Tapaa uusi 100 000 dollarin paras ystäväsi (2023)

Ammattimaisten koirakouluttajien keskuudessa sanonta kuuluu näin: ”Jos koirasi pissaa matolle, soita Cesar Millanille. Kaikessa muussa, soita Mike Ritlandille." Ritland, entinen Navy SEAL, kouluttaa koiraa samalla tavalla kuin SEAL on sodankäynnissä: taitavin, arvostetuin, se, joka on kutsuttu ratkaisemaan todella suuria ongelmia.

Hänen yrityksensä,Trikos International, kouluttaa kahdenlaisia ​​koiria. Ensimmäinen on K-9, joka toimii yhdessä Yhdysvaltain armeijan, erilaisten erikoisoperaatioyksiköiden ja muiden kansallisten ja alueellisten viranomaisten kanssa. He haistelevat pommeja, huumeita ja ruumiita. He löytävät paenneita rikollisia, he hallitsevat väkijoukkoja ja suojelevat ihmiskumppaneitaan.

Koirat oppivat käyttäytymään kaikissa tilanteissa – sisällä, ulkona, autossa, yksityiskoneessa, supermarketissa ja nurkkakahvilassa.

Toinen on PPD:t, lyhenne sanoista henkilökohtaiset suojakoirat. Näillä eläimillä on kaksi tehtävää: ensinnäkin, he toimivat 24-7 henkivartijoina omistajilleen ja heidän perheilleen, havaitsevat ja arvioivat uhkia ja reagoivat asianmukaisesti; ja toiseksi, olla hyviä koiria. Parhaita PPD:itä ohjaavat intensiivinen harjoittelu, vaisto ja joukko suullisia ja fyysisiä komentoja omistajilta.

Tapaa uusi 100 000 dollarin paras ystäväsi (1)

Täydellinen vahtikoira tietää milloin haukkua ja milloin purra, ja se voi muuttua takaisin tottelevaksi lemmikiksi tapahtuman jälkeen.

Vartiokoirat, esimturvallisia huoneita,henkivartijoita, ja uhkien arviointiraportit ovat osa yhden prosentin uutta turvatoimien aaltoa. Koirien opetettujen tilanteiden valikoima sisältää autokaappaukset, kotihyökkäykset ja satunnaiset katuhyökkäykset. Näihin ja muihin skenaarioihin he oppivat oikean reaktion: milloin vain varoittaa ja milloin "neutraloida uhka".

Mikä hämmästyttävintä, tapauksen jälkeen heidän täytyy kyetä pehmentymään ja muuttumaan takaisin tottelevaiseksi lemmikiksi. Jos tämä kuulostaa käytännössä mahdottomalta, se on sitä. Ritland arvioi, että noin 1 prosentilla kaikista koirista on tämä kyky.

(Video) BEHM - Hei rakas (Lyriikkavideo)

Saatat luulla nähneesi PPD:n. Mahdollisesti voit sekoittaa sen lemmikkikoiraan, jonka haukkuminen rikkoo tärykalvosi ovikellon soidessa. Ehkä mieleen tuleva mielikuva on ketjuun kiinnitetty orjuuttava romukaupan pitbull. Molemmissa tapauksissa olisit väärässä. Niille, jotka tuntevat ihmisten ja koiran käyttäytymisen, roskakoira (kuten naapuruston kiusaaja) todennäköisesti kääntää häntänsä ja juoksee, jos se kohtaa vakavan haastajan. Todellinen PPD taistelee usein kuolemaan.

39-vuotias Ritland, joka syntyi ja kasvoi Waterloossa, Iowassa, perusti Trikos Internationalin vuonna 2012 palveltuaan 12 vuotta SEAL:na (mukaan lukien taistelumatkat Operation Iraqi Freedom -operaation aikana) ja SEAL-ohjaajana. Hän sanoo, että hänellä on aina ollut kiintymys koiriin ja lahja kommunikoida heidän kanssaan. Hänen koulutustaitojensa siirtäminen ihmisten opettamisesta henkilönsuojakoirien luokse oli luonnollista.

Ritland matkustaa ympäri maailmaa etsiessään ehdokkaita, mutta monet hänen parhaista löytöistään tulevat Alankomaista. Jokaisen koiran sukulinjan on oltava yhtä tarkasti rajattu kuin Mayflowerin jälkeläisen. Hän työskentelee mieluummin kolmen rodun kanssa: saksanpaimenkoira, hollanninpaimenkoira ja suosikkinsa Belgian malinois.

Täysikasvuisena malinois painaa noin 60 kiloa, ja rotu on kuuluisa erittäin tarkkaavaisesta, urheilullisesta käyttäytymisestä. Jos et ole koskaan nähnyt sellaista, visualisoi saksanpaimenkoira, pienennä sitä hieman ja kiristä sitä punaiselle viivalle energiassa ja aggressiivuudessa.

Ritland aloittaa yleensä noin kolmevuotiaasta koirasta, joka on fyysisesti ja henkisesti kypsä. Kysyttäessä, miksi hän ei aloita nuorempana, hän vastaa: "Haluaisitko asua 13-vuotiaan Mike Tysonin kanssa?" Siihen mennessä, kun hän hankkii oikean koiran oikealta kasvattajalta, se on todennäköisesti saanut korkean tason tottelevaisuuden sertifikaatin. Kotieläimen hankkiminen tällaisella esikoulutuksella on kuin tohtorintutkinnon suorittaneen koiran hankkiminen, mutta Ritlandin PPD:t ovat vasta aloittamassa päiväkotityötä.

Tapaa uusi 100 000 dollarin paras ystäväsi (5)

Belgian malinois-pentu.

(Video) Eino ja Aapeli - Mä Voisin Olla Se

Täysin koulutetut Trikos PPD:t maksavat 55 000–100 000 dollaria. Ritlandin asiakkaita ovat julkkikset ja yksityishenkilöt, jotka kohtaavat ainutlaatuisia turvallisuusongelmia – asuinpaikkansa, toimintansa tai pankkitilien suuruuden vuoksi.

Monet vaativat nimettömyyttä, mutta jotkut puhuvat mielellään Ritlandista ja hänen koiristaan. "Työskentely Miken kanssa, kun hän toi Iken meille tilallemme, oli niin elämää muuttava kokemus", sanoo laulaja Wynonna Judd, joka osti Trikos-koiransa vuonna 2016. "Ikesta ja minusta on tullut erottamattomia, ja hänestä on tullut osa henkilökohtaisesta ja työelämästäni on antanut minulle sellaisen rauhan tunteen.”

Ikesta ja minusta on tullut erottamattomia, ja hänen ottaminen osaksi henkilökohtaista ja työelämääni on antanut minulle sellaisen rauhan tunteen. -Wynonna Judd Ritlandissa koulutetulla henkilösuojakoirallaan

Yhdysvalloissa ja ulkomailla on muita erikoistuneita PPD-kouluttajia, joista osa maksaa enemmän kuin Trikos. Monet pitävät kennelissään valmiita eläimiä kysynnän tyydyttämiseksi. Ritland ottaa toisenlaisen lähestymistavan: kouluttaa henkilökohtaisesti yhden koiran kerrallaan ja sovittaa sen oikealle omistajalle.

Sen lisäksi, että Ritland työskentelee jokaisen PPD:n kanssa erikseen, hän asuu sen kanssa kotonaan harjoittelun aikana. Koiran tuominen kotiinsa auttaa hänen mukaansa jäljittelemään sen tyyppistä ympäristöä, jossa se lopulta asuu. Harjoittelijat oppivat käyttäytymään kaikissa tilanteissa – sisällä, ulkona, autossa, yksityiskoneessa, supermarketissa ja nurkkakahvissa. myymälä. He oppivat olemaan yhteydessä kokonaisiin perheisiin ja olemaan lempeitä lasten ja vierailijoiden kanssa.

On alkukesä, ja olen matkustanut Koillis-Texasin maaseudulle nähdäkseni Ritlandin työssä. Pysäköin hänen suuren karjatalonsa ajotielle, joka sijaitsee kaukana huippumodernista ilmastoidusta kennelistä, jossa asuu Ritlandin hyväntekeväisyyssuojin eläkkeellä olevia soturikoiria.

En ole varma, mistä suuren talon ovesta mennään, joten kävelen sisään autotallin kautta. En ole ajanut 10 jalkaa ennen kuin kompastun lattialla olevaan massiiviseen tankoon. Sivulla oleva numero on 300 puntaa. Koputan oveen, ja ehkä pelottavimman näköinen mies, jonka olen koskaan nähnyt, vastaa. Ritland on V:n muotoinen; hän on ollut poissa SEALeista vuosia, mutta hän näyttää edelleen taisteluvalmiilta.

Sisällä talo ei kuitenkaan voinut näyttää vähemmän uhkaavalta. Koulutuksessa olevien PPD:iden lisäksi Ritlandilla on kolme niin sanottua "henkilökohtaista koiraa". Suosikki on Rico, joka muuttuu nyt hopeaksi kuono-osaltaan, mutta silti hyväkuntoinen ja virkeä. Koirat venyttelevät olohuoneessa ja hengailevat keittiössä odottaen silityksiä. Kotimainen (jotkut saattavat jopa sanoa, että söpö) kohtaus ei yllätä. Ritlandin Facebook-sivulla on kuvia koirista hauskoissa asennoissa: päälläTähtien sotapuvut, tasapainottavat pekonisuikaleet nenänsä päällä, koristeltu ällistyneillä sävyillä.

Tapaa uusi 100 000 dollarin paras ystäväsi (7)

Ritlandin koirat puvussa.

(Video) Tehdään 100 Haastetta 24 Päivässä - Päivä 3

Pian saapumiseni on showtime: yksityinen matinee vain minulle. Tulen näkemään PPD:n harjoittelussa kulkevan vauhtinsa läpi. Ritland on pukenut purentapuvun niin hyvin pehmustettuna, että se kaksinkertaistaa hänen kokonsa. Työskentelemällä kennelavustajan kanssa hän kutsuu esiin suuren mustan koiran, joka turkisten ohjuksen tavoin ylittää suuren avoimen kentän noin 30 sekunnissa ja laukaisee itsensä Ritlandiin, taistelee ja puree häntä kiihkeässä välkkyvien hampaiden ja löysyyden vallassa. lopulta vie hänet maahan.

Ritland taistelee kaikin voimin ja taidoin vastaan ​​nostaen koiran maasta ja heilutellen sitä ympyröissä, mutta purentapuvun sisälläkin hänen kasvonsa vääntyy kivusta, ja puvun hiha on verinen hyökkäyksen jälkeen.

Tapaa uusi 100 000 dollarin paras ystäväsi (9)

Mike Ritland ja yksi hänen koiristaan.

Tällaista horjumatonta intensiteettiä kutsutaan "sydämeksi", persoonallisuuden piirteiden pyhäksi graaliksi, jota Ritland etsii koiraehdokkaistaan. Voiko tämän tyyppinen raivo koira soveltua asumaan perheen kanssa ja mahdollisesti saada pieni lapsi laittamaan vaikkapa pahvikruunun päähänsä syntymäpäiväjuhlissa ja suutelemaan sitä huulille? Vastaus on vahva kyllä, mutta ehdoin.

(Video) TARINA KIUSATUSTA

Niin huolellinen kuin Ritland tarkastaa koiria, hän kokoaa myös mahdolliset omistajat. Hän etsii persoonallisuuksia tai dynamiikkaa, joka saattaa osoittautua liian stressaavaksi tai epämiellyttäväksi jollekin hänen koiristaan. Hän ei myy koiraa sellaiselle, joka näkee sen vain kalliina statussymbolina.

Hän ei myy koiraa sellaiselle, joka näkee sen vain kalliina statussymbolina.

Kun Ritland on tyytyväinen tulitikkuun, hän siirtää koiran ja itsensä uuden omistajan kotiin. Vaikka jotkut asiakkaat ovat yllättyneitä kuullessaan, että he isännöivät Ritlandia, se on tärkeä osa prosessia. Eläinten on totuttava uusiin omistajiin; omistajien on opittava huolehtimaan ja ohjaamaan uusia voimakkaita latauksiaan. "Vaimoni, tyttäreni ja minä nautimme siitä, että Mike jäi luoksemme, kun hän muutti Quinton perheeseemme", sanoo Harvey Allon, Coloradon sijoitusyhtiön Braddock Financialin toimitusjohtaja. ”Pienet koiramme olivat vähemmän innoissaan, mutta Mike sai myös ne mukavaksi. Quinton mukautuessa Mike perääntyi vuorovaikutuksesta hänen kanssaan. Olimme surullisia nähdessämme Miken lähtevän, mutta olimme iloisia siitä, että saimme Quinton omiin oloihin.

Trikos PPD:n mittava hintalappu voi luoda Ritlandille ainutlaatuisen haasteen. Joillakin mahdollisilla omistajilla on epärealistisia odotuksia. "He haluavat yksisarvisen", hän sanoo, viittainen supersankari yhdistettynä ystävälliseen Mary Poppinsiin. Ritland yrittää selittää vaivattomasti, että hän toimittaa koiran – totta kai, erittäin hyvin koulutettu koira, mutta silti koira.

Tapaa uusi 100 000 dollarin paras ystäväsi (11)

Ritland ja pennut.

Hän huomauttaa, että koirat eivät ajattele niin kuin ihmiset. Ne ovat yksinkertaisia ​​assosiaatioolentoja, jotka oppivat yhdistämään melun tai eleen palkkioon. Jopa Ritlandin kehittynein koulutus perustuu tähän tosiasiaan.

Joten miten näistä upeista eläimistä saa kaiken irti? Ritland kertoo omistajille, että heidän on kunnioitettava, suojeltava ja huolehdittava koiristaan ​​ja tarjottava vakaa ympäristö. Mutta ennen kaikkea heidän on luotava emotionaalinen yhteys. Koira ei tiedä, että kirjoitit juuri 100 000 dollarin shekin ja odottaa nyt sen rakastavan sinua. Ja miksi se antaisi henkensä puolestasi, jos se ei edes pidä sinusta? Joten sinun on tehtävä se, mitä ihmiset ja koirat ovat tehneet iät ja ajat: side.

Tämä tarina ilmestyy lokakuun 2017 numerossaKaupunki maa.

(Video) MITEN TYTÖT KÄY SALILLA | SKETSI

Videos

1. Miten saada 100 000€ sijoitussalkku 24-vuotiaana
(Jalmafi)
2. Lonely (short version)
(Maaritin luokka)
3. Aprilia Tuareg 660 v Aprilia Pegaso 650 - New vs Old
(BAREBONESMC)
4. Ostin 100€lla Pokémon kortteja, kuinka paljon tienasin?
(eeddspeaks)
5. 9 Passive Income Ideas | How You Make $5000 A Month (Side Hustle Ideas)
(Murat OZTURKER)
6. Treidaajien leijonanluolassa | Traders’ Club 100
(Nordnet Suomi)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated: 20/09/2023

Views: 6094

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.