Sininen saksanpaimenkoira: Tämän harvinaisen rodun opas (2023)

Valmistaudu ihastumaan siniseen saksanpaimenkoiran kauneuteen. Sininen saksanpaimenkoira on harvinainen ja kiehtova koirarodu, joka väistämättä varastaa sydämesi! Kuvittele perinteisen saksanpaimenkoiran ikoninen voima ja älykkyys, mutta lumoavalla kierteellä: hohtava, hopeansininen turkki, joka saa heidät erottumaan kuin safiirihelmi kivimeressä.

Mutta odota, tässä ainutlaatuisessa pennussa on enemmän kuin miltä näyttää! Nämä siniset pommit ovat hurjan uskollisia, älykkäitä ja ahkeria, aivan kuten klassiset kollegansa. Joten jos haluat oppia lisää tästä upeasta bassokaiuttimesta, ota kiinni ja liity kanssamme hauskalle ja kiehtovalle matkalle tutkiessamme sinisten saksanpaimenkoirien maagista maailmaa. Luota meihin, huudat jännityksestä ennen kuin huomaatkaan!

Sinisen saksanpaimenkoiran löytäminen

Jos et ole koskaan kuullut sinisestä saksanpaimenkoirasta, et ole yksin! Tämä rakastetun saksanpaimenrodun ainutlaatuinen muunnelma ylpeilee erottuvalla hopeansinisellä turkkilla, joka on seurausta resessiivisestä geenistä. Niiden silmiinpistävä ulkonäkö säilyttää edelleen tavallisen saksanpaimenkoiran klassiset piirteet, mukaan lukien niiden urheilullinen rakenne, mantelinmuotoiset silmät ja pirteät korvat.

Vaikka heillä on sama rotu, sinisen saksanpaimenkoiran turkin väri erottaa ne perinteisistä kollegoistaan. On kuitenkin tärkeää huomata, että heidän temperamenttinsa, älykkyytensä ja työkykynsä ovat samat kuin heidän yleisemmin tunnustettujen sukulaistensa. Itse asiassa nämä siniset kaunottaret ovat yhtä hyviä eri rooleissa, kuten poliisityössä, etsintä- ja pelastustehtävissä sekä palveluskoirien tehtävissä.

Sinisen saksanpaimenkoiran turkin genetiikan dekoodaus

Jotta voisi todella arvostaa sinistä saksanpaimenkoiraa, sinun on sukeltava sen kiehtovaan maailmaankoiran turkin värigenetiikka. Näiden koirien sininen sävy johtuu resessiivisestä geenistä, joka laimentaa mustaa pigmenttiä, jolloin se näyttää hopeansiniseltä. Molempien vanhempien täytyy kantaa tätä resessiivistä geeniä, jotta heidän jälkeläisensä perivät sinisen turkin.

Saksanpaimenkoirilla turkin värin määrää kaksi pigmenttiä: eumelaniini (musta) ja feomelaniini (punainen). Eri geenit säätelevät näiden pigmenttien jakautumista ja intensiteettiä, mikä lopulta määrittää lopullisen turkin värin. Sinisten saksanpaimenkoirien tapauksessa laimennusgeeni (d) vaikuttaa eumelaniiniin ja luo niille ominaisen sinisen kiillon.

On tärkeää huomata, että vaikka sininen on rodulle epätyypillinen väri, se ei vaikuta negatiivisesti koiran terveyteen, luonteeseen tai kykyihin.

(Video) MITEN TYTÖT KÄY SALILLA | SKETSI

Sininen saksanpaimenkoira: Tämän harvinaisen rodun opas (1)

Sinisen saksanpaimenkoiran harvinaisuuden selvittäminen

Vaikka sininen saksanpaimenkoira on varmasti päänkääntäjä, sen harvinaisuus lisää sen viehätystä. Koska sininen turkki johtuu resessiivisestä geenistä, se on paljon harvinaisempaa kuin tavalliset turkin värit, kuten musta ja tan, soopeli tai kiinteä.musta saksanpaimenkoira.

Sinisen turkin perinnöllisyyden harvinaisuus tarkoittaa, että tähän värimuunnelmaan erikoistuneilla kasvattajilla on usein vähemmän pentuja saatavilla, mikä tekee niistä erittäin haluttuja harrastajien keskuudessa. Huolimatta niiden niukkuudesta, on tärkeää muistaa, että nämä silmiinpistävät koirat vaativat edelleen samaa koulutusta, sosiaalistamista ja hoitoa kuin muut saksanpaimenkoira. Heidän harvinaisuutensa ei saisi koskaan olla syy jättää huomiotta heidän perustarpeensa älykkäinä, aktiivisina ja uskollisina kumppaneina.

Sinisten värimuunnelmien tutkiminen

Vaikka sininen saksanpaimenkoira on jo harvinainen ja kiehtova muunnelma, on tärkeää huomata, että sen sininen sävy voi ilmetä eri sävyinä ja kuvioina. Joidenkin sinisten saksanpaimenkoirien turkki voi olla vaaleampi, melkein hopeansininen, kun taas toisilla voi olla tummempi teräksensininen sävy. Tämä henkeäsalpaava valikoima sinisiä sävyjä on osa sitä, mikä tekee tästä rodusta niin lumoavan.

Lisäksi sininen väri voi esiintyä erilaisissa kuvioissa, mukaan lukien sininen ja rusketus, tasainen sininen tai jopa sininen soopeli. Jokainen näistä kuvioista korostaa entisestään sinisen saksanpaimenkoiran ainutlaatuisuutta ja monimuotoisuutta, mikä tekee niistä todella merkittäviä koirien turkin värimaailmassa.

Sinisen saksanpaimenkoira temperamentti

Sinisen saksanpaimenkoiran kiehtova turkin väri ei muuta rodun luontaista luonnetta, jolle on ominaista uskollisuus, älykkyys ja vahva työmoraali. Nämä koirat tunnetaan monipuolisuudestaan ​​tehtävien suorittamisessa, olipa kyseessä sitten poliisikoira, etsintä- ja pelastustyöntekijä tai palveluseläin.

On kuitenkin tärkeää huomata, että tämä turkin väri ei muuta rodun luontaista luonnetta, mikä tekee niistä niin merkittävän ja halutun koiran.

Yksi sinisen saksanpaimenkoiran merkittävimmistä ominaisuuksista on heidän uskollisuutensa. Nämä koirat ovat uskomattoman omistautuneita omistajilleen ja tekevät kaikkensa suojellakseen heitä. Tämä ominaisuus tekee niistä ihanteellisen valinnan perheille, jotka etsivät uskollista ja rakastavaa lemmikkiä, joka antaa turvallisuuden tunteen.

(Video) Lonely (short version)

Uskollisuuden lisäksi siniset saksanpaimenkoirat ovat myös erittäin älykkäitä. He oppivat nopeasti ja reagoivat hyvin koulutukseen. Tämä ominaisuus tekee heistä suositun valinnan poliisi- ja sotilastöihin, joissa heidän kykynsä oppia ja noudattaa komentoja on välttämätöntä.

Toinen tämän rodun määrittävä piirre on heidän vahva työetiikka. Siniset saksanpaimenkoirat ovat tunnettuja monipuolisuudestaan ​​erilaisten tehtävien suorittamisessa, kuten etsintä- ja pelastustyössä, palveluseläimissä ja poliisityössä. He ovat uskomattoman ahkeria ja ottavat työnsä vakavasti, mikä tekee heistä luotettavan ja arvokkaan voimavaran missä tahansa työympäristössä.

Kun on kyse sinisen saksanpaimenkoiran kasvattamisesta, sosiaalisuus ja koulutus nuoresta iästä lähtien ovat ratkaisevan tärkeitä. Oikea sosialisointi auttaa varmistamaan, että koirasi viihtyy erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä. Tämä yhdistettynä johdonmukaiseen koulutukseen auttaa sinistä saksanpaimenkoirasta kehittymään monipuoliseksi, itsevarmaksi ja ystävälliseksi koiraksi, joka haluaa miellyttää ja suojella läheisiään.

Sininen saksanpaimenkoira: Tämän harvinaisen rodun opas (2)

Harjoitus ja koulutus sinisille saksanpaimenkoirille

Kuten kaikki saksanpaimenkoira, sininen muunnelmavaatii säännöllistä liikuntaaja henkistä stimulaatiota terveyden ja onnellisuuden ylläpitämiseksi. Nämä koirat ovat erittäin aktiivisia ja tarvitsevat päivittäisiä kävelylenkkejä, leikkiaikaa ja harjoituksia pitääkseen ne fyysisesti kunnossa ja henkisesti terävinä. Aktiviteetit, kuten vaellus, nouto- ja agilityharjoittelu taiflirttisauvavoi olla erinomaisia ​​tapoja sitouttaa sininen saksanpaimenkoira ja ohjata sen energiaa.

Koulutuksen tulee alkaa aikaisin ja olla johdonmukaista, koska nämä älykkäät koirat viihtyvät rakenteella ja ohjauksella.Positiivinen vahvistusmenetelmät, kuten ylistys, herkut ja lelut, ovat tehokkaimpia sinisen saksanpaimenkoiran kouluttamisessa. Muista, että tämä rotu tunnetaan korkeasta älykkyydestään, joten sen haastaminen uusilla komennoilla tai edistyneellä koulutuksella on erinomainen tapa pitää ne sitoutuneina ja innokkaina oppimaan.

Muista, että hyvin harjoitettu ja hyvin koulutettu sininen saksanpaimenkoira on onnellinen ja tyytyväinen seuralainen, joka muodostaa läheisen siteen heidän perheeseensä ja osoittaa heidän uskollisuutensa ja kiintymyksensä.

Sinisten saksanpaimenkoirien terveyden ja ravinnon ylläpitäminen

Kuten kaikki saksanpaimenkoirat, sininen variaatio vaatii tasapainoista ruokavaliota ja oikeaa ravintoa optimaalisen terveyden ylläpitämiseksi. Laadukas koiranruoka, joka on suunniteltu niiden koon, iän ja aktiivisuustason mukaan, on välttämätöntä niiden yleisen hyvinvoinnin tukemiseksi. Kysy aina eläinlääkäriltäsi henkilökohtaisia ​​suosituksia ja seuraa koirasi painoa estääksesi lihavuuden, joka voi johtaa erilaisiin terveysongelmiin.

(Video) Into the Greyspine Mines | Critical Role: VOX MACHINA | Episode 2

Siniset saksanpaimenkoirat ovat alttiita samoihin terveysongelmiin kuin tavalliset vastineensa, mukaan lukien lonkka- ja kyynärpään dysplasia, rappeuttava myelopatia ja turvotus. Säännölliset eläinlääkärintarkastukset, terveellinen ruokavalio ja oikea liikunta voivat kaikki auttaa minimoimaan näiden sairauksien riskin ja varmistamaan, että koirasi nauttii pitkän ja onnellisen elämän.

Tasapainoinen ruokavalio

 • Tasapainoinen ruokavalio on välttämätön sen varmistamiseksi, että sininen saksanpaimenkoira saa kaikki tarvittavat ravintoaineet optimaaliseen terveyteen.
 • Laadukasta koiranruokaa, joka on muotoiltu niiden koon, iän ja aktiivisuustason mukaan, suositellaan tukemaan niiden erityistarpeita.
 • Vältä antamasta heille ruokajätteitä tai ihmisruokaa, sillä ne voivat olla haitallisia heidän terveydelleen.
 • Kysy aina eläinlääkäriltäsi henkilökohtaisia ​​suosituksia, koska jotkut koirat saattavat tarvita erityisruokavaliota terveydellisistä syistä taiallergiat.

Painonhallinta

 • Liikalihavuus on yleinen ongelma koirien keskuudessa ja voi johtaa erilaisiin terveysongelmiin, kuten nivelongelmiin, diabetekseen ja sydänsairauksiin.
 • Tarkkaile sinisen saksanpaimenkoirasi painoa ja säädä heidän ruokavaliotaan ja liikuntarutiinejaan vastaavasti liikalihavuuden estämiseksi.
 • Noudata koiranruoan etiketissä olevia suositeltuja annoskokoja ja vältä yliruokintaa tai liian monta herkkua.

Säännölliset eläinlääkäritarkastukset

 • Siniset saksanpaimenkoirat ovat alttiita tietyille terveydellisille sairauksille, kuten lonkka- ja kyynärpään dysplasialle, rappeuttavalle myelopatialle ja turvotukselle.
 • Varaa säännölliset eläinlääkärintarkastukset havaitaksesi terveysongelmat ajoissa ja saadaksesi nopean hoidon.
 • Pyydä eläinlääkäriltäsi suosituksia ennaltaehkäisevään hoitoon, kuten rokotuksiin, loisten torjuntaan ja hampaiden puhdistukseen.

Sinisen saksanpaimenkoiran hoito

Sinisen saksanpaimenkoiran hoito on samanlaista kuinminkä tahansa muun saksanpaimenkoiran hoitoon. Näillä koirilla on kaksoisturkki, joka koostuu tiheästä, eristävästä pohjakarvasta ja suojaavasta ulkokarvasta. Säännöllinen harjaus, vähintään kahdesta kolmeen kertaan viikossa, on tarpeen irtokarvojen poistamiseksi ja irtoamisen minimoimiseksi. Aikanavuodenaikojen vuotamista, päivittäinen harjaus saattaa olla tarpeen, jotta kotisi pysyy karvattomana ja koirasi mukava.

Harjauksen lisäksi rutiinihoitoon tulisi kuulua säännöllinen hampaiden puhdistus, kynsien leikkaaminen ja korvien puhdistus infektioiden ehkäisemiseksi ja yleisen hygienian ylläpitämiseksi. Luomalla johdonmukaisen hoitorutiinin saat sinisen saksanpaimenkoirasi näyttämään ja tuntemaan olosi parhaimmillaan.

Sininen saksanpaimenkoira: Tämän harvinaisen rodun opas (3)

Harjaa sinistä saksanpaimenkoiraa noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​​​ohjeita:

 • Harjaa heidän turkkinsa kahdesta kolmeen kertaan viikossa slicker-harjalla tai neulaharjalla poistaaksesi irtonaiset karvat ja estääksesi mattapintaisuuden.
 • Puhdista hampaat kaksi tai kolme kertaa viikossa pehmeäharjaisella hammasharjalla ja koiran hammastahnalla hyvän suuhygienian ylläpitämiseksi.
 • Leikkaa heidän kynnensä säännöllisesti välttääksesi epämukavuutta ja nivelongelmia.
 • Puhdista korvat vanupuikolla tai pehmeällä liinalla ja koiran korvanpuhdistusliuoksella infektioiden estämiseksi.

Sinisen värin vaikutus terveyteen

Saksanpaimenkoirien sininen turkin väri on seurausta resessiivisestä geenistä, eikä se vaikuta luonnostaan ​​koiran yleiseen terveyteen. Siniset saksanpaimenkoirat ovat yhtä terveitä ja kykeneviä kuin heidänkinperinteisen väriset vastineetmitä tulee heidän fyysisiin kykyihinsä ja luonteeseensa.

On kuitenkin tärkeää valita hyvämaineinen kasvattaja, joka asettaa koiriensa terveyden etusijalle turkin värin sijaan. Hyvämaineiset kasvattajat varmistavat, että heidän jalostuskoirilleen tehdään tarvittavat terveystestit ja seulonnat minimoidakseen pentujen geneettisten terveysongelmien riskin. Niin kauan kuin valitset vastuullisen kasvattajan, sinisen värin ei pitäisi vaikuttaa sinisen saksanpaimenkoira terveyteen tai hyvinvointiin.

Sinisen merkityksen tulkinta eri koiraroduissa

Sininen turkin väri ei ole vain saksanpaimenkoira; useilla muilla koiraroduilla on myös tämä kiehtova sävy. Useimmissa tapauksissa sininen väri johtuu samoista geneettisistä tekijöistä: mustan pigmentin eumelaniinin laimennuksesta. Jotkut koirarodut, joissa voi nähdä siniset turkit, ovat:

 • Australian karjakoirat
 • Sininen Lacy
 • tanskalaiset
 • Weimarinseisoja
 • Italian vinttikoirakilpailut
 • Staffordshiren bullterrierit
 • Sinisiä pikardianspanieleja

Vaikka sininen turkki voi vaikuttaa rodun estetiikkaan ja harvinaisuuteen, se ei yleensä vaikuta luonteeseen, terveyteen tai kykyihin. Kuten sinisillä saksanpaimenkoirilla, myös muiden rotujen sininen väri on ainutlaatuinen fyysinen ominaisuus, joka erottaa ne joukosta.

(Video) A Show of Scrutiny | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 2

Viimeisiä ajatuksia sinisistä saksanpaimenkoirista

Sininen saksanpaimenkoira on harvinainen ja upea muunnelma klassisesta saksanpaimenrodusta. Heidän ainutlaatuinen turkinvärinsä erottaa heidät muista, mutta heidän luonnensa, älykkyytensä ja työkykynsä pysyvät samalla tasolla kuin heidän yleisemmin tunnetuimpien sukulaistensa.

Onnellisen, terveen ja monipuolisen sinisen saksanpaimenkoiran turvaamiseksi oikea ravitsemus, liikunta, koulutus ja hoito ovat kaikki olennaisia ​​osia vastuullisessa lemmikkieläinten omistamisessa. Niin kauan kuin valitset hyvämaineisen kasvattajan ja asetat etusijalle koirasi yleisen hyvinvoinnin, sinisen värin ei pitäisi vaikuttaa koiran terveyteen tai kykyihin.

Lopulta siniset saksanpaimenkoirat ovat kiehtova ja kiehtova rotu, joka esittelee koirien turkin värimaailman uskomattoman monimuotoisuuden. Jos olet tarpeeksi onnekas tuodaksesi yhden näistä harvinaisista helmistä elämääsi, saat epäilemättä palkinnoksi uskollisen, älykkään ja rakastavan kumppanin.

Lisää lemmikkieläinten vanhemmuuteen liittyviä vinkkejä saat osoitteesta TryFi.comOff Leash -blogi.

Äläkä unohda tutustua TryFin innovatiivisiin ominaisuuksiinFi Koiran kaulus, joka tarjoaa GPS-seurantaa, aktiivisuuden seurantaa ja pakohälytyksiä pitääkseen karvaisen ystäväsi turvassa.Kokeile Fi-kaulapantaa jo tänään!

FAQs

Mikä on maailman harvinaisin koirarotu? ›

Maailman harvinaisimmat koiranpennut maksavat 13 500 euroa - katso. Phu Quoc Ridgeback karvaturrit eivät ole säästeliään valinta. Phu Quoc Ridgeback, eli suomeksi Phu quocinkoira, on maailman harvinaisin koirarotu.

Onko saksanpaimenkoira sairas rotu? ›

Saksanpaimenkoirillakin perinnöllisiä sairauksia

Suomen viisi suosituinta koirarotua ovat toista vuotta peräkkäin labradorinnoutaja, jämtlanninpystykorva, saksanpaimenkoira, suomenlapinkoira ja kultainennoutaja. Labradorinnoutaja, jämtlanninpystykorva ja suomenlapinkoira ovat yleisterveitä rotuja.

Paljonko saksanpaimenkoira pentu maksaa? ›

saksanpaimenkoira
KennelKasvattaja(t)Hinta
CUNTONURMINEN JUKKA1400 €
DOSMARINKAIKKONEN SIRPA1550 €
EI KENNELNIMEÄRAJAKANGAS ALEX1200 €
EI KENNELNIMEÄGRÖNSTRAND ELINA1400 €
9 more rows

Onko saksanpaimenkoira helppo kouluttaa? ›

Saksanpaimenkoira oppii mielellään uusia asioita. Siinä mielessä se on helppo kouluttaa. Minkä tahansa koiran kouluttaminen vaatii kuitenkin tietoa koirien käyttäytymisestä sekä paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Riippuu aina koirasta, pitääkö se lapsista vai ei.

Mikä koirarotu puree eniten? ›

Tuore yhdysvaltalainen tutkimus kertoo, että pitbull-rotuiset koirat purevat koiraroduista eniten ihmisiä kasvoihin ja aiheuttavat paljon vakavia vammoja. Seuraavaksi eniten puremia aiheuttavat sekarotuiset koirat ja saksanpaimenkoirat.

Mikä on maailman Sairain koirarotu? ›

Yksi helpoiten tunnistettavista piirteistä on lyhytkuonoisuus, joka on viety äärimmäisyyksiin esimerkiksi englanninbulldogeissa, ranskanbulldogeissa sekä mopseissa. Suomessa tehdyn terveyskyselyn mukaan äärimmäisen lyhytkalloisten rotujen edustajat kärsivät hengitystieongelmista muita koiria enemmän.

Mistä tietää että vanha koira on kuolemassa? ›

Lopulta hoito myös yleensä lakkaa toimimasta. Tavallisia ennusmerkkejä lähestyvästä lopusta ovat, että koira nukkuu suurimman osan ajasta, sillä on vaikeuksia syödä, juoda, hengittää tai kävellä, tai se oksentelee eikä pysty pidättämään virtsaa tai ulostetta.

Onko 10-vuotias koira vanha? ›

Pienet koirat ja kissat ovat senioreita noin 10 vuoden iässä, suuret koirat jo 6-7 vuoden iässä.

Tarvitseeko koira kaverin? ›

Muista, että kaikki koirat eivät kaipaa koirakaveria. Osa koirista viihtyy parhaiten kodin ainoana koirana ja tapaa koirakavereitaan mieluiten vain silloin tällöin esimerkiksi koirapuistossa. Suurin osa koirista sopeutuu kuitenkin mihin tahansa tilanteeseen ajan mittaan.

Paljonko saksanpaimenkoira tarvitsee liikuntaa? ›

Nuorena pennun liikuntaa pitää jonkin veran rajoittaa, jotta sen pehmeille, kasvaville nivelille ei aiheudu vaurioita pitkällä aikavälillä. Terve, täysikasvuinen saksanpaimenkoira tarvitsee yli kaksi tuntia liikuntaa päivässä, sekä runsaasti mahdollisuuksia käyttää älyään harjoittelun ja erilaisten virikkeiden parissa.

Mikä koirarotu ei hauku paljon? ›

Basenjin lisäksi seuraavat koirarodut haukkuvat vähän:
 • Kultainennoutaja.
 • Mopsi.
 • Ranskanbulldoggi.
 • Vihikoira.
 • Labradorinnoutaja.
 • Rottweiler.
 • Tanskandoggi.
 • Akita.

Miten pitkiä lenkkejä koiran kanssa? ›

Liikunnan tarve riippuu täysin iästä ja rodusta, mutta myös yksilöllisiä eroja löytyy. Esimerkiksi pentujen pitää päästä ulos monta kertaa päivässä - jopa parin tunnin välein. Ne yleensä tarvitsevat lyhyempiä lenkkejä, esim. vain parin kadun pätkän.

Miten opettaa koira Yksinoloon? ›

Jätä pentu yksin ensin vain sekunniksi. Poistu oven taakse ja tule takaisin, kun pentu on vielä rauhallinen. Venytä poissaoloaikaa aina muutama sekunti kerrallaan. Lopulta pystyt olla poissa minuutteja kerrallaan, myöhemmin vielä pidempiä aikoja.

Millä koiralla on suurin Puruvoima? ›

Ensimmäistä sijaa pitää hallussaan suistokrokotiili. Sen purentavoima vastaa jopa 3 510:tä kiloa. Ihmisen puruvoima on noin 80 kiloa, ja saksanpaimenkoiran taas 108 kiloa.

Mikä on maailman vaarallisin koirarotu? ›

Listan kärjessä oleva amerikanpitbullterrieri eli pitbull kuuluu taistelukoiriin, jotka ovat kiellettyjä tai niiden omistamista on rajoitettu osassa maailman maita.

Mikä koirarotu on lähimpänä sutta? ›

Genettisesti lähimpänä sutta on ryhmä, johon kuuluvat esimerkiksi siperianhusky, sharpei ja basenji. Aiemmin alkukantaisimpina pidetyistä roduista ainakaan ibizanpodenco ja faaraokoira ovatkin nuoria. Entisajan kasvattajat ovat tarkoituksellisesti muokanneet niistä muinaisten egyptiläisten koirien näköisiä.

Mikä on maailman tervein koirarotu? ›

Esimerkiksi metsästyskoirat, alkukantaiset rodut ja pystykorvaiset koirat ovat Ridellin mukaan rotujen terveimmästä päästä. – Esimerkkinä vaikkapa laikat, jämtlanninpystykorva, norjanharmaahirvikoira, karjalankarhukoira ja beagle.

Mikä on Suomen harvinaisin koirarotu? ›

Fila brasileiro. Fila brasileiro on Suomessa harvinainen koirarotu, jonka alkuperämaa on nimensä mukaisesti eksoottinen Brasilia.

Videos

1. What If Earth Was In Star Wars FULL MOVIE
(Pente Patrol Star Wars)
2. Million Dollar Storage Wars Locker, hän maksoi vain 50 dollaria hylätystä huutokaupasta
(Bargainhuntersthrift)
3. !! SÄILYTETTY VUODESTA 1977 STORAGE WARS hylätty huutokauppa OSTAMME SEN!!
(Bargainhuntersthrift)
4. Kaikki jäänyt taakse! - Uskomaton hylätty viktoriaaninen kartano Belgiassa
(Explomo)
5. David Godman - toinen buddha kaasupumpun haastattelussa
(BuddhaAtTheGasPump)
6. Sydney, Australia Walking Tour - 4K60fps with Captions - Prowalk Tours
(Prowalk Tours)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated: 03/10/2023

Views: 5677

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.