Koulupiirin vastuu – vammat ja pahoinpitely koulussa | TorkLaw (2024)

Kun lähetämme lapsemme kouluun joka päivä, uskomme arvokkaimmat rakkaamme koulun työntekijöiden käsiin, mukaan lukien linja-autonkuljettajat, opettajat, hallintovirkailijat, kahvilan työntekijät ja jopa vahtimestarit. Luotamme siihen, että julkinen tai yksityinen koulu, jossa lapsemme käy, on tarkastanut ja kouluttanut henkilökuntansa kasvattamaan lapsiamme, opettamaan heitä ystävällisesti ja suojelemaan heitä vahingoilta.Koulupiirin vastuu on koulujen lakisääteinen velvollisuus täyttää tämä luottamus.

Lain mukaan kouluviranomaiset toimivatvanhempien tilallatai vanhempien sijasta, kun lapset ovat koulussa. He ovat laillisesti vastuussa tai velvollisia tekemään kaiken, mikä on kohtuudella mahdollista pitääksemme lapsemme turvassa.

Onnettomuuksia ja odottamattomia tapahtumia tapahtuu luonnollisesti. Muttakun lapsi loukkaantuukoulussa huolimattomuuden tai tahallisuuden vuoksi on luonnollista, että vanhempi haluaa saattaa koulun vastuuseen.

Koulutapaturmatilastot

Edellä mainitut vammat eivät tietenkään ole ainoita tapoja, joilla lapsia voi vahingoittaa koulussa. Kiusaajat voivat vahingoittaa lapsia, olivatpa he sitten muiden oppilaiden tai koulussa työskentelevien aikuisten pahoinpitelyn kohteena. Ja vammat eivät aina ole fyysisiä. Lapset voivat joutua sekä fyysisten että henkisten vaurioiden uhriksi kouluympäristössä.

Koulupiirin vastuu – vammat ja pahoinpitely koulussa | TorkLaw (1)

Koulupiirin vastuu opiskelijoiden vammoista

Jotta voidaan määrittää, kuka on viime kädessä vastuussa lapsesi kouluvammasta, ensimmäinen kysymys on, johtuuko vamman aiheuttanut tapahtuma tahallisuudesta taihuolimattomuudesta.

Koulupiirin vastuu tahallisista vammoista

Tahalliset rikkomuksetkuvaile laittomia tekoja, jotka on tehty tarkoituksella ja jotka johtavat toisen henkilön vammautumiseen. Tämä voi sisältää kiusaamista, jossa toinen lapsi aiheuttaa fyysistä ja/tai henkistä haittaa opiskelijalle. Se voi sisältää myös toisen oppilaan pahoinpitelyn ja pahoinpitelyn – esimerkiksi tappelun, joka tapahtuu koulun alueella,

Jos toinen lapsi on loukannut lastasi koulussa, toisen lapsen vanhemmat voivat olla vastuussa vahingosta olosuhteiden mukaan.

Kiusaamista, pahoinpitelyä ja pahoinpitelyä voi aiheuttaa myös koulun aikuinen työntekijä, esimerkiksi silloin, kun opettaja pahoinpitelee oppilasta fyysisesti ja/tai henkisesti.Seksuaalinen hyväksikäyttö ja seksuaalinen häirintäopiskelijan vahingonkorvauksia pidetään myös tahallisina vahingonkorvauksina.

Tässä tapauksessa voit asettaa väärinkäyttäjän vastuuseen. Ja jos koulussa on aiheutettu tahallisia vammoja, koulu ja/tai koulupiiri voi myös olla vastuussa laiminlyönnistä, joka on antanut vamman tapahtua. Esimerkiksi koulu voidaan asettaa vastuuseen laiminlyönnistä, jos he tiesivät lapsesi joutuneen koulun työntekijän fyysisen väkivallan kohteeksi tai hänen olisi kohtuudella pitänyt tietää, eikä hän ole lopettanut sitä.

Koulupiirivastuu voi olla voimassa myös, jos piiri ei ole suorittanut taustatarkistusta koulun työntekijälle, joka on vahingoittanut lastasi, tai jos se ei ole järjestänyt riittävää koulutusta tai valvontaa. Muita esimerkkejä ovat kiusaamisen ehkäisytoimenpiteiden toteuttamatta jättäminen tai jo tapahtuvan koulukiusaamisen puuttuminen.

Koulupiirin vastuu huolimattomuudesta

Aivan kuten tahallisissa vammoissa, huolimattomuudesta johtuvat tapaukset riippuvat usein siitä, oliko vahinko ennakoitavissa vai ei. Jos on selvää, että koulu tai koulun työntekijä tiesi tietystä vaarasta – tai hänen olisi kohtuudella pitänyt tietää – mutta ei ole ryhtynyt asianmukaisiin varotoimiin, hän on vastuussa laiminlyönnistä.
Jos lapsesi koulun leikkipaikkavälineet ovat ilmeisen viallisia tai vaarallisesti vaurioituneet ja lapsesi loukkaantuu, koulu on vastuussa lapsesi vammoista.

Koulupiirivastuualueita on monia, koska koulut huolehtivat lasten perustarpeista lasten hoidossa: suoja, ruoka, kuljetukset ja turvallinen ympäristö. Vammat, jotka johtuvat näiden tarpeiden täyttämättä jättämisestä, tunnetaan yleisesti nimellä "tilojen vastuu”, tai epäonnistuminen turvallisen ympäristön ylläpitämisessä.

Koulupiirin vastuu – vammat ja pahoinpitely koulussa | TorkLaw (2)

Koulun tilavastuu sisältää:

  • Koulubussien onnettomuudetaiheutunut huolimattomasti linja-auton kuljettajasta, koulupiirin väärästä kuljettajakoulutuksesta, huonosta linja-auton huollosta tai toisen kuljettajan huolimattomuudesta.
  • Leikkipaikkavammat, jotka johtuvat koulun työntekijöiden valvonnan puutteesta tai vaarallisista laitteista.
  • Ruoka myrkytyskoulun työntekijöiden epäasianmukaisen ruoan käsittelyn tai koulun myyjän toimittaman pilaantumisen vuoksi.
  • Urheiluvammat, jotka johtuvat koulun työntekijöiden riittämättömästä valvonnasta tai koulutuksesta tai viallisista urheiluvälineistä.
  • Altistuminen myrkyllisille aineillekoulupiirin epäonnistumisen vuoksi ylläpitää rakennuksia asianmukaisesti turvallisen ympäristön takaamiseksi.
  • Luonnonkatastrofeista tai ihmisen aiheuttamista katastrofeista (kuten kouluampumista) aiheutuvat vammat, jotka johtuvat siitä, että hätätilanteita ei ole suunniteltu riittävästi tai ei ole toteutettu asianmukaisesti pelastussuunnitelmia.

Emotionaalisen ahdistuksen aiheuttaminen

Jos lapsesi kärsihenkinen tai henkinen traumakoulussa, riippumatta siitä, onko siihen liittynyt fyysinen vamma, saatat pystyä vaatimaan vahingonkorvausta vastuullisilta. Lasten mielenterveys on yhtä tärkeä kuin heidän fyysinen hyvinvointinsa.

Jos lapsesi emotionaalinen ahdistus johtui opettajan tai muun koulun työntekijän käsistä, tätä henkilöä vastaan ​​ryhtyminen voi estää muita oppilaita joutumasta vastaavanlaiseen pahoinpitelyyn.

Emotionaalisen ahdistuksen aiheuttaminen voi myös olla joko tahallista tai huolimatonta.

Tahallinen emotionaalisen ahdistuksen aiheuttaminenon, kun henkilö aiheuttaa tahallaan vakavaa henkistä kärsimystä tai henkistä traumaa toiselle äärimmäisellä tai törkeällä käytöksellä – tai tekee sen piittaamattomalla välinpitämättömyydellä henkilön turvallisuudesta. Lapsen kiusaamista, pilkkaamista, nöyryyttämistä tai seksuaalista häirintää voidaan pitää tarkoituksellisena henkisen ahdistuksen aiheuttajana.

Vaikka fyysinen vamma on helpompi todistaa kuin henkinen vamma, on olemassa tapoja todeta henkisen ahdistuksen olemassaolo. Näitä ovat todistajien tai muiden uhrien todistukset sekä lääkärintodistukset ja/tai lääkäreiden, neuvonantajien ja hoitajien todistukset muutoksista lapsen painossa, ruokahalussa, nukkumistottumuksissa ja käyttäytymisessä.

Huolimaton emotionaalisen ahdistuksen aiheuttaminentapahtuu, kun jonkun huolimattomuus aiheuttaa henkistä kärsimystä. Tätä voi olla hyvin vaikea todistaa, mutta se on mahdollista. Jos on selvää näyttöä siitä, että henkilö osoitti räikeää ja piittaamatonta piittaamattomuutta lapsen hyvinvoinnista, saatat periä vahingonkorvauksia henkisistä vammoista.

Koulupiirin vastuu – vammat ja pahoinpitely koulussa | TorkLaw (3)

Poikkeukset koulupiirin vastuuseen

Koulun vastuuseen oppilaan vammoista on poikkeuksia.

Yksi poikkeus on, kun koulu ei toimi loco parentis eikä ole vastuussa lapsesi hyvinvoinnista. Esimerkiksi jos lapset leikkivät koulun pihalla viikonloppuna tai koulun ollessa kiinni. Tämä pätee erityisesti, jos koulu on tehnyt kohtuullisia ponnisteluja estääkseen ihmisten pääsyn kiinteistöön esimerkiksi lukitun portin ja aitojen kanssa. Järjestäytynyt liikunta on toinen poikkeus koulupiirin vastuusta. Aina kun opiskelija vapaaehtoisesti osallistuu urheilutoimintaan, oletetaan riskiä. Jos oppilas loukkaantuu normaalin urheilulajin aikana, vanhemmat eivät yleensä voi haastaa koulua oikeuteen laiminlyönnistä.

Esimerkiksi, jos oppilaalla murtuu nilkka kaoottisen jalkapallokatsauksen aikana, koulu ei todennäköisesti ole vastuussa. Kuitenkin, jos valmennushenkilöstö rohkaisisi opiskelijoita pelaamaan karkeasti tai laiminlyöisi asianmukaisten turvavarusteiden hankkimisen, asia voitaisiin tehdä.

Julkinen koulu vs. yksityinen koulu

Jos lapsesi menee julkiseen kouluun, katsotaan avaltion yksikkö. Sellaisenaan on olemassa erittäin tiukat menettelyt vahinkovaatimuksen nostamiseksi hallitusta vastaan, ja ne vaihtelevat osavaltioittain.

Jos lapsesi menee yksityiskouluun, voit nostaa häntä vastaan ​​henkilövahingon kanteen kuten mitä tahansa muutakin: siviilioikeudessa. Huomaa, että koululla on epäilemättä asianajaja, jonka ainoa tarkoitus on saada tapauksesi menemään. Tarvitset yhtä kokeneen asianajajan varmistaaksesi, että he eivät menesty.

TorkLawin asianajajat tietävät loukkaantuneen lapsen hoitamiseen liittyvän ahdistuksen. Sinun ei tarvitse käsitellä sitä yksin. Kun lapsesi koulu on vastuussa, trauma voi moninkertaistua koulupiirin vastuuseen liittyvillä monimutkaisilla kysymyksillä.

Kun lapsi loukkaantuu, vanhemman ainoana prioriteettina tulisi olla hänen toipuminen. Ota yhteyttä TorkLawiin – varmistamme, että saat korvauksen, jota lapsesi tarvitsee parantuakseen.

Koulupiirin vastuu – vammat ja pahoinpitely koulussa | TorkLaw (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6433

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.