Kuinka paljon saksanpaimenkoira maksaa? Täydellinen opas (2023)

Harvat koirat ovat yhtä älykkäitä ja uskollisia kuin saksanpaimenkoira. Atleettisen rakenteensa ja huomattavan vetovoimansa ansiosta tämä työrotu on erinomaisia ​​seuralaisia, paimenkoiria, poliisin K-9-koneita ja terapiaeläimiä.

Kuinka paljon saksanpaimenkoira maksaa? Tarkastellaan lähemmin saksanpaimenkoiranpennun keskihintaa ja keskustellaan koiran omistamiseen liittyvistä erilaisista kustannuksista.

Kuinka paljon saksanpaimenkoira maksaa?

Saksanpaimenkoiranpennun hinta voi vaihdella paljon kasvattajasta toiseen. Voit luottaa kuluttavasi 500–1 000 dollaria, jos hankit pennun amatöörikasvattajalta tai lemmikin omistajalta, joka päätyi vahingossa pentueeseen.

Jos tarkastelet ammattikasvattajia, jotka tuottavat näyttelykoiria tai jotka tekevät lisätoimenpiteitä vanhempien terveystestien suorittamiseksi, hinnat voivat vaihdella 2 000 - 4 000 dollaria.

Saksanpaimenkoiranpennun etukäteiskulujen lisäksi sinun on käytettävä rahaa lemmikkisi tarvitsemiin asioihin. Lemmikkieläinten omistajat kuluttavat keskimäärin1300 dollaria vuodessaeläimilleen.

Tässä on se, mihin voit odottaa käyttäväsi rahaa:

 • Vuosittainen eläinlääkäritarkastus maksaa 50–100 dollaria. Jos koirasi sairastuu, verikokeet voivat maksaa 400–600 dollaria vain lemmikkisi diagnosoimiseksi. Päivystyseläinlääkärikäynti maksaa vähintään 1000 dollaria.
 • Odota, että käytät vielä 200–300 dollaria pentujen ensimmäisen elinvuoden aikana rokotukseen.
 • GSD-pennun sterilointi tai sterilointi voi maksaa 300–1 000 dollaria.
 • Koiranomistajat kuluttavat alkaen120-900 dollaria vuodessakoiranruoassa. Suunnittele kuluttavasi vielä 100 dollaria vuodessa laadukkaisiin koiraherkkuihin ja 10–20 dollaria kuukaudessa vitamiineihin ja muihin lisäravinteisiin kumppanisi ikääntyessä.
 • Saksanpaimenkoirat ovat aktiivisia ja tarvitsevat paljon stimulaatiota. 50–100 dollarin vuosibudjetti leluille on realistinen.
 • Kirppujen ja punkkien ehkäisyaineet ovat pakollisia. Odottaa kuluttavan noin 100 dollaria vuodessa.
 • Koiran lisenssi voi maksaa 10–50 dollaria vuodessa riippuen siitä, missä asut ja onko koirasi kastroitu tai steriloitu.
 • Jos otat käyttöön pitkäkarvaisen GSD:n, käytä 75 dollaria per hoitokerta.Kotona käytettävät hoitotuotteet irtoamisen hallintaan voivat maksaa 30–60 dollaria vuodessa.
 • Saatat kohdata lisäkustannuksia, kuten lemmikkivakuutuksen, koulutustunnit, lennolle pääsymaksut tai koiranulkoiluttajat.
Kuinka paljon saksanpaimenkoira maksaa? Täydellinen opas (1)

Kuinka paljon on saksanpaimenkoiran pentu?

Kuinka paljon saksanpaimenkoira maksaa? Pennut maksavat yleensä enemmän suuren kysynnän vuoksi.

Odottamattoman pentueen saaneen lemmikin omistaja voi realistisesti odottaa myyvänsä pennut 500–1 000 dollarilla. Kuitenkin ammattikasvattajat veloittavat paljon enemmän.

Saksanpaimenkoiranpennun 2 000–4 000 dollarin hintalappu sisältää seuraavaa:

 • Jotkut kasvattajat investoivat vuosia näyttelykoirien kasvattamiseen ja kouluttamiseen, jotka välittävät rodun vakioominaisuudet jälkeläisilleen.
 • Ammattikasvattajat tekevät yleensä vanhemmille terveystarkastuksia. Kyynärpään ja lonkan dysplasia ja rappeuttava myelopatia ovat kaksi tärkeintä testiä, jotka on otettava huomioon adoptoitaessa GSD-pentua.
 • Äidin synnytystä edeltävä hoito voi olla kallista. Nämä kustannukset voivat sisältää verikokeet, ultraäänet ja röntgenkuvat.
 • Useimmat kasvattajat kasvattavat pentuja ensimmäisten 8-12 viikon aikana. Ne tarjoavat ravintoa, elintilaa, sosiaalisuutta ja joskus varhaista koulutusta. Kasvattajat pyytävät usein 500–1 000 dollarin talletusta näiden kustannusten kattamiseksi.
 • Pennut saavat yleensä eläinlääkärinhoitoa, mukaan lukien ensimmäisen tehosterokotuskierroksen ja madotushoidon.
 • Jos ostat pennun ammattikasvattajalta, hinta saattaa sisältää terveystakuun.
 • Toimituskulut ovat yleensä ylimääräisiä, jos et voi noutaa pentua henkilökohtaisesti.
Kuinka paljon saksanpaimenkoira maksaa? Täydellinen opas (2)

Tekijät, jotka vaikuttavat saksanpaimenkoiran kustannuksiin

Useat tekijät voivat vaikuttaa siihen, kuinka paljon kasvattajat veloittavat saksanpaimenkoirasta.

(Video) Kuinka paljon koiran pitäminen maksaa - Havannankoira Laku @KRANTTUTANTTU

värit

Saksanpaimenkoiria voi olla muutamassa eri värissä.Musta ja tan ja musta ja kerma ovat yleisimmät GSD-värit. On kuitenkin harvinaisempia värejä, kuten musta ja hopea, soopeli tai musta.

Nämä värit täyttävät viralliset rotustandardit, ja epätavallisen värinen pentu voi olla arvokkaampi. Toisaalta jotkut värit, kuten valkoinen tai puhdas punainen, osoittavat, että pentu ei ole puhdasrotuinen saksanpaimenkoira, mikä voi johtaa alhaisempaan hintaan.

Takki voi myös vaikuttaa hinnoitteluun, sillä pitkäkarvaiset GSD:t ovat arvokkaampia, koska ne ovat harvinaisempia.

Verilinja ja puhtaus

Yksi tärkeimmistä GSD-pennun hintaan vaikuttavista tekijöistä on vanhemmat ja heidän sukutaulunsa.

Kasvattaja tarkastelee, kuinka hyvin vanhemmat vastaavatAKC-rotustandardit. Molempien vanhempien tulee olla oikean pituisia ja värisiä. Niillä tulee olla lihaksikas morfologia ja oikea pään muoto.

Kasvattajat, jotka pystyvät jäljittämään pentueen sukujuuret useiden sukupolvien ajalta ja todistavat, että kaikki esi-isät ovat puhdasrotuisia GSD:itä, veloittavat enemmän. Sinun pitäisi myös odottaa maksavasi enemmän, jos kasvattaja voi tarjota terveystestitietoja useiden sukupolvien ajalta.

Otsikot ovat toinen tärkeä tekijä. Ammattikasvattajat osallistuvat usein koiriinsa tapahtumiin, joissa arvioidaan koirien ominaisuuksia tai kykyjä.

Näyttelykoirat voivat saada V-, VA- tai VA1-tittelin, jos he menestyvät tapahtumassa hyvin ja tuomarit arvioivat heidän täyttävän kaikki rodun vaatimukset. VA1-titteli osoittaa, että GSD voitti virallisen tapahtuman ja tekee pennuistaan ​​paljon arvokkaampia. Näet myös koiria, joilla on KKL- tai KorKlasse-nimikkeet, mikä osoittaa, että ammattilainen teki rotututkimuksen ja vahvisti, että eläin täyttää GSD-rotustandardit.

Saksanpaimenkoira voi myös ansaita IPO- tai IGP-tittelit temperamenttinsa ja koulutuksensa perusteella. Ensimmäinen IGP-taso (IGP1) mittaa koiran kykyä jäljittää, kun taas toinen taso arvioi koiran tottelevaisuutta. IGP3-nimike osoittaa, että koira voi suojella omistajaansa.

Vanhemmat, joilla on IGP- tai IPO-nimikkeet, tuottavat pentuja, jotka ovat arvokkaampia, koska kasvattajat pitävät näillä eläimillä erinomaiset koulutusmahdollisuudet.

(Video) Paljonko 10 koiran ylläpito maksaa?

Kasvattajan maine

Jalostukseen sovelletaan kysynnän ja tarjonnan lakia. Kasvattaja, jolla on erinomainen maine ja monia myönteisiä online-arvosteluja, houkuttelee lisää mahdollisia koiranomistajia ja hänellä on varaa veloittaa enemmän.

Kasvattajan maineesta ei kannata tinkiä. On parasta kuluttaa enemmän ja adoptoida pentu kasvattajalta, joka aidosti välittää eläimistä ja tekee terveystestejä.

Saksanpaimenkoiran arvioitu koko

Miesten GSD:n tulisi olla 24-26" olkapäästä, kun taas naisen 22-24." Jos molemmat vanhemmat kuuluvat näille alueille, pennut voivat olla arvokkaampia, koska ne täyttävät erittäin todennäköisesti tämän tarkan rotustandardin.

Kuinka paljon saksanpaimenkoira maksaa? Täydellinen opas (3)

Saksanpaimenkoirat voivat olla kalliita, suojaa pentuasi Fi:n GPS-seurantapannan avulla

Kuinka paljon saksanpaimenkoira maksaa? Alkuperäisen adoptiomaksun ja koirasi ensimmäisen elinvuoden aikana syntyvien erilaisten kustannusten välissä sinun on käytettävä 3 000–6 000 dollaria.

Valitettavasti, koska GSD-pennut ovat niin arvokkaita, et voi olettaa, että ihmiset tekevät oikein ja löytävät omistajan, jos he löytävät kadonneen koiran. Voit suojata koirasi mikrosirun avulla, mutta voit tehdä muitakin toimenpiteitä.

TheFi GPS-seurantakaulapantaauttaa pitämään koirasi turvassa. Se on kevyt ja mukava kaulus, jota on saatavana eri kokoisina ja väreinä. Malli on erittäin kestävä ja vedenpitävä kestävyyden vuoksi, ja kauluksen mukana tulee akku, joka kestää kolme kuukautta.

Kaulapanta käyttää LTE- ja GPS-satelliittiyhteyttä lemmikkisi sijainnin näyttämiseen reaaliajassa. Voit seurata lemmikkiäsi missä tahansa ja paikantaa ne helposti, jos ne eksyvät.

Saksanpaimenkoiran rotuopas

Harkitsetko saksanpaimenkoiran adoptointia? On muutamia asioita, jotka sinun pitäisi tietää tästä työrodusta.

Saksanpaimenkoiran persoonallisuus

Saksanpaimenkoirat ovat erittäin uskollisia. He ovat erinomaisia ​​vahtikoiria suojaava vaistonsa ansiosta.

He ovat rohkeita, itsevarmoja ja aina valmiita uuteen seikkailuun. He tekevät myös upeita lemmikkejä, jotka antavat sinulle paljon kiintymystä. He ovat kärsivällisiä ja rakastavia lapsia kohtaan, mutta ne eivät ole ihanteellinen rotu useiden lemmikkien kotitalouksiin, koska ne eivät aina tule toimeen muiden eläinten kanssa.

(Video) Saksanpaimenkoira ulvoo

GSD:t ovat luotettavia ja ahkeria koiria, jotka viihtyvät, jos annat niille jatkuvasti uusia tehtäviä ja haasteita. He ovat erittäin älykkäitä ja urheilullisia, mikä tarkoittaa, että he nauttivat henkisistä haasteista yhtä paljon kuin harjoittelusta.

Nämä koirat ovat erittäin monipuolisia. Ne viihtyvät tottelevaisuudessa ja ketteryydessä, mutta näet myös työkoiria poliisi- ja sotilasyksiköiden kanssa, jäljityskoiria etsintä- ja pelastusoperaatioissa tai terapiakoiria.

Saksanpaimenkoirilla on uskomattomia potentiaalia, ja he pärjäävät yleensä erittäin hyvin harjoittelussa vetovoimansa ja älykkyytensä ansiosta. Ne vaativat kuitenkin johdonmukaista koulutusta ja käsittelyä, koska ne voivat olla suullisia, jahdata saalista tai tulla ylisuojeleviksi ilman oikeaa koulutusta.

Koko ja paino

Saksanpaimenkoira on keskikokoinen ja suurikokoinen koira. Miehen tulisi olla 24-26 tuumaa, kun taas naisen pitäisi olla jossain 22-24. Nämä ovat virallisia rotustandardeja, mutta kohtaat GSD:itä, jotka ovat hieman pidempiä tai pienempiä.

Painon suhteen terve mies painaa 66-88 kiloa. kun taas naisen pitäisi painaa 49-70 paunaa.

Keskimääräinen elinikä

Saksanpaimenkoiran keskimääräinen elinikä vaihtelee yhdeksästä 13 vuoteen.Se on normaali elinikä useimmille koiraroduille.

Useat tekijät voivat vaikuttaa lemmikkisi elinikään, mukaan lukien sen paino, aktiivisuus ja yleinen terveys. Kun valitset hyvämaineisen kasvattajan, joka suorittaa edistyneitä terveystestejä vanhemmille ja seuraa koirasi terveystarpeita, voit pidentää sen elinikää.

Elämäntavat ja aktiivisuustasot

Saksanpaimenkoira on työrotu. Niiden alkuperä juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin koirankasvattajaMax von Stephanitzkehitti uuden koiran kasvattamalla erilaisia ​​paimenkoiria.

Kuten kaikilla paimenilla, GSD:llä on vahva tarve pysyä aktiivisena. Nämä koirat menestyvät, jos annat heille työtä, olipa kyseessä lampaiden paimentaminen, esteradan suorittaminen tai niiden kouluttaminen auttamaan kotitöissä.

Atleettisen rakenteensa vuoksi nämä koirat tarvitsevat vähintään kaksi tuntia liikuntaa päivittäin.Käveleminen ei välttämättä riitä. GSD kukoistaa, jos tarjoat runsaasti mahdollisuuksia käyttää heidän urheilullisia kykyjään, mukaan lukien hyppääminen, uinti tai juoksu.

(Video) YRITÄN LÖYTÄÄ MAHDOLLISIMMAN PALJON KULTAA

Arvioidut elinikäiset hoitokustannukset

Saksanpaimenkoiran omistamisen kokonaiskustannuksia on vaikea arvioida, koska jokainen eläin on erilainen.

Jos käytät keskimäärin 1 300 dollaria vuodessa, kokonaiskustannukset nousevat 16 900 dollariin 13 vuoden aikana. Sinulle tulee kuitenkin todennäköisesti korkeampia terveyskustannuksia kumppanisi ikääntyessä, ja lisäravinteet, lääkkeet tai leikkaus voivat lisätä kustannuksia.

Koska saksanpaimenkoirat ovat aktiivisia ja älykkäitä koiria, sinun tulee suunnitella rahaa erilaisiin aktiviteetteihin vuosien varrella, olipa kyse sitten agilitytunneista, IGP-koulutuksesta tai patikoinnista.

Kuinka voin alentaa saksanpaimenkoiran kustannuksia?

Saksanpaimenkoira voi olla kallista. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit alentaa kustannuksia.

Valitse oikea kasvattaja

Älä epäröi ottaa yhteyttä eri kasvattajiin hintojen vertailua varten. Etsi kasvattaja, joka välittää eläimistä ja tekee terveystestejä vanhemmille, mutta kaikki muu on ylimääräistä.

Kasvattajat veloittavat näyttelylinjalta tulevasta pennusta enemmän, mutta laajalla sukutaululla varustettua koiraa ei tarvitse ostaa, jos et itse aio osallistua näyttelyihin.

Sinun tulisi myös harkita sellaisen koiran adoptoimista, jonka syntyperä on tuntematon. Löydät pentuja, joilla on GSD:n ulkonäkö ja ominaisuudet, vaikka niillä ei ole virallista AKC-rekisteröintiä.

Tarkista paikalliset turvakodit

Kasvattajat eivät ole ainoa tapa hankkia saksanpaimenkoiranpentu. Tarkista paikalliset turvakodit tai käy verkossa katsomassa luokiteltuja ilmoituksia. On myös sivustoja, joissa voit nähdä adoptoitavia koiria turvakodeissa eri puolilla maata, jos etsit tiettyä rotua.

Harkitse vanhan GSD:n käyttöönottoa

GSD-pennut ovat ihania, mutta voit säästää rahaa adoptoimalla vanhemman koiran. Tarkista luokitellut ilmoitukset löytääksesi omistajia, jotka muuttavat lemmikkiään. Saatat myös löytää kasvattajia myymässä eläkkeelle jäämiään koiria tai törmännyt GSD:hen, joka epäonnistui heidän palvelukoirien koulutuksessaan.

Pysy rutiininomaisessa terveydenhuollossa

Lemmikkisi terveydestä huolehtiminen voi estää suuren ongelman, joka jättäisi sinulle tuhansia eläinlääkärilaskuja. Noudata koirasi rokotusaikataulua, anna kirppuja ja punkkeja ehkäiseviä lääkkeitä ja tutki hampaiden terveyttä periodontaalisten sairauksien ehkäisemiseksi.

(Video) Hoidin koiraa 24 tuntia ja kaikki meni pieleen..

Johtopäätös: Saksanpaimenkoiran omistamisen kustannukset

Kuinka paljon saksanpaimenkoira maksaa? Hinnat alkavat 500 dollarista, jos olet onnekas löytää GSD-pentu paikallisen luokitellun ilmoituksen kautta, mutta kasvattajat voivat veloittaa 2 000 - 4 000 dollaria AKC:ssä rekisteröidystä GSD-pennusta. Saksanpaimenkoira ei ole yksi edullisimmista roduista, mutta koiran ystävät sanovat, että he ovat jokaisen pennin arvoisia. Jos päätät hankkia saksanpaimenkoiran, harkitse sen käyttöäFi GPS koiranpantapitääksesi koirasi turvassa ja varmista, että voit tuoda koiranpennun kotiin, jos se eksyy.

Saat lisää asiantuntijaneuvoja lemmikkieläinten kasvattamisesta käymällä osoitteessaOff Leash -blogi osoitteessa TryFi.com.

TryFi:tFi koiran pantaon jokaisen lemmikkivanhemman pakollinen hankinta. Se on GPS-seurantapanta, jonka avulla voit seurata koirasi sijaintia, aktiivisuutta ja unirytmiä ja hälyttää, jos se pakenee takapihaltasi.Kokeile Fi-kaulapantaa jo tänään!

FAQs

Mitä saksanpaimenkoira maksaa? ›

saksanpaimenkoira
KennelKasvattaja(t)Hinta
AUFSIEGELNNUMMIKOSKI ARI1500 €
BAR-WAXANWEGELIUS EIJA1500 €
CUNTONURMINEN JUKKA1400 €
DOSMARINKAIKKONEN SIRPA1550 €
9 more rows

Onko saksanpaimenkoira helppo kouluttaa? ›

Saksanpaimenkoira oppii mielellään uusia asioita. Siinä mielessä se on helppo kouluttaa. Minkä tahansa koiran kouluttaminen vaatii kuitenkin tietoa koirien käyttäytymisestä sekä paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Riippuu aina koirasta, pitääkö se lapsista vai ei.

Paljonko saksanpaimenkoira tarvitsee liikuntaa? ›

Nuorena pennun liikuntaa pitää jonkin veran rajoittaa, jotta sen pehmeille, kasvaville nivelille ei aiheudu vaurioita pitkällä aikavälillä. Terve, täysikasvuinen saksanpaimenkoira tarvitsee yli kaksi tuntia liikuntaa päivässä, sekä runsaasti mahdollisuuksia käyttää älyään harjoittelun ja erilaisten virikkeiden parissa.

Minkä ikäiseksi saksanpaimenkoira elää? ›

Monikäyttöinen saksanpaimenkoira sai tutkimuksessa keskimääräiseksi eliniäkseen 10,16 vuotta. Vanhin saksanpaimenkoira eli 15 vuotta.

Mikä on maailman paras koirarotu? ›

Testitulosten mukaan parhaiten menestynyt koirarotu oli belgianpaimenkoira malinois, toiseksi selviytyi bordercollie ja kolmanneksi sijoittui hovawart.

Mikä on Suomen kallein koirarotu? ›

Suomen kalleimman rodun tittelin vievät pomeranianit, joiden keskihinta on jopa 2044 euroa. Myös bostoninterrierien keskihinta rikkoo 2000 euron rajan.

Millä koiralla on suurin Puruvoima? ›

Ensimmäistä sijaa pitää hallussaan suistokrokotiili. Sen purentavoima vastaa jopa 3 510:tä kiloa. Ihmisen puruvoima on noin 80 kiloa, ja saksanpaimenkoiran taas 108 kiloa.

Mitä saksanpaimenkoira tarvitsee? ›

Saksanpaimenkoiran pitäminen

Koiralle tulisi päivittäisten pitkien kävelylenkkien ja pyöräretkien lisäksi tarjota myös rodunomaisia aktiviteetteja, joissa se voi purkaa liikunnantarvettaan sekä oppimishaluaan. Tallaisia vaihtoehtoja ovat monet koirien urheilulajin sekä kouluttaminen.

Onko saksanpaimenkoira sairas rotu? ›

Saksanpaimenkoirillakin perinnöllisiä sairauksia

Suomen viisi suosituinta koirarotua ovat toista vuotta peräkkäin labradorinnoutaja, jämtlanninpystykorva, saksanpaimenkoira, suomenlapinkoira ja kultainennoutaja. Labradorinnoutaja, jämtlanninpystykorva ja suomenlapinkoira ovat yleisterveitä rotuja.

Kauanko koira voi olla käymättä ulkona? ›

Koiran tulisi olla satunnaisia vahinkoja lukuun ottamatta sisäsiisti keskimäärin 6 kk ikään mennessä. Koira ei ole sisäsiisti, jos se pääsee riittävän usein ulos, mutta ei siitä huolimatta ole ollut puoli vuotta täytettyään koskaan vähintään kuukauden pituista jaksoa tekemättä tarpeitaan sisälle.

Mikä koirarotu on terve? ›

Esimerkiksi metsästyskoirat, alkukantaiset rodut ja pystykorvaiset koirat ovat Ridellin mukaan rotujen terveimmästä päästä. – Esimerkkinä vaikkapa laikat, jämtlanninpystykorva, norjanharmaahirvikoira, karjalankarhukoira ja beagle.

Onko saksanpaimenkoira vaikea kouluttaa? ›

Saksanpaimenkoira on paras lemmikki,ei ole vaikea kouluttaa,tulee toimeen toisten koirien kanssa,tarvitsee paljon liikuntaa.

Mikä on Suomen vanhin koira? ›

Saatavilla olevien julkisten tietojen mukaan Mitsu on tällä hetkellä Suomen vanhin koira. – Jos löytyy vanhempi oikein mustaa valkoisella, niin kannattaa ottaa vaikka sinne Seiskan toimitukseen yhteyttä, Antti kannustaa.

Mikä on maailman vanhin koira? ›

– Kaikkien aikojen vanhin koira on Bobi, joka on 30 vuotta ja 243 päivää vanha. Asia on todennettu Conqueirossa, Portugalissa 9. tammikuuta 2023, kunniakirjassa lukee.

Onko 15-vuotias koira vanha? ›

Murrosikäinen (6 kuukaudesta 2 vuoteen koirilla ja 12-25 vuotta aikuisilla) Täysikasvuinen (2-7 vuotta koirilla ja 25-50 vuotta ihmisillä) Ikääntynyt (7+ vuotta koirilla ja 50+ vuotta ihmisillä)

Mikä on maailman kallein koirarotu? ›

Tiibetinmastiffin on sanottu olevan maailman kallein koirarotu, ja aikojen saatossa moni on käärinyt suuret rahat näitä koiria hyödyntämällä.

Paljonko maksaa mäyräkoiran pentu? ›

mäyräkoira, karkeakarvainen
KennelKasvattaja(t)Hinta
ONNENKÄPÄLÄNTOIVANEN KAISA1550 €
QIAQUEENTIMONEN ANRI1400 €
RANTAKAUPINSAARNIO KIRSI1000 €
ZEHARDJÄGERROOS EJA1500 €
6 more rows

Videos

1. Miten lihavuutta pitäisi hoitaa?
(Tiedekulma)
2. Kuinka opettaa koira ohittamaan? Seniorikoira Rau hihnakäytöskoulussa
(Musti ja Mirri)
3. Kiusallinen piilokamera fyssarin vastaanotolla | Paasosen polttaritoimisto
(Ruutu)
4. KOIRAT: Kultainennoutaja on karismaattinen koirakaveri
(Lemmikkimedia)
5. Lapsi soittaa 112
(Hätäkeskuslaitos)
6. Älä näpistä!
(Metsokankaan Koulu)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated: 20/09/2023

Views: 6134

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.