Mineraali vs kemiallinen aurinkovoide: miten ne eroavat ja kumpi sopii sinulle paremmin (2023)

aurinkosuojavoi olla hämmentävää, mutta sen ymmärtäminen, miten ja milloin SPF:ää käytetään, on tärkein toimenpide, jonka voit tehdä ihosi pitkän aikavälin terveyden ylläpitämiseksi. Yksi tällainen aihe, joka usein herättää hämmennystä, on ero mineraalien, joita kutsutaan myös fysikaalisiksi, ja kemiallisten aurinkovoidekaavojen välillä. Joten mitä eroa niillä on, ja onko toinen tehokkaampi kuin toinen? Saadaksemme selville kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mineraali- ja kemiallisista aurinkovoideista ja mikä sopii sinulle parhaiten, käänsimme sertifioitujen ihotautilääkäreiden puoleen Dr. Corey L.Hartman ja tohtori Hadley King.

Mikä on mineraalinen aurinkovoide?

Tunnetaan myös fysikaalisena aurinkosuojana, "Mineraaliaurinkosuojat käyttävät UV-suodattimia, jotka istuvat ihon päällä ja estävät tehokkaasti säteitä tunkeutumasta ihon pintaan", Hartman sanoo. "Yleisimpiä mineraalisuodattimia ovat titaanidioksidi ja sinkkioksidi. American Academy of Dermatology suosittelee mineraaliaurinkosuojan käyttöä (kemiallisen aurinkosuojan sijasta), jos sinulla on herkkä taiakneen taipuvainen iho.

Plussat

  • Turvallinen herkälle iholle:Mineraalikoostumusten aktiiviset aineosat – sinkkioksidi tai titaanidioksidi – sietävät tyypillisesti hyvin herkät ihotyypit.
  • Sopii akneen taipuvaiselle iholle:Mineraalikoostumukset eivät yleensä myöskään ole komedogeenisiä ja tulehduksettomia niille, joilla on akneen taipuvainen iho. Ja jos sinkkioksidi on vaikuttava aine, se voi jopa auttaaparantaa akneasi.
  • Mahdollisesti tehokkaampi aurinkosuoja:Koska mineraalikoostumukset tarjoavat fyysisen esteen, joka estää auringonsäteitä tunkeutumasta ihoon, jotkut ihotautilääkärit pitävät niitä tehokkaampina kuin kemialliset aurinkosuojat. Tämän tunteen vahvistamiseksi tarvitaan kuitenkin lisää tutkimusta.

Haittoja

  • Ei-toivottu rakenne: Mineraaliset aurinkosuojatuotteet yhdistetään usein paksuun, tahmeaan koostumukseen, jota ei aina ole miellyttävä käyttää – varsinkin meikin alla.
  • Voi jättää valkoisen heiton:Fysikaalisten kaavojen on tiedetty jättävän iholle valkoisen värin, erityisesti niille, joilla on syvemmät ihonsävyt. Kuitenkin,nykyaikaiset kaavattarjoavat vaihtoehtoja monilla fysikaalisilla kaavoilla, jotka sisältävät hieman vaaleanpunaista sävyä neutraloimaan valkoisen värin. "Fyysiset aurinkosuojatuotteet ovat edenneet pitkän matkan kalkkimaisista, valkoisista, vaikeasti levittävistä edeltäjistään", King sanoo. "Nyt on monia merkkejä, jotka valmistavat fyysisiä aurinkovoiteita, joita on helppo levittää ja jotka näyttävät hyvältä."

Mikä on kemiallinen aurinkovoide?

"Kemialliset SPF:t käyttävät hyväksyttyjä UV-suodattimia, jotka muuttavat UV-säteet ihoon imeytyessään lämmöksi", Hartman sanoo. "Jotkut yleisimmistä kemiallisista UV-suodattimista ovat oksibentsoni, avobentsoni ja oktinoksaatti." Kemialliset aurinkosuojatuotteet ovat yleensä kevyempiä, läpinäkyvämpiä (jotkut ovat täysin läpinäkyviä) ja yleensä kuluttajien suosimia. Ne voivat kuitenkin myös ärsyttää herkkäihoisia ihmisiä, ja niillä voi olla ympäristövaikutuksia.

Plussat

  • Asia selvä:Kemialliset aurinkosuojatuotteet ovat tyypillisesti kirkkaita, geelimäisiä kaavoja, jotka eivät jätä iholle valkoista kalvoa.
  • Levitettävä ja miellyttävä käyttää:Kemiallisissa aurinkovoideissa on ollut enemmän innovaatioita kuin fysikaalisissa aurinkovoiteissa. Kemiallisilla aurinkovoideilla on tyypillisesti kevyt, geelimäinen tai suihkutettava koostumus, joka on helppo sekoittaa ja jota on miellyttävä käyttää meikin kanssa tai ilman. Jonkin verrankemialliset aurinkosuojat kasvoilletarjoavat jopa meikin etuja, kuten ihon hehkun parantamisen.

Haittoja

  • Voi olla hieman vähemmän tehokas kuin mineraalikaavat:Koska kemialliset aurinkosuojatuotteet toimivat absorboimalla auringonsäteitä sen sijaan, että ne estävät niitä fyysisesti, jotkut ihotautilääkärit pitävät niitä hieman vähemmän tehokkaina. Tehokkain aurinkovoide on kuitenkin se, jota käytät. Kun käytät kemiallisia aurinkovoiteita, etsi vain laajakirjoinen koostumus, jonka suojakerroin on 30 tai enemmän, jotta saat aurinkosuojaetuja.
  • Saattaa olla haitallisia ympäristövaikutuksia:Kemiallisissa kaavoissa yleisesti esiintyviä ainesosia, kuten oksibentsonia, ei pidetä "riuttaturvallinenJoissakin osavaltioissa tarvitaan kuitenkin huomattavasti enemmän tutkimusta, jotta voidaan määrittää SPF:n vaikutukset valtamereen ja riuttoihin.
  • Joihinkin kemiallisiin kaavoihin liittyy takaisinkutsuja:Selvyyden vuoksi todettakoon, että kemialliset aurinkosuojatuotteet ovat turvallisia sertifioitujen ihotautilääkärien toimesta, ja sinulla on huomattavasti suurempi ihosyövän riski, jos ohitat aurinkovoidetta. On kuitenkin syytä huomata, että niitä on ollutmuistuttaaliittyvät kemiallisiin aurinkovoiteisiin menneisyydessä. Hyllyiltä on poistettu takaisin vedetyt tuotteet, ja Hartman vakuuttaa, että kemiallista aurinkovoidetta voi käyttää turvallisesti, jos niin haluaa.

Mineraali vs. kemiallinen aurinkovoide: mitä eroa on?

Tärkein ero on, että mineraali-aurinkosuojat istuvat ihon päällä jalohkosäteet pinnalla käyttämällä ainesosia, kuten sinkkioksidia ja titaanidioksidia, kun taas kemiallisia aurinkovoiteitaomaksuasäteet kuin sieni käyttämällä ainesosia, kuten oksibentsonia, avobentsonia, oktisalaattia, oktokryleeniä, homosalaattia tai oktinoksaattia.Mineraaliset aurinkosuojatuotteet sopivat yleensä paremmin niille, joilla on herkkä tai akneen taipuvainen iho, mutta koostumukset ovat myös yleensä paksumpia (ja voivat jättää iholle valkoisen värinsyvempiä ihon sävyjä).Kemialliset aurinkosuojatuotteet ovat yleensä kevyempiä, kirkkaampia ja miellyttävämpiä käyttää, mutta kemiallisten aurinkosuojavoiteiden aktiiviset ainesosat voivat myös ärsyttää niitä, joilla on herkkä tai akneen taipuvainen iho.

Mineraali vs kemiallinen aurinkovoide: miten ne eroavat ja kumpi sopii sinulle paremmin (1)

Onko mineraalinen aurinkovoide parempi kuin kemiallinen aurinkovoide?

Ottaen huomioon mahdolliset ympäristövaikutukset ja muutamakemiallinen aurinkovoide muistuttaasiellä täällä mineraali-aurinkosuojavoiteet ovat yleensä luotetumpia kautta linjan. Mutta näin sanoen, molemmat haastattelemamme ihotautilääkärit ovat yhtä mieltä siitä, että "paras" aurinkovoide on se, jota käytät – ja tämä vaihtelee, jos sinulla on tumma iho, akneinen iho, herkkä iho tai henkilökohtainen mieltymys tuotteen tuntumaa.

Valitse kumpi haluat – mutta käytä aina SPF:ää

"Riippumatta siitä, minkä aurinkosuojan valitset, tärkeintä on, että sinun pitäisi käyttää aurinkovoidetta joka päivä", Hartman sanoo ja huomauttaa, että hän pitää erityisen paljon fyysisista kaavoista henkilökohtaisena valintana. "Mineraalikoostumukset eivät ole voimakkaampia tai tehokkaampia kuin kemialliset aurinkosuojat, mutta olen puolueellinen mineraalien aurinkovoideille, koska ne ovat kemikaalittomia, meri- ja ympäristöystävällisiä eivätkä kykene aiheuttamaan allergioita."

Akneinen tai herkkä iho: Käytä mineraali-SPF:ää

Dr. King huomauttaa, että sinun tulee ottaa ihotyyppisi huomioon aurinkovoidetta valittaessa. "Kaksi asiaa voi aiheuttaa aurinkovoiteeseen liittyviä ihottumia: komedogeenisten materiaalien aiheuttama ihohuokosten tukkeutuminen tai herkkyysreaktio kemiallisiin UV-säteilyä estäviin ainesosiin", hän sanoo. Tästä syystä hän suosittelee akneen taipuvaisille ja herkille ihotyypeille fysikaalisia aurinkosuojatuotteita kemikaalien sijaan. , ja suosittelee etsimään etiketistä öljytöntä tai ei-komedogeenistä.

Syvät ihonsävyt: Saattaa suosia kemiallista SPF:ää

King huomauttaa myös, että joillekin ihmisille, joilla on tummemmat ihotyypit, voi olla vaikeaa löytää fyysistä aurinkovoidetta, joka ei saa ihoa näyttämään tahmealta." Kemialliset aurinkosuojat ovat tässä suhteessa helpompia, mutta on olemassa fyysisiä aurinkosuojatuotteita, erityisesti sävytettyjä. , siinäkään ei pitäisi olla tätä ongelmaa", hän huomauttaa. Hartman toistaa tämän mielipiteen ja huomauttaa, että vaikka varmasti on olemassa fyysisiä/mineraaleja vaihtoehtoja, jotka sulautuvat syvään ihon sävyihin, saattaa olla helpompaa (ja kustannustehokkaampaa) valita kemiallinen kaava.

"Perinteisesti mineraali-aurinkosuojat eivät ole olleet yhtä tyylikkäitä kuin kemialliset aurinkosuojat, etenkään ihmisille, joilla on ruskea ja musta iho", Hartman sanoo. "Uurrauttava tuotteet, jotka tarjoavat fyysisen SPF-suojan tummemmille ihotyypeille jättämättä valkoista tai värikkäitä kipsiä, ovat todellakin innovaatioita. Kun löydät täydellisen fyysisen aurinkosuojan, en usko, että on syytä käyttää kemikaaleja, mutta tämä on vain minun mielipiteeni. "

Viimeinen Takeaway

Lopulta molemmat haastattelemamme asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että paras aurinkovoide on se, jota käytät. Joten vaikka mineraali-aurinkosuojavoiteita voidaan luottaa kaikkialla, se on vain "parempi", jos käytät niitä. Pysy ehdottomasti mineraali-aurinkosuojavoiteissa, jos sinulla on akneen taipuvainen tai herkkä iho, muuten kemialliset aurinkosuojat ovat turvallinen ja tehokas vaihtoehto, jotka ovat yleensä kevyempiä ja miellyttävämpiä käyttää. Kiinnitä vähemmän huomiota mineraalien ja kemiallisten aineiden väliseen keskusteluun ja keskity sen sijaan etsimään aurinkovoidetta, jota rakastat ja joka on merkitty laajakirjoiseksi: "Tämä tarkoittaa, että se suojaa sekä ihoa vanhentavilta UVA-säteiltä että ihoa polttavia UVB-säteiltä. ", Hartman sanoo."Sekä UVA- että UVB-säteet ovat vaarallisia ja voivat johtaa ihon nopeutuneeseen ikääntymiseen ja ihosyöpään. Valitse vähintään SPF 30, ja voit jopa mennä hieman korkeammalle kasvoille, kaulalle ja dekolteelle."

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated: 20/09/2023

Views: 5842

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.