Asunnon vakuutus: Kiinteistövakuutusten A, B, C, Ds ymmärtäminen. (2024)

Asunnon vakuutus: Kiinteistövakuutusten A, B, C, Ds ymmärtäminen. (1)

Jos olet asunnonomistaja, olet todennäköisesti tietoinen siitä, että asunnonomistajan vakuutus kattaa kotisi fyysiset rakenteet tietyiltä vaaroilta, kuten tulipaloilta ja myrskyiltä. Mutta onko tämä kaikki, mitä asunnonomistajan vakuutus kattaa? Entä kiinteistösi muut pienet rakenteet, kuten aita tai vapaasti seisova autotalli? Entä kodin sisällä olevat tavarat, kuten televisiot, huonekalut ja korut? Tässä artikkelissa vastaamme näihin ja moniin muihin kysymyksiin asunnonomistajan vakuutuksissa tyypillisesti esiintyvistä neljästä kiinteistövakuutuksesta: vakuutus A (asunto), vakuutus B (muut rakenteet), vakuutus C (henkilökohtainen omaisuus) ja suoja D. (käytön menetys). Selitämme myös, miksi näillä eri kiinteistöturvaluokilla on merkitystä – varsinkin jos joskus tarvitsettehdä vakuutuskorvaus.

Sisällysluettelo

Omaisuuden kattavuus vs. vastuiden kattavuus

Tyypillinen asunnonomistajan vakuutus sisältää kaksi hyvin erilaista vakuutusta: kiinteistövakuutus ja vastuuvakuutus.

Aloitetaanvastuuvakuutus, joka suojaa sinua oikeudelliselta vastuulta, jos joku loukkaantuu omaisuudessasi. Vastuuvakuutus yleensä suojaa sinua maksamasta sairauskuluja, lakipalkkioita ja korvauksia menetetyistä palkoista, jotka liittyvät omaisuutesi vammaan.Vastuuvakuutus on eräänlainen kolmannen osapuolen vakuutuskoska se kattaa jonkun muun kuin sinun (vakuutuksenottajan) – tässä tapauksessa kiinteistösi vahingoittuneen kolmannen osapuolen – vaatimukset.

Tavallisen asunnonomistajan vakuutuksen toinen tyyppi on omaisuusomaisuuden kattavuus. Kiinteistöturva suojaa fyysistä omaisuutta tietyssä paikassa erilaisilta riskeiltä, ​​kuten tulipalolta, varkaudelta ja säävahingoilta. Kiinteistövakuutus kattaa yleensä asuntosi todellisen rakenteen sekä henkilökohtaiset omaisuudet, kuten huonekalut, elektroniikka ja vaatteet.Kiinteistövakuutus on eräänlainen ensivakuutuskoska omaisuusvakuusvaatimus on suoraan sinun (vakuutuksenottajan) ja vakuutusyhtiösi välillä.

Kiinteistösuoja on sinänsä kattotermi vähintään neljälle eri kattavuudelle, jotka tavallinen asunnonomistajan vakuutus tarjoaa: asunnon suoja (turva A), lisärakennusten suoja (turva B), henkilökohtaisen omaisuutesi suoja (turva C) ja suoja jos et voi käyttää kotiasi (turva D). Kiinteistösuojasi voi kattaa myös muita sekalaisia ​​menetyksiä, kuten omaisuutesi roskia tai jopa kyberhyökkäyksiä. Käsittelemme jokaista näistä kattavuudesta alla olevissa osioissa.

Kattavuus A: Asunnon suojaaminen

Kattaus A, joka tunnetaan myös asuntoturvana,vakuuttaa kiinteistösi päärakennuksen. Suoja A yleensä suojaa molempia:

  • Thepääasunnon fyysiset rakenteet
    • Ajattele kattoa, seiniä, ikkunoita, lattioita, portaita, kattoja jne.
  • Thekalusteet, jotka on kiinteästi yhdistetty ensisijaiseen asuntoosi
    • Ajattele suihkut, pesualtaat, keittiön kaapit ja työtasot, takat, asennettavat hyllyt jne.

Suoja A kattaa tyypillisesti myös kaikki rakenteet, jotka on kiinnitetty ensisijaiseen asuntoosi, kutenautotallit, kuistit ja kannet. Lisäksi asuntovakuutuksellasi voidaan vakuuttaa pääasunnossasi tai sen vieressä olevat materiaalit ja tarvikkeet, joita käytetään asunnon rakentamiseen tai korjaamiseen.

Asuntovakuutus on tarkoitettu korvaamaan sinulle näiden rakenteiden ja kalusteiden korjaus- tai vaihtokustannukset, jos ne ovat vaurioituneetpeitetty vaarakuten tulipalo, myrsky tai rakeet.Sinun tulee tarkistaa vakuutus huolellisesti, jotta ymmärrät erityiset vaarat, joita vakuutus kattaa. Yleensä kuitenkin useimmat asunnonomistajien vakuutukset suojaavat:

  • Palovaurio
  • Tuulen vaurioita
  • Raekutsu
  • Putoavien esineiden aiheuttamat vauriot
  • Vandalismi

Useimmat asunnonomistajan käytännöt eivät kata:

  • Tulva
  • Maanjäristykset
  • Maanvyörymät

Vakuutuksesi voi kattaa tai sulkea pois monia muita vaaroja, kuten homeen, jäätymisen tai jäteveden varmuuskopiot. Vakuutussopimuksia on tunnetusti vaikea tulkita, joten on hyvä idea kääntyä ammattilaisen, kuten vakuutusasiamiehen tai asianajajan puoleen, selvittääksesi, mitkä erityiset vaarat vakuutuksesi kattaa.

On tärkeää muistaa, että A-vakuutus kattaa yleensä vain kotisi korjaus- tai uudelleenrakentamisen kustannukset vakuutuksessasi määritetyn kattavuuden rajan asti. On olennaista varmistaa, että kattavuusrajasi on riittävä kattamaan kotisi uudelleenrakentamisen kaikki kustannukset katetun vahingon sattuessa.

Kattavuus B: Kiinteistösi lisärakenteiden suojaaminen

Suoja B suojaa kiinteistösi rakenteita, jotka ovat selvästi erillään pääasunnostasi. Esimerkkejä näistä erillisistä rakenteista ovat:

  • Aidat
  • Erilliset autotallit
  • Varustusvajaat
  • Huvimajat
  • Navetat
  • Vierasmökit

Kuten Vakuus A, Vakuus B kattaa tyypillisesti vain määritellyn rakenteen korjaus- tai uudelleenrakentamisen kustannukset vakuutuksessasi määritettyyn kattavuuteen asti. On tärkeää varmistaa, että kattavuusrajasi on riittävä kattamaan rakenteen uudelleenrakentamisen kaikki kustannukset katetun tappion sattuessa.

Vakuutuksen B määrä on tyypillisesti noin 10 % asuntoturvastasi.

Kattavuus C: Henkilökohtaisten esineidesi suojaaminen

Coverage C, joka tunnetaan myös nimellä henkilökohtainen omaisuusvakuutus, tarjoaa suojaa kodissasi oleville henkilökohtaisille tavaroille. Tämä vakuutus kattaa omaisuutesi vaihtokustannukset vakuutustapahtuman aiheuttaman vahingon tai varkauden sattuessa.

On tärkeää huomata, että Coverage C kattaa tyypillisesti vain tavaroidesi vaihtokustannukset tiettyyn prosenttiosuuteen asti vakuutuksessasi määritetystä kattavuudesta. Esimerkiksi joissakin vakuutuksissa henkilökohtaisen omaisuuden kattavuusraja voi olla 50 % asuntoturvan rajasta. On olennaista varmistaa, että takuurajasi on riittävä kattamaan kaikki omaisuutesi korvaamisesta aiheutuvat kustannukset katetun menetyksen sattuessa.

Suoja D: Suojaa sinua käytön menettämiseltä

Takuu D, joka tunnetaan myös nimellä käyttöturvan menetys, tarjoaa suojan asumiskustannuksillesi, jos et voi asua kotonasi katetun vahingon vuoksi. Tämä vakuutus kattaa kotisi korjaus- tai uudelleenrakentamisen aikana mahdollisesti syntyneet lisäkulut, kuten tilapäisen asunnon, ruokailut ja kuljetuskulut.

Esimerkkejä kattavuudesta D suojan alla ovat:

  • Väliaikaiset asumiskulut, jos kotisi on asumiskelvoton katetun vahingon vuoksi
  • Ateriakulut, jos et voi tehdä ruokaa kotonasi katetun vahingon vuoksi
  • Kuljetuskulut, jos joudut matkustamaan väliaikaiseen paikkaan korvatun menetyksen vuoksi

On tärkeää huomata, että D-vakuutus kattaa tyypillisesti vain ylimääräiset asumiskulut tiettyyn prosenttiosuuteen asti vakuutuksessasi määritellystä kattavuusrajasta. On tärkeää varmistaa, että kattavuusrajasi on riittävä kattamaan kaikki elinkustannukset katetussa vahingossa.

Asunnonomistajan vakuutuksen mukaisten vakiovakuutusten eri luokkien ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää, jotta varmistetaan, että omaisuutesi on täysin suojattu. Haluatpa sitten suojella asuntoasi, muita rakenteita, henkilökohtaista omaisuuttasi tai käytön menetystä, on tärkeää varmistaa, että kattavuusrajasi ovat riittävät kattamaan kaikki kotisi korjaus- tai uudelleenrakentamiskustannukset sekä omaisuutesi uusiminen. Varmista, että tarkistat vakuutustasi säännöllisesti ja keskustele vakuutusasiamiehesi kanssa, jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita vakuutuksestasi.

Lisäsuojat

Asunnon vakuutus: Kiinteistövakuutusten A, B, C, Ds ymmärtäminen. (2)

Alston Walker

15 artikkelia

Näytä tekijäprofiili

Kirjailijasta

Alston on yksi Brellyn perustajista. Hän oli ammatiltaan asianajaja, ja hänestä tuli pakkomielle ihmisten auttamisesta omaisuusvakuutuskorvauksissa ja korjauksissa saatuaan oman kokemuksensa hurrikaani Idan jälkeisestä jälleenrakennuksesta. Hän kirjoittaa nyt laajasti kiinteistövakuutuslaeista ja -käytännöistä sekä niiden vaikutuksesta korvausprosessiin. Ennen Brellyä Alston toimi lakimiehenä Laitramin sisäisenä asianajajana ja asianajajana Skaddenissa, Arpsissa, Slatessa, Meagher & Flomissa. Hän suoritti lakitutkinnon Tulane Universitystä, jossa hän oli Tulane Law Review -lehden päätoimittaja. Hän on myös suorittanut BA-tutkinnon Tulanesta taloustieteissä ja poliittisessa taloustieteessä.

Asunnon vakuutus: Kiinteistövakuutusten A, B, C, Ds ymmärtäminen. (2024)

FAQs

Mitä kiinteistövakuutus ei korvaa? ›

Kiinteistövakuutus ja kotivakuutus

Kiinteistövakuutuksesta ei kuitenkaan korvata rakennus-, suunnittelu- ja asennusvirheitä eikä asukkaiden tuottamuksellisia vahinkoja. Myöskään asukkaiden irtaimisto ei kuulu kiinteistövakuutuksen korvauspiiriin, vaan se on vakuutettava erikseen kotivakuutuksella.

Kuka voi ottaa kiinteistövakuutuksen? ›

Kiinteistövakuutuksen voi ottaa omistamalleen kiinteistölle asunto-osakeyhtiö, kiinteistöosakeyhtiö tai institutionaalinen vuokranantaja, kuten kunnan tai kaupungin vuokrataloyhtiö.

Onko Kiinteistövakuutus pakollinen? ›

Vakuutukset taloyhtiölle eivät ole pakollisia, mutta vahinkoihin kannattaa varautua. Vakuutusmaksut ovat pieniä suhteessa siihen, mitä vaikkapa tulipalon aiheuttaman vahingon korjaaminen maksaa.

Mitä kiinteistövakuutus kattaa? ›

Kiinteistön vakuutukseen sisältyy turva palon, luonnonilmiöiden, vuodon, murron ja ilkivallan sekä talotekniikan rikkovahinkojen varalta. Vakuutuksen voi laajentaa AR-vahinkoihin eli äkillisiin ja ennalta arvaamattomiin vahinkoihin.

Milloin vakuutus ei korvaa vahinkoa? ›

Mikäli vakuutettu ei ole lain mukaan korvausvelvollinen kolmannelle aiheutuneesta vahingosta, ei vakuutusyhtiölläkään ole velvollisuutta korvata vahinkoa vastuuvakuutuksesta.

Paljonko kiinteistövakuutus maksaa? ›

Kiinteistön vakuutus maksaa keskimäärin noin 100 € – 6.000 € vuodessa riippuen kiinteistön kunnosta, koosta, iästä ja arvosta sekä vakuutuksen kattavuudesta.

Saako omakotitaloon pelkän Palovakuutuksen? ›

Omakotitalojen vakuutukset, myös talon vakuutus, turvaavat omakotitalolle sekä esimerkiksi irtaimistolle sattuvat vahingot. Tilanteesta riippuen omakotitalolle voidaan hankkia myös erillinen kiinteistövakuutus, kotivakuutus tai vaikkapa palovakuutus.

Onko kiinteistön palovakuutus pakollinen? ›

Palovakuutuksen ominaisuuksia ovat: Ne eivät ole pakollisia, paitsi jos vakuutettu omaisuus on asuntolainalla hankittu omaisuus. Korvauksessa otetaan huomioon vahingot, jotka oli tehtävä tapahtuman hallitsemiseksi, esimerkiksi muurin tuhoutuminen.

Kuka vakuuttaa kiinteistön? ›

Kiinteistönomistajan vastuuvakuutuksesta korvataan vakuutetun kiinteistön omistajana toiselle aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja. Kiinteistönomistajan oikeusturvavakuutus koskee kiinteistön omistukseen, hallintaan, hoitoon tai käyttöön liittyviä asioita.

Onko vuokralaisen pakko ottaa kotivakuutus? ›

Vuokralaisena moni saattaa pohtia, onko kotivakuutus pakollinen vuokra-asuntoon. Vaikka mikään laki ei erikseen määrää hankkimaan kotivakuutusta vuokra-asuntoon, useimmiten vuokrasopimuksessa vuokralainen kuitenkin velvoitetaan ottamaan kotivakuutus vastuuvakuutuksineen.

Pitääkö molempien ottaa kotivakuutus? ›

Samassa taloudessa asuvat tarvitsevat vain yhden yhteisen kotivakuutuksen.

Pitääkö kerrostalossa olla kotivakuutus? ›

Kerros- ja rivitalossa tarvitset kotivakuutuksen, joka kattaa irtaimistosi. Asunto-osakeyhtiö vakuuttaa rakennuksen. Irtaimiston lisäksi saat vakuutukseesi vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

Mitä taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa? ›

Taloyhtiön kiinteistövakuutuksella vakuutetaan kiinteistö ja siihen kuuluvat rakennukset. Perustason kiinteistövakuutus voi korvata vahinkoja, jotka aiheutuvat esimerkiksi tulipalosta, kone- tai laiterikosta, ilkivallasta, putkivuodosta tai luonnonilmiöstä, kuten myrskystä tai tulvasta.

Onko vakuutukset pakollisia? ›

Liikennevakuutus on pakollinen, lakisääteinen vakuutus, joka on oltava kaikilla liikenteeseen käytettävillä moottoriajoneuvoilla ja perävaunuilla. Vapaaehtoiset vakuutukset korvaavat joitakin sellaisia vahinkoja, joita lakisääteinen liikennevakuutus ei korvaa.

Onko kotivakuutus pakollinen omistusasunnossa? ›

Kotivakuutus on jokaisen kodin perusturva. Kodinomistajaa ei kukaan pakota ottamaan vakuutusta, mutta käytännössä se on pakollinen. Ilman vakuutusta et nimittäin saa mitään korvausta vahingon sattuessa, vaan kaikki kulut jäävät itsellesi maksettavaksi. Vakuutusta hankkiessa on hyvä kilpailuttaa vakuutusyhtiöitä.

Mitä kotivakuutus korvaa ja mitä ei? ›

Kotivakuutuksesta korvataan kotona ja kodin ympäristössä sattuvia äkillisiä ja odottamattomia vahinkoja. Kotivakuutukseen kuuluu irtaimistovakuutus ja rakennusvakuutus. Tavanomaisia irtaimistovakuutuksesta korvattavia vahinkoja ovat älylaitteiden rikkoutumiset ja kodinkoneiden rikkoutumiset.

Mitä vakuutuksia on hankittava asuntoa kiinteistöä varten? ›

Asuntolainan vakuudeksi edellytetään yleensä hankittavaa asuntoa. Vakuus on tällöin joko asunto-osakkeen osakekirja, joka annetaan pankin haltuun tai kiinteistöön käräjäoikeudessa vahvistetut panttikirjat. Asunnon arvo on eri asia kuin asunnon vakuusarvo. Vakuusarvo on yleensä 80% asunnon arvosta.

Mitä taloyhtiön vakuutus korvaa Vesivahingossa? ›

Lähes kaikki kotivakuutukset korvaavat: äkilliset ja ennalta arvaamattomat vesivahingot. rikkoutuneen LVI-laitteen aiheuttaman vesivahingon. vesivahingosta johtuvan väliaikaisen asumisen kustannukset.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 6100

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.