Päivitä uuteen Microsoft Edge - Microsoft-tuki (2023)

Voit kokea verkon aivan uudella tavalla vaihtamalla Microsoft Edge selaimeen Internet Explorerista tai vanha Microsoft Edge.

Siirry Microsoft Edge

Siirry Microsoft Edge tänään nopeuden ja suojauksen vuoksi. Tarkista, onko laitteessasi Microsoft Edge, etsimällä tehtäväpalkin kuvaketta tai hakemalla sitä sovellusluettelosta. Jos sinulla ei ole sitä laitteessasi, siirry kohtaan Lataa ja asenna Microsoft Edge.

Pääset nopeasti ja saumattomasti alkuun Microsoft Edge tuodessasi selaimen tiedot Internet Explorerista tai vanha Microsoft Edge. Lisätietoja selaintietojen tuomisesta on artikkelissa Suosikkien tuominen Microsoft Edge tai katsomalla video Microsoft Edge Tuo selaintiedot -opetusohjelma.

Miksi Microsoft Edge päivittäminen?

Microsoft Edge perustuu Chromium, ja se on nopeampi, turvallisempi ja nykyaikaisempi selauskokemus kuin Internet Explorer ja vanha Microsoft Edge. Lisätietoja on artikkelissa Microsoft Edge toimintoja.

Lisäksi Microsoft Edge on pian ainoa Microsoft-selain, joka tukee Microsoft 365 verkkosovelluksia ja -palveluita. vanha Microsoft Edge tuki päättyi 9. maaliskuuta. 2021. Jos yrität käyttää Microsoft Web App -sovelluksia ja -palveluita Internet Explorerista 17. elokuuta 2021 jälkeen, suorituskyky saattaa heikentyä tai yhteyden muodostaminen ei onnistu lainkaan.

Nopeampi suorituskyky

Microsoft Edge tarjoaa maailmanluokan yhteensopivuuden ja suorituskyvyn verkossa Chromium avulla.Microsoft Edge on myös Windows 10:n parhaiten suoriutunut selain, jossa on Käynnistyksen lisäys- ja Nukkumisvälilehdet.

Käynnistyksen tehostaminen käynnistää Microsoft Edge nopeammin suorittamalla taustalla joukon keskeisiä Microsoft Edge prosesseja ilman lisäresursseja, kun Microsoft Edge selainikkunat ovat avoinna.

Nukkuvat välilehdet parantavat Microsoft Edge suorituskykyä käytettäessä useita selainvälilehtiä samanaikaisesti. Se auttaa optimoimaan Microsoft Edge selaimen suorituskykyä vapauttamalla järjestelmäresurssit käyttämättömistä välilehdistä välilehtiä varten, joita käytät aktiivisesti.

(Video) ChatGPT Pro extension/addon for Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox v0.2.0

Parempi suojaus

Microsoft Edge on google Chromea turvallisempi yrityksille Windows 10. Lisätietoja on artikkelissa Microsoft Edge suojaus yrityksille.

Microsoft Edge sisältää Microsoft Defender SmartScreen, jotka auttavat tunnistamaan epäilyttäviä sivustoja, jotka saattavat aiheuttaa tietojenkalastelu- tai haittaohjelmahyökkäyksiä. SmartScreen tarkistaa myös lataukset, jotta tunnistat mahdolliset riskit. Lisätietoja Microsoft Edge suojauksesta on artikkelissa Miten SmartScreen suojaa minua Microsoft Edge?

Tietosuojan lisääminen

Seurannan esto

Microsoft Edge avulla voit hallita paremmin sitä, miten tietojasi seurataan, kun selaat internetiä. Siinä on kolme seurannan estotasoa: Perus, Tasapainotettu ja Tiukka. Voit valita vaihtoehdon, joka sopii parhaiten haluamaasi mukauttamisen ja yksityisyyden tasapainoon. Lisätietoja seurannan estämisestä on artikkelissa Lisätietoja seurannan estämisestä Microsoft Edge.

InPrivate-selaus

Microsoft Edge tarjoaa InPrivate-selaustoiminnon, jonka avulla voit piilottaa selaushistoriasi, sivusto- ja lomaketietosi, evästeet ja salasanat muilta samaa laitetta käyttäviltä henkilöiltä. InPrivate-selaus sisältää InPrivate-haun Microsoft Bing kanssa, joten Bing tehdyt haut eivät liity sinuun tai vaikuta Bing hakuehdotuksiin. Lisätietoja InPrivate-selailusta on artikkelissa InPrivate-selaaminen Microsoft Edge.

Älykkäämpi selaaminen

Microsoft Edge sisäänrakennettuja oppimis- ja helppokäyttötyökaluja, jotka parantavat selauskokemusta, mikä helpottaa tarvitsemiesi tietojen löytämistä ja yhteyden muodostamista sinulle parhaiten sopivalla tavalla.

Microsoft Edge integroi Syventävä lukuohjelma joihinkin sivustoihin, jotta voit kuunnella sinulle luetun verkkosisällön tai tarkastella artikkeleita häiritsemättä mainoksia.Lisätietoja Syventävä lukuohjelma käyttämisestä on artikkelissa Syventävän lukuohjelman käyttäminen Microsoft Edge.

Kokoelmien avulla voit järjestää verkkosisältöä tiettyjen teemojen ympärille. Kokoelmista on hyötyä riippumatta siitä, oletko järjestämässä tutkimusta, suunnittelemassa matkaa, tekemässä vertailuostoksia, ja haluat vain jatkaa selaamista myöhemmin. Lisätietoja kokoelmien käyttämisestä on artikkelissa Ideoiden järjestäminen kokoelmien avulla Microsoft Edge.

(Video) 10 Advanced Windows 10 Tips and Tricks for 2020

Synkronointi kaikissa laitteissa

Microsoft Edge avulla voit synkronoida suosikit, salasanat ja muut tiedot useaan laitteeseen. Kirjaudu vain sisään Microsoft Edge käyttämällä samaa Microsoft-tiliä kussakin laitteessa.

Lisätietoja useiden laitteiden synkronoinnista on artikkelissa Kirjautuminen Microsoft Edge synkronointia varten eri laitteissa.

Selaimen mukauttaminen

Voit mukauttaa Microsoft Edge selaimen ulkoasua, ulkoasua ja toimintaa monella tavalla. Voit muuttaa selaimen ulkoasua (teemoja, työkaluriviä, näyttöfontteja), määrittää uuden välilehtisivun ulkoasun ja valita käynnistystoiminnon. Voit käyttää näitä asetuksia seuraavasti:

 1. Valitse selaimen yläkulmasta Asetukset ja muuta > Asetukset.

 2. Toimi Asetukset-kohdassa seuraavasti:

 • Jos haluat muuttaa ulkoasua, valitse Ulkoasu ja tee haluamasi muutokset oletusteemaan, zoomaukseen, työkaluriviin ja fonteihin.

 • Jos haluat muuttaa käynnistystoimintoa, valitse Käynnistyksen yhteydessä ja valitse sitten, mitä haluat Microsoft Edge näkyvän käynnistyksen yhteydessä.

  (Video) 40 Ultimate Word Tips and Tricks for 2020

 1. Jos haluat määrittää, miltä sivu näyttää, kun avaat uuden välilehden, valitse Uusi välilehtisivu ja valitse sitten Mukauta ja valitse sitten ikkunassa sivun sisällön ja sivun asettelun asetukset.

Voit myös mukauttaa Microsoft Edge uuden välilehtisivun.

 1. Avaa uusi välilehti valitsemalla osoiterivin yläpuolella + -painike.

 2. Valitse uuden välilehtisivun yläkulmasta Sivu Asetukset.

 3. Valitse esimerkiksi sivun asettelu, taustakuva ja pikalinkit.

 4. Vieritä alaspäin, jotta näet uutissyötteesi, ja valitse mielenkiinnon kohteet valitsemalla Mukauta.

Microsoft Edgen määrittäminen oletusselaimeksi

Jos olet ladannut Microsoft Edge mutta se ei ole oletusselaimesi, voit helposti määrittää sen oletukseksi Windows 10 tai macOS:lle.

(Video) ChatGPT Pro extension for Chrome, Edge, Firefox v0.3.0

Windows 10

 1. Siirry aloitusnäyttöön > Asetukset > Sovellukset > Oletussovellukset > selain.

 2. Valitse nykyisen oletusselaimen kuvake ja valitse sitten luettelosta Microsoft Edge.

macOS

 1. Siirry Apple-valikkoon > Järjestelmäasetukset > Yleiset > Oletusselain.

 2. Valitse Oletusselain-luettelosta Microsoft Edge.

Lataa ja asenna uusi Microsoft Edge

Varmista, että laitteessasi on järjestelmänvalvojan oikeudet, ja toimi seuraavasti:

 1. Siirry Microsoft Edge verkkosivulle ladataksesi ja asentaaksesi Microsoft Edge Windows-, macOS-, iOS- tai Android-laitteeseen.

 2. Jos sinulta kysytään, haluatko sallia tämän sovelluksen tehdä muutoksia laitteeseesi?, valitse Kyllä.

  (Video) Top 10 Tips and Tricks to Boost Your Internet Speed

Entä jos minulla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia laitteessani?

Jotta voit päivittää täysin uuteen Microsoft Edgeen, sinun on oltava kirjautuneena laitteeseesi järjestelmänvalvojan tilillä. Jos sinulla ei ole tätä käyttöoikeustasoa, ota yhteyttä IT-järjestelmänvalvojaan pyytääksesi käyttöoikeutta tai pyytääksesi päivitystä suorittavaa henkilöä, jolla on järjestelmänvalvojan tili laitteessasi.

FAQs

Why has Microsoft Edge appeared on my computer? ›

The Microsoft Edge icon can appear on your desktop when updates are applied to your computer. If your PC has recently installed a Windows (or Edge) major update, the icon of the browser may be added to your desktop. You can keep it or not, it's up to you. Feel free to ask if you have any other question !

Why not to use Microsoft Edge? ›

Even though the company made Edge the default browser in Windows 10, users left in droves, most of them flocking to Google Chrome — and with good reason. The original version of Edge was underpowered, had difficult-to-use features, and offered very few extensions compared to Chrome and Firefox.

How do I fix corrupted Microsoft Edge? ›

On Windows 10, select “apps & features,” then select “Microsoft Edge” and click “modify.” For Windows 11, select “installed apps,” click the three dots beside Microsoft Edge and then click “modify.” Next, click “yes,” click “repair” and follow the on-screen instructions.

Has Microsoft Edge been discontinued? ›

Go here for Microsoft Edge Lifecycle Policy details. Support for the legacy version of the Microsoft Edge desktop app ended on March 9, 2021. The Microsoft Edge Legacy application will no longer receive security updates after that date.

How do I stop Microsoft Edge from running in the background? ›

Go to Microsoft Edge, click on the three vertical dots at the top-right (or press Alt + F), and select Settings. Select Settings and click on Systems and Performance. Find the toggle button for the option called Continue running background extensions and apps when Microsoft Edge is closed and turn it off.

Is Microsoft Edge is safe or not? ›

It has powerful, built-in defenses against phishing and malware and natively supports hardware isolation on Windows—there's no additional software required to achieve this secure baseline.

Which is safer Google or Microsoft Edge? ›

Which browser is safer, Chrome or Edge? Edge is slightly safer than Chrome. It provides better anti-tracking protection and collects less data than Chrome.

Which is better Edge or Chrome? ›

Resource Consumption. While both are significantly fast browsers, Edge might have a slight advantage. Based on a test in which six pages were loaded on each browser, Edge used 665MB of RAM, while Chrome used 1.4 GB. This would make a significant difference for systems running on limited memory.

How do I get rid of fake Microsoft Edge virus? ›

how do i get rid of fake virus alerts on Microsoft edge
 1. Turn off the internet connection by disconnecting the WiFi or unplugging the ethernet cable.
 2. Open Microsoft Edge.
 3. Click on the Extension icon and then on Manage extensions.
 4. Toggle the switch off next to the extensions you want to disable.
Aug 11, 2022

How do I restore and reset Microsoft Edge? ›

Resetting Microsoft Edge
 1. Open Microsoft Edge, click the More icon (three dots) in the upper right corner, and select Settings.
 2. Click Reset settings.
 3. Click the > icon next to Restore settings to their default values, and then click Reset when prompted.

What replaced Microsoft Edge? ›

The company's April cumulative update for Windows 10 will remove the old, outdated Edge browser and replace it with the newer Chromium-based version that debuted in 2020.

Which Internet browser is going away? ›

The era of Internet Explorer is officially ending. On Tuesday, Microsoft confirmed that the company permanently disabled the out-of-support Internet Explorer 11 desktop app on certain versions of Windows 10 through a Microsoft Edge update.

What is happening to Microsoft Edge? ›

Support for Microsoft Edge Legacy ended on March 9. 2021. If you attempt to access Microsoft Web apps and services from Internet Explorer after August 17, 2021, you may experience degraded performance or be unable to connect at all.

What are disadvantages of Microsoft Edge? ›

What Are the Disadvantages of Using Microsoft Edge? Privacy is its biggest disadvantage. Microsoft collects a lot of data on its users through the browser itself, Bing, and through Windows hardware. Edge allows users to opt out of some data collection, but not all.

Why shouldn't I uninstall Microsoft Edge? ›

Microsoft Edge is the web browser recommended by Microsoft and is the default web browser for Windows. Because Windows supports applications that rely on the web platform, our default web browser is an essential component of our operating system and can't be uninstalled.

What is replacing Microsoft Edge? ›

The company's April cumulative update for Windows 10 will remove the old, outdated Edge browser and replace it with the newer Chromium-based version that debuted in 2020.

Can I uninstall Microsoft Edge if I have Google Chrome? ›

Thankfully you can't as it is a part of the operating system. Just continue to use Chrome and on occasion, after an update, re-make it the default again if Edge becomes it.

Videos

1. Windows 10 Optimize Performance - 15 Steps
(Sele Training)
2. YUBIKEY WINDOWS 10 LOGIN
(TheHiTechNomad)
3. OpenSSH for Windows: Install, Configure, Connect, and Troubleshoot
(TechsavvyProductions)
4. 30 Ultimate Windows 10 Tips and Tricks for 2020
(Sele Training)
5. Power On: The Story of Xbox | Chapter 1: The Renegades
(Xbox)
6. Top 20 Windows 10 Tips and Tricks
(Sele Training)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated: 10/01/2023

Views: 6232

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.