Onko kuorma-autolla ajaminen sen arvoista vuonna 2023? (2023)

Vuonna 2023 kuljettajilla on edelleen suuri kysyntä. Vaikka talouskasvu hidastuu, kuorma-autonkuljettajia on enemmän kuin rekkakuljettajia. Joten jos aiot rakentaa vaativan ja tuottoisen uran työssä, jossa voit matkustaa ympäri maata ja oppia paljon maamme infrastruktuurin toiminnasta – lue eteenpäin!

Onko kuljetusalan ura sinulle sopiva?

Amerikassa kuorma-autot liikkuvat karkeasti72,5 % maamme rahdista painon mukaan.

Kuorma-autonkuljettajat ovat välttämättömiä ihmisillemme ja taloudellemme.

Keskivertoihminen ei ehkä ajattele kuinka kuorma-autot vaikuttavat hänen jokapäiväiseen elämäänsä. Mutta ilman kuljettajia, jotka kuljettavat näitä tavaroita, ruokakaupoissamme olisi tyhjiä hyllyjä, sairaaloissa ei olisi lääkkeitä tai perustarvikkeita, yritykset eivät selviäisi ja koko talous kärsisi.

Jos olet koskaan miettinyt, "pitäisikö minun ryhtyä kuorma-auton kuljettajaksi", se voi olla erittäin palkitsevaa jatuottoisa ura– mutta kuten kaikissa muissakin töissä, on hyvät ja huonot puolet huomioida tätä päätöstä tehdessä. Vaikka edut voivat olla erinomaisia, kuten matkustaminen, vapaus, korkea palkka ja paljon muuta, hahmottelemme myös joitain haittoja, jotta voit tehdä tietoisemman ja monipuolisemman päätöksen. Lue eteenpäin saadaksesi selville kuljetusalan edut ja haitat.

(Luuletko, että kuorma-autonkuljettaja on sinua varten? Tutustu vinkkeihimmemiten pääset alkuun)

Miksi tulla kuorma-autonkuljettajaksi

Aloitetaan katsomalla alan nykytilaa.

(Video) Ajossa vähän erilaisempi kuorma-auto - onko jenkissä järkeä?

MukaanYhdysvaltain väestönlaskentatoimisto, suurten vetoperävaunujen tai jakeluautojen ajaminen on yksi Yhdysvaltojen suurimmista ammateista, ja sillä on yli 3,5 miljoonaa kuorma-autonkuljettajaa.

Se on myös ala, jota hallitsevat miehet, joilla on yli 90 % kuorma-autonkuljettajien työtehtävistä.

Uusi kuorma-autonkuljettajien sukupolvi alkaa kuitenkin näyttää erilaiselta. Yhä useammat uudet alle 35-vuotiaat kuljettajat ovat naisia, latinalaisamerikkalaisia ​​ja koulutetumpia kuin vanhemmat kollegansa. He ovat myös todennäköisemmin lukion valmistuneita ja heillä on jonkin verran korkeakoulukoulutusta. Tämä positiivinen muutos uudessa kuljettajien sukupolvessa auttaa torjumaan negatiivisia kuorma-autonkuljettajien leimaa.

Pitkän matkan kuljettajista jatkuvan pulan vuoksi on hyvä aika päästä alalle.American Trucking Associationsarvioi, että ala tarvitsee 80 000 kuljettajaa lisää. Se voi olla sama tai huonompi ensi vuonna, ja näiden arvioiden odotetaan ylittävän 160 000:n vuoteen 2030 mennessä.

Tutustu persoonallisuuskyselyihimme "Pitäisikö minun ryhtyä kuorma-auton kuljettajaksi?"

Kuorma-auton kuljettajana olemisen plussat ja miinukset

Kuorma-autonkuljettajan plussat

Onko kuorma-autolla ajaminen hyvä uravalinta? On monia myönteisiä syitä ryhtyä kuorma-auton kuljettajaksi.

Jos pidät ajamisesta, sinulla on turvallinen ajokokemus etkä välitä olla tiellä pitkiä aikoja, kuorma-auton ajaminen voi olla sinulle mahtava ura.

(Video) 10 parasta autoa, maastoautoa ja kuorma-autoa vuodelle 2023 (kuluttajaraporttien mukaan)

Yksi asia, joka vetää ihmisiä kuorma-auton kuljettajan uralle, on kilpailukykyinen palkka. Kuorma-autoliikenne on yksiparhaiten palkattuja ammattejajoka ei vaadi korkeakoulututkintoa. Lisäksi mitä pidempään olet yrityksessä, sitä enemmän sinua palkitaan bonuksilla ja palkankorotuksilla turvallisesta ajohistoriasta ja suorituskyvystä.

Toinen rekkakuljettajan etu on mahdollisuus matkustaa.

Kaukoliikenteen kuljettajat saavat ajaa ympäri maata. Näet uusia kaupunkeja, maisemia ja kuuluisia amerikkalaisia ​​maamerkkejä. Vaikka et voikaan jakaa näitä hetkiä rakkaiden kanssa, on silti harvinainen kokemus matkustaa niin moneen paikkaan.

Kuorma-autonkuljettajat rakastavat myös kuorma-auton uran tuomaa vapautta. Rekkakuljetus sopii täydellisesti ihmisille, jotka eivät halua perinteistä 9-5-elämää ja koko päivän työpöydän ääressä istumista.

Kuorma-autonkuljettajilla on paljon vapautta tien päällä. Voit kuunnella musiikkia, radiota, kirjoja ja podcasteja tai olla yksin ajatustesi kanssa. Sinulla on myös mahdollisuus tehdä reaaliaikaisia ​​päätöksiä itse ilman, että kukaan kerro, mitä sinun tulee tehdä.

Sinun vastuullasi on saada nosto perille ajoissa, mutta kuinka pääset perille, on täysin sinun päätettävissäsi.

Kuorma-autonkuljettajan huonot puolet

Onko kuorma-autonkuljettajana oleminen sen arvoista?

(Video) "Avautuvuuden ajattelu" - 1/2 Filosofia ja systeemiajattelu 2023 Esa Saarinen

Kuten kaikessa, on joitain haittoja. Jos haluat olla kuorma-auton kuljettaja, sinun on ensinhanki CDL-lisenssi. Tämä voisimaksaa jopa 7000 dollaria. Joten jopa korkealla palkalla lähtötason työpaikasta, ennakkomaksu voi viedä jonkin aikaa maksaaksesi itsensä takaisin.

Jos kuitenkin haluat välttää hänen omat kustannukset, jotkut kuljetusyritykset maksavat CDL-lisenssistäsi osana koulutustasi. Työpaikkaa haettaessa tämä mainitaan yleensä suoraan verkkosivustolla tai työpaikkailmoituksessa.

Toinen monien rekkakuljettajien ongelma on se, että aika tiellä voi olla yksinäistä. Jotkut ihmiset viihtyvät yksin, mutta jos aiot olla kuorma-autonkuljettaja, sinun on oltava valmis päivien tai jopa viikkojen ajan. Jos sinulla on perhettä, ystäviä tai läheisiä kotona – saatat jäädä väliin jalkapallopeleistä, syntymäpäivistä ja lomapäivistä. Tietenkin tekniikka ja videokeskustelut voivat auttaa pitämään sinut yhteydessä läheisiisi ollessasi tien päällä, mutta mikään ei korvaa heidän näkemistä tosielämässä.

Naispuolisena kuorma-autonkuljettajana olemisen hyvät ja huonot puolet

Kuten edellä mainittiin, kuljetusala on miesvaltainen ala. Mutta se on muuttumassa.

Bureau of Labor Statisticsin mukaan naisia ​​on noin 10 prosenttia kuorma-autonkuljettajista, ja määrä kasvaa joka vuosi. Tämä on jännittävä uutinen teollisuudelle, sillä työvoimapula vaikuttaa edelleen lentoyhtiöihin kaikkialla maassa.

Naiset eivät ainoastaan ​​tuo alalle uusia näkökulmia, vaan he ovat myös yleensä parempia monitoimitehtävissä, tarkempia yksityiskohtia ja turvallisempia kuljettajia.

Naispuolisen kuorma-auton kuljettajan hyvät puolet ovat samanlaisia ​​kuin minkä tahansa muun kuorma-auton kuljettajan. Löydät enemmän vapautta tien päällä, pääset tutustumaan uusiin paikkoihin ja tienaat kunnollisen palkan perheesi elättämiseen.

(Video) Poliisi rikkoi ikkunat ja potki tuulilasia - huumekuskin pako tallentui poliisiauton kameraan

Haitat ovat kuitenkin hieman erilaisia. Alan monimuotoisuuden puutteen vuoksi naiskuljettajilta puuttuu naispuolisia ohjaajia, mikä on olennainen osa aloittelevaa uraa.

Naisilla on myös teknisiä ongelmia. Saatat ihmetellä, onko kuorma-auton ajaminen vaikeaa? Vastaus on, joskus kyllä. Kuorma-autot on perinteisesti suunniteltu isommille miehille. Joillakin naisilla, erityisesti lyhyemmillä naisilla, voi olla vaikeuksia päästä polkimiin.

Monet yritykset pyrkivät kuitenkin monipuolistamaan kuorma-autojen suunnittelua mukautuakseen tähän asteittaiseen työvoiman muutokseen.

Onko kuorma-autolla ajaminen hyvä uravalinta?

Miksi ryhtyä kuorma-auton kuljettajaksi?

Yleisesti ottaen kuorma-auton ajamisessa on parempi työturvallisuus kuin muilla aloilla. Amerikka luottaa aina kuorma-autoihin tavaroiden kuljettamisessa, mikä tarkoittaa, että kuorma-autonkuljettajia tarvitaan aina. Kun yhä useammat ihmiset haluavat työskennellä pöydän takana, se tarkoittaakorkeampi palkkaihmisille, jotka haluavat ajaa.

Kysynnän kasvaessa turvallisten ja luotettavien kuljettajien kysyntä kasvaa. Harjoittelun, muutaman vuoden tien päällä ja todistetun turvallisuuskokemuksen jälkeen sinulla voi olla varma työpaikka alalla loppuelämäsi ajan.

Toinen hieno asia teollisuudessa on se, että menestymiseen on muitakin polkuja. Kuten missä tahansa muussakin yrityksessä, yrityksessä on monia rooleja, joita voit tutkia. Jos kuorma-auton ajamisesta alkaa tulla liian raskasta, voit tutustua erilaisiin rooleihin, kuten lähettämiseen, rekrytointiin tai johtamiseen.

(Video) Shop Tour of Gas Monkey Garage with Richard Rawlings | July 2023

Kuorma-autonkuljettajaksi tuleminen ei todellakaan ole oikea ura kaikille, mutta monia positiivisia asioita on otettava huomioon, jos ajattelet sitä. Jos työturvallisuus, vapaus, korkea palkka ja matkustaminen kiinnostavat sinua, saattaa olla hyvä aika alkaa tutkia paikallista CDL-lisenssikurssia tai CDL-koulutusta tarjoavia yrityksiä. Jo 6-8 viikossa saatat olla hyvin matkalla kohti unelmiesi uraa. Jos olit huolissasi kuljetusalan urasta, toivomme, että tämä artikkeli auttoi sinua tekemään tietoisen päätöksen.

FAQs

Pitääkö kevyt kuorma-autossa olla rajoitin? ›

Järjestelmään voidaan lisätä myös vakionopeussäädin viiksineen. Nopeudenrajoitin tuli vuoden alussa pakolliseksi kaikkiin kuorma- ja enemmän kuin kahdeksan henkeä kuljettaviin linja-autoihin - käyttövoimasta riippumatta - jotka on rekisteröity 1.10.2001 jälkeen.

Saako Kuorma-autolla ajaa 90? ›

Kuorma-autoille on asetettu ajoneuvokohtainen nopeusrajoitus, jonka mukaan ajoneuvolla saa ajaa enintään 80 km/h. Kuorma-autoon on myös asennettava nopeudenrajoitin, jonka on estettävä nopeuden kohoaminen suuremmaksi kuin 90 km/h.

Paljonko maksaa uusi Kuorma-auto? ›

Uusien kuorma-autojemme alkaen-hintaan ei ole suoraa vastausta, koska hintaan vaikuttavat kaikki autoon valittavat varusteet ja ominaisuudet. Tämän vuoksi uusien autojen hintahaarukka liikkuu muutaman kymmenen tuhannen ja satojen tuhansien eurojen välillä.

Voiko pakettiauton rekisteröidä kuorma autoksi? ›

Pakettiauton rekisteröiminen kuorma-autoksi tuottaa monia merkittäviä etuja, sillä autot ovat muun muassa kokonaan autoverottomia ja ne on mahdollista varustaa viiden hengen istuinratkaisuilla.

Saako C kortilla ajaa kevyt kuorma autoa? ›

a) Pelkällä C-kortilla voi kuorma-autolla vetää vain kevytperävaunua (O1), jonka kokonaismassa on enintään 750 kg. Raskaampaa (O2-luokan) perävaunua ei voi vetää edes tyhjänä, vaikka sen omamassa jäisi alle 750 kg. b) CE-kortti on täysi yhdistelmäkortti, joten sillä ei ole ajokortista johtuvia painorajoituksia.

Pitääkö kevyt kuorma-autossa olla ajopiirturi? ›

autossa ei tarvitse piirturia käyttää (Valtioneuvoston asetus 507/2018).

Saako nuppia ajaa C kortilla? ›

C1, C, C1E ja CE

Muut kuin D1- tai D-luokan ajoneuvot, joiden kokonaismassa on yli 3 500 kg mutta enintään 7 500 kg ja jotka on suunniteltu tai valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.

Mikä ero on kuorma ja rekka autolla? ›

Yleiskielessä nimitystä rekka käytetään usein mistä tahansa perävaunullisesta kuorma-autosta tai jopa pelkästä yksiosaisesta kuorma-autosta. Ammattilaisten termein rekka tarkoittaa kuitenkin vain puoliperävaunuyhdistelmää. Maallikoiden ja toimittajien sekoilu asian suhteen ärsyttääkin usein ammattiautoilijoita.

Paljonko kuorma saa tulla yli? ›

Kuorma saa ajoneuvolle tai ajoneuvoyhdistelmälle tiellä sallitun pituuden rajoissa ulottua ajoneuvon edessä enintään yhden metrin ja takana enintään kaksi metriä ajoneuvon uloimman osan ulkopuolelle. Jo metrin takaylitys on kuitenkin merkittävä punaisella tai punakeltaisella merkkilipulla.

Onko kuorma-auto verovapaa? ›

Henkilöautona autoveroa on noin 19 600 euroa. Vuosittain maksettavaa ajoneuvoveroja ei kuorma-autossa ole lainkaan.

Milloin et saa kuljettaa matkustajia Kuorma-autossa? ›

Kuorma- ja pakettiauton (N-luokat) tavaratilassa tai kuormalavalla saa kuljettaa matkustajia, jos tavaratila tai kuormalava on varustettu istuimin tai penkein.

Mikä on kevyt Kuorma-auto? ›

Kevytkuorma-auto N2-luokkaan kuuluva ajoneuvo, jonka kokonaismassa on vähintään 3,5 tonnia sekä enintään 12 tonnia.

Kannattaako ostaa kevyt kuorma-auto? ›

Kevytkuorma-autojen etuna verrattuna vastaaviin pickup-pakettiautoihin on kevyempi verotus. Kevytkuorma-autosta ei makseta lainkaan autoveroa, niinpä esimerkiksi kuormuriksi muutetun viisipaikkaisen Toyota Hilux -pickupin hinta on kevytkuorma-autona parikymmentä tuhatta edullisempi kuin henkilöautoksi verotettuna.

Saako kuorma-autoa ajaa ilman ammattipätevyyttä? ›

Kuorma- ja linja-auton kuljettamista koskeva lainsäädäntö edellyttää ammattimaisessa liikenteessä toimivalta kuljettajalta ammattipätevyyttä. Ammattipätevyys on vaadittu henkilöliikenteessä 10.9.2008 alkaen ja tavaraliikenteessä 10.9.2009 alkaen.

Onko pakettiauton ajaminen vaikeaa? ›

Pakettiauton ajaminen ei lopulta ole yhtään sen vaikeampaa kuin minkä tahansa muun ajopelin ohjaaminen – se vain vaatii hieman totuttelua. Pakettiauton ajaminen on oikeasti mukavaa puuhaa, kunhan tietää, mitä tekee.

Mikä ajokortti kevyt Kuorma-autoon? ›

Kuorma-auton ajamiseen tarvitset C-luokan ajokortin ja ajoneuvoyhdistelmän kuljettamiseen CE-luokan ajokortin. Pienempien kuorma-autojen ja ajoneuvoyhdistelmien kuljettamiseen oikeuttavien C1- ja C1E-luokkien ikäraja on 18 vuotta. C-luokkien ajokortit myönnetään pääsääntöisesti 5 vuodeksi kerrallaan.

Mikä kortti tarvitaan kevyt Kuorma-autoon? ›

C1-kortilla saat ajaa kuorma-autoja ja muita ajoneuvoja, joiden kokonaismassa on yli 3500 kg ja enintään 7500 kg. Niissä voi olla kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle hengelle.

Onko rekoissa rajoitin? ›

Nopeudenrajoittimet ovat nykyisin jokaisessa uudessa rekka-autossa vakiovarusteena. A-Katsastus Oy:n tuotantojohtajan Pauli Heinon mukaan vanhat rajoittimet voi kytkeä pois, mutta uudemmissa rajoittimissa laitteen virittely on hyvin vaikeaa.

Videos

1. Vuoden 2023 parhaat pelottavat videot [Mega Scary Comp. V5]
(Goose Pimples)
2. Liittokokous tiistai 23.5.2023 osa 1(2)
(Teollisuusliitto)
3. Työllisty A to B Finland Oy:lle RekryKoulutuksen kautta
(Uudenmaan TE-palvelut)
4. Liittokokous maanantai 22.5.2023 osa 2(3)
(Teollisuusliitto)
5. MONES KÄÄRIJÄ ON TÄNÄÄ? 💚😳 #käärijä
(Laura Kiuru)
6. Kiusallinen alapääongelma || BLOKESS
(Blokess)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated: 09/09/2023

Views: 5638

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.