Mikä on saksanpaimenkoiran harvinaisin väri? - Regis Regal (2023)

Saksanpaimenkoira on yksi maailman suosituimmista koiraroduista. He ovat älykkäitä, uskollisia, hämmästyttävän hyvännäköisiä ja niitä on helppo kouluttaa. Tiesitkö kuitenkin, että tätä rotua on saatavana laajassa valikoimassa eri värejä, ja yksi niistä, joita listaamme täällä, on harvinaisin väri kaikista? Se on totta, ja tässä blogiviestissä keskustelemme joistakin saksanpaimenkoirien eri väreistä sekä niihin liittyvästä yleisyydestä ja harvinaisuudesta.

Mikä on saksanpaimenkoiran harvinaisin väri? - Regis Regal (1)

Geenit ovat koirien värien ja kuvioiden takana

Geeneillä on rooli kaikkien koirien väreissä ja kuvioissa. Hallitsevien geenien avulla saat yleisimmän mustan ja ruskean värin, jota seuraa muita tässä lueteltuja, jotka eivät ole yhtä yleisiä.

Samaan aikaan saksanpaimenkoirat, joilla on harvinaisia ​​värejä, saavat ne resessiivisten geenien seurauksena. Monet harvinaisen väriset lajikkeet tuotetaan erityisillä jalostusohjelmilla, mutta joskus niitä esiintyy tavallisten jalostusohjelmien pentueissa. Koska tämän tyyppisiä koiria on niin vaikea saada, et todennäköisesti löydä sellaista pelastuskeskuksesta tai turvakodista.

Yleisin väri GSD:lle

Saksanpaimenkoirien yleisin väri on musta ja tan, vaikka musta ja punainen ja musta ja kerma eivät ole kaukana jäljessä. Nämä värit ovat yleisimpiä, koska ne ovat peräisin hallitsevista geeneistä. Mustat ja hopeiset saksanpaimenkoirat kantavat resessiivistä geeniä, mutta ne ovat edelleen suosittu valinta lemmikkieläinten omistajien keskuudessa.

Jos haluat nähdä joitain koiridemme erilaisia ​​turkkeja, voit vierailla meilläaikuisten koirien sivu täältä.

Musta ja Tan

Tämän työkoiran alkuperäinen väri on musta ja tan, ja ne edustavat yleisintä väriä saksanpaimenkoirille. Lisäksi ne muodostavat noin 63 % kaikista AKC:n (American Kennel Club) rekisteröidyistä GSD:istä. Olet luultavasti nähnyt tämän värin elokuvissa, televisio-ohjelmissa ja jopa kävellessäsi kadulla.

(Video) A 1000 Year Old Abandoned Italian Castle - Uncovering It's Mysteries!

Musta ja rusketus on rodun tunnusväri, ja se on ollut yleisin siitä lähtien, kun ne rekisteröitiin ensimmäisen kerran virallisesti Saksassa 1800-luvun vaihteessa. Heidän sukujuurensa on peräisin heidän esi-isänsä Horand von Grafrathilta, joka oli hieman tummempi kuin nykyaikaiset musta-ruskeat GSD:t.

Musta ja rusketus on erittäin suosittu yhdistelmä, jota monet koiranomistajat ovat suosineet jo vuosia. Tämän tyyppisessä GSD:ssä on täyteläinen ruskea alavatsa ja musta päällystakki. Myös käpälät ja hännänpää löytyvät tässä värissä. Näillä koirilla on yleensä ruskea nenä ja silmänreunat, jotka vastaavat niiden turkin väriä.

Mikä on saksanpaimenkoiran harvinaisin väri? - Regis Regal (2)

Musta ja punainen

Mustat ja punaiset GSD:t saavat värinsä värigeenin pheomelaniinista. Vaikka ne eivät ole yhtä yleisiä kuin mustat ja ruskeat (niitä on vain noin 14 % kaikista rekisteröidyistä koirista), ne ovat GSD:n toiseksi suosituin väri, ja niillä on sama satulaselkä ja musta naamio kuin mustilla ja ruskeilla.

Mustalla ja punaisella saksanpaimenkoiralla on musta pohja, jossa on täyteläiset, ruosteenväriset merkit selässä, etujaloissa, korvissa ja jopa kuono-alueella. Niiden alavatsa on yleensä kerman tai ruskean värinen.

Musta ja hopea

Musta ja hopea ovat geneettisesti resessiivinen väri, koska sitä esiintyy vain kasvatettaessa kahta koiraa, joilla on samat geenit tämän tyyppiselle värille. Tämän lajikkeen saksanpaimenkoira voi olla monessa eri harmaan sävyssä, lähes valkoisesta syvään hiilen väriin. Sille on ominaista sen hopeanvärinen turkki, jossa on musta tikitys kauttaaltaan. Usein heillä on tummanharmaa naamio kuonossa ja silmien ympärillä.

Tämä väri on melko harvinainen, joten jos näet sellaisen julkisesti, älä ylläty. Ne saavat myös värinsä geenistä, joka tuottaa feomelaniinia.

(Video) Arrival at Kraghammer | Critical Role: VOX MACHINA | Episode 1

Musta ja kerma

Kuten niiden nimestä voi päätellä, nämä koirat ovat mustia, ja niiden alavatsa on kermanvärinen. Koiran turkin väri riippuu siitä, onko sillä ruskeat vai siniset silmät ja nenäpigmentti. Jos näet kaksi saksanpaimenkoiraa, jotka näyttävät lähes identtisiltä, ​​paitsi että yhdellä ei ole ruostetta korvien ympärillä, se on luultavasti musta ja kermanvärinen.

Puhtaan valkoinen

Vaikka et ehkä odotakaan sitä, puhtaanvalkoiset saksanpaimenkoirat polveutuivat suoraan samoista saksanpaimenkoirista kuin mustat ja ruskeat. Resessiivinen geeni, joka saa heidät olemaan valkoisia, on ovat olleet läsnä alkuperäisen saksanpaimenkoiran esi-isänsä geneettisessä koostumuksessa. Näitä koiria ei pidä sekoittaa albiinoihin, ne näyttävät ylellisen valkoisen turkkinsa ansiosta samanlaisilta kuin kultaisetnoutajat, joilla on pystyt korvat.

Monet saksanpaimenkoirien omistajat, mukaan lukien ulkomailla palvelevat Yhdysvaltain armeijan sotilaat, ovat ostaneet nämä koirat vartiokoiriksi niiden vahvuuden ja pelottavan ulkonäön vuoksi. kuitenkin valkoinen väri vaikeuttaa niiden sulautumista ympäristöön, kuten tummat värit voivat tehdä.

Valkoiset saksanpaimenkoirat eivät ole alttiita geneettisille häiriöille, mutta historia ei ole ollut heille armollinen. Tämän vuoksi monet ihmiset uskovat nykyään virheellisesti, että nämä lumenväriset koirat ovat geneettisesti puutteellisia.

Kiinteä musta

Kiinteän mustan saksanpaimenkoiran virallinen nimi on sini-mustapaimen. Ne on saanut nimensä, koska heillä on musta turkki, jossa on rikas sinertävä sävy, ja tämä sinertävänmusta turkki ulottuu heidän tassuihinsa asti.

Vaikka kaikentyyppiset eläimet saavat huonon repeämän mustista (todellakin, ne ovat yksi viimeisistä eläinten väreistä, jotka on otettu käyttöön puntassa!), niiden eebenpuinen sävy ei vaikuta niiden luonteeseen eikä luonteeseen. Itse asiassa ne, jotka omistavat mustia saksanpaimenkoiria, kertovat sinulle, että he ovat erittäin älykkäitä ja uskollisia. Vaikka sinimustipaimenet ovat erittäin suosittuja lemmikkieläinten omistajien keskuudessa, niitä on vain 6,8 prosenttia kaikista saksanpaimenkoirista.

Mikä on saksanpaimenkoiran harvinaisin väri? - Regis Regal (3)

Harvinaiset värit GSD:lle

GSD:n harvinaisimmat värit ovat maksa, sininen ja Isabella, joka on niistä kaikista harvinaisin.

(Video) 3000+ Common Spanish Words with Pronunciation

Maksa

Yksi harvinaisimmista saksanpaimenkoirien väreistä on maksa, ja vain a harvat geneettiset yhdistelmät voivat tuottaa niitä. Liver GSD:ssä on musta nenä ja silmäreunat aivan kuten tavallisessa musta-ruskeassa turkissa. Heillä on syvän punertavanruskea turkki ja meripihkanväriset silmät, ja ne ovat erittäin katseenvangitsijaisia. Ne ovat enimmäkseen yksivärisiä, mutta niitä on myös maksan ja valkoisen sekä maksan ja ruskean värisiä.

Sininen

Siniväriset saksanpaimenkoirat ovat erittäin kauniita koiria ja kullanruskeista meripihkanvärisiin silmiinsä ne näyttävät melkein taianomaisilta. Heidän turkkinsa sininen tai harmaa tulee resessiivisestä laimennusgeenistä, mutta he eivät ole alttiita terveysongelmille sen enempää kuin vallitseva musta ja ruskea lajike.

Isabella

Isabellan väriset saksanpaimenkoirat, jotka tunnetaan myös nimellä lila saksanpaimenkoira, ovat harvinaisimpia GSD:n suhteen. Heidän pigmenttinsä on seurausta heidän vanhemmiltaan peräisin olevan sinisen ja maksan resessiivisestä yhdistelmästä.

Isabella GSD:llä on laimea turkin väri, ja maksageeni estää kaiken mustan pigmentin, jonka vanhemmat välittävät jälkeläisilleen. Seurauksena on, että näillä koirilla ei ole mustaa pigmenttiä silmien reunoilla, nenällä tai tassutyynyillä. Isabellalla on yleensä vaaleansiniset tai pähkinänruskeat silmät.

Mikä on saksanpaimenkoiran harvinaisin väri? - Regis Regal (4)

Erilaisia ​​päällystetyyppejä GSD:ille

Saksanpaimenkoirilla on joko keskipitkä tai pitkä turkki. Molemmat ovat kaksinkertaisia, ja niissä on tiheämpi suojakerros pehmeämmän aluskarvan päällä.

  • Keskikarvaiset koirat:Keskikarvaisilla saksanpaimenkoirilla on lyhyempi aluskarva ja pidempi pintakarva, joka on jäykempää kuin pitkäkarva. Tämän tyyppinen GSD irtoaa ympäri vuoden, mutta ne eivät yleensä vuoda voimakkaasti. AKC sallii sekä lyhyt- että pitkäkarvaisten saksanpaimenkoirien kilpailla koiranäyttelyissä, mutta UKC sallii vain lyhyet turkit.
  • Pitkäkarvaiset koirat:Pitkäkarvaisilla lampailla on tiheä aluskarva, joka irtoaa kerran tai kahdesti vuodessa, minkä lisäksi niiden pintakarva katoaa suunnilleen samaan aikaan. Näillä koirilla on vaikeampaa sietää kuumaa tai kosteaa ilmastoa, koska ne ylikuumenevat nopeasti, jos niiden pintakarva on liian paksu. Vaikka saatat tuntea kiusauksen ajaa saksanpaimenkoirasi viilentääksesi niitä, älä tee sitä. Osana geenejä he luopuvat ja puhaltavat tämän turkkinsa osan. Se todella sotkee ​​tämän prosessin, jos ajelet ne. Voit nähdäpitkätakit, joita meillä on tällä hetkellä myynnissä täällä.

Lisäksi pitkät turkit tunnetaan nimellä "fluffies" ja keskipitkät turkit "lyhyttukkaisiksi".

Rotuhyväksytyt GSD-turkin värit

Amerikan saksanpaimenkoiraklubin mukaan saksanpaimenkoiran suosituimmat värit ovat musta, ruskea ja punainen, vaikka koiran turkin väri saattaa vaihdella hieman. Usein musta ja rusketus näkyy työviivoissa ja musta ja punainen näkyy Showlinessa.

(Video) 3000+ Portuguese Words with Pronunciation

Klubi lisää, että vahvoja, täyteläisiä värejä suositaan, ja pois pesty värit, siniset, maksat ja vaaleat turkit ovat vakavia virheitä. Valkoiset koirat hylätään.

Vaikka valkoiset GSD:t eivät kelpaa kilpailuun AKC:n standardien mukaan, jonka mukaan kaikkien saksanpaimenkoirien on kyettävä työskentelemään, United Kennel Club tunnustaa ne, sallii ne koiranäyttelyissä ja vastustaa AKC:n asennetta.

He huomauttavat, että saksanpaimenkoiria on saatavana useissa väreissä, mukaan lukien valkoinen. He huomauttavat myös, että värillä on "toissijainen merkitys" eikä sillä ole vaikutusta koiran luonteeseen tai työkykyyn.

Toisin kuin valkoiset ja vaaleat GSD:t, AKC tunnistaa ja sallii mustien saksanpaimenkoirien kilpailla näyttelyissä.

Mikä on saksanpaimenkoiran harvinaisin väri? - Regis Regal (5)

Regis Regal saksanpaimenkoira: Kauniita sisältä ja päältä

Vaikka väri on mielenkiintoinen ja monien toivoma, muista, että saksanpaimenkoirat ovat työkoiria, joita kasvatetaan pääasiassa tiettyyn tarkoitukseen. Regis Regal kasvattaa, kasvattaa ja kouluttaa saksanpaimenkoiria, jotka eivät ole pelkästään kauniita ulkoapäin, vaan joilla on myös hyvä luonne ja älykkyys, mikä tekee niistä mitä tahansa.loistava perheen lemmikki, terapiakoirallepalvelukoirat veteraaneilleja enemmän. GSD:mme ovat lempeitä ja ystävällisiä, erittäin älykkäitä ja ne ovat saaneet erinomaisen koulutuksen.

Jos olet Chicagon alueella ja haluat tietää lisää maailmanluokan laadustammeSaksanpaimenkoiran pennut, aikuiset, terapiakoirat, tilakoirat ja palvelukoirat, ota yhteyttä numeroon 847-721-1908. Vaihtoehtoisesti, jos et asu paikallisesti, tarjoamme yksityisen kuriiripalvelun, missä voimmetoimita saksanpaimenkoiras kotiisi. Kuriiri huolehtii niistä mahdollisimman huolellisesti matkan aikana.

1. Shanghai Yuuki(上海遊記) 1-10 Ryunosuke Akutagawa (Audiobook)
(Sarah4U)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated: 25/09/2023

Views: 5679

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.