Mass. Yleiset lait c.90 § 34M (2024)

Jokainen moottoriajoneuvovastuuvakuutus ja jokainen moottoriajoneuvon vastuutakuu, sellaisena kuin se on määritelty jaksossa kolmekymmentäneljä A, joka on laskettu liikkeeseen tai panna täytäntöön tässä yhteisössä, tarjoaa siinä määritellyt henkilövahingoilta suojaetuudet, paitsi siinä määrin kuin tällaiset määrätyt etuudet vakuutetulle tai velalliselle tai jäsenille. vakuutetun tai velallisen taloutta voidaan muuttaa, alentaa tai poistaa ostamalla tässä pykälässä valtuutettu omavastuu. Etuudet, jotka erääntyvät ja maksetaan moottoriajoneuvovastuuvakuutuksen tai joukkovelkakirjalain perusteella, jotka johtuvat niiden ehdoista, jotka tarjoavat henkilövahinkoja suojaavia etuja, ja kaikki etuudet, jotka kuuluvat henkilöille, jotka ovat oikeutettuja vaatimaan 34 N jakson mukaisesti perustetun siirretyn korvausjärjestelmän perusteella. , myönnetään niiden vahingonkorvausten sijasta, jotka vahingon kärsinyt tai vahingonkorvausvelvolliset muutoin voivat korvata tässä yhteisössä tapahtuneen onnettomuuden seurauksena.

Jokainen henkilövahingoilta suojatun moottoriajoneuvon omistaja, rekisteröijä, kuljettaja tai matkustaja, joka muuten olisi vastuussa vahingonkorvausvelvollisuudesta, sekä hänen teoistaan ​​tai laiminlyönneistään laillisesti vastuussa oleva henkilö tai yhteisö on vapautettu vahingonkorvausvelvollisuudesta, koska tällaisen moottoriajoneuvon omistamisesta, käytöstä, huollosta tai käytöstä aiheutuneesta ruumiinvammasta, sairaudesta, sairaudesta tai kuolemasta siltä osin kuin vahinkoa kärsinyt osapuoli on tai olisi, jos hän tai joku hänen puolestaan ​​ei ostaisi tämän pykälän mukaista omavastuuta , joka on oikeutettu takaisin saamaan henkilövahinkoturvaetuja tarjoavien moottoriajoneuvojen vastuuvakuutuksen tai takauksen määräysten mukaisesti tai määrätyltä vakuutuksenantajalta. Tällaista vapautusta vahingonkorvausvastuusta ei sovelleta vahingon sattuessa Kansainyhteisön ulkopuolella. Kuitenkin, jos henkilö, joka vaatii tai on oikeutettu etuuksiin tässä liittovaltiossa rekisteröidyn ajoneuvon vakuutuksen henkilövahingoilta suojaavien määräysten mukaisesti, nostaa tällaisessa tapauksessa vahingonkorvauskanteen omistajaa tai toiminnasta vastuussa olevaa henkilöä vastaan. ajoneuvo, sellaiselle henkilölle 34 A pykälän säännösten mukaan muutoin erääntyvät määrät eivät tule erääntymään ja maksettavaksi ennen kuin asiassa on sovittu tai annettu lainvoimainen tuomio, ja silloin maksettavia määriä alennetaan siinä määrin että vahingonkorvaukset kuluista ja menetyksistä, jotka olisivat muutoin korvattavissa henkilövahingon suojaetuuksina, sisältyvät kaikkiin sellaisiin sovintoratkaisuihin tai tuomioihin.

Henkilövahinkoturvasäännösten tai määrätyn vakuutuksenantajan korvausvaatimus on esitettävä etuuksia myöntävälle yritykselle mahdollisimman pian sen tapaturman jälkeen, josta korvausvaatimus johtuu, ja joka tapauksessa vähintään kahden vuoden kuluessa siitä, kun korvausvaatimus on syntynyt. tapaturman päivämäärä, ja sen on sisällettävä kirjallinen kuvaus saatujen vammojen luonteesta ja laajuudesta, saadusta ja suunnitellusta hoidosta sekä muut tiedot, jotka voivat auttaa määritettäessä maksettavaa ja maksettavaa määrää. Jos vaaditaan palkanmenetysetuuksia tai itsenäisten ammatinharjoittajien osalta niitä vastaavia etuuksia, on tällaisen vaatimuksen esittäneen osapuolen valtuutettava vakuutuksenantaja saamaan tiedot kaikista hänelle maksetuista palkanmaksuista tai vastaavista. minkä tahansa työnantajan toimesta välittömästi ennen tapaturmapäivää tai hänen ansaitsemansa vuonna, ja valtuuttaa vakuutuksenantajan suorittamaan kaikki kohtuulliset tarpeelliset tutkimukset siitä, voidaanko tällaista vahinkoa pienentää kokonaan tai osittain minkä tahansa ohjelman kutsun seurauksena. tällaisen palkan, palkan tai ansion jatkamiseksi työstä poissaolon aikana. Vahingoittuneen henkilön on alistuttava vakuutuksenantajan valitsemien lääkäreiden suorittamiin fyysisiin tutkimuksiin niin usein kuin se on kohtuudella edellytettävä, ja hänen on tehtävä kaikki tarpeelliset toimenpiteet, jotta vakuutuksenantaja voi saada lääkärinlausunnot ja muut tarpeelliset tiedot, jotka ovat avuksi maksettavien määrien määrittämisessä. Vahingon kärsineen osapuolen yhteistyön laiminlyönti on puolustaja vakuutuksenantajalle kaikissa tämän pykälän mukaisissa etuuksia koskevissa kanteissa, eikä vakuutuksenantajan maksamatta jättäminen tällaisen yhteistyön tapauksessa vaikuta millään tavalla tässä myönnettyyn vahingonkorvausvastuusta vapauttamiseen.

Henkilövahinkoturvaetuudet ja -etuudet määrätyltä vakuutuksenantajalta erääntyvät ja maksetaan vahingon syntyessä saatuaan kohtuullisen todisteen aiheutuneiden kulujen ja tappioiden tosiasiasta ja määrästä edellyttäen, että vakuutuksenantaja aloittaa työkyvyttömyyden ilmoituksen lailliselta lääkäriltä. sairausmaksut kymmenen päivän kuluessa tai ilmoittaa kirjallisesti aikomuksestaan ​​olla suorittamatta tällaisia ​​maksuja ja ilmoittaa maksamatta jättämisen syyt, mutta vakuutuksenantaja voi sopia kertakorvauksesta, joka vapauttaa kaiken tulevan korvausvastuun omasta ja vakuutetun puolesta. . Tällaisten etuuksien ja luvun 113 C §:ssä olevan sataseitsemänkymmentäviisi C §:ssä mainitun sairausvakuutuksen osalta vakuutuksenantaja ei saa kieltäytyä maksamasta luvun määräysten mukaisesti rekisteröidyn tai luvan saaneen ammatinharjoittajan esittämää laskua sairaanhoitopalveluista. satakaksitoista, jos kieltäytyminen perustuu yksinomaan laskun tai laskun perusteena olevien lääketieteellisten palvelujen lääkärintarkastukseen, jonka tarkastuksen vakuutuksenantaja on pyytänyt tai suorittanut, ellei vakuutuksenantaja ole toimittanut lääkärintarkastusta varten tällaista laskua tai vaatia vähintään yhdelle lääkärille, joka on rekisteröity tai jolla on lupa luvun 122 mukaisesti kuin lääkäri, joka on jättänyt laskun lääketieteellisistä palveluista. Joka tapauksessa, jos erääntyneet ja maksettavat etuudet ovat maksamatta yli 30 päivää, maksamaton osapuoli katsotaan maksamisesta vastaavan vakuutuksenantajan kanssa tehdyn sopimuksen osapuolelle, ja sillä on siten oikeus nostaa kanne sopimukseen perustuvien määrien maksamiseksi. tämän luvun määräysten mukaisesti erääntyväksi. Jokaisessa tällaisessa kanteessa, joka on aloitettu sen tuomiopiirin käräjäoikeudessa, jossa maksuton osapuoli asuu, tuomioistuimen on vakuutusyhtiön vastauksen saatuaan ja maksamattoman asianosaisen aloitteesta edistettävä kanne nopeaa oikeudenkäyntiä varten. Jos maksamaton osapuoli perii tuomion takaisin minkä tahansa vakuutuksenantajan maksettavaksi kuuluvan määrän, tuomioistuin määrää vakuutuksenantajalta niiden lisäksi kulut ja kohtuulliset asianajajan palkkiot.

Vakuutuksenantaja, joka maksaa etuuksia tämän pykälän säännösten mukaisesti, siirtyy täsmälleen siinä määrin maksajansa oikeuksiin ja voi nostaa vahingonkorvauskanteen vahingonkorvausvastuussa olevaa henkilöä vastaan, joka ei ole vapautettu mainitusta vastuusta. tämän jakson määräysten seurauksena; sillä edellytyksellä, että mikään vakuutuksenantaja ei kuitenkaan saa alentaa tai rajoittaa vahinkovakuutuksen määrää, joka on muutoin vahingon kärsineelle siirron seurauksena saatavilla. Mainitulla vakuutuksenantajalla on myös oikeus vaatia korvausta kaikista kuluista, joita sille aiheutuu tällaisista maksuista, mukaan lukien maksettujen etuuksien nettomäärä, tällaisten etuuksien korvausvaatimusten käsittelykulut ja tämän oikeuden täytäntöönpanokulut. tässä liittovaltiossa rekisteröidyssä moottoriajoneuvossa moottoriajoneuvon vastuuvakuutuksen tai vakuuden antava vakuutus, jonka omistaja tai haltija olisi tässä pykälässä säädettyä vahingonkorvausvastuusta lukuun ottamatta vahingonkorvausvastuussa. Päätös siitä, onko jollakin vakuutuksenantajalla laillinen oikeus periä tällaisia ​​kuluja toiselta vakuutuksenantajalta, tehdään asianomaisten vakuutuksenantajien välisellä sopimuksella tai, jos ne eivät pääse sopimukseen, välimiesmenettelyssä yleisten lakien määräysten mukaisesti.

Jokaisen henkilövahinkoturvaa tarjoavan vakuutuksenantajan on annettava jokaiselle moottoriajoneuvon vastuuvakuutuksen tai joukkovelkakirjalainan ostavalle henkilölle hänen valinnan mukaan vakuutustodistus, jonka sisällöltään on hyväksynyt vakuutusasiamies ja jollei vakuutuksenantajan muut merkintää koskevat määräykset noudattavat. tehdä ajoittain asianmukaisen kuulemisen jälkeen, jossa määrätään, että määristä, jotka muutoin kuuluisivat tai joutuvat maksettavaksi yksin vakuutuksenottajalle tai vakuutuksenottajalle ja hänen perheenjäsenilleen, vakuutuksenottajan valinnan mukaan, vähennetään joko yksi sata dollaria, kaksisataaviisikymmentä dollaria, viisisataa dollaria, tuhat dollaria, kaksituhatta dollaria, neljätuhatta dollaria tai kahdeksan tuhatta dollaria, jälleen vakuutuksenottajan valitsemana, mainittu summa vähennettävistä määristä, jotka kullekin henkilölle muutoin kuuluisi vähennys. Kenelläkään henkilöllä, joka on valinnut tällaisen merkintämerkinnän tai jolle on myönnetty tällainen merkintä vakuutuksenottajan valinnan seurauksena, ei ole oikeutta vaatia tai saada takaisin näin vähennettyä summaa keneltäkään moottoriajoneuvon omistajalta, rekisteröijältä, käyttäjältä tai haltijalta tai henkilöltä tai organisaatiolta. oikeudellisesti vastuussa sellaisista omistajan, rekisteröijän, käyttäjän tai haltijan toimista tai laiminlyönneistä, jotka on vapautettu vahingonkorvausvastuusta tämän kohdan nojalla.

Edellisen kappaleen määräysten mukaisesti maksusta vähennetyillä määrillä ei ole vaikutusta sen määrittämiseen, ylittävätkö vahingon seurauksena aiheutuneet kohtuulliset ja välttämättömät kulut viisisataa dollaria vai eivät, mikä voi vaikuttaa. vahingon kärsineen henkilön1 oikeudet kaksisataakolmekymmentäyksi luvun 6 D §:n mukaisesti.

Mass. Yleiset lait c.90 § 34M (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 6451

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.