Kuinka Windows 11 Vikasietotila toimii ja milloin sitä käytetään | TechTarget (2023)

Kärki

Artikla 3/4

Osa: Vinkkejä ja temppuja Windows 11 -työpöytäjärjestelmänvalvojille

Windows 11 -työpöydät voivat kohdata ongelmia, joilla ei ole selvää syytä. Vikasietotila ajaa käyttöjärjestelmästä pienennettyä versiota, mikä helpottaa järjestelmäongelmien tunnistamista ja ratkaisemista.

Kuinka Windows 11 Vikasietotila toimii ja milloin sitä käytetään | TechTarget (1)

Tekijä:

 • Robert Sheldon

Julkaistu:27. syyskuuta 2022

Vikasietotila on hyödyllinen työkalu, joka auttaa diagnosoimaan yritystietokoneiden suorituskykyongelmia, ja Windows 11 tarjoaa kolme käyttöympäristön versiota vianmääritysprosessin avuksi.

Jopa vakain käyttöjärjestelmä voi kohdata ongelmia, eikä Windows 11 ole poikkeus. Windows-työpöydät voivat jäätyä, muuttua epävakaiksi taiei käynnisty ollenkaan, pysäyttää käyttäjien tuottavuuden. Onneksi IT-järjestelmänvalvojana sinulla on useita työkaluja, jotka auttavat jäljittämäänongelmia Windows 11 -työasemien kanssa. Yksi hyödyllisimmistä on Windowsin vikasietotila, diagnostiikka- ja vianetsintäkäyttöympäristö, joka käyttää käyttöjärjestelmän supistettua versiota järjestelmäongelmien eristämiseksi ja tunnistamiseksi.

Mikä on Windows 11:n vikasietotila?

Vikasietotila tarjoaa käyttöympäristön Windows 11:n käyttämiseen perustilassa, jossa järjestelmänvalvojat voivat diagnosoida ja ratkaista suorituskykyongelmia. Järjestelmänvalvojat voivat esimerkiksi käyttää vikasietotilaa, jos käyttäjän tietokone kaatuu jatkuvasti, jumiutuu tai näyttää virheilmoituksia. Näillä ongelmilla voi olla useita syitä, kutenhaittaohjelmatartuntatai viimeaikainen laitteisto- tai ohjelmistoasennus. Poistamalla käytöstä jotkin ohjaimet tai ohjelmistot, jotka voivat aiheuttaa käynnistysvirheen, järjestelmän kaatumisen tai muun ongelman, vikasietotila auttaa järjestelmänvalvojia näkemään, mistä ongelma voi johtua.

Kun Windows 11 -tietokoneessa on toimintahäiriö tai käyttöjärjestelmä ei ole käytettävissä, järjestelmänvalvojien tulisi harkita vikasietotilan käyttöä ongelman vianmäärityksessä. Kuten Windows 10, Windows 11 tarjoaa kolme versiota vikasietotilasta.

Jos tietokone toimii ongelmitta vikasietotilassa, voit olettaa, että perusjärjestelmässä ei ole ongelmia. Sen sijaan lähde voi olla laajennus, laitteistoohjain, haitallinen tiedosto tai kolmannen osapuolen sovellus.
 • Turva tilasisältää Windowsin peruskäyttöliittymän, joka käyttää vain vähän ohjaimia ja palveluitaestää kaiken verkkoyhteyden. Voit edelleen käyttää tiedostoja, ajaa sovelluksia ja diagnosoida ongelmia, mutta teet sen eristetyssä, puhtaassa ympäristössä. Tämä on vikasietotilan tavallinen, yleisimmin käytetty versio.
 • Vikasietotila verkkoyhteydellätoimii samalla tavalla kuin vikasietotila, samalla kun se lisää verkkoyhteyden, jotta voit käyttää Internetiä tai muita verkossasi olevia tietokoneita. Sinun on oltava varovainen käyttäessäsi tätä versiota, koska suojaukset on poistettu käytöstä vikasietotilassa,tekee järjestelmästä alttiin ulkopuolisille hyökkäyksille. Ole erityisen varovainen tämän version käytössä, jos tutkit mahdollisia haittaohjelmia.
 • Vikasietotila komentokehotteellavie sinut komentokehoteikkunaan tavallisen graafisen käyttöliittymän työpöydän sijaan. Voit navigoida hakemistorakenteessa ja suorittaa ohjelmia komentokehotteessa samalla tavalla kuin tavallisessa Windows 11:ssä. Voit esimerkiksi käynnistää System Configurationin suorittamallaMSConfig-komennon tai suorittaaksesi välittömän uudelleenkäynnistyksen voit antaa asammutus /rkomento. Tämä vikasietotilan versio on tarkoitettu ensisijaisesti järjestelmänvalvojille tai kokeneille käyttäjille.

Kaikki kolme vikasietotilan versiota toimivat rajoitetulla tiedostojoukolla, ohjaimilla, palveluilla ja ominaisuuksilla. Jos tietokone toimii ongelmitta vikasietotilassa, voit olettaa, että perusjärjestelmässä ei ole ongelmia. Sen sijaan lähde voi olla laajennus, laitteistoohjain, haitallinen tiedosto tai kolmannen osapuolen sovellus.

Kun olet vikasietotilassa, voitryhtyä toimenpiteisiin tietokoneen ongelmien ratkaisemiseksi. Voit esimerkiksi päivittää ohjaimia, etsiä haittaohjelmia, poistaa uuden laitteistokomponentin, poistaa äskettäin lisätyn sovelluksen tai käyttääJärjestelmän palauttaminenpalauttaaksesi järjestelmän aikaisempaan palautuspisteeseen. Jos mikään muu epäonnistuu, voit asentaa Windows 11:n uudelleen ja valita, säilytetäänkö henkilökohtaiset tiedostot vai käyttäjän asentamat sovellukset.

Windows 11:n vikasietotilan käyttäminen

Vikasietotila eimuuttuvat merkittävästi Windows 10:n ja Windows 11:n välillä, joten kenelläkään, joka tuntee Windows 10:n vikasietotilan, ei pitäisi olla ongelmia Windows 11:n kanssa. Vikasietotilaan pääsyn avain on käynnistää tietokone uudelleen ja käynnistää jokin vikasietotilan versioista. Silloin latautuu vikasietotila tavallisen Windows 11 -käyttöjärjestelmän sijaan.

Windows 11 tarjoaa useita vaihtoehtoja vikasietotilan käynnistämiseen. Suurin ero niiden välillä on, kuinka käynnistät tietokoneen uudelleen. Ne kaikki päätyvät samaan paikkaan:Valitse vaihtoehtonäyttöön, jossa aloitat vikasietotilaan käynnistyksen. Riippumatta siitä, mitä menetelmää käytät käynnistääksesi tietokoneen uudelleen, tavoitteena on aina päästä tälle näytölle.

Kuinka Windows 11 Vikasietotila toimii ja milloin sitä käytetään | TechTarget (2)

Helpoin tapa päästä kohteeseenValitse vaihtoehtonäyttö on Windowsin kirjautumisnäytön tai Käynnistä-valikon virtapainikkeen kautta. Kummassakin tapauksessa sinun tarvitsee vain napsauttaa virtapainiketta, pitää vaihtonäppäintä painettuna ja sitten napsauttaaUudelleenkäynnistää. Tämän jälkeen tietokone käynnistyy uudelleen ja näyttääValitse vaihtoehtonäyttö. Pääset myös tälle näytölleAsetukset-sovelluksen kautta, System Configuration -apuohjelma tai komentokehote, mutta nämä lähestymistavat vaativat useita lisävaiheita, ja päädyt silti samaan paikkaan.

Jos Windows ei käynnisty kunnolla etkä pääse kirjautumisnäyttöön, sinun tulee käydä läpiWindowsin palautusympäristö (WinRE)käynnistääksesi vikasietotilan. WinRE on Windows 11:n rinnalle asennettu käyttöjärjestelmä, mutta siihen on hieman hankala päästä. Sinun on sammutettava tietokone ja kytkettävä se päälle useita kertoja. Pidä virtapainiketta painettuna 10 sekuntia joka kerta, kun sammutat sen. Kun se on sammutettu, kytke se takaisin päälle ja heti kun Windows käynnistyy, sammuta se uudelleen. Kolmannen uudelleenkäynnistyksen jälkeen tietokoneen pitäisi näyttää WinREAutomaattinen korjausnäyttö. Napsauta sieltäEdistyneet asetukset. Tämän pitäisi viedä sinut kohteeseenValitse vaihtoehtonäyttö.

Kun olet laskeutunutValitse vaihtoehtonäyttöön, toimi seuraavasti:

 • KlikkausVianetsintä.
 • KäytössäVianetsintänäyttö, napsautaEdistyneet asetukset.
 • KäytössäPitkälle kehittynyt vaihtoehtojanäyttö, napsautaAloittaa asetukset.
 • KäytössäAloittaa asetuksetnäyttö, napsautaUudelleenkäynnistää.
 • ToisellaAloittaa asetukset-näytössä, valitse jokin vikasietotilan versioista painamalla asianmukaista numero- tai toimintonäppäintä.
  • 4taiF4: Ota vikasietotila käyttöön
  • 5taiF5: Ota käyttöön vikasietotila verkkoyhteydellä
  • 6taiF6: Ota vikasietotila käyttöön komentokehotteella

Kun olet valinnut vikasietotilan, tietokone käynnistyy uudelleen ja käynnistyy vikasietotilaan. Jos käytät perusvikasietotilaa tai vikasietotilaa verkkoyhteyden kanssa, näytössä näkyy pieni Windows-käyttöliittymä, joka näyttää useissa paikoissa sanat Vikasietotila sekä Windowsin koontiversion numero. Jos käytät vikasietotilaa komentokehotteen kanssa, näet vain komentokehoteikkunan.

Kun olet diagnosoinut ja ratkaissut tietokoneeseen liittyvät ongelmat, voit poistua vikasietotilasta ja palata tietokoneeseennormaali Windows 11 -ympäristö. Yleensä sinun tarvitsee vain käynnistää tietokone uudelleen päästäksesi pois vikasietotilasta. Sieltä sen pitäisi palata automaattisesti tavalliseen käyttöjärjestelmään. Jos näin ei tapahdu, ja tietokone jatkaa uudelleenkäynnistystä vikasietotilaan, käynnistä Järjestelmän kokoonpano ja poista Käynnistys-asetusten alapuolella olevan Boot-välilehden Safe boot -valintaruudun valinta.

Kaiva syvemmälle Windows-käyttöjärjestelmää ja hallintaa

 • Windowsin uudelleenkäynnistyssilmukka By: StephenBigelow
 • Kuinka poistua kioskitilasta missä tahansa OSByssä: Will Kelly
 • Kirjoittaja: AndrewZola
 • 7 vaihetta mustan näytön korjaamiseksi Windows 11:ssä Tekijä: RobertSheldon

Osa: Vinkkejä ja temppuja Windows 11 -työpöytäjärjestelmänvalvojille

Artikla3/4

Seuraavaksi

Tehdasasetusten palauttaminen Windows 11 -työpöydällä Tehdasasetusten palauttaminen voi olla tarpeen, jos laitteessa on suorituskykyongelmia tai se on asetettu siirtymään uudelle käyttäjälle. IT voi suorittaa tämän prosessin Windows 11:ssä samalla välttäen ei-toivottua tietojen menetystä.
Windows 11:n korjaaminen, kun se käynnistyy jatkuvasti uudelleen Kun Windows 11 -työpöytä käynnistyy jatkuvasti uudelleen, ongelman taustalla voi olla muutama tekijä. IT-järjestelmänvalvojien tulee ymmärtää kaikki mahdolliset syyt ja niiden ratkaiseminen.
Kuinka Windows 11:n vikasietotila toimii ja milloin sitä käytetään Windows 11 -työpöydät voivat kohdata ongelmia, joilla ei ole selvää syytä. Vikasietotila ajaa käyttöjärjestelmästä pienennettyä versiota, mikä helpottaa järjestelmäongelmien tunnistamista ja ratkaisemista.
7 vaihetta mustan näytön korjaamiseksi Windows 11:ssä Musta näyttö voi olla oire useista Windows 11 -työpöydän ongelmista. Vianmääritysprosessia voi yksinkertaistaa, kun tietää mistä etsiä ongelman lähdettä.
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated: 28/12/2023

Views: 5399

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.