Suojatut rakenteet | Arkkitehtoninen suojelu | Suunnittelu, kulttuuriperintö ja suojelu | Palvelut (2024)

Arkkitehtuuri on dynaaminen kokonaisuus, joka saattaa joutua sopeutumaan vastaamaan nykyisten ja tulevien sukupolvien tarpeita. Rakennuksilla on käytännöllinen rooli Claren kreivikunnan positiivisen tulevaisuuden muovaamisessa, ja niitä tulisi pitää yhtenä monista hyödykkeistä, jotka tekevät läänistä houkuttelevan paikan asua, työskennellä ja vierailla.

Mikä on suojattu rakenne?

Suojeltu rakennelma on rakennus tai muu ominaisuus (kuten silta, muistomerkki tai linna), jolla on Claren kreivikuntaneuvoston näkemyksen mukaan arkkitehtonisesti, taiteellisesti, arkeologisesti, kulttuurisesti, yhteiskunnallisesti, tieteellisesti tai teknisesti erityistä merkitystä, että sille olisi annettava oikeudellinen suoja, jotta tulevat sukupolvet voivat arvostaa sen luontaista arvoa. Tällaiset rakenteet voivat vaihdella vaatimattomimmasta olkikattoisesta mökistä suurimpaan "maataloon".

Vuoden 2000 suunnittelu- ja kehityslain (sellaisena kuin se on muutettuna) mukaan suojattu rakenne sisältää laillisesti seuraavat asiat:

  1. rakenteen sisusta
  2. rakenteen katkaisujen sisällä oleva maa
  3. kaikki muut kiristyksessä olevat rakenteet ja niiden sisäosat, ja
  4. kaikki kalusteet ja ominaisuudet, jotka muodostavat osan a tai c alakohdassa tarkoitetun rakenteen tai rakenteiden sisä- tai ulkopuolelta.

Suojaa on myös tarkoitus laajentaa koskemaan sellaisia ​​kohteita, kuten porttimajat, huvimajat ja niin edelleen, jotka ovat siirtyneet uuteen omistukseen kartanon hajoamisen tai kiinteistön jakamisen seurauksena.

Suojatut rakenteet | Arkkitehtoninen suojelu | Suunnittelu, kulttuuriperintö ja suojelu | Palvelut (1)

Alla olevista resursseista löytyy tietoa suojattujen rakennusten (RPS) ja arkkitehtonisten suojelualueiden (ACA) suojelualueista Claren kreivikunnassa sekä tutkimuksia Claren rikkaasta arkkitehtuurista. Seuraa alla olevia linkkejä:

  • Claren piirikunnan kehityssuunnitelman vuosien 2017–2023 osa 1: Kirjallinen lausunto - Liite 4 Claren kreivikunnan arkkitehtoniset suojelualueet [PDF, 18,9 MB]
  • Claren piirikunnan kehityssuunnitelman vuosien 2017–2023 osa 4: Tietoa suojatuista rakenteista [PDF, 29,4 Mt]
  • The Bridges of North County Clare – Inventory of Civil Engineering Heritage [PDF, 11.7MB]
  • Clare Coastal Architectural Survey 2008 [PDF, 15,2 MB]
  • Claren kreivikunnan teollisuusperintökatsaus [PDF, 10,5 MB]
  • Claren kreivikunnan arkkitehtuuritutkimukset

TheArkkitehtuuriperinnön kansallinen luetteloperustettiin tunnistamaan, tallentamaan ja arvioimaan maan rakennusperintöä järjestelmällisesti ja yhtenäisesti. Jokainen läänin inventaario julkaistaan ​​värikkäässä, kauniisti kuvitetussa kirjasessa, joka esittelee alueen arkkitehtonisia kohokohtia, kuvailevaa tekstiä ja valokuvia sekä asiaankuuluvia kartoituksia. Kirjanen on johdanto NIAH-tutkimukseen, joka julkaistaan ​​Irlannin rakentamisestaverkkosivusto. Aiemmin Claren kreivikuntaneuvosto julkaisiJohdatus Claren kreivikunnan arkkitehtuuriperintöön.

Suojatut rakenteet | Arkkitehtoninen suojelu | Suunnittelu, kulttuuriperintö ja suojelu | Palvelut (2)

Ennisissä sijaitseva Daniel O’Connell -monumentti pystytettiin vuonna 1867 entisen oikeustalon paikalle, joka purettiin vuonna 1852. Vuonna 2020 rahoitusta välttämättömiin korjauksiin saatiin osana 4,3 miljoonaa euroa, joka oli varattu kansallisestiHistoric Structures Fund (HSF) ja Built Heritage Investment Scheme (BHIS).

Vastuut

Nykyisen lainsäädännön mukaan suojeltujen rakenteiden omistajilla ja haltijoilla on ehdoton huolenpitovelvollisuus varmistaa, että he eivät vaaranna heitä sopimattomien töiden, suoran purkamisen tai rakennuksen laiminlyönnin vuoksi. Tämä huolenpitovelvollisuus koskee myös rakennusurakoitsijoita ja kaikkia muita, jotka ovat mukana suojattujen rakenteiden hoitamisessa.

Neuvoja

Claren kunnanvaltuusto jakaa tämän vastuun, ja suunnitteluosaston arkkitehtuurin konservointivastaava pystyy tarjoamaan neuvoja, opastusta, apua ja tietoa läänin rakennusperinnön sidosryhmille, olivatpa he sitten omistajia, asukkaita, huutokaupanpitäjiä, asianajajia tai suuren yleisön jäseniä.


Mistä saan selville, onko rakennus suojattu?

Suojeltujen rakennusten luettelo, joka sisältää yhteenvedon kustakin rakennuksesta tai ominaisuudesta, sisältyy läänin kehityssuunnitelmaan tai suunnitteluosaston luonnonsuojeluvirkailijan selvennyksenä. Suojellun rakennuksen omistaja voi hakea 57 §:n mukaista ilmoitusta sellaisista töistä, jotka edellyttäisivät ja jotka eivät vaadi rakennuslupaa. ACO suorittaa suojellun rakenteen paikkatarkastuksen ja antaa omistajalle 57 §:n. ACO jättää myös rahoitus- ja apurahahakemuksia asunto-, kunta- ja kulttuuriperintöministeriölle. Claren kunnanvaltuusto hallinnoi rahoitusta osaston puolesta. ACO on käytettävissä vierailemaan kohteissa tarkastelemaan ja vastaamaan suojeltujen rakenteiden säilyttämiseen liittyviin kyselyihin sekä ohjaamaan omistajia heidän hakemuksissaan.Suojattujen rakenteiden tietue [PDF, 13,45 MB]ja yli 30 nimettyä arkkitehtuurin suojelualuetta (ACA) Claressa.

Rajoitukset

Useista tekijöistä johtuen, ei vähiten siitä, että monet nykyaikaiset rakennusmateriaalit ja -tekniikat ovat haitallisia vanhojen rakennusten kankaalle, suojattuihin rakenteisiin liittyvää työtä koskevia suojatoimia on otettu käyttöön. Näihin suojatoimiin kuuluu ehdoton kielto tehdä kaikkea "vapautetuksi kehittämiseksi" luokiteltua työtä, mukaan lukien normaali kunnossapito, kuten maalaus ja seinä- tai lattialaattojen asennus. Näille suojatoimenpiteille on olemassa erittäin hyviä ja perusteltuja syitä, jotka perustuvat vanhojen rakennusten hoidosta ja ylläpidosta saatuun käytännön kokemukseen.

Suojellun rakennuksen töiden suorittamiseksi omistajalla tai haltijalla on oltava jompikumpi seuraavista:

  • Suunnittelulupa
  • Osaston 57 julistus – Tämä on asiakirja, joka on saatavilla Claren kreivikuntaneuvoston suunnitteluosastolta ja jossa ilmoitetaan sellaisten töiden luonne ja laajuus, joita voidaan tehdä ja jotka eivät vaikuta rakennuksen luonteeseen.
  • Osittainen julistus, joka kattaa luonnonsuojeluapuohjelman tuetut työt


Rikokset ja rangaistukset

  • "Jokainen henkilö, joka ilman laillista valtuutusta aiheuttaa vahinkoa suojellulle rakenteelle tai ehdotetulle suojellulle rakenteelle, on syyllistynyt rikokseen" (vuoden 2000 suunnittelu- ja kehityslaki 58(4) § (muutoksineen)
  • "Rikokseen syyllinen … on tuomittava (a) syytteen perusteella sakkoon, joka on enintään 13 000 000 euroa, tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi" (vuoden 2000 suunnittelu- ja kehittämislaki 156 §:n 1 momentti) sellaisena kuin se on muutettuna)

Suojeluapuohjelmat

Suojeltujen rakennusten lainsäädännössä säädetään apurahoista, jotka auttavat omistajia ja asukkaita kiinteistöjen hoidossa. Työt tulee tehdä niin, että rakennuksessa ja rakenteissa säilytetään mahdollisimman paljon alkuperäistä materiaalia. Tarvittaessa kopiointi on sallittua, ja rahoituksen salliessa vuosittaisen rahoituksen mukaan autetaan myös kunnostustöitä (kuten uPVC-ikkunoiden vaihtamista sopiviin puisiin puiteikkunoihin).

Claren kreivikuntaneuvoston avustamia projekteja ovat mm.

  • Rakenteelliset vakaustyöt
  • Säänkestävä
  • Kosteuseristys

Hakemuslomakkeita, neuvonta-asiakirjoja ja kirjasia saa suunnitteluosaston suojelupäälliköltä taiSuojeluapuohjelmat.

Suojattujen rakenteiden kaavoituslupamenettelyt

Kaikki työt suojeltuihin rakenteisiin, joita tavallisesti pidetään "vapautettuna kehityksenä", vaativat suunnitteluluvan. Tällaisia ​​töitä ovat takaosan laajennukset, satelliittiantennien, jopa television antennien pystytys ja niin edelleen. Toiseksi sanomalehti-ilmoituksissa ja työpaikkailmoituksessa on mainittava, että rakennelma on suojattu. Kolmanneksi kaikkiin suojatun rakenteen kehittämistä koskeviin hakemuksiin (mukaan lukien rakennuksen sijaintipaikka) on liitettävä riittävät suunnitelmat, piirustukset ja tiedot osoittamaan, kuinka ehdotettu kehitys vaikuttaisi rakennuksen luonteeseen. Suunnittelulupaa ei voi hakea suojatun rakenteen kehitystöihin.

Suojeltuun rakenteeseen kohdistuvissa vähäisissä töissä eli korjaustöissä ne voidaan tehdä ilman rakennuslupaa vain, jos työt eivät vaikuta rakennuksen tai sen erityistä etua edistävän rakenteen luonteeseen. Vuoden 2000 suunnittelu- ja kehityslain 57 § (sellaisena kuin se on muutettuna) sallii suojellun rakennuksen tai suunnitellun suojellun rakenteen omistajan tai haltijan esittää kirjallisen pyynnön suunnitteluviranomaiselle pykälän 57 mukaisen ilmoituksen antamisesta rakennustöiden tyypeistä. se katsoo, että se vaikuttaisi tai ei vaikuttaisi olennaisesti rakenteen tai rakenteen minkä tahansa osan luonteeseen ja selventää siten, mitkä työt katsottaisiin vapautetuiksi kehittämisiksi. Pyynnön 57 §:n mukaista ilmoitusta voi tehdä täyttämällä seuraava hakemus.

  • P16 Pykälän 57 mukaisen ilmoituksen hakulomake [PDF, 66KB]

Määritelmät

Arkkitehtoninen suojelualueon arkkitehtonisesti, tieteellisesti, yhteiskunnallisesti tai teknisesti erityisen kiinnostava tai suojellun rakenteen arvostusta edistävä paikka, alue, rakennusryhmä tai kaupunkikuva, jonka luonteen säilyttäminen on kehittämissuunnitelman tavoitteena - 52 § vuoden 2000 lain 1 kohdan b alakohta.

Erikoissuunnittelun valvonta-alue Erikoissuunnittelun valvonta-alueetantaa kaavoitusviranomaisille valtuudet paitsi suojella tiettyjen kelpoisuusalueiden luonnetta, myös vahvistaa tätä luonnetta eli palauttaa se ja vaatia omistajia ja haltijaa noudattamaan suunnittelusuunnitelmaa – vuoden 2000 84 §. Toimia

§ 57 IlmoitusSuojellun rakenteen omistajat tai haltijat voivat pyytää vuoden 2000 lain 57 §:n mukaista ilmoitusta. Tarkoituksena on, että kaavoitusviranomaiset selventävät kirjallisesti, millaiset työt vaikuttaisivat tai eivät vaikuttaisi olennaisesti kyseisen rakenteen tai sen erityistä etua edistävän osan luonteeseen. Selvitykset ohjaavat omistajaa siitä, mitkä työt vaatisivat ja eivät vaadi rakennuslupaa rakennusperinnön suojelun yhteydessä. Tämä johtuu siitä, että suojatun rakenteen luonnetta ei voida muuttaa ilman, että siihen on ensin hankittu rakennuslupa.

RMP Arkeologiset kohteet ovat laillisesti suojattuja kansallisten muistomerkkilakien, vuoden 1997 kansallisten kulttuurilaitoslain ja kaavoituslakien määräysten mukaisesti. National Record of Monument & Places (RMP) on lakisääteinen luettelo kaikista tunnetuista arkeologisista monumenteista, joista säädetään kansallisissa muistomerkeissä. Se sisältää tunnettuja monumentteja ja arkeologisesti tärkeitä kohteita, jotka ovat peräisin ennen vuotta 1700 jKr, ja joitain kohteita, jotka ovat peräisin vuoden 1700 jälkeen.

RPS ja suojattujen rakenteiden tallennus. Suojattu rakennelma on rakennelma, jonka katsotaan olevan erityisen kiinnostava arkkitehtonisesti, historiallisesti, arkeologisesti, taiteellisesti, kulttuurisesti, tieteellisesti, sosiaalisesti tai teknisesti. RPS (Recorded of Protected Structures) on luettelo viranomaisen hallussa olevista rakennuksista, joka sisältää rakennukset, joiden katsotaan olevan erityisen kiinnostavia sen toiminta-alueella. (Vuoden 2000 laki) 51 § edellyttää, että kehittämissuunnitelmaan tulee sisältyä rekisteri suojelluista rakenteista ja että rekisteriin tulee sisältyä kaikki rakenteet, jotka ovat kaavaviraston näkemyksen mukaan erityisen tärkeitä.

Lisätietoja on NIAH Handbook Editionissa syyskuussa 2017.Arkkitehtuuriperinnön suojeluohjeet kaavoitusviranomaisille [PDF, 4,12 MB]osasto julkaisi vuonna 2011.

Sivua viimeksi tarkistettu: 10/03/22

Takaisin alkuun
Suojatut rakenteet
 | Arkkitehtoninen suojelu | Suunnittelu, kulttuuriperintö ja suojelu | Palvelut (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6184

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.