Kuinka Texasin säädökset vaikuttavat henkilövahinkovaatimuksiin (2024)

Koti>Henkilövahinkoresurssit>Kuinka Texasin säädökset vaikuttavat henkilövahinkovaatimuksiin

Kuinka Texasin säädökset vaikuttavat henkilövahinkovaatimuksiin (1)

Kun olet loukkaantunut toisen henkilön virheen tai laiminlyönnin vuoksi, sinulla voi olla oikeus saada korvausta vammoistasi ja vahingoistasi.

Kuitenkin erilaisiaSäädöksetTexasissa vaikuttaa henkilövahinkovaatimukseen.

Jotkut säädökset saattavat toimia eduksesi, kun taas toiset lait voivat vaikuttaa kielteisesti ratkaisusi lopputulokseenhenkilövahingon oikeudenkäynti.

Hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse ymmärtää kaikkia henkilövahinkotapauksia koskevia lakeja ja säädöksiä.

Kun palkkaat henkilövahinkoasianajajan, asianajajasi on vastuussa jokaisen tapaukseen vaikuttavan lain tunnistamisesta. Hän on myös vastuussa lakien analysoinnista ja sen määrittämisestä, kuinka laki vaikuttaa kykyysi saada kohtuullinen korvaus vahinkovaatimuksesta.

Kolme Texasin lakia, jotka voivat vaikuttaa sinuunhenkilövahinkovaatimusovat:

Sisällysluettelo

Texasin vanhentumissääntö henkilövahinkovaatimuksista

Kuinka Texasin säädökset vaikuttavat henkilövahinkovaatimuksiin (2)

Texas määrää avanhentumisaikahenkilövahinkovaatimuksista. Vanhentumisaika asettaa määräajan henkilövahingon kanteen nostamiselle.

Määräaika rohkaisee osapuolia ratkaisemaan vaateensa tai nostamaan kanteita nopeasti.

Oikeudenkäynnin määräaika useimmissa henkilövahinkotapauksissa on kaksi vuotta loukkaantumispäivästä. Useimmissa henkilövahinkotapauksissa onnettomuuspäivä on tyypillisesti päivämäärä, jota käytetään kahden vuoden määräajan alkamiseen.

Jos kuitenkin havaitsit vamman vasta myöhemmin, havaintosääntö alkaa vanhentua siitä päivästä, jona sinun olisi kohtuudella pitänyt tietää, että onnettomuus tai tapahtuma aiheutti vamman.

Muut säädökset tarjoavat poikkeuksia Texasin vanhentumisaikaan.

Vanhentumissäännöt

Vanhentuminen tarkoittaa tilapäistä taukoa. Vanhentumisaika on yleensä keskeytetty alaikäisiä koskevissa asioissa. Harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta laki alkaa olla voimassa, kun alaikäinen täyttää 18 vuotta.

Jos henkilö todetaan henkisesti epäpäteväksi, voidaan vanhentua, kunnes henkilö on terve. Samoin, jos vahingon aiheuttanut henkilö poistuu osavaltiosta, vanhentumisaika voidaan keskeyttää, kunnes henkilö palaa tai löydetään.

Vapautussäännöt

Leposäännötvoi kieltäytyä vaatimuksestasi tietyn ajan kuluttua, vaikka olisit huomannut vahingosi vasta tuon päivämäärän jälkeen. Näitä sääntöjä sovelletaan yleensä tapauksissa, joissa on kyse viallisista tuotteista tai lääketieteellisistä väärinkäytöksistä.

Esimerkiksi virkavapauslaki kieltää lääketieteellisiä väärinkäytöksiä koskevat vaatimukset kymmenen vuoden kuluttua vamman aiheuttaneen tapahtuman päivämäärästä. Tuotevastuuvaatimuksen palautusoikeus on 15 vuotta ostopäivästä.

Teksasin hallituksen haastaminen oikeuteen

Useimmat hallitusta vastaan ​​nostetut oikeusjutut ovat kiellettyjäsuvereeni immuniteetti. Suvereeni koskemattomuus tarkoittaa, että et voi haastaa valtion yksikköä oikeuteen ilman sen lupaa. TheTexas Tort Claims Actsallii vahingonkorvausvaatimukset, kun vamma on aiheutunut valtion työntekijän tai valtion viraston huolimattomuudesta.

Vaatimuksen jättämisaika on kuitenkin erittäin rajoitettu. Henkilövahinkovaatimuksilla, joihin liittyy valtion yksiköitä, on erityisiä sääntöjä.

Sinun on tehtävä vaatimus kuuden kuukauden kuluessa vahingon sattumispäivästä suojataksesi oikeuttasi nostaa henkilövahinkokanne. Joillakin kunnilla on lyhyemmät määräajat korvausilmoitusten jättämiselle. Jos henkilövahinkotapauksessasi on osa valtion virastoa, on parasta ottaa välittömästi yhteyttä henkilövahinkolakiajaan keskustellaksesi tapauksestasi.

Texasin suhteellista vastuuta koskeva laki

Vertailevan syyllisyyden teorian mukaan uhrin korvausta voidaan alentaa, kun uhri on osittain syyllinen vamman aiheuttajaan. Toisin sanoen, jos olet myötävaikuttanut onnettomuuden tai vamman aiheuttaneen tilanteen aiheuttamiseen, et voi saada täyttä korvausta kaikista vahingoista.

Neljä osavaltiota ja District of Columbia kieltävät kaiken toipumisen, jos uhrilla on jokin syy onnettomuuteen. Kymmeniä osavaltioita toimii puhtaan vertailevan vikalain alaisena, jonka mukaan uhri voi saada jonkin verran korvausta vahingoista, vaikka uhri on 99-prosenttisesti syyllinen onnettomuuden syystä.

Texas käyttää muunnettua vertailevaa vikastandardia henkilövahinkotapauksissa.

Valtion mukaanSuhteellista vastuutaLain mukaan onnettomuuden uhri voi periä vahingonkorvauksen, ellei henkilö ole 51 prosenttia tai enemmän syyllinen onnettomuuteen. Jos syysi onnettomuudesta on 51 prosenttia tai enemmän, et voi periä rahaa vahinkovaatimuksesta.

Kuinka Texasin säädökset vaikuttavat henkilövahinkovaatimuksiin (3)

Jos syysi onnettomuuden syystä on alle 51 prosenttia, voit saada osan takaisinkorvauksia vammoistasi ja vahingoistasi. Saatua korvausta pienennetään kuitenkin onnettomuuden aiheuttamisesta sinulle osoitetun syyllisyyden prosentilla.

Vakuutusyhtiöt käyttävät usein vertailevaa virhettä yrittäessään siirtää syyn uhrille. Jos he menestyvät, he voivat välttää maksamasta täyden arvon henkilövahinkovaatimuksesta.

Texasin väärän kuoleman laki

Joillakin henkilövahinkovaatimuksilla on erityisiä lakeja, jotka koskevat vain tämäntyyppisiä vaateita, kuten vaateitalaiton kuolema.

TexasVirheellinen kuoleman lakimäärittelee luvattoman kuoleman toisen henkilön kuolemaksi huolimattomuudesta, laittomasta teosta tai huolimattomuudesta. Henkilö, jonka toiminta on johtanut toisen kuolemaan, voi olla taloudellisesti vastuussa kuoleman aiheuttamista vahingoista. Laiton kuolema voi johtua melkein mistä tahansa tapaturmasta tai tilanteesta, joka johtaa kuolemaan.

Virheellisen kuoleman lait määräävät, kuka voi tehdä laittoman kuolemanvaatimuksen. Perheenjäsenet voivat tehdä laittoman kuolemanvaatimuksen, mutta eivät kaikki perheenjäsenet.

Vainajan eloonjäänyt puoliso voi nostaa laittoman kuolemansyyn. Lisäksi henkilön lapset ja vanhemmat voivat tehdä laittoman kuolemanvaatimuksen.

Vahingonkorvaukset ovat myös erilaisia ​​laittomissa kuolemantapauksissa kuin muissa henkilövahinkotapauksissa. Vahingonkorvaus laittomassa kuolemassa rajoittuu tietyntyyppisiin vahingonkorvauksiin.

Perhe voi yleensä periä korvauksia vahingoista, mukaan lukien:

  • Taloudellisen tuen menetys
  • Hautajaiset ja hautauskulut
  • Perinnön menetys
  • Sairauskulut, jotka ovat aiheutuneet vamman sattumisesta henkilön kuolemaan asti
  • Tuen, neuvojen, kumppanuuden, ohjauksen ja hoidon menettäminen
  • Selviytyneiden henkinen ahdistus ja emotionaalinen ahdistus
  • Kotitaloustuen menetys

Laittomat kuolemantapaukset sisältävät monia muita sääntöjä, jotka koskevat vain laittomia kuolemantapauksia. Jos menetät perheenjäsenen, on parasta keskustella asianajajan kanssa, jolla on kokemusta laittomien kuolemantapausten käsittelystä.

Minkä tyyppisiin henkilövahinkotapauksiin yllä olevat säädökset vaikuttavat?

Kuinka Texasin säädökset vaikuttavat henkilövahinkovaatimuksiin (4)

Henkilövahinkovaatimuksetperustuvat yleensä onnettomuuksiin tai tilanteisiin, joihin liittyy huolimattomuutta, virheitä tai muita väärinkäytöksiä.

Yllä olevat säännöt koskevat kaikkia tapauksia. Esimerkkejä tilanteista, jotka voivat johtaa henkilövahinkovaatimukseen, ovat muun muassa:

  • Moottoriajoneuvojen onnettomuudet
  • Koiran puremat ja koiran hyökkäykset
  • Toimitilavastuuvaatimukset
  • Työmaaonnettomuuksia
  • Tuotevastuuvaatimukset
  • Huolimattomat turvavaatimukset
  • Liukastumis- ja putoamisonnettomuudet
  • Veneilyonnettomuuksia
  • Virheelliset kuolemansyyt

Joillakin yllä olevista vaatimuksista voi olla lisäsäädöksiä, jotka vaikuttavat tapaukseen. Henkilövahinkoasianajajasi tunnistaa muita Texasin säädöksiä, jotka voivat vaikuttaa tapaukseesi. Hän käyttää näitä tietoja rakentaakseen vahvan syyn kaikkien vammojen ja vahinkojen täyden korvaamiseksi.

Soita Texasin henkilövahinkoasianajajallemme ja pyydä ilmainen konsultaatio

Jos sinulla on kysyttävää henkilövahinkovaatimuksesta,ota yhteyttä Stephens Law Firm, PLLCvarata ilmainen tapaustarkistus texasilaisen kanssahenkilövahinkoasianajaja. AsianajajaJason Stephensselittää lailliset oikeutesi ja antaa sinulle ehdotuksia ja neuvoja, joita voit käyttää juuri nyt.

Hänen tavoitteenaan on auttaa sinua saamaan oikeudenmukainen ratkaisu vahinkovaatimuksestasi. Jos toinen osapuoli kieltäytyy neuvottelemasta hyvässä uskossa, voit olla varma, että asianajajasi on taitava, aggressiivinen oikeudenkäyntilakimies, joka ei koskaan välttele oikeustaistelua. Soita nyt klo(817) 420-7000aloittaaksesi tapauksesi.

Kuinka Texasin säädökset vaikuttavat henkilövahinkovaatimuksiin (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6447

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.