Avioehtosopimukset: Mitä he voivat ja ei voi suojata (2024)

Harkitsetko avioehtosopimusta ennen naimisiinmenoa? Et ole yksin. American Academy of Martrimonial Lawyers -akatemian mukaan 62 % asianajajista a2016 tutkimuskertoivat nähneensä avioliittosopimusten, jotka tunnetaan myös nimellä avioliitto, lisääntyneen merkittävästi. Heidän mukaansa avioliiton kasvu oli suurin milleniaalien joukossa.

Mutta vaikka yhä useammat parit tekevät avioliiton, se ei ole aina viisas päätös. Eräs nainen, joka päätti pysyä nimettömänä, myönsi allekirjoittaneensa avioliittonsa, koska uskoi ansaitsevansa tarpeeksi rahaa "että sillä ei lopulta olisi väliä". Mutta hän myöntää, että hän asetti avioliittonsa etusijalle uransa sijaan, mikä ei auttanut rakentamaan hänen talouttaan. "Avioliitto on aina ollut piikki sivussani, ja kuinka järjestelymme on niin pahasti vinossa hänen edukseen", hän sanoo.

Mutta muissa tapauksissa preparit toimivat hyvin. Yksi nainen ja hänen pian tuleva miehensä suostuivat allekirjoittamaan avioehtosopimuksen. "Se on taloudellinen fuusio, kun menee naimisiin. Avioehtosopimus voi estää henkistä stressiä ja lisää avioliiton onnistumisen mahdollisuuksia." Tämä oli molemmille toinen avioliitto, ja kiistanalaisten avioerojen jälkeen asianajaja sanoi painokkaasti: "Jos menet uudelleen naimisiin, hanki avioliitto."

Miten päätät, jospitäisi hankkia avioliitto? Paras tapa suojata itseäsi on aseistaa itsesi tiedolla siitä, mitä avioliitto voi kattaa ja mitä ei.

Mikä on avioehtosopimus?

Avioehtosopimukset: Mitä he voivat ja ei voi suojata (1)

Avioehtosopimus on kahden naimisiin kihlatun henkilön välinen sopimus, joka kattaa sen, mitä yksilön omaisuudelle (taloudellisille tai muulle) tapahtuu avioeron sattuessa.

Avioehtosopimuksia säätelee vuoden 1983 Uniform Premarital Agreement Act -laki. Sen on hyväksynyt 26 valtiota pyrkiessään luomaan johdonmukaisen valtioiden välisen täytäntöönpanon.

Avioehtosopimukset: Mitä he voivat ja ei voi suojata (2)

Pariskunnat voivat sisällyttää seuraavat ehdot osana aviosopimustaan:

  1. Kummankin osapuolen oikeudet ja velvollisuudet mihin tahansa omaisuuteen sekä oikeus hallita ja hallita omaisuutta.Jos toinen puolisoista solmii avioliiton erillisellä omaisuudellaan, voisi olla säännös, jonka mukaan eron jälkeiset elatuskulut eivät joutuisi sellaiselle henkilölle, jolla ei ole omistusoikeutta.
  2. Omaisuuden jakaminenjos osapuolet eroavat, eroavat tai kuolevat.Esimerkiksi rantamökin voi vuokrata tai vuokrata toinen puolisoista, kun taas toinen voi lomailla samassa talossa kesällä.
  3. Puolison tukimuuttaminen tai poistaminen.Tämä voi sisältää lyhytaikaisia, pitkäaikaisia ​​tai ei maksuja.
  4. Luominen atahtoatailuottamusja miten se voi vaikuttaa avioehtosopimukseen.
  5. Henkivakuutusetujen oikeudet tai omistusoikeus.
  6. Minkä osavaltion laki hallitsee sopimusta.
  7. Mikä tahansa muu asia, joka ei riko yleistä järjestystä tai rikoslakia.Esimerkkejä siitä, missä pariskunta asuisi tai kasvattaisi lapsensa.

Syitä, miksi saatat haluta tehdä avioehtosopimuksen

Avioehtosopimukset: Mitä he voivat ja ei voi suojata (3)

Joillakin pariskunnilla voi olla ylimääräisiä kannustimia solmia avioehtosopimus. Prenupit tarjoavat suojaa useissa eri skenaarioissa, mukaan lukien seuraavat:

  1. Sinulla on merkittävää omaisuutta.Jos sinulla on merkittävää omaisuutta/varallisuutta, et ehkä halua jakaa niitä tasaisesti avioeron sattuessa.
  2. Sinulla on merkittäviä velkoja.Jos sinulla on ennen avioliittoa merkittäviä velkoja omissa nimissäsi, avioliitto voi osoittaa, että sillä on esiaviollinen velka. Avioeron sattuessa puoliso ei ole vastuussa esiaviollisista veloista.
  3. Sinulla on huollettavia, kuten muita lapsia aiemmasta avioliitosta tai vanhemmat vanhemmat.
  4. Sinulla on pieni yritys.Jos sinulla on pieni yritys, sinun kannattaa varmistaa sepuolet liiketoiminnastaei mene puolisosi luo avioeron yhteydessä.
  5. Suunnittelet lisäkoulutusta.
  6. Sinä haluatsuojella perheen perinnöllisiä esineitä.
  7. Haluat lisätä elämäntapakohtaisia ​​lausekkeita vaatimaan tai kannustamaan tiettyjä käyttäytymismalleja.Jos puolisosi esimerkiksi harjoittaa huumeiden käyttöä, uskottomuutta, uhkapelaamista tai muuta haitallista käyttäytymistä, asiakirjaan voidaan lisätä lauseke tietyn summan korvaamiseksi vahingon kärsineelle. Nämä lausekkeet on laadittava huolellisesti, ja osavaltiosta riippuen saattaa olla ristiriitaa sen suhteen, onko tietty elämäntapalauseke täytäntöönpanokelpoinen.
  8. Sinulla on lemmikkejä.Sen määrittäminen voi tulla kiistanalaistalemmikkieläinten "huolto." Pariskunnat voivat sisällyttää avioliittoon lemmikkien omistamista koskevia määräyksiä avioeron yhteydessä.

Syitä, miksi et ehkä halua avioehtosopimusta

Avioehtosopimukset eivät aina tarjoa parasta suojaa yksilöille. Tässä on joitain skenaarioita, joissa avioliitto voi aiheuttaa vahinkoa:

1. Molemmat puolisot eivät olleet mukana neuvotteluissa.Jos ette ole molemmat mukana neuvottelemassa ehdoista tai muista sopimuksen näkökohdista, on mahdollista, että se vääristyy voimakkaasti yhden henkilön eduksi.

2. Se saattaa aiheuttaa epämukavuutta ja loukkaavaa tunnetta.Avioliiton herättämät tunteet voivat alkaa värittää suhdetta.

3. Kitka suurperheiden kanssa.Appivanhemmat saattavat loukkaantua erityisen paljon siitä, että heidän poikansa tai tyttärensä on solmimassa avioliittoa, ja he voivat olettaa, että avioliitto on "tuomioitu" jo ennen kuin se on alkanut.

4. Avioliitto on sidottu tuleviin tapahtumiin.Jotkut avioliitossa hahmotellut tapahtumat voivat tapahtua tai olla toteutumatta, ja taloudellisia ja tulevia olosuhteita on vaikea ennustaa.

Miten nostat esiavioliiton aiheen?

Koskaan ei ole täydellistä aikaa ottaa esille avioliitto. Mutta tämä epämiellyttävä keskustelu puolisosi kanssa ennen naimisiinmenoa voi mahdollisesti säästää taloudellista ja emotionaalista stressiä molemmilta, jos päätät erota. Suunnittele, että käytät tätä keskustelua kihlauksen alussa, sen sijaan, että muutama viikko ennen häitä. Pariskuntien, joilla on merkittävää yksittäistä omaisuutta tai velkoja, huollettavia ja pieniä yrityksiä, tulisi ehdottomasti keskustella avioliitosta heti, kun avioliitto on pöydällä.

Tässä on joitain tapoja navigoida ensimmäisissä avioliittoa edeltävissä keskusteluissa:

  1. Pudota keskustelu häitäsi tai avioliittoasi koskevaan laajempaan aiheeseen.
  2. Älä anna avioliitosta kuulostaa vaatimukselta.
  3. Ole tietoinen ajoituksesta. Älä tee sitä esimerkiksi viikkoa ennen häitä.
  4. Korosta oikeudenmukaisuuden ajatusta.

Tarvitsetko asianajajaa avioehtosopimuksen laatimiseen?

On mahdollista laatia avioehto itse, mutta muista, että se voi olla täytäntöönpanokelvoton, jos tuomioistuin toteaa, että tietyt vaatimukset eivät täyty.

Todisteet teknisistä virheistä, pakotuksesta ja suhteettomista ehdoista voivat mitätöidä aviosopimuksen. Lisäksi tietyillä osavaltioilla on monimutkaisia ​​avioehtosopimuksia koskevia vaatimuksia. Tuomarit arvioivat aviosopimuksen ja päättävät, onko se reilua molempia osapuolia kohtaan avioeron sattuessa.

Mitä avioehtosopimus kattaa?

Oikein neuvoteltuna avioehtosopimus voi suojata seuraavia omaisuutta ja etuja:

  1. Eläke- tai koulutusvarat, jotka jompikumpi osapuoli on saattanut kerätä ennen avioliittoa.
  2. Omaisuus, jonka jompikumpi osapuoli omistaa avioliiton solmimishetkellä.
  3. Kaikkien lasten omaisuusedut aikaisemmista suhteista.
  4. Puolison elatusvelvollisuus, jos avioliitto purkautuu.
  5. Avioliitosta syntyneiden lasten koulutus- ja uskonnollinen kasvatus.
  6. Kummankin osapuolen talous ja vastuut, jos pariskunta päättää erota.
  7. Säännös, että toinen puoliso ei ole velvollinen maksamaan toisen puolison velkoja.
  8. Perinnön käsittely.
  9. Henkivakuutuksen tai työkyvyttömyysvakuutuksen omistusoikeus.

Jos tuomari kuitenkin katsoo, että sopimus on epäreilu tai ristiriidassa oikeudellisten normien kanssa, nämä määräykset voivat olla täytäntöönpanokelvottomia. Tämä voi vaihdella osavaltioittain.

Mitä avioehtosopimus ei kata?

Avioehtosopimus ei kata seuraavia asioita:

1. Lapsen huoltajuus tai tapaamisasiat.

2. Elatusapu.

3. Elatusapu avioeron yhteydessä.

4. Päivittäiset kotitalousasiat.

5. Kaikki laissa kielletty.

Onko avioehto täytäntöönpanokelpoinen?

Lyhyt vastaus on kyllä. Avioehtosopimus voi olla laillinen ja sitova, jos se on tehty oikein ja lain mukaisesti. Tiettyjen lausekkeiden voimassaolo riippuu osavaltion lainsäädännöstä.

Mitkä ovat yleisiä välttämättömiä virheitä, jotka tekisivät avioliitosta täytäntöönpanokelvottoman?

Avioehtosopimus voidaan todeta pätemättömäksi seuraavista syistä:

  • Se sisältää elatusapua ja syntymättömän lapsen huoltajuutta koskevat määräykset.
  • Yksi tai molemmat osapuolet ovat paljastaneet vähemmän kuin täydelliset taloudelliset tiedot.
  • Se sisältää määräyksiä, jotka ovat räikeän epäoikeudenmukaisia ​​jollekin osapuolelle.
  • Yhdellä kumppanilla ei ollut mahdollisuutta kuulla asianajajaa.
  • Avioliitto allekirjoitettiin hyvin vähän ennen häitä (kuten autossa matkalla seremoniaan).
  • On näyttöä siitä, että avioehtosopimus allekirjoitettiin pakko- tai pakkokeinolla.

Mitä tapahtuu, kun testamentti ja avioliitto ovat ristiriidassa?

Jos osapuolilla on kiinteistösuunnittelun aikana esisopimus, tee selväksi, kumpi asiakirja on ensisijainen. Välttääkseen tulevaisuudessa kalliilta oikeudenkäynneiltä osapuolet voivat ratkaista mahdolliset erimielisyydet avioliiton kanssa käyttämällä asianmukaista kieltä selvittääkseen, mikä asiakirja on ensisijainen.

Kun ei ole selvää, mikä asiakirja on ensisijainen ja avioehtosopimuksen ehdot ovat ristiriidassa viimeisen tahdon ja testamentin kanssa, testamenttituomioistuin tutkii huolellisesti avioehtosopimuksen ehdot. Tuomioistuin todennäköisesti toteaa, että avioehtosopimuksen ehdot ovat etusijalla viimeisen tahdon ja testamentin ehtoihin nähden.

Prenupin tulee osoittaa, mitä lakia lukijan tulee käyttää tulkitseessaan sitä. Jos avioehtosopimus ei sisällä näitä tietoja ja puoliso kuolee muussa kuin siinä valtiossa, jossa pariskunta on laatinut asiakirjan, puolison kuolinvaltion lait ottavat kontrollin. Prenup sisältää joskus "sunset"-lausekkeen, joka asettaa sopimukselle päättymispäivän. Tämän päivämäärän jälkeen testamentti on automaattisesti etusijalla.

Jos viimeisen tahdon edunsaajat voivat osoittaa aviosopimuksen pätemättömäksi, tuomioistuin ei pane sen ehtoja täytäntöön. Tämä voi tapahtua, jos puoliso solmi avioliiton pakotuksen alaisena.

Mikä on avioliiton täytäntöönpanokelpoisuus yhteisomaisuuden valtiossa?

On yhdeksän osavaltiota, jotka ovat yhteisöomaisuuden osavaltioita – Arizona, Kalifornia, Idaho, Louisiana, Nevada, New Mexico, Texas, Washington ja Wisconsin. Tämä tarkoittaa, että varat jaetaan tasan avioeron yhteydessä. Mutta jos aviosopimus on olemassa, sen ehdot ohittavat yhteisön omaisuutta koskevat säännöt.

Mikä on avioliiton jälkeinen sopimus?

Avioehtosopimukset: Mitä he voivat ja ei voi suojata (4)

Voit solmia avioliiton avioliiton jälkeen – tätä kutsutaan avioliiton jälkeiseksi sopimukseksi. Avioliiton jälkeinen sopimus on avioparin välinen sopimus, jossa määrätään kuinka aviovarallisuus ja taloudelliset edut jaetaan kuoleman tai avioeron sattuessa.

Avioehtosopimuksen tulee olla kirjallinen, molempien osapuolten vapaaehtoisesti solmima ja allekirjoittama ja notaarin vahvistama.

Avioliiton jälkeinen sopimus voisi käsitellä perintökysymyksiä, velkaa ja lasten huoltajuutta. Se voi myös vaatia puolisoa maksamaan rahallista tukea avioeron jälkeen.

Avioehtosopimukset: Mitä he voivat ja ei voi suojata (2024)

FAQs

Mitä avioehto ei suojaa? ›

Avioehto vaikuttaa perillisten perinnön suuruuteen. Avioehdolla voidaan suojata myös leskeksi jäävän puolison asemaa. Avioehto vaikuttaa myös perintöön ja lesken asemaan. Laadittu avioehto vaikuttaa paljon perinnön suuruuteen sekä mahdollistaa leskelle verovapauksia.

Milloin avioehtoa ei kannata tehdä? ›

Missä tilanteessa kannattaa avioehto jättää tekemättä

Jos avioliiton aikana ei ole odotettavissa esimerkiksi merkittäviä perintöjä tai lahjoituksia, voi olla, ettei avioehtosopimus sovellukaan puolisoiden tilanteeseen juuri heidän tapauksessaan.

Kumpi on vahvempi avioehto vai testamentti? ›

Avioehdolla sovitaan siis vain avio-oikeuden laajuudesta, eikä sillä voida vaikuttaa lesken perintöoikeuteen. Testamentti taas vaikuttaa vain testamentintekijän kuollessa, ja sillä voidaan määrätä laajemmin vainajan omaisuudesta ja perimysjärjestyksestä.

Voiko avioehdon mitätöidä? ›

Perinteisen sopimusoikeudellisen periaatteen mukaisesti, myös avioehtosopimus voidaan mitätöidä pätemättömänä. Jos määrämuodosta on poikettu tai sopimukseen on sisällytetty kohtuuton tai moraaliton ehto.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated:

Views: 6490

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.