Mitä tehdä, jos prenup riitautetaan tuomioistuimessa - HelloPrenup (2024)

Toivomme, että sinun ei koskaan tarvitse päästä tähän pisteeseen, mutta jos pääset, älä panikoi. Jos puolisosi kiistää avioliittosi oikeudessa, sinulla on silti mahdollisuus kiistää oma puolesi. Se ei ole automaattinen lause. Pidämme asian todellisena kanssasi: et voi tehdä paljon, jos avioliittosi riitautetaan oikeudessa, paitsi palkata loistava asianajaja, seurata hänen ohjeitaan ja toivoa parasta. Se, mitä on tehty, on tehty, ja on oikeastaan ​​vain ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, joihin olisit voinut ryhtyä välttääksesi avioliittosi riitautumisen tulevaisuudessa. Varmista esimerkiksi, että käytät asianajajaa tai HelloPrenupia luodaksesi valtion vaatimusten mukaisen ja kelvollisen esisopimuksen. Joka tapauksessa, olemme täällä nyt, joten jos avioliittosi on riitautettu oikeudessa, jatka lukemista ymmärtääksesi mitä odottaa ja mitä asioitavoitehdä.

Mitä avioliiton riitauttaminen oikeudessa tarkoittaa?

Kuten luultavasti tiedät, avioliitto on kahden naimisiin menevän ihmisen välinen sopimus. Prenups ovat sopimuksia, ja kuten kaikki amerikkalaiset sopimukset, tuomari voi "heittää" ne eri syistä. Tuomari voi heittää pois vain yhden tai kaksi lauseketta tai koko dang-sopimuksen. Lyhyesti sanottuna avioliiton riitauttaminen oikeudessa tarkoittaa yksinkertaisesti väittämistä, että avioliitto ei ole täytäntöönpanokelpoinen ja että se pitäisi hylätä osittain tai kokonaan. Joka tapauksessa pyydät tuomioistuinta poistamaan osan tai kokonaan avioliiton jostain syystä.

Avioliiton riitauttaminen syntyy yleensä avioeromenettelyssä, jossa toinen haluaa panna avioliiton täytäntöön, mutta toinen ei.

Millä tavoilla voit kiistää avioliiton?

Avioliitot voidaan yleensä riitauttaa kahdella tavalla: (1) menettelyllisesti, mikä tarkoittaa, että toinen osapuoli väittää, että avioliiton luomistavassa on jotain vialla ja/tai (2) aineellisesti, mikä tarkoittaa, että toinen osapuoli väittää, että avioliiton sisällössä on jotain vialla. avioliitto.

Avioliiton riitauttaminen menettelyllisesti

Sukellaan ensin tapoihin, joilla avioliitto voi ollariitautettu menettelyllisesti. Ensinnäkin, mikä tahansa avioliitto, joka ei olenotaarin vahvistama ja/tai allekirjoitettuvoitaisiin kiistää kunnolla. Tämä olisi totta vain osavaltioissa, joissa vaaditaan notaarin vahvistama voimassa oleva avioliitto. Jokainen osavaltio vaatii allekirjoituksen esisopimuksessa. Oletetaan esimerkiksi, että sinä ja puolisosi teet avioliiton, ja kaikki on täydellistä, paitsi että unohdit vahvistaa sen notaarissa tilassa, joka vaatii notaarin vahvistamisen. Jos puolisosi kiistää avioliiton oikeudessa notaarin vahvistamisen puutteen perusteella, todennäköisyys ei ole sinun eduksesi. Sama pätee, jos allekirjoituksia ei ole. Myös, jos asut valtiossa, joka vaatiitodistajiamutta avioliitossa niitä ei ole, se voi olla myös peruste avioliiton mitätöimiselle.

Toinen tapa riitauttaa avioliitto menettelyllisesti olisi väittää avioliiton allekirjoittamisen kontekstista. Esimerkiksi pakotettiinko yksi henkilö (jollakin tasolla) allekirjoittamaan sopimus? Tuomioistuimet kutsuvat tätä käsitettä yleensä nimellä"vapaaehtoisuus"ja allekirjoittivatko molemmat osapuolet avioliiton vapaaehtoisesti vai eivät. Jos avioliitto oneiallekirjoitettu vapaaehtoisesti, se on todennäköisesti mitätön. Tahattomuus nähdään tyypillisesti mmpakko, pakko, sopimaton vaikutus, petos, virhe jne.

Valmistettaessa avioliittoa jokainen osavaltio vaatii jonkin tasontaloudelliset tiedot.Tämä on menettelyllinen vaihe pätevän avioliiton luomisessa, joka edellyttää jokaisen osapuolen paljastavan kaikki omansataloustiedottoiselle henkilölle. Monet osavaltiot luopuvat avioliitostasi kokonaan, jos taloudellisia tietoja ei tehdä riittävästi. Esimerkiksi jos toinen osapuoli jättää huomioimatta, että heillä oli 500 000 dollaria velkaa. Tuomioistuin voisi sanoa, että se on täysin epäreilua heidän kumppaniaan kohtaan, koska heillä ei ollut aavistustakaan velan määrästä. Miksi tämä on epäreilua? Koska toinen kumppani ei voinut kohtuudella tehdä koulutettuja päätöksiä erillis- ja aviotaloudesta tietämättä koko kuvaa. Prenup tässä skenaariossa voitaisiin riitauttaa tuomioistuimessa taloudellisten tietojen puuttumisen tai riittämättömien taloudellisten tietojen vuoksi.

Joskus puuteasianajajan edustusvoi saada avioliiton pois. Jotkut osavaltiot vaativat asianajajan edustusta avioliittoa varten, ja sellaisen puuttuminen voi saada avioliittosi mitätöityä. Monet osavaltiot eivät kuitenkaan välttämättä vaadi asianajajaa pätevään avioliittoon, mutta pitävät sitä yhtenä tekijänä avioliiton epäoikeudenmukaisuuden osoittamisessa. Esimerkiksi jos toisella puolisolla oli asianajaja ja toisella ei,jaavioliitto esiteltiinliian lähellä häitä,jaavioliiton ehdot olivat äärimmäisen yksipuoliset, henkilö voi riitauttaa sen ja tuomioistuin saattaa sopia. Tuomioistuin saattaa sanoa, että kaikki kolme asiaa huomioon ottaen se on täytäntöönpanokelvoton. Toisaalta, jos samalle parille olisi tapahtunut vain yksi näistä tekijöistä (sanotaan vain asianajajan edustuksen puute), avioliittoa ei ehkä olisi heitetty pois.

Avioliiton kiistäminen asiallisesti

Siirrytään nyt joihinkin niistäasiallisia syitäavioliitto voitaisiin riitauttaa oikeudessa. Ensinnäkin, jos jokin lausekkeista onlainvastaista tai yleisen järjestyksen vastaista, ne voitaisiin riitauttaa. Se on järkevää, eikö? Et voi sisällyttää sopimuksiisi laittomia toimia ja odottaa, että tuomioistuin hyväksyy ne. Oletetaan esimerkiksi, että olet sisällyttänyt avioliittoosi, että toinen puoliso on velvollinen maksamaan 500 dollaria elatusapua kuukaudessa avioeron sattuessa. Tämä on laitonta, koska lähes kaikki osavaltiot eivät salli ihmisten sisällyttää lapsiasioita avioliittoonsa. Miksi? Koska lapset ovat yksilöitä, joilla on dynaamisia tarpeita ja toiveita, jotka muuttuvat ajan myötä, ja heidän vanhemmillaan ei ole kristallipalloa sanoa, mikä on lapsen parasta vuosia ennen kuin lapsi mahdollisesti edes syntyy!

Toinen olennainen syy avioliiton riitauttamiseen onkohtuuttomuutta. Tämä termi määritellään eri tavalla osavaltioittain. Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa yleensä jotain super,super epäreilua. Se, mitä pidetään kohtuuttomana Kaliforniassa, ei välttämättä ole sopimatonta Marylandissa, joten se on hyvin riippuvaista osavaltiosta. Yksi asia on muistaa, että avioliiton ei tarvitse olla 50/50, mutta ne eivät myöskään saa jättää toista köyhäksi toisen asuessa ylellisyydessä. Se, mitä tuomioistuin pitää kohtuuttomana, on hyvin tosiasialähtöistä ja voi vaihdella tapauskohtaisesti.

Mitä tehdä, jos avioliitto riitautetaan oikeudessa?

Et voi tehdä paljon muuta kuin palkata perhelakimiehen, jolla on kokemusta avioehtosopimuksista. Vaikka avioliittosi kiistettäisiin oikeudessa, se ei automaattisesti tarkoita, että olet SOL. Sinulla on edelleen mahdollisuus taisteluun ja saatat pystyä kääntämään aluksen ympäri (eli voitat tapauksen). Se riippuu todella vain tilanteestasi ja tapaukseen sovellettavista laeista.

Vaihe 1:Älä hätäänny; se, että avioliittosi kiistetään, ei tarkoita, että se hylätään automaattisesti. Saat myös puolustaa puolesi.

Vaihe 2:Palkkaa kokenut avioehtolakimiesauttaa sinua voittamaan jutun.

Vaihe 3:Auta asianajajaasi kaikessa, mitä he tarvitsevat, olipa kyseessä asiakirjojen toimittaminen tai kysymyksiin vastaaminen. Mitä avulias olet, sitä helpommin asianajajasi voi tehdä työnsä.

Vaihe 4:Odota tuomioistuimen päätöstä.

Mitä tapahtuu, jos avioliittoni riitautetaan menestyksekkäästi oikeudessa?

Jos tuomioistuin päättää, että avioliittosi on pätemätön jatäytäntöönpanokelvotonsen jälkeen kun entinen puolisosi on kiistänyt sen menestyksekkäästi oikeudessa, sinua sitovat osavaltiosi oletusavioerolait. Voimassa oleva ja täytäntöönpanokelpoinen avioliitto ohittaa yleensä osavaltion oletusavioerolait, mutta jos avioliittosi todetaan täytäntöönpanokelvottomaksi, sinun on noudatettava uudelleen oletussääntöjä. Älä hätäänny; tämä ei ole kuolemantuomio. Osavaltion oletusavioerolainsäädäntö on laadittu yrittämään luoda oikeudenmukaisia ​​tuloksia. Joskus ihmiset eivät pidä näistä tuloksista, mutta se on vain avioeron luonne.

Bottom Line

Loppujen lopuksi paras asia, jonka voit tehdä välttääksesi avioliittosi riitautuksen oikeudessa, on tehdä pätevä ja täytäntöönpanokelpoinen sopimus alusta alkaen. HelloPrenupin tai paikallisen asianajajan tai molempien yhdistelmän käyttäminen on paras tapa luoda laillisesti järkevä avioliitto.

Jos olet ohittanut tämän pisteen ja se, mitä on tehty, on tehty, voit nyt vain palkata asianajajan, noudattaa hänen ohjeitaan ja ylläpitää toivoa. Vain siksi, että avioliittosi riitautetaan, ei ole automaattinen sopimuksen menetys. Sinulla on edelleen mahdollisuus väittää puolesi ja voittaa tapaus (eli panna avioliitto täytäntöön). Pahimmassa tapauksessa? Avioliittosi riitautetaan menestyksekkäästi oikeudessa, eikä se ole täytäntöönpanokelvoton. Tässä vaiheessa sinun on yksinkertaisesti noudatettava valtion oletusavioerolakeja.

Mitä tehdä, jos prenup riitautetaan tuomioistuimessa - HelloPrenup (1)

Nicole Sheehey

Nicole Sheehey on HelloPrenupin lakisisällön päällikkö ja Illinoisin lisensoitu asianajaja. Hänellä on runsaasti tietoa ja kokemusta avioehtosopimuksista. Nicolella on oikeustieteen tohtori John Marshall Law Schoolista. Hänellä on syvä ymmärrys avioehtosopimusten oikeudellisista ja taloudellisista vaikutuksista, ja hän nauttii kirjoittamisesta ja yhteistyöstä muiden asianajajien kanssa lain vivahteiden parissa. Nicole auttaa intohimoisesti aviopareja löytämään tarvitsemansa tiedot avioehtosopimuksista. Voit tavoittaa Nicolen täältä:[sähköpostisuojattu]

Kaikki tämän blogin sisältö on tarkoitettu vain tiedoksi. HelloPrenup, Inc. ("HelloPrenup") ei takaa minkään tällä sivustolla olevien tietojen tarkkuutta tai täydellisyyttä. HelloPrenup ei ole vastuussa näiden tietojen virheistä tai puutteista eikä näiden tietojen saatavuudesta. Näitä käyttöehtoja voidaan muuttaa milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta. HelloPrenup tarjoaa alustan sopimukseen liittyvälle itseavulle. HelloPrenupin antamat tiedot sekä verkkosivustomme oikeudellisiin asioihin liittyvä sisältö ("Tiedot") on tarkoitettu yksityiseen käyttöön, eivätkä ne ole oikeudellisia neuvoja. Emme tarkista meille antamiesi tietojen oikeudellista tarkkuutta tai riittävyyttä, emme tee oikeudellisia johtopäätöksiä, emme anna mielipiteitä lomakkeiden valinnastasi tai sovella lakeja tilanteesi tosiseikoihin. Jos tarvitset oikeudellista neuvontaa tiettyyn ongelmaan, sinun tulee kääntyä laillistetun asianajajan puoleen. HelloPrenup tai mitkään Hello Prenupin antamat tiedot eivät korvaa pätevän asianajajan oikeudellisia neuvoja, joilla on lupa harjoittaa asianmukaista lainkäyttöaluetta.

Mitä tehdä, jos prenup riitautetaan tuomioistuimessa - HelloPrenup (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 6492

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.