Kuinka kasvojen iänarviointitekniikka voi auttaa suojaamaan lasten yksityisyyttä COPPA:n ja sen jälkeen (2024)

Lasten yksityisyys ja turvallisuus verkossa ei ole koskaan ollut ajankohtaisempaa kuin nyt. Päättäjät ympäri maailmaa kamppailevat lasten ja heidän tietojensa turvaamisen kanssa. Yhdysvalloissa on tehty ennennäkemättömiä pyrkimyksiä hyväksyä uuttaosavaltion lakeja— jotkut yksityisyyteen liittyvät ja toiset kohdistuvat verkkoturvallisuuteen, pääsyyn sosiaaliseen mediaan ja "ikään sopivaan" sisältöön. Verkossa on myös lukuisia uusia ja elvytettyjä liittovaltion toimia lapsen suhteenyksityisyyttäjaturvallisuuttarintamalla.

TheViihdeohjelmistojen luokituslautakuntaYksityisyys Certifiedohjelma seuraa tätä kehitystä. Yhtenä kourallisista organisaatioistaFederal Trade Commissionin hyväksymätoimimaan itsesäätelijänäSafe HarborallaLasten online-tietosuojalaki, teemme yhteistyötä videopeli- ja leluteollisuuden jäsenyritysten kanssa päivittäin auttaaksemme niitä noudattamaan COPPA-lainsäädäntöä ja monia muita lapsia, teini-ikäisiä ja aikuisia koskevia lakeja ja parhaita käytäntöjä.

COPPA säätelee tietysti alle 13-vuotiaiden lasten tietojen keräämistä, käyttöä ja luovuttamista verkossa. Se vaatii yrityksiä ilmoittamaan ja hankkimaantodennettavissa oleva vanhempien suostumusennen kuin keräät, käytät tai luovutat lapsen henkilötietoja. Vaikka täytäntöönpanoCUPin säännötei vaadi mekanismia, useimmat yritykset luottavat seitsemään FTC:n hyväksymään menetelmään "varotoimenpiteenä."

VPC:n lisäksi COPPA sisältää vahvan, täytäntöönpanokelpoisenmääräyksiätietojen minimoinnista, säilyttämisestä ja turvallisuudesta. Vaikka perheet, lainsäätäjät, yritykset, yksityisyyden puolestapuhujat, tutkijat, valtion sääntelyviranomaiset ja jopa turvasatamat ovat vaatineet COPPA-muutoksia jakritisoitunykyinenVPC menetelmätvanhentuneena, raskaana, helposti kiertävänä, epäoikeudenmukaisena ja jopa yksityisyyttä loukkaavana. (Ehkä ne painetut suostumuslomakkeet, jotka vanhemmat palauttavat "postit*e, faksilla tai sähköisellä skannauksella" ovat kokoelma A?)ESRBpyysi myös liittovaltion kauppakomissiotamodernisoidaVPC tekee siitä käyttäjäystävällisemmän vanhemmille ja vähemmän kitkaa yrityksille.

Tätä tarkoitusta varten Privacy Certified liittyi kesäkuussa mukaanSupermahtavaajaYoti, kaksi luotettavaa maailmanlaajuista yritystä,hakea FTC:n hyväksyntää uudelle VPC-menetelmälle, joka perustuu yksityisyyttä suojaavaan kasvojen ikäarviointiin. FTCjulkaisi meidänsovellus19 heinäkuuta.

SuperAwesome on "lastentekniikka"-yritys, joka tarjoaa palveluita, jotka mahdollistavat turvallisen, yksityisyydensuojan mukaisen digitaalisen yhteyden lähes puolen miljardin lapsen ja teini-ikäisen kanssa joka kuukausi. Epic Gamesin omistama SuperAwesome on ESRB Privacy Certified -järjestelmän jäsen.Yotion johtava digitaalisen identiteetin ja ikävarmistuksen tarjoaja, joka toimittaa miljoonia kasvojen ikäarvioita säännellyille aloille ja kuluttajabrändeille.

Odottava VPC-hakemus

COPPA-säännön mukaan ESRB Privacy Certifiedilla on valtuudet hyväksyä jäsenten VPC-menetelmän käyttö, kunhan se täyttää säännön vaatimukset. Ottaen huomioon intensiiviset keskustelut VPC:stä, puhumattakaan FTC:n vireillä olevasta COPPA-säännöstäarvostelu, päätimme sen sijaan hakea FTC:n hyväksyntää. Julkiset kommentit on jätettävä 21. elokuuta, 30 päivää sen jälkeen, kun ilmoitus on julkaistu liittovaltion rekisterissä.

Sovelluksessamme selitämme, kuinka yksityisyyttä suojaava kasvojen ikäarviointi toimii Yotin toteutuksen perusteella. Tämä tekniikka käyttää todistettua tietokonenäköä ja koneoppimistekniikkaa ihmisen iän arvioimiseen hänen kasvokuvassa olevien kuvioiden analyysin perusteella.

Järjestelmä skannaa kasvot, poimii kuvioita, vertaa niitä tunnetun iän kuvioihin ja arvioi iän. Käsittely kestää yleensä alle sekunnin ja tuottaa vain kyllä- tai ei-tuloksen siitä, täyttääkö kuvassa oleva henkilö tietyn ikärajan.

Yoti poistaa kuvat välittömästi ja pysyvästi, eikä käytä niitä harjoitustarkoituksiin. Yoti sisältää myös elävyystestin huijausten estämiseksi.

COPPA-yhteensopivuuden varmistamiseksi tekniikka voi varmistaa, että henkilö, jolta VPC:tä haetaan, on aikuinen ilman, että käyttäjän tarvitsee toimittaa henkilökohtaisia ​​lisätietoja. Se ei edellytä tietojen keräämistä lapselta vanhemman sähköpostin lisäksi, jonka COPPA-sääntö sallii VPC:lle.

Näytämme sitten, kuinka ehdotettu menetelmä täyttää säännön vaatimukset. Ensin selitämme, kuinka kasvojen ikäarviointi on "eräinen" tällä hetkellä hyväksytyistä VPC-menetelmistä.Toiseksi selitämme, kuinka se on "kohtuullisesti laskettu käytettävissä olevan tekniikan valossa" varmistaakseen, että suostumuksen antava henkilö on lapsen vanhempi. Kolmanneksi osoitamme, kuinka kasvojen ikäarviointi edistää lasten yksityisyyttä eikä aiheuta merkittävää riskiä vanhempien yksityisyydelle.

Todistamme myös, että kasvojen ikäarviointi voi lievittää pääsy- ja tasa-arvoongelmia: jokaisella on kasvot, mutta kaikilla ei ole maksukorttia, ajokorttia, passia tai sosiaaliturvatunnusta.

Näiden seikkojen tueksi hakemus sisältää laajoja todisteitaYoti, ja SuperAwesomen Yotin teknologian integroinnistaLasten verkkopalvelutsuostumusalusta. Vuodesta 2022 lähtien Yoti ja SuperAwesome ovat toimittaneet yli 4,8 miljoonaa ikäarviota ei-COPPA-lain edellyttämästä vanhempien suostumuksesta. Yotin metodologia, jonka on myös validoinutulkoisista lähteistä, osoittaa, että menetelmä on erittäin tarkka, nopea ja kustannustehokas.

Lisäksi,todisteitanäyttää iän, sukupuolen ja ihon sävyn vaihtelut eivät vaikuta olennaisesti sen arvioiden tarkkuuteen siitä, täyttääkö käyttäjä kynnyksen, jonka perusteella voidaan määrittää, onko henkilö aikuinen.

Menee VPC:tä pidemmälle

Sovelluksemme tunnistaa kasvojen ikäarvio VPC-menetelmäksi vaikuttaa uusiin lasten tietosuoja- ja turvallisuuslakeihin ja -koodeihin. KutenTietosuojafoorumin tulevaisuusselitti äskettäisissäänraporttipäälläVPC:n tila, jotkin "samat VPC:n perustamiseen käytetyt tekniikat tukevat myös näiden uusien lakien edellyttämiä iänarviointitekniikoita." Nämä uudet iän varmistusvaatimukset puolestaan ​​"vaikuttavat poikkeuksetta VPC-menetelmien käyttöön".

Tähän mennessä monet uusista ja ehdotetuista laeista on kuitenkin kirjoitettu ottamatta huomioon VPC:n tilaa,ikävarmistustekniikkatai mahdolliset toissijaiset seurauksetvelvoittaa iän vahvistaminen kaikille käyttäjille, erityisesti yksityisyyden suojaamiseksi. Juuri nyt, uuden iän vahvistamisen laatijatvaatimuksetriskin luomistaUusiyksityisyyden riskitkuluttajille,sekoitusosakekysymyksettai vaikuttavaakohtuutontavelatyrityksille.

Kokemuksemme COPPAsta ja uusista VPC-menetelmistä voivat olla opettavaisia.

COPPAn VPC-vaatimus ei tietenkään ole iänvarmistusvaltuutus. Se edellyttää, että yritykset hankkivat vain todennettavissa olevan suostumuksen vanhemmilta, eivät käytä iänvarmistusmenetelmää, joka varmistaa lapsen iän.

Se sallii kuitenkin "sekoitetun yleisön" palveluiden operaattorit käyttää aneutraali ikäporttitunnistaa alle 13-vuotiaat käyttäjät. Sen sijaan uusiosavaltion lakejajotka vaativat alustoja lasten ja alaikäisten iän varmentamiseen, vaativat myös tehokkaasti yrityksiä varmistamaan myös aikuisten käyttäjien iän. Kuten COPPA VPC -vaatimus, monet näistä laeista vaativat käytännössä yrityksiä hankkimaan vanhemman suostumuksen ja varmistamaan, että suostumuksen antaja on emo tai voisi olla vanhempi.

On tärkeää huomata, että tällä hetkellä ei ole olemassa menetelmiä lapsen iän vahvistamiseksi, jotka eivät loukkaa yksityisyyttä, edellyttävät maksua tai muita taloudellisia tietoja, ovat epäoikeudenmukaisia, edellyttävät pääsyä viranomaisasiakirjoihin tai luonnostaan ​​skaalautumattomia, jotka edellyttävät suoraa videopuhelua. Tässä myös ikäarviointi käyttäenkasvojen analyysisaattaa olla lupaava lähestymistapa.

Vaikka ehdotamme tätä menetelmää vain aikuisten tunnistamiseen, yhteishakijamme Yoti parantaa teknologian tarkkuutta lasten iän arvioinnissa. Uusimmassaanvalkoinen paperi, Yoti raportoi, että "tekniikka on tarkka 6-12-vuotiaille, keskimääräinen absoluuttinen virhe (MAE) on 1,3 vuotta ja 1,4 vuotta 13-17-vuotiaille."

Yksi COPPA:n ja uusien lakien yksityisyyttä suojaavan ikäarvioinnin etu on, että ihmiset pitävät siitä. SuperAwesome raportoi, että aina kun kasvojen ikäarvio on saatavilla vaihtoehtona vanhempien suostumukseen Yhdysvaltojen ulkopuolella, yli 70 % vanhemmista valitsee sen muiden menetelmien sijaan. Viimeaikaiset todisteetFamily Online Safety Institutekestää tämän. Rajat ylittävässä lainkäyttöalueellakyselyynvanhempien ja lasten asenteista iänvarmistusmenetelmiin, FOSIlöytyikorkeatasoinen tuki menetelmille, kuten kasvojen iän arviointi, jota voidaan käyttää "ilman yhteyttä identiteettiin tai henkilötietoihin".

Ikäarvioinnin ja biometristen tietojen selvittäminen

Kaikki keskustelut kasvojen iän arvioinnista VPC:tä tai iänvarmistusta varten sotkeutuvat lopulta biometrisiin tietoihin. Monet uudet ja kehittyvät iänvarmistustekniikat käyttävät biometrisiä tietoja, kuten kasvojen tai äänentunnistustekniikkaa, joka puolestaan ​​voi sisältää algoritmeja ja/tai tekoälytekniikoita.

Sen äskettäinBiometristen tietojen käytäntölausunto, FTC ilmaisi huolensa biometristen tietojen käytöstä kuluttajien yksityisyyden, tietoturvan ja mahdollisen puolueellisuuden ja syrjinnän suhteen. Nämä huolenaiheet ovat varmasti perusteltuja, mutta kaikki biometriset tekniikat eivät aiheuta tällaisia ​​ongelmia. Tämä pätee erityisesti silloin, kun tekniikkaa ei ole suunniteltu yksilöimään yksilöllistä yksilöä.

Tässä mielessä,Yksityisyyttä suojaava kasvojen ikäarvio poikkeaa useimmista kasvojentunnistustekniikan käyttötavoista. Kasvojentunnistustekniikka etsii kasvojen ainutlaatuisia geometrisia mittoja, kuten etäisyyttä ja kasvojen piirteiden välistä suhdetta, ja yrittää sovittaa ne olemassa olevaan tietokantaan, eli valokuvaan, tallennettuun mittaussarjaan, sekä yksilöllisiä tietoja henkilön tunnistamiseksi.

Sitä vastoin kasvojen iän arviointi ottaa elävän kasvokuvan, muuntaa sen numeroiksi ja vertaa lukuja harjoitustietojoukossaan oleviin malleihin, jotka liittyvät tunnettuihin ikään. Tässä, vaikka menetelmä toimii käsittelemällä valokuvaa henkilön kasvoista, ainoa tulos on tunnistamaton ikäarvio.

Yhdistyneen kuningaskunnan tietokomissaarin toimisto tunnusti tämänerottelu, selittää kasvojen iänarvio"voidaan erottaa muista kasvojentunnistustekniikoista..." Se selitti, että Yoti "ei käytä työkalua niiden henkilöiden yksilöimiseen, joiden kuvat on otettu iänarviointityökalulla. Sen sijaan sitä käytetään luokittelemaan heidät iän mukaan yksilöimättä niitä."

Samoin Ranskan tietosuojaviranomainen, Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés,arvioinutkäyttökasvojen ikäarviop*rnografiasivustot, jotka perustuvat kasvoanalyysiin ilman kasvojen tunnistusta, voisivat olla EU:n tietosuojalain mukaisia.

Kasvojen estimointiskannaukset voivat silti herättää tietosuojaongelmia. Näitä on tasapainotettava sellaisten tekijöiden kanssa, kuten tehokkuus, tarkkuus, tasapuolisuus ja lasten yksityisyyttä ja turvallisuutta koskevat tavoitteet, joita päätöksentekijät yrittävät saavuttaa. Monet olemassa olevista VPC- ja iänvarmistuksen ratkaisuista, kuten kuvallinen henkilöllisyystodistus, sosiaaliturvatunnus tai maksukortti, ovat usein tarpeettoman invasiivisia, mikä mahdollistaa nimen, osoitteen, syntymäajan ja yksilöllisen tunnusnumeron keräämisen. Ja ne saattavat estää lapsia käyttämästä turvallisia ja vaatimustenmukaisia ​​palveluita.

Jos lapset eivät pääse VPC-virran läpi, koska heidän vanhemmillaan ei ole luottokorttia tai jos iänvarmistusjärjestelmä estää heitä pelaamasta, he voivat päätyä valehtelemaan ikänsä tai käyttää vähemmän yksityisyyttä suojaavia palveluita.

FPF julkaisi äskettäin infografian,Ikävarmuuden purkaminen: teknologiat ja kompromissit, tarkastellaan yleisiä ja uusia iänvarmistusmenetelmiä, mukaan lukien biometriset tunnisteet, kuten kasvojen skannaukset, ja algoritmiset menetelmät, kuten useiden tietopisteiden tai signaalien käyttäminen VR-pelistä. Harkittaessa tarkkuuden/tehokkuuden ja yksityisyyden/turvallisuuden välisiä kompromisseja FPF varoitti, että "on tärkeää ottaa huomioon konteksti, jotta voidaan määrittää oikeasuhteinen iänvarmistusmenetelmä kullekin erityiselle käyttötapaukselle".

Ikävarmistukseen on todellakin olemassa laaja valikoima erilaisia ​​käyttötapauksia ja vastaavia ratkaisuja aina lasten pitämisestä poissa aikuisten palveluista, kuten uhkapeleistä tai p*rnosta, palvelun mukauttamiseen lapsen tai teinin ikään.Iso-Britannian lasten koodijaKalifornian iän mukainen suunnittelukoodi,vahvistaakseen jonkun olevan aikuinen, jotta hän voi antaa lapselle tietosuojaluvan COPPA:n kaltaisen tietosuojalain mukaisesti.

Vaikka joissakin tapauksissa saattaa olla tarkoituksenmukaista käyttää yksityisyyttä loukkaavaa menetelmää korkeamman riskin, säänneltyjen tai ikärajoitettujen palvelujen yhteydessä, vähemmän tarkka menetelmä, kuten itseilmoitus, saattaa olla sopiva alhaisemman riskin palveluille. Useimmissa käyttötapauksissa kasvojen iän arviointi kuitenkin riittää. Valitettavasti huonosti kirjoitetut lait, jotka eivät tee riittävää eroa biometristen tunnisteiden keräämisen ja niiden käyttötapausten välillä, voivat rajoittaa innovaatioita ja jättää lasten yksityisyyden suojaamatta.

Johtopäätös

Toistaiseksi FTC ei ole kommentoinut osavaltion lakien iänvarmistusvaatimuksia, eikä se todennäköisesti tee niin. FTC voi kuitenkin vaikuttaa tällaisten lakien ja vaatimusten kehittämiseen hyväksymällä vireillä olevan hakemuksen VPC:n kasvojen ikäarvioinnin valtuuttamiseksi COPPA:n mukaisesti ja vaatimalla kasvojen iän arviointia käyttäviä yrityksiä ottamaan käyttöön tiukat yksityisyyden ja turvallisuuden suojatoimenpiteet.

Suojellakseen lapsia täysin COPPA:n ulkopuolella lainsäätäjät, tietosuojaviranomaiset ja muut tietosuoja-alan ammattilaiset voivat tehdä yhteistyötä varmistaakseen, että kaikissa uusissa laeissa tehdään ero iänvarmistuksen käyttötapausten ja biometristen lähestymistapojen välillä, ja rakentaa yksityisyyden suojauksia, jotka käsittelevät ennakoitavissa olevia tietosuojariskejä. He voivat keskittyä luomaan tehokkaita, toteutettavissa olevia ja tasapuolisia VPC- ja iänvarmistusmekanismeja lasten suojelemiseksi verkkotiloissa.

Kuinka kasvojen iänarviointitekniikka voi auttaa suojaamaan lasten yksityisyyttä COPPA:n ja sen jälkeen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 5961

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.