Omaisuusvakuutuksen merkitys (2023)

Mikä on omaisuusvakuutus?

Vakuutuksen ostamisen perustavoite on saada sinut taloudellisesti terveeksi tappion jälkeen. Suostut maksamaan pienen tietyn maksu vakuutusyhtiölle tänään vastineeksi siitä, että yhtiö takaa, että se kantaa suuren mutta epävarman taakan menetys tulevaisuudessa. Tämän päättelyn mukaisesti omaisuusvakuutus suojaa sinua kalliiden henkilökohtaisen omaisuuden, kuten asunnon tai auton, vahingoittumiselta tai katoamiselta. Omaisuusvakuutuksia ovat autovakuutukset, asuntovakuutus, vuokraajan vakuutus ja tulvavakuutus.

Oletetaan, että omistat talonilmainen ja selkeäja pidä siistiäpesämuna. Niin kauan kuin jatkat kiinteistöveron maksamista, sinulla on lain takaama täysi oikeus nauttia talon käytöstä niin kauan kuin haluat. Voit asua siellä, vuokrata sen, jättää sen tyhjäksi tai myydä sen. Istut kauniisti, joten saatat kysyä itseltäsi: "Miksi tarvitsen omaisuusvakuutuksen?"

Sitten yhtäkkiä se jättiläinen puu takapihalla kaatuu talosi päälle ja aiheuttaa vakavia vahinkoja. Nyt sinun on maksettava talon korjauskustannukset kokonaisuudessaan, ja pesämuna pienenee huomattavasti. Jos sinulla olisi ollut omaisuusvakuutus, se olisi maksanut – osittain tai kokonaan – kotisi kunnostamisen tai vaihtamisen, säästäen odottamattomalta ja suurelta muutokselta.

Key Takeaways

 • Omaisuusvakuutuksen ottaminen on suositeltavaa kaikille, jotka omistavat kalliin omaisuuden, kuten talon tai auton.
 • Se ostetaan usein yhdessä vastuuvakuutuksen kanssa.
 • Kiinteistövakuutus ei kata kaikkea omaisuutta tasapuolisesti; Joillekin asioille, kuten koruille, saatat tarvita lisäsuojaa.
(Video) TVK n tutkimustoiminnan kevätwebinaari 18.5.2022

Kuka tarvitsee omaisuusvakuutuksen?

No, melkein kuka tahansa, joka omistaa kalliin omaisuuden. Itse asiassa sinun on monissa tapauksissa joko laki tai asuntolainasopimus pakotettu ottamaan omaisuusvakuutus. Esimerkiksi kaikki 50 Yhdysvaltain osavaltiota vaativat kuljettajilta autovakuutuksen, yleensä muodossavastuuvakuutus.

Vastuuvakuutus korvaa korjauksen ja rahanpalautuksen jollekin muulle kuin onnettomuudessa syyllistyneelle. Esimerkiksi syyllinen vastuuvakuutus maksaa auton korjaukset ja hoitolaskut toiselle kuljettajalle ja mahdollisille matkustajille. Onneksi kun ostat vaaditun vastuuturvan, sinulla on mahdollisuus ostaa myös omaisuusvakuutus (muodossakattava vakuutusjatörmäysvakuutusautovakuutuksen osalta), mikä säästää sinut taloudellisilta vaikeuksilta, jos oma autosi vaurioituu onnettomuudessa.

Kattavuus

Journal of Financial Planning -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan monilla asunnonomistajilla on valtavasti harhaanjohtavia näkemyksiämitä heidän kotivakuutus todella kattaa. MukaanNew York Timesin raportti vuoden 2007 tutkimuksestaNational Association of Insurance Commissionersin suorittaman tutkimuksen mukaan 33 % asunnonomistajista uskoi, että tulvavahingot katettaisiin, 51 % ajatteli, että päävesijohdon katkeamisesta aiheutuneet vahingot katetaan ja 34 % uskoi, että homevauriot katetaan.

Todellisuudessa vaarat (omaisuuden tuhoutumisen syyt), joita ei yleensä kata, ovat:

(Video) Etukäteen tarkastettu ja vakuutettu kuntotarkastus ja asuntokauppa -koulutus

 • Tulvavahingot (tämä on erillinen käytäntö)
 • Maanjäristys (tämä on myös erillinen käytäntö)
 • Muotti
 • Huoltovauriot (esim. kuluneet putkistot, sähköjohdot, ilmastointilaitteet, lämmitysyksiköt, katto jne. sekä home- ja tuholaistartunnat)
 • Viemäri varmuuskopio

Käytännöt on usein kirjoitettu niin, että saadakseen jotain katetta, sen on oltava "äkillinen ja vahingossa", mikä tarkoittaa, että se ei ollut hidas vuoto, joka aiheutti vahinkoa useiden kuukausien aikana. Usein tämä ei kata vakuutusta. Jos kattosi painuu vanhuudesta, ei myrskytuhoista, sitä ei todennäköisesti peitetä.

Tavallisesti katettuja vaaroja ovat:

 • Tuli tai salama
 • Tuulimyrsky tai rakeet
 • Räjähdys
 • Savu
 • Varkaus
 • Ilkivaltaa tai ilkivaltaa
 • Mellakka tai kansalaismelkka
 • Lentokoneen tai ajoneuvojen aiheuttamat vahingot
 • Tulivuorenpurkaus

Vastuuvakuutus

Asunnon tai muun omaisuuden arvon lisäksi monet vakuutukset sisältävät myös tärkeän korvausvastuun. Et ehkä pidä tätä kovin tärkeänä. Kuitenkin jokaisessa kaupungissa on kymmeniä innokkaita lakimiehiä, jotka etsivät korkealta ja matalalta kannetta sinun kaltaisiasi ihmisiä vastaan. Vastuuvakuutus on hyvin tiedossa autojen omistajille, mutta se voi olla vähemmän tiedossa asunnonomistajille.

Jos naapurin talo syttyy tuleen, koska jätit hiiligrillisi ilman valvontaa, maksat tulipalosta aiheutuneet vahingot. Olet maksanut vakuutusmaksusi vakuutusyhtiölle, jotta se maksaa suuremmat vahingot, kun niitä sattuu. Sama koskee henkilöä, joka on loukkaantunut ja tarvitsee lääkärinhoitoa ollessasi kiinteistössäsi.

Jos olet lomalla ja omaisuutesi varastetaan, kuten timanttisormus, saatat olla oikeutettu korvaukseen. Muista dokumentoida varkaus todisteilla, että omistat sen, ja sinun pitäisi pystyä toimittamaan poliisille ilmoitus vakuutusyhtiölle.

(Video) Strengthen Your Personal Finances In English #audiobooks #motivation #motivational #selfimprovement

Sinun pitäisi tietää, mitä politiikkasi tekee ja mikä tärkeintä, ei kata. Vakuutusyhtiöt eivät jatka toimintaansa veloittamalla vähimmäissummaa kattaakseen kaiken, mitä omaisuudellesi voi tapahtua.

Lisäsuoja (ei)

Kotona toimivia yrityksiä ei yleensä kata. Tämä ei sisällä kotityöskentelyä, vaan paikka, jossa ihmiset tulevat kotiisi asiakkaina, kuten työpaja, jossa korjaat huonekaluja. Tarvitset erillisen yritys(kaupallisen) vakuutuksen tämän alueen ja siihen liittyvän vastuun asianmukaiseen vakuuttamiseen.Nämä säännöt vaihtelevat jälleen osavaltioittain ja maittain.

Lisäksi, jos kiinteistösi, erityisesti talosi, on tyhjillään pidemmäksi ajaksi, yleensä 30 päiväksi, vakuutusyhtiö voi peruuttaa asunnon vakuutuksen välittömästi.Oletetaan, että tyhjällä talolla on paljon suurempi vaara, kuten tulipalo tai varkaus, ja siksi se muuttaariskiprofiiliriittää vaatimaan erillisen politiikan. Jos sinulla on toinen asunto tai loma-asunto, saatat saada toisen vakuutuksen, joka kattaa myös tämän kodin.

Ole tietoinen siitä, kuinka vakuutus kattaa korjaukset. Täysi korvauskustannusten kattaminen on parempi kuin pelkkä todellinen käteisarvo (ACV), mutta se maksaa sinulle enemmän vakuutusmaksuina.

Vältettävät sudenkuopat

Tarkista, kattaako vakuutuksesi korjaukset osoitteessatodellinen käteisarvo (ACV)tai klovaihtokustannukset. Jälkimmäinen on yleensä paljon parempi. Esimerkki: Jos kattosi on vaurioitunut ja se on vaihdettava kokonaan, korvauskustannukset maksavat sen täydellisen korjaamisen vähennettynä omavastuullasi, kun taas ACV maksaa sinulle sen, minkä arvoinen kattosi arvioitiin todellisuudessa rakennushetkellä. vahingoittaa. Kompromissi on, että ACV maksaa vähemmän kuin korvauskustannusten kattavuus.

Taide ja korut

Lisäksi, jos sinulla on kalliita koruja tai taidetta, jonka haluat peittää, sinun on ehkä lisättävä akelluja. Tämä on lisäys pääkäytäntöösi. Monilla vakuutuksilla on vakiosummat, jotka ne maksavat tiettyjen tuotteiden tappioista, eivätkä ne maksa enempää.

Rinnakkaisvakuutuslausekkeet

Lopuksi, jotkut kiinteistönomistajat haluavat vakuuttaa kiinteistön vain siitä summasta, jonka he ovat maksaneet siitä, mikä voi tuoda mukanaan rinnakkaisvakuutuslausekkeen. Tämä on (paikallisista laeista riippuen)kun omaisuus on vakuutettu alle 80 %:iin sen nykyisistä jälleenhankintakustannuksista. Jos vakuutusturva on pienempi, vakuutusyhtiö vaatii sinua jakamaan prosenttiosuuden korjauksista, jotka ylittävät omavastuun.

Premium-tekijät

Asutko alueella, joka on alttiina tornadoille, hurrikaaneille tai tulville? Omistatko suuren koiran tai uima-altaan? Oletko tupakoitsija? Miten sinunluottopisteet?

Saatat olla normaalia suurempi riski näiden kysymysten perusteella, ja vakuutusyhtiö veloittaa sinua vastaavasti. Nämä ovat tekijöitä, jotka se ottaa huomioon määrittäessään vakuutusmaksujasi. Mitä enemmän nämä ja muut riskit koskevat sinua, sitä korkeammat ovat.

Varoituksen sana

Jotkut vakuutusyhtiöt tarjoavat uskomattomilta vaikuttavia hintoja vakuutussopimuksilleen. Jos yritys on tuntematon ja sen hinnat ovat poikkeuksellisen hyvät, tämän pitäisi olla punainen lippu. Tarkista yrityksen maine, äläkä luota vain myyjän sanaan.Tutustu käytäntöön ja katso, mitä se kattaa ja mitä ei.

Saatat huomata liian myöhään, että se, mitä luulit riittäväksi kattavuudella, oli tuskin laillinen vähimmäistaso alueellasi. Kun etsit omaisuusvakuutuksen etuja, vaadi laadukasta kattavuutta. Muista, että halpa vakuutus voi olla erittäin kallista.

FAQs

Miksi vakuutuksessa on omavastuu? ›

Miksi vakuutuksissa on omavastuu? Vakuutuksen omavastuu varmistaa, että kaikista pienimpiä vahinkoja ei korvata. Lisäksi vahinkoja sattuu vähemmän, kun vakuutuksenottaja kattaa aina itse osan vahingosta.

Mitä omaisuutta voi vakuuttaa? ›

Kotivakuutuksella voi vakuuttaa kodin tavarat eli irtaimiston ja rakennuksia, kuten omakotitalon tai mökin. Kotivakuutukseen voidaan liittää myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

Mitä IF Eläinvakuutus korvaa? ›

Mitä sairauden tai tapaturman hoitokuluja korvataan? Eläinvakuutus korvaa eläinlääkärin hoitokuluja, jotka johtuvat lemmikillesi sattuneesta tapaturmasta tai sairaudesta. Korvattavia kuluja ovat mm. ultraäänitutkimukset, jos sairauden tai vamman tutkiminen sitä vaatii.

Mitä tarkoittaa vakuutuksessa omavastuu? ›

Mitä tarkoitetaan omavastuulla? Omavastuu on se summa, joka jää vahingosta sinun omalle vastuullesi, eli sinun maksettavaksesi. Omavastuu vähennetään sinulle maksettavasta korvauksesta. Jos vahingon suuruus jää alle omavastuun, et voi saada korvausta vakuutuksesta.

Pitääkö omavastuu maksaa aina? ›

Kela korvaa osan korvausjärjestelmään kuuluvien lääkkeiden, perusvoiteiden ja kliinisten ravintovalmisteiden kustannuksista. Maksat itse aina omavastuuna osan valmisteiden hinnasta. Omavastuun käsitteitä on erilaisia, ja maksamasi omavastuun määrä on erilainen eri tilanteissa.

Kuka maksaa omavastuun? ›

Vastuuvakuutuksen omavastuuosuus jää vakuutuksenottajan eli vahingonaiheuttajan maksettavaksi. Vahingonkärsineen tulee periä tämä osuus korvauksesta suoraan vahingonaiheuttajalta.

Onko vene pakko vakuuttaa? ›

Onko veneen vakuutus pakollinen? Venettä ei ole pakko vakuuttaa venevakuutuksella toisin kuin ajoneuvot, joille liikennevakuutus on pakollinen vakuutus. Veneet ovat kuitenkin usein arvokasta omaisuutta, joka kannattaa turvata tarpeeksi kattavalla vakuutuksella.

Mitä käy jos ajaa ilman vakuutuksia? ›

Jos vakuuttamisvelvollisuus on laiminlyöty, ajoneuvo on käyttökiellossa, eli sillä ei saa ajaa lainkaan liikenteessä. Mikäli ajoneuvolla ajetaan, poliisi voi ottaa siitä kilvet pois. Vakuuttamattomalle ajoneuvolle ei voi myöskään tehdä vuosikatsastusta.

Mikä vakuutus kannattaa ottaa? ›

Autovakuutus, kotivakuutus ja matkavakuutus ovat tällä hetkellä Suomen suosituimpia vakuutusmuotoja. Muita suosittuja vakuutuksia ovat henkivakuutus, tapaturmavakuutus, ja sairausvakuutus. Tuloturvavakuutus ja yrittäjän työttömyysturva ovat hyviä vakuutuksia pitkän työttömyyden tai sairasloman varalle.

Kannattaako Eläinvakuutus? ›

Ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta siihen, kannattaako lemmikille ottaa vakuutus‍ vai ei. Mieti, mitä olet valmis maksamaan lemmikin hoidosta, jos se sairastuu. Vaikka vakuutusta ei olisi, hieman voi säästää käymällä kunnallisella eläinlääkärillä. Toinen vaihtoehto on maksaa yksityisen eläinlääkärin kulut itse.

Mitä Eläinvakuutus kattaa? ›

Lemmikkivakuutus kattaa pääasiassa sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja. Jos siis lemmikillesi sattuu yllättäen tapaturma tai se sairastuu, vakuutus kattaa esimerkiksi eläinlääkäripalkkiot, tutkimukset, hoitokulut ja lääkkeet. Toisaalta lemmikki tarvitsee myös sellaista hoitoa, jota vakuutus ei korvaa.

Milloin vakuutus ei korvaa? ›

Ehdottomana takarajana korvausten hakemiselle on 10 v vakuutustapahtuman sattumisesta. Toisin sanoen kun 10 vuotta vahingon tapahtumisesta on kulunut, ei siitä voi saada enää korvausta, vaikka oikeus korvaukseen tulisi vakuutetun tietoon vasta tämän jälkeen.

Onko vakuutuksen Omavastuussa alv? ›

Korvaussummat sisältävät arvonlisäveron 24 % ja mahdollisen vakuutuksen omavastuun. Mikäli vakuutettuna on alv-rekisteröity taho, ei vakuutusyhtiö maksa arvonlisäveron osuutta korvattavista vahingoista. 2.14.

Miten vakuutuksen omavastuu maksetaan? ›

Vakuutusten ulkopuolelle jääviä vahinkoja omavastuulla ei voi kuitata, vaan ne asiakkaan on maksettava täysimääräisinä. Kannattaa huomata, että vahinkotapauksissa omavastuun lisäksi asiakkaan maksettavaksi tulee myös muita kuluja, kuten käsittelymaksu ja korvaukset seisontapäiviltä.

Mitä vastuu vakuutus korvaa? ›

Vastuuvakuutus korvaa ulkopuolisille aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet korvausvelvollinen. Vastuuvakuutus kattaa vakuutuksenottajan lisäksi myös samassa taloudessa asuvan puolisosi ja lastesi muille aiheuttamat vahingot.

Onko hinaus vakuutuksessa omavastuu? ›

Hinaus- tai tiepalvelukorvaus vakuutusyhtiöstä ei vaikuta ajoneuvon bonuksiin eikä siitä makseta omavastuuta.

Milloin vakuutus ei korvaa vahinkoa? ›

Mikäli vakuutettu ei ole lain mukaan korvausvelvollinen kolmannelle aiheutuneesta vahingosta, ei vakuutusyhtiölläkään ole velvollisuutta korvata vahinkoa vastuuvakuutuksesta.

Mitä on omavastuu? ›

Omavastuu tarkoittaa taloustieteessä sitä riskiä, joka jää vahinkotapauksessa vahingon aiheuttajan korvattavaksi. Vakuutustoiminnassa omavastuulla tarkoitetaan sitä osaa vastuusta, joka jää vahinkotapauksessa vakuutuksenottajan kannettavaksi.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated: 05/06/2023

Views: 6036

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.