen arvostukseen ottaen huomioon sijainnin, käytön, taajaman ja rakennustyypin.

Pääomaarvoon perustuva järjestelmä:Tässä järjestelmässä kiinteistön markkina-arvo määrää maaveron.

Katso myös:Kuinka laskea maan arvo?

Hinnat vaihtelevat osavaltioittain, kaupungeittain ja alueittain

Paikallisten elinten* määräämä rakennusvero (kiinteistövero) lasketaan ja vahvistetaan eri menetelmillä eri viranomaisissa, jotka rahoittavat palvelunsa suurelle yleisölle pääasiassa rakennusveron keräämisestä. Esimerkiksi Hyderabadin kunnallinen elin ei käytä samaa rakennusveron laskentamenetelmää kuin Delhin kunnalliset elimet.

* Intian perustuslain osavaltioluettelon kohta 49 määrittelee "maa- ja rakennusverot", mikä valtuuttaa kunnalliset elimet perimään veroa vastaavissa osavaltion laeissa.

Useimmiten kaupunkialueen rakennuksista on maksettava korkeampi rakennusvero. Esimerkiksi Maharashtra Tax on Residential Premises Act, 1974, määrää veron perimisestä asuintiloista yritysalueilla, joiden lattiapinta on yli 125 neliömetriä Greater Bombayssa ja 150 neliömetriä muilla yritysalueilla.

Tyhjää maata sekä rakennusta verotetaan

Kiinteistövero on maksettava rakennuksen omistuksesta maassamme, vaikka se olisi tyhjillään. Intian maanomistus ei pisimpään asettanut omistajalle kiinteistöverovelvollisuutta. Huonon veronkannon keskellä asiantuntijat kuitenkin nousivat ajatukseen, että maa-alueet ja tontit sekä taajama-alue on sisällytettävä veropohjaan, vaikka jälkimmäisen verokanta pidettäisiinkin suhteellisen alhaisena. Joten vaikka maatalousmaa jää suurelta osin veropohjan ulkopuolelle, osavaltiot kuten Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Punjab ja Jammu ja Kashmir ovat alkaneet verottaavero vapaasta maastakaupungin rajoissa.

Rakennusvero erityyppisille rakennuksille

Rakennuksia on erityyppisiä – asuin-, liike-, laitosrakennuksia jne. Koska niillä on vaihteleva tulonhankintakyky, myös niiden verokohtelu on erilainen. Itse asiassa kiinteistöt luokitellaan 70-80 pääluokkaan ja verotus vaihtelee jokaisen pään osalta. Liikerakennuksilta peritään tyypillisesti korkein rakennusvero, koska niillä on verrattain korkea tulopotentiaali.

Rakennukset, jotka on vapautettu verosta

Hyvinvointivaltiona Intia ei peri julkisiin palveluihin tarkoitettuja rakenteita rakennusveroa. Rakennuksia, joihin on myönnetty joko täydellinen vapautus tai osittaiset vähennykset rakennusverosta, ovat uskonnolliset jumalanpalveluspaikat, oppilaitokset, hyväntekeväisyyslaitokset, muinaiset ja historialliset monumentit, hautaus- ja polttohautausalueet, valtion maa ja rakennukset, jotka on erotettu ilmaisiin virkistystarkoituksiin, kauppatoimistot ammattiliittojen yhdistykset, kaupunkikehitysviranomaisten rakennukset ja maa-alueet, jotka on perustettu asianomaisten osavaltion hallituksen lakien mukaisesti, ilmaista lääketieteellistä apua ja koulutusta tarjoavat laitokset ja tietyntyyppiset vapaita maa-alueita ja rakennuksia, sotaleskien ja urhoollisten palkintojen saajien omaisuutta, ulkomaisia ​​konsulaatteja ja keskushallinnon omaisuutta, mukaan lukien tärkeiden byrokraattien ja poliitikkojen luksusasunnot. Näitä laaja-alaisia ​​poikkeuksia mainitaan usein tärkeimpänä syynä Intian rakennusveron perimisen huonoon kattamiseen.

Tästä syystä jotkut osavaltiot ovat tehneet palvelumaksun maksamisen pakolliseksi kiinteistöistä, jotka on vapautettu verosta. Omistajan on tehtävä tätä tarkoitusta varten erilliset palautukset.

Kuinka hakea vapautusta rakennusverosta?

Ensimmäistä kertaa kiinteistöverosta vapautusta hakevien tulee kääntyä komissaarin puoleen hakemuksella sekä kaikki asiakirjat ja palautus, joka sisältää maksettavan palvelumaksun. Jos vapautus evätään, hakijan on maksettava vero tavanomaisen verokannan mukaan.

Rangaistus rakennusveron maksamatta jättämisestä

Ensimmäisen maailman maihin verrattuna kiinteistöveron kantaminen Intiassa on heikkoa, mikä johtuu pääasiassa siitä, että alhainen tulotaso lisää edelleen laitonta rakentamista, mikä eliminoi suuren määrän kiinteistöjä joutumasta kansalaisviranomaisten alaisuuteen. Vaikka kuntaviranomaiset yrittävät tuoda yhä enemmän rakenteita lain piiriin, ne ovat myös ryhtyneet erilaisiin toimenpiteisiin kiinteistöveron laiminlyöjien rankaisemiseksi.

Noidan ja Gurgaonin kaltaisissa kaupungeissa kunnalliset elimet ovat viime vuosina käynnistäneet toimenpiteitä rakennusten takavarikoimiseksi, jos omistaja ei maksa suuria kiinteistöveromaksuja. Joissakin tapauksissa rikoksentekijät voivat kohdata myös vankeusrangaistuksia raharikoksista. Tällaisia ​​toimenpiteitä ryhdytään kuitenkin vain uusien rikkomusten tapauksessa. Viranomaiset aloittavat yleensä katkaisemalla kotitalouksien sähköliittymät pakottaakseen omistajat selvittämään rakennusveron.

Voinko maksaa rakennusveron verkossa?

Kaikkien suurten kaupunkien, kuten Delhi, Mumbai, Bengaluru, Chennai, Hyderabad, Pune, Gurgaon, Noida ja Kolkata, lisäksi useimmat osavaltioiden pääkaupungit sekä II- ja III-tason kaupungit ovat perustaneet portaaleja, jotka mahdollistavat rakennusveron maksamisen verkossa. Tämä on kuitenkin mahdollista vasta sen jälkeen, kun omistaja on rekisteröitynyt portaaliin antamalla tärkeitä henkilökohtaisia ​​ja omaisuuteen liittyviä tietoja.

Tärkeimmät kysymykset rakennusverosta

Pitäisikö minun maksaa rakennusvero asumistodistuksen myöntämispäivästä lähtien?

Omistajan on maksettava vero asumispäivästä tai valmistumispäivästä sen mukaan, kumpi on aikaisempi.

Voinko maksaa kiinteistöveron yksittäisestä asunnosta asunnossa, josta ei ole hankittu suunnitelmaa eikä asumistodistusta?

Kyllä, sinun on maksettava kiinteistövero riippumatta siitä, hankitko suunnitelman taiasumistodistus. Se ei kuitenkaan takaa kiinteistön laillistamista.

Mitä tapahtuu, jos lasket rakennusveron lyhyesti?

Jos lasket kiinteistöveron lyhyesti, joudut maksamaan sakkomaksuna kaksinkertaisen veron erotuksen korkoineen.

Voinko tehdä tarkistetun rakennusveroilmoituksen?

Voit tehdä korjatun palautuksen, jos haluat tehdä palautuslomakkeeseen itseäsi koskevia muutoksia.

Onko rakennuksen haltija myös velvollinen maksamaan veron?

Jos omistaja jättää maksamatta kiinteistöveroa, on haltijan velvollisuus maksaa se.

Mistä liiketoimista rakennusverokuitti on pakollinen?

Rakennusveron maksukuitti on pakollinen alla mainituille tapahtumille:

  • Kiinteistöjen rekisteröintiin alirekisteröintitoimistoissa.
  • Khata-todistuksen saamiseksi.
  • Suunnitelmarangaistuksen saamiseksi miltä tahansa toimivaltaiselta viranomaiselta.
  • Kaupankäyntiluvan saamiseksi jne.

Pitäisikö asuntojen osalta ottaa rakennusveron laskennassa huomioon suurrakennusalue tai mattoalue?

Asuntojen osalta rakennusverolaskennassa otetaan huomioon mattopinta-ala.

Mikä on taajama-alue?

Rakennuksen taajama-ala tarkoittaa sokkelitason yläpuolella olevan rakennuksen kokonaispinta-alaa. Se sisältää kaikki katetut alueet, kuten kellarit, parvilattiat, parvekkeet, autotallialueet, rakennetut uima-altaiden rajat, maan alle tai maan päälle rakennetut polttoainesäiliöt, tavaroiden varastoinnin avoimessa tilassa, kuten puutavara, graniitti, tiili jne. pysäköinti- ja tietoliikenne- ja muita torneja ja tauluja, jotka on pystytetty pintaan tai huipulle tai muulle avoimelle tontille tai rakennukselle.

Asuinalueeseen ei kuulu:

  • Sisäpiha maanpinnan tasolla
  • Puutarhat
  • Kallioisia alueita
  • Hyvin ja hyvin rakenteet
  • Kasveja
  • Taimitarhat
  • Taso puun ympärillä
  • Yläpuolella olevat vesisäiliöt
  • Suihkulähteet
  • Penkki avoin yläosa ja vastaavat
  • Viemäröinti
  • Rummut
  • Johdot
  • Catch-kuopat
  • Kaivot
  • Kammion kourut
  • Yhdistelmä- tai rajaseinät
  • Chajja
  • Kattamattomat portaat
  • Watchman-koppi/pumput
  • Sumppusäiliöt

UKK

Ovatko rakennusvero ja maavero eroavat toisistaan?

Rakennusvero on vero, jonka kunnalliset elimet määräävät rakenteista, kun taas maavero kannetaan maasta, jossa ei ole rakennetta. Useimmat Intian osavaltiot eivät veloita maaveroa maaseutualueiden maatalousmaasta.

Onko kiinteistövero ja rakennusvero eroavat toisistaan?

Kiinteistövero ja rakennusvero ovat kaksi termiä, jotka tarkoittavat samaa asiaa - vuosittaista veroa, jonka Intian kunnalliset ja kansalaisjärjestöt määräävät kiinteistölle sen vuosittaisen arvon perusteella.

Vähennetäänkö tuloistasi kiinteistövero?

Sen lisäksi, että maksat tuloveroa kiinteistöomistuksella ansaitsemastasi rahasta (joka lisätään vuosituloihisi ja verotetaan sen mukaan, johon kuulut), sinun on maksettava myös toinen vero - kiinteistövero kuntaviranomaiselle. . Näin ollen kiinteistönomistajaa verotetaan kaksinkertaisesti.

Jos kiinteistö on tyhjillään, lasketaanko se omavaraiseksi vai vuokratuksi?

Sen voi julistaa omatoimiseksi, kunhan sitä ei päästää ulos. Kun se on päästetty ulos, sinun tulee tehdä palautus ja ilmoittaa muuttunut tila.

Jos rakennukseni on purettu ja rakenteilla, mistä minun tulee maksaa kiinteistöveroa?

Jos rakennus puretaan ja onko rakentaminen aloitettu vai ei, tyhjästä maasta on maksettava veroa.

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

  • 😃(0)

  • 😐(0)

  • 😔(1)

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Chennain kiinteistövero: Opas veron maksamiseen.NMMC:n kiinteistöveroopas.GWMC taloveron maksutiedot, online-menettely.Jaipur Nagar Nigam -kiinteistövero: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.Mikä on veronpidätys?.House Tax Kanpur: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.
Rakennusvero: laskenta, ero kiinteistöveroon, maavero (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 5950

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.