Fanfiction-sivustot: Lopullinen lista (tutkittava vuonna 2022) (2024)

Niille, jotka pitävät televisiosarjoista tai elokuvista, joissa on vahvoja, tunnistettavia hahmoja, tällaisten ohjelmien yhä uudelleen ja uudelleen katsominen voi olla varsin rajoittava. Loppujen lopuksi niiden tekijät voivat tuottaa vain niin monta tarinaa. Parhaista yrityksistään huolimatta he voivat tuottaa vain rajoitetun määrän työtä. Kun niin monet fanit kaipaavat lisää, fanfictionin maailma ja parhaat fanfiction-sivustot tulevat esille tarjoamaan enemmän erilaisia ​​tarinoita.

Sisällysluettelo

Mitä on fanfiction?

Tämä on pohjimmiltaan fiktiota, joka perustuu aikaisempaan teokseen. Esimerkiksi suosittu televisiosarja voi tuottaa useita outoa kirjoitettuja tarinoita hahmojen, ympäristön ja tilanteiden perusteella. Fanifiktio heijastaa materiaalin kirjoittavan fanin näkemystä. Tämä tarkoittaa, että he luovat tarinoita elokuvien, televisiosarjojen ja muiden ohjelmien perusteella. Vaikka fanfiction perustuu muuhun materiaaliin, se voi olla varsin omaperäistä tarinoiden kokoamisen suhteen. Lisäksi ei ole harvinaista nähdä eri teoksia ja tasatyyppejä yhdistyvän fanfiction-tarinaksi. On huomattava, että fanfictionit ovat enimmäkseen ilmaisia, ja kirjoittajat eivät saa työstään palkkiota, joka perustuu alkuperäisen teoksen rakkauteen tai nauttimiseen. Paras paikka löytää tällaisia ​​tarinoita ovat fanfiction-sivustot.

Mitä ovat fanfiction-sivustot?

Fanfiction-sivustot: Lopullinen lista (tutkittava vuonna 2022) (1)

Suurin osa hyvä fanfiction-sivusto on keräyspiste fanfiction-tarinoille, joita muut voivat jakaa ja lukea. Näin fanfiction-kirjailijat voivat näyttää teoksiaan ja antaa muiden nauttia luomistaan ​​tarinoista. Jotkut sivustot ovat genrekohtaisia ​​tai jopa yksittäisiä televisio- tai elokuvasarjoja, kun taas toiset voivat olla luonteeltaan yleisempiä yhdistämällä eri genrejä ja sarjoja yhteen paikkaan. Parhailla fanfiction-sivustoilla on pitkä historia ja ne tarjoavat korkealaatuisia töitä kirjoittajilta, jotka rakastavat syvää alkuperäistä materiaalia.

Monet fanfiction-sivustot ovat ilmaisia, eivätkä ne veloita fanien lähettämän materiaalin lukemisesta. Jotkut saattavat saada sinut liittymään sivustoon virallisesti. Ja useimmilla on lähetysohjeet, joiden avulla voit luoda ja julkaista fanfictioni heidän verkkosivustollaan. Monille fanfiction-sivustot ovat kanava teoksilleen, jotka eivät muuten näkisi päivänvaloa. Vaikka suurin osa fanikirjallisuudesta on ilmaista, on niitä, jotka tienaavat tuottamillaan teoksilla.

Suosituimmat fanfiction-sivustot

Internetissä on satoja hyviä fanfiction-sivustoja. Niiden laatu vaihtelee kuitenkin tekijöiden toimituksista riippuen. Tyylilajin rakastamana löydät monia teoksia yllättävän monista lähteistä. Tämä johtuu siitä, että fanfictionia rajoittavat vain fanit itse. Tämä tarkoittaa, että löydät teoksia monista eri aiheista, joita et ehkä odotakaan.

Seuraavassa ovat vuoden 2022 suosituimmat fanfiction-sivustot. Jos etsit korkealaatuista työtä, näillä sivustoilla kannattaa käydä.

1.Omamme arkisto

Koska tämä sivusto on voittoa tavoittelematon, siinä ei ole mainoksia, mikä tekee tästä erittäin suositun paikan vierailla. Löydät laajan valikoiman aiheita tavallisista sarjaelokuvista ja televisio-ohjelmista One Directionin kaltaisiin ryhmiin. Laaja valikoima auttaa tekemään Archive of Our Ownista tai AO3:sta, koska sitä usein kutsutaan paikaksi, johon monet ihmiset käyvät säännöllisesti löytääkseen laadukasta fanikirjallisuutta.

2.AsianFanfics

Nimestään huolimatta tämä sivusto on englanninkielinen ja tarjoaa monia erilaisia ​​fanfiction-aiheita aasialaisessa kulttuurissa suosittujen hahmojen, aiheiden ja genrejen perusteella. Vuonna 2009 Wingliniksi perustettu AsianFanfics tarjoaa yhden verkon suurimmista Aasian-pohjaisen fanfictionin kirjastoista. AsianFanficsilla on yli 220 000 tarinaa ja lähes puoli miljoonaa lukijaa, joten suuri osa AasianFanficin menestyksestä johtuu sen tarjoamasta fanfictionin monipuolisuudesta. Novelleista täyspitkiin romaaneihin tämä on yksi parhaista fanfiction-sivustoista, joita voit löytää.

3.deviantART

Yksi epätavallisimmista suosituimmista fanfiction-sivustoista, koska se perustuu kuvataiteeseen. Vuonna 2000 perustettu deviantART tarjoaa lähes 250 miljoonaa taidetta, joista 140 000 ladataan päivittäin. 25 miljoonaa kävijää vaarantavat yleisön tälle merkittävälle fanfiction-sivustolle, joka kattaa monenlaisia ​​aiheita, kuten draamaa, kauhua, huumoria, yleistä fiktiota, tieteiskirjallisuutta ja romantiikkaa. Mikä tekee deviantARTista ainutlaatuisen, on fanitaiteen korostaminen tarinoiden ohella. Tämä sisältää myös monia sarjakuvakirjoja, jotka kattavat monenlaisia ​​​​aiheita.

4.Fanfiction

Epäilemättä suurin ja kiistatta suosituin fanfiction-sivusto, Fanfiction perustettiin vuonna 1998 ja on kasvanut vahvasti siitä lähtien. Sivustolla on yli 2 miljoonaa käyttäjää, ja se tarjoaa tekijöiden lähettämiä tarinoita ympäri maailmaa yli 30 eri kielellä. Mikä tekee Fanfictionista niin vaikuttavan, on heidän sivustollaan esitettyjen tarinoiden laajuus. Elokuvista mangaan, televisioon, musikaaleihin, sarjakuviin, peleihin ja muuhun, Fanfiction on pakollinen jokaiselle, joka rakastaa tällaista työtä, ja se on täydellinen paikka julkaista omaa fanifiktiota.

5.Harry Potter -fanfiction

Yksi suosituimmista fanfiction-sivustoista, joka on rajoitettu yhteen aiheeseen, Harry Potter -fanifiction -sivustolla on yli 80 000 tarinaa. Perustuu Harry Potterin seikkailuihin J.K. Rowling, voit löytää kaikenlaista fanfiktiota, joka perustuu Harry Potterin hahmoihin ja ympäristöön. Tämän sivuston tekee erityisen erikoisen se, että tarinoiden laadun varmistavat sivuston omistajat, joten luet vain tietyt standardit täyttävää fanfiktiota. Lisäksi vuotuiset palkinnot kannustavat vielä parempaan kirjoittamiseen, mikä tekee tästä fantastisen sivuston Harry Potter -faneille.

6.Internet-arkisto

Vuonna 1996 perustettu Internet Archive ei ole varsinaisesti fanfiction-sivusto, mutta materiaalin keräämisen valtavan kokonsa vuoksi siitä on tullut suosittu paikka kaikenlaiselle fanfictionille. Internet Archive on voittoa tavoittelematon digitaalinen kirjasto, joka tarjoaa kirjoja, tekstejä, videoita ja ääntä ilmaiseksi. Vierailijat eivät voi vain ladata materiaaleja, he voivat myös ladata niitä. Suuri osa täältä löytyvistä asioista on julkista, mutta yli 500 teosta kuuluu fanfictionin genreen.

7.K-pop fanfiction

Korean popin tai K-popin maailma on varsin suosittu ympäri maailmaa, joten ei ole ihme, että musiikkigenre tuottaa huomattavan määrän fanfictionia. Tarinat pyörivät monien suosittujen K-pop-artistien ja -ryhmien ympärillä ja sisältävät tarinoita toiminnasta, seikkailusta, romanssista ja komediasta. Monille K-pop-faneille tuotettu fanfiction tarjoaa yksinkertaisen ja tehokkaan tavan kokea suosikkiartistinsa ja -yhtyeensä eri muodossa, joka on varsin houkutteleva.

8. Kindle Worlds

Kun fanfictionin suosio kasvoi päivä päivältä, ei ollut yllättävää, että Amazon hyppäsi molemmin jaloin vuonna 2013 luomaan Kindle Worlds. Toisin kuin monet muut suosituimmat fanfiction-sivustot, Kindle Worlds tarjoaa tekijöille tavan saada rahaa teoksistaan. Tämä johtuu siitä, että Amazon omistaa oikeudet lisensoida monia alkuperäisiä tarinoita ja genrejä, jotta fanikirjailija voi ansaita rahaa ja julkaista teoksensa ilman pelkoa oikeudellisista ongelmista. Tämä tarkoittaa, että fanikirja, jonka kirjoitat ja lähetät Kindle Worldsille, voi olla toisen tulovirran alku. Mutta lukijana sinun on maksettava 0,99–3,99 dollaria lukeaksesi teoksen.

Päivittää: Elokuussa 2018 Amazon sulki Kindle Worlds -verkkosivuston.

9.Lainaus

Toinen erittäin suosittu fanfiction-sivusto, Quotev tarjoaa monia erilaisia ​​sarjaromaaneja ja tarinoita, jotka perustuvat alkuperäisiin teoksiin. Se on kuitenkin myös hauska sivusto, jossa on runsaasti galluppeja, kyselyitä ja tietokilpailuja, jotka pitävät vierailijat viihteinä, kun he eivät etsi suosikkiteoksiaan. Kuten Fanfiction-sivusto, Quotev tarjoaa erilaisia ​​​​luokkia, jotka sisältävät fantasiaa, tieteiskirjallisuutta, animea, mangaa ja paljon muuta. Tämä mahdollistaa helpon navigoinnin löytääksesi haluamasi teokset.

10.Wattpad

Yli 10 miljoonalla kuukaudessa lukijallaan Wattpad on yksi parhaista fanfiction-sivustoista, joka palvelee suurta ja monipuolista yleisöä. Wattpadin suosio johtuu osittain siitä, että niin monet teokset ovat lukijoille ilmaisia, sekä itse sivuston saavutettavuus. Voit katsella Wattpadia millä tahansa mobiililaitteella, mikä tarkoittaa, että voit nauttia fanifiktiosta tien päällä tai missä tahansa, missä sinulla on Internet-yhteys.

On huomattava, että tässä luetellut 10 sivustoa tarjoavat laillisesti tunnustetun kanavan fanfictionin näyttämiselle. Fanfictionin myyminen ei kuitenkaan ole laillista, ellei sivustolla ole teoksen alkuperäisten tekijöiden tai alullepanijoiden, kuten Kindle Worksin, lupaa. Fanfiction-kirjoittajille tämä tarkoittaa, että materiaalin lähettäminen voittoa tavoitteleviin tarkoituksiin tulee tehdä vain sivustoilla, joilla on asianmukaiset lisenssit.

Niille, jotka haluavat katsella parhaita fanfiction-sivustoja, se alkaa edellä mainituista tämän artikkelin sivustoista. Sinun tulisi etsiä aihetta tai genreä, joka herättää kiinnostuksesi, ja etsiä se hyviltä fanfiction-sivustoilta, joilla on vakaat hakustandardit. Juuri tällaiset standardit erottavat huonolaatuiset sivustot suosituista fanfiction-sivustoista, jotka korostavat laatua yleisölleen.

Fanfiction-sivustot: Lopullinen lista (tutkittava vuonna 2022) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6033

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.