Project Wild Earth: Tämä neljän hengen perhe on lähtenyt seikkailuun ympäri maailmaa suojellakseen ympäristöä | CNN (2023)

Toimittajan huomautus:Kuukausilippuon CNN Travel -sarja, joka nostaa esiin joitain matkailumaailman kiehtovimmista aiheista. Heinäkuussa suuntaamme kohti ulkoilmaa, kun korostamme kaikkea uskomattomista seikkailuista ainutlaatuisiin retkeilyelämyksiin.

CNN

Se on asia, josta monet parit haaveilevat. Mutta harvat todella tekevät sen.

Matt ja Leah Prior ovat lopettaneet työnsä, myyneet kaiken ja lähteneet heinäkuun 15. päivänä maailmanympärimatkalle kahden lapsensa kanssa: Jack, 3, ja Charlotte, 1.

Matkailu on aina ollut osa Prior-perheen DNA:ta.

Pari tapasi Laosissa vuonna 2011. Tuolloin Matt keräsi rahaa Britannian Punaiselle Ristille ajaessaan Lontoon mustalla taksilla ympäri maailmaa, kun taas Leah oli vuoden mittaisella maapalloseikkailulla opettattuaan muutaman vuoden Etelä-Koreassa.

He muodostivat välittömästi yhteyden ja säilyttivät kaukosuhteen vuoden ajan hänen matkansa päätyttyä ennen kuin muuttivat Hongkongiin aloittaakseen yhteisen elämän.

Saman matkan aikana Matt törmäsiZapp-perhe, joka matkusti 22 vuotta ympäri maailmaa 1928 Graham-Paige -klassikkoautolla ja toivotti tervetulleeksi neljä lasta matkan aikana.

"Leah ja minä puhuimme Zappin seikkailusta pian tapaamisemme jälkeen, ja siitä lähtien siemen kylvettiin – ehkä jonain päivänä voisimme tehdä jotain vastaavaa", Matt Prior kertoo CNN Travelille.

Millaista on matkustaa kaikkiin maailman maihin

Ja nyt siitä unelmasta on tullut totta. Lontoosta lähdössä perhe matkustaa INEOS Grenadier 4x4 -autossa Patriot Camper X3 -maastoperävaunun kanssa, jossa on ponnahdusteltta. He matkustavat yli 100 maan läpi seuraavien viiden vuoden aikana pysähtyen kansallispuistoihin ja suojelualueisiin tukeakseen sosiaalisia ja ympäristöaloitteita.

Ison-Britannian jälkeen he ylittävät Euroopan ja Lähi-idän ennen siirtymistään Keski-Aasiaan, Kiinaan ja Himalajalle, Kaakkois-Aasiaan, Aasian ja Tyynenmeren alueelle, Afrikkaan ja Amerikkaan.

Projektin aikana nimetty "Projekti Wild Earth”, he jakavat myös tarinoita verkkosivuillaan ja sosiaalisen median tileillään inspiroivista metsänvartijoista, tukiorganisaatioista, valtion virkamiehistä ja yrittäjistä, joiden kanssa he työskentelevät tai ovat tekemisissä.

"Meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus ennen kuin lapsemme aloittavat koulun, joten jos aiomme tehdä jotain hieman villiä perheenä, nyt on sen aika", Matt sanoo.

"Toivomme myötävaikuttavamme planeettamme biologisen monimuotoisuuden suojeluun ja säilyttämiseen – ja jos pystymme saavuttamaan tämän, minusta tuntuu, että olemme tehneet oman osuutensa lähteessämme maailmasta paremmin kuin silloin, kun astuimme siihen ja autamme muuttamaan kurssia pois nykyisestä."

Tie Project Wild Earthiin

Yhtyessään uudelleen Hongkongiin Priorit asuivat vilkkaassa kaupungissa hieman yli vuosikymmenen.

Amerikkalainen Leah työskenteli ala-asteen opettajana ja auttoi perustamaan Sudbury-koulun Hongkongiin, joka antaa lapsille mahdollisuuden ohjata omaa koulutustaan.

Sillä välin brittiläisellä Mattilla oli monia rooleja: kaupallinen lentäjä, yksi yrityksen perustajistaSeikkailuXerikoistunut seikkailumatkatoimisto ja sen johtajaExplorers Club Hongkongissa, muutamia mainitakseni.

Kunpoliittinen myllerrys ravisteli kaupunkiavuonna 2019 pariskunta aloitti suunnitelmiensa uudelleenarvioinnin.

Valmiina muutokseen he toivoivat muuttavansa Indonesiaan luomutilalle ja perustaakseen perheen.

Covid-19-pandemia pakotti heidät pitämään tauon. Priorit joutuivat jumiin Hongkongiin, jossa oli joitakinmaailman tiukimmat pandemiarajoituksetnolla-Covid-lähestymistavan ansiosta.

Matt työskenteli pilottina koko pandemian ajan ja toimitti tarvikkeita maailmanlaajuisesti haastavissa olosuhteissa.

"Oli loputtomasti testejä, lomakkeita, seurantaa ja jäljitystä... Minun piti olla hotellihuoneissa karanteenissa viikkoja", hän muistelee. "Joskus aseistettujen vartijoiden kanssa eikä kykyä edes avata ikkunaasi."

Sillä välin Leah oli raskaana Jackin kanssa. Tällä hetkellä,Hongkongin julkiset sairaalat olivat kieltäneet yhteistyökumppanitsynnytysosastoilta, mikä tarkoittaa, että Matt ei voinut olla paikalla, kun hän kesti hätäleikkauksen synnyttääkseen heidän poikansa.

"Jack oli kirkas valo pimeällä ajanjaksolla", Matt sanoo. "Muutimme Sai Kungiin [Hongkongin uusien alueiden itäosaan] ollakseen luonnossa, mikä auttoi paljon ja antoi meille mahdollisuuden elää yksinkertaista elämää poissa kaupungista."

Kun Leah tuli raskaaksi heidän tyttärensä kanssa vuonna 2022, kaupunkiei ollut vielä höllentänyt politiikkaansa, joten hän muutti väliaikaisesti Yhdysvaltoihin. Matt jatkoi työskentelyä Hongkongissa, mutta pääsi tällä kertaa mukaan hänen luokseen synnytykseen.

”Kun nämä asiat kehittyivät Hongkongissa, meidän piti miettiä kaikkea uudelleen. Kaikki oli pöydällä ja avoin keskustelulle, hän sanoo. ”Katsoimme lähinnä uutta alkua, uutta sijaintia ja mahdollisesti uusia ammatteja. Tämä oli tällä kertaa perheen päätös, ei vain se, mitä haluamme tehdä yksittäin."

Tämä mies matkustaa ympäri maailmaa moottorittomalla kulkuneuvolla

Punnitessaan vaihtoehtojaan he muistivat Zappien inspiroivan seikkailun ja suunnittelivat Project Wild Earthin.

”Ajatuksemme tehdä maamatka perheenä nousi jälleen esille. Tällä kertaa se oli meidän mieluisin vaihtoehto, kaikki huomioon ottaen, ja se, jota kohti sydän ja rohkeus vedettiin”, Matt sanoo. "Se ei ehkä ole järkevin päätös uran tai rahoituksen kannalta, mutta se tuntui oikealta."

"Luonnon suojeleminen olisi meidän pohjoinen tähtemme"

Project Wild Earth: Tämä neljän hengen perhe on lähtenyt seikkailuun ympäri maailmaa suojellakseen ympäristöä | CNN (1)

Pariskunta sai inspiraationsa kuuluisalta primatologilta ja luonnonsuojelijalta tohtori Jane Goodallilta.

Kun he päättivät omistaa aikansa tien päällä, he palasivat jatkuvasti kiinnostuksen kohteidensa ja arvojensa pariin.

"Kävi selväksi, että luonnonsuojelusta tulee meidän pohjoinen tähtemme, mikä luonnollisesti johti meidät suojeluun", Matt sanoo.

He alkoivat tutkia globaaleja ympäristöprojekteja ja puhua monille alan ihmisille siitä, kuinka heidän perheensä voisi vaikuttaa.

Kun heidän projektinsa alkoi muotoutua, pariskunta alkoi rakentaa globaaliakumppaniverkostoja tietokannan kokoaminenyli 250 projektiamaailmanlaajuinen.

Aloitteet kattavat monenlaisia ​​ponnisteluja Tompkins Conservationiltauusintaprojekti PatagoniassakohtaanAllen Coral Atlas, joka kartoittaa koralliriuttoja ja tarkkailee uhkia. Sitten on sellaisia ​​projektejapalauttaa maa alkuperäiskansojen heimoille, innovoidaluontoon perustuva matkailu,merkittävästivähentää kalastuksen sivusaaliita,ennallistaa sademetsiä agrometsätalouden avullaja valjastaa tekniikkaaparantaa villieläinten seurantaa ja suojelua.

Matkansa aikana he suunnittelevat vapaaehtoistyötä aikaa ja taitoja ja auttavat levittämään sanaa kunkin projektin työstä.

Uskomattomia Yhdysvaltain kansallispuiston leirintäalueita, joihin et voi ajaa

”Etsimme projekteja, jotka eivät ole vain inspiroivia, vaan voivat myös toimia potentiaalisena suunnitelmana muille käytettäväksi ja käynnistää omia projektejaan. Uskomme, että ratkaisun löytämisessä viitataan mahdollisimman paljon luontoon”, Matt sanoo.

"Rakastan myös teknologian huippuluokan käyttöä niin kauan kuin sen käyttöönotolla on konkreettinen vaikutus kentällä."

Elintarvikejärjestelmiemme maatalousmetsätalouteen, permakulttuuriin ja uudistavaan maatalouteen keskittyvät hankkeet ovat myös herättäneet Priorien kiinnostusta, samoin kuin ruohonjuuritason aloitteet.

"Riippumatta siitä, mitä resursseja sinulla on käytettävissä, ruohonjuuritason hankkeet osoittavat, että vielä on tapa organisoida ja ryhtyä toimiin, mistä tässä on kyse", hän sanoo.

"Haluamme osoittaa, että voimme luoda paremman maailman siirtymällä tuhosta ja synkyydestä luovuuden, inspiraation ja toiminnan maailmaan."

Tarinoita tieltä

Inspiroitunut neuvoistaJane Goodall -instituuttijaJuuret ja versotnuorisopalvelujärjestö Matt ja Leah aikovat lisätä tietoisuutta suojelutoimista tarinankerronnan avulla.

Molemmat järjestöt perusti kuuluisa primatologi ja luonnonsuojelija tohtori Jane Goodall.

"Hän on valtava inspiraatio meille ja tärkein syy, miksi olemme nollanneet tarinankerrontaansa, koska hän uskoo, että tämä todella saa ihmiset muuttumaan sisältäpäin", Matt sanoo.

"Toivomme ajan myötä, kun jaamme yhä enemmän tarinoita ja esimerkkejä siitä, mitä ympäri maailmaa tapahtuu, että se innostaa ihmisiä toimiin monessa muodossa."

He toivovat Se voi saada jotkut arvioimaan kulutustottumuksiaan uudelleen ja kannustaa muita kohti uranmuutosta, kumppanuuksia, dokumentteja, omien projektien aloittamista tai vapaaehtoistyötä luonnonsuojelujärjestöissä.

”Kun ihmiset kysyvät meiltä, ​​mitä he voivat tehdä auttaakseen, suosittelemme useinAvaimen säilyttäminensovellus, jonka avulla luonnonsuojelijat keräävät varoja ja tukea kampanjoilleen reaaliajassa”, Matt sanoo.

"Toivomme, että ihmiset ajattelevat luontoa ja biologista monimuotoisuutta hieman enemmän ja arvostavat sitä, mitä meillä on täällä planeetallamme."

Koska he ajavat suurimman osan matkasta, Priorit aikovat kompensoida hiilijalanjälkensä kuukausittaisella jäsenohjelmallaSammaleinen maa, joka tukee uudelleenviljelyä ja biologista monimuotoisuutta koskevia hankkeita.

Perhe on laskenut alustavan päästöarvion Ison-Britannian keskiarvojen perusteella –12,7 tonnia CO2e per aikuinen ja 6,35 tonnia lasta kohti– mutta seuraa tarkkaan niiden kilometrimäärää, veden ja jätteiden käyttöä tiellä saadakseen tarkemman luvun.

"Lapset voivat osallistua tähän. En epäile, että he nauttivat siitä ja pitävät meidät vastuullisina, mikä on hienoa", Matt sanoo.

Kaikki perheessä

Project Wild Earth: Tämä neljän hengen perhe on lähtenyt seikkailuun ympäri maailmaa suojellakseen ympäristöä | CNN (2)

Matt Prior sanoo, että meriheinän suojelu on yksi monista kysymyksistä, jotka he nostavat valokeilassa viiden vuoden matkansa aikana.

Ennen lentoonlähtöä Matt ja Leah aloittivat useita pitkän matkan koeajoja Jackin ja Charlotten kanssa Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Nämä pitkät ajomatkat ja retkeilyseikkailut auttoivat paria ymmärtämään paremmin, kuinka suunnitella matka-aikataulunsa, katkaista pitkiä matkoja ja viihdyttää lapsia ilman näyttöjä.

Ottamalla lapsensa mukaan matkaan ja luonnonsuojelutyöhön Priorit toivovat voivansa paljastaa Jackin ja Charlotten mahdollisimman suurelle monimuotoisuudelle, innovatiivisille ideoille ja luonnon kauneudelle.

”Meidän näkökulmastamme on erittäin tärkeää, että lapset ovat mukana alusta alkaen. He ovat tulevaisuutta, Matt sanoo.

"Heidän oppimansa elämäntaidot sekä meihin kaikkiin vaikuttavien haasteiden voittaminen ja pelkkä vuorovaikutus ihmisten kanssa kaikista paikoista, ikäisistä ja taustoista ovat korvaamattomia."

He ovat innoissaan lasten puolesta osallistua moniin projekteihin ja oppia erilaisista ekosysteemeistä, villieläimistä, ennallistamisesta, uudistavista viljelykäytännöistä ja suojelusta yleensä.

Matt toivoo Jack nauttii sen käytöstäSeagrassSpotter-sovellusauttaa dokumentoimaan meriruohoa rannikkoyhteisöissä – Project Seagrass käyttää tietoja ennustaakseen paremmin, missä se voidaan palauttaa.

"Me katsomme tätä silmät auki", hän sanoo. "Tiedämme, että tämä ei ole kävely puistossa, mutta samalla lapset ovat sopeutuvia ja luonto on upea leikkipaikka, joka voi olla inspiroivaa, viihdyttävää ja opettavaista."

On hyvin erityistä, että voimme viettää tämän arvokkaan ajan yhdessä lasten kanssa, hän lisää.

”Toivomme, että luonto ja toisten tukeminen tulevat osaksi lastemme DNA:ta jatkossa. Mutta mihin tämä matka heidät lopulta vie, on heidän päätettävissään."

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated: 04/01/2024

Views: 5959

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.