Polvihihat kyykkyyn: 4 selitettyä etua – inspiroi Yhdysvaltoja (2024)

Viimeksi päivitetty:

14. huhtikuuta 2023

Kun teet kyykkyä,varsinkin painojen kanssa, polvea ympäröivät rakenteet ja itse nivel voivat kerääntyä mikrovammoihin niveleen kohdistuvien puristusvoimien vuoksi. Nämä jäävät yleensä huomiotta, mutta ajan myötä ne voivat aiheuttaa vakavia vaurioita polvinivelelle.

Polvihihat painavat polviniveltä, tukevat polvia, tehostavat verenkiertoa, minimoivat epämukavuutta ja parantavat palautumisaikaa; Tämän vuoksi kyykkyjen tekeminen polvihihoilla voi auttaa vähentämään loukkaantumisriskiä.

Lisäksi kyykkyjä tehdessä polven asennon tiedostaminen suhteessa lantioon ja nilkoihin on ratkaisevan tärkeää. Polvihihojen on todettu auttavan tiedostamaan polviasennon, koska ne auttavat parantamaan proprioseptiota.

Sisällys Näytä

Mikä on polvihiha?

Polvihihoja pidetään vaatteina, jotka voivat lämmittää ja puristaa niveltä.

Polvihihojen puristus ei vain lisää polven vakautta, vaan myös parantaa verenkiertoa ja reagointikykyä paremman hallinnan saavuttamiseksi.

Polvihihat kyykkyyn: 4 selitettyä etua – inspiroi Yhdysvaltoja (1)

Urheilijat tai nostajat käyttävät niitä laajalti, erityisesti urheilulajeissa, kuten koripallossa, lentopallossa, yleisurheilussa ja muissa aktiviteetteissa, jotka vaativat suurta työtehoa polvilta.

Käytetäänpä sitä harjoituksen aikana tai sen jälkeen, polvihihat voivat olla avuksi molemmissa tapauksissa.

Polvihihojen tyypit

Polvihihoja on kahta tyyppiä, jotka molemmat eroavat toiminnaltaan ja muotoilultaan. Lisäksi molemmat hihat on edelleen suunniteltu antamaan puristusta ja tukea polvelle.

Avoimet puristusholkit

Avoin puristusholkki on suunniteltu siten, että polvilumpio jää peittämättä; auttaa lievittämään polvilumpion kohdistuvaa painetta.

On olemassa avoimia puristushihoja, jotka voivat silti vahvistaa polvilumpion vakautta asettamalla stabilisaattoreita hihan aukon ympärille.

Suljetut puristushihat

Suljettu puristusholkki peittää nimensä mukaisesti koko polven. Tämäntyyppinen puristusholkki tarjoaa polvinivelelle monipuolista liikettä, mutta pystyy silti antamaan sille tarvittavan tuen.

Avoimeen puristusholkkiin verrattuna suljettu puristusholkki pystyy tarjoamaan enemmän tukea.

Polvihihojen edut kyykkyyn

Polvihihat eivät ole tärkeitä painonnostotoiminnassa, johon ei liity polvien käyttöä. Kuitenkin toiminnassa, kuten kyykkyssä, polvihihat tarjoavat etuja nivelen suojaamisen lisäksi.

1. Parempi verenkierto

Polvihihakompressiolla on kyky parantaa polven verenkiertoa ja lämpöä, mikä voi lievittää yksilön kipua ja turvotusta harjoituksen jälkeen ja sen aikana.

Henkilöille, joilla on mutkatonta polvikipua tai polvisairauksia, jotkavoi ärsyyntyä kyykkyjä tehdessään, polvihihojen käyttö voi osoittautua hyödylliseksi.

2. Polven tuki ja kohdistus

Suunnittelunsa ansiosta polvihihat pystyvät hillitsemään polvilumpion liikkeitä rajoittamatta sen liikealuetta.

Polvihihojen aikaansaama puristus auttaa myös yksilön polven asennon tai asennon tunnetta – joka tunnetaan myös nimellä proprioseptio – mikä voi auttaa kyykkyjen suorittamisen aikana.

3. Vahinkojen ehkäisy

Polvi on yksi yleisimmin loukkaantuneista nivelistä urheilutoiminnassa.

Näitä vammoja ovat repeytyneet ACL:t, MCL:t, meniski ja polvilumpion jänneongelmat. Koska polvihihat tarjoavat tukea, puristusta ja vakautta, polvihihojen käyttö auttaa vähentämään tulevien vammojen esiintyvyyttä.

4. Parempi palautumisaika

Aiemmassa tutkimuksessa on havaittu, että kompressiot voivat auttaa yksilöiden toipumisajassa.

Kompressiovaatteiden käyttäminen harjoituksen aikana ja sen jälkeen auttaa poistamaan lihasten väsymystä ja arkuutta. Se pystyy myös vähentämään maitohapon kertymistä ja tulehdusta raajoissa.

Henkilöltä vaadittava lyhyempi toipumisaika antaa hänelle mahdollisuuden tehdä paljon enemmän toimintoja päivän aikana, mikä auttaa häntä saavuttamaan tuloksia nopeammin.

Polvihihat vs polvituki vs polvikääreet

Polvihihat kyykkyyn: 4 selitettyä etua – inspiroi Yhdysvaltoja (2)

Polvihihat sekoitetaan usein polvihousuihin ja polvikääreisiin; ja vaikka ne ovat jollain tapaa samanlaisia, ne tarjoavat kukin etuja, jotka eroavat muista.

Polvihihat

Polvihihat kyykkyyn: 4 selitettyä etua – inspiroi Yhdysvaltoja (3)

Polvihihat valmistetaan yleensä neopreenistä ja ne on suunniteltu niin, että ne voidaan pukea ja käyttää polven yli.

Sen pituus vaihtelee yleensä 20–30 senttimetriä ja paksuus 3 mm, 5 mm ja 7 mm. Näitä käytetään yleensä tukemaan polvea ja suojaamaan polvea tulevilta vammoilla.

Polvituet

Toisin kuin polvihihoja, polvitukia käytetään, kun polvessa on aiempi vamma, joka tarvitsee suojaa ja tukea tehdessään toimintaa, joka voi pahentaa tilaa.

American Academy of Ortopedic Surgeons -akatemian mukaan on olemassa useita polvitukien luokituksia, jotka koostuvat profylaktisista, toiminnallisista, kuntouttavista ja patellofemoraalisista housuista.

Käytettävän tuen tyypin valinta riippuu taatusta tuesta ja suojattavasta vammasta.

Polvikääreet

Polvihihat kyykkyyn: 4 selitettyä etua – inspiroi Yhdysvaltoja (4)

Polvikääreet on valmistettu joustavasta materiaalista, jotta se venyy polven ympärille kiedottuna.

Ne levitetään tiukasti spiraalimaisestiantaa tukea ja puristusta polvinivelelle. Nostajat käyttävät usein polvikääreitä, koska ne vähentävät nivelen, nelipäisen jänteen ja niveltä ympäröivien pehmytkudosten rasitusta, mikä mahdollistaa raskaampien painojen nostamisen.

Kuinka valita oikeat polvihihat

Polvihihat vaihtelevat kooltaan ja paksuudeltaan, ja käytettävän hihan valinta riippuu suuresti suoritettavista toiminnoista. Valittavan polvihihan pituus riippuu nostajan pituudesta; 20 cm polvihihat sopivat parhaiten lyhyemmille nostajille, ja 30 cm hihat sopivat pidemmille nostajille.

Lisäksi käytettävän polviholkin paksuus riippuu suoritettavasta toiminnasta. 3 mm:n polvihihat tukevat polvea parhaiten kevyen toiminnan, kuten kävelyn tai patikoinnin, aikana. 5 mm hihat sopivat parhaiten nostajille, jotka suorittavat keskitason alavartaloharjoituksia, kuten maastanostoja, kyykkyjä jne. Lopuksi 7 mm hihoja käyttävät yleensä raskaat nostajat, jotka tarvitsevat lisätukea painonnostossa.

Lopulliset ajatukset

Polvet ovat alttiimpia kokemaan paljon stressiä kuin mikään muu kehon nivel.

Vaikka painoa kantavat harjoitukset ovat hyödyllisiä parantamaan niveltä ympäröivien ja sisäisten rakenteiden laatua, toiminnot, kuten kyykky, voivat aiheuttaa vahinkoa tai aiheuttaa kipua erityisesti aloittelijoilla.

Harjoituksen eteneminen on hyödyllistä, mutta lisätukea ja helpotusta epämukavuudesta saattaa olla aihetta, kun polvien voima kehittyy. Polvihihat voivat auttaa tekemään kyykkyjä oikealla tavalla tukemalla ja lievittämällä kipua.

Viitteet

1. Polvikipu – oireet ja syyt. (2021). Haettu osoitteesta https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/knee-pain/symptoms-causes/syc-20350849

2. Loudon, J. (2016). PATELLOFEMORAL NIVELEN BIOMEKANIIKKA JA PATOMEKANIIKKA. International Journal Of Sports Physical Therapy, 11(6), 820.

3. Paluska SA, McKeag DB. Polvituet: nykyiset todisteet ja kliiniset suositukset niiden käytöstä.Olen Fam lääkäri. 2000;61(2):411-424.

4. Mohd Sharif NA, Usman J, Wan Safwani WKZ, et ai. Yksinkertaisten polvihihojen vaikutukset kipuun ja polven adduktioon varhaisessa yksipuolisessa polven nivelrikossa. Proceedings of Institution of Mechanical Engineers, Osa H: Journal of Engineering in Medicine. 2019;233(11):1132-1140. doi: 10.1177/0954411919874614

ViserrysFacebookKiinnittää sen

Polvihihat kyykkyyn: 4 selitettyä etua – inspiroi Yhdysvaltoja (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 6606

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.