Autovakuutuksen vähimmäisvaatimukset (2024)

Vähimmäissuojat ja vakuutusmäärät, jotka on ostettava, jotta autosi rekisteröintiä ja rekisterikilpien hankkimista koskevat taloudellisen vastuun vaatimukset täyttyvät, ovat:

Virheettömät edut – henkilövahinkojen suoja (PIP)

No-Fault, jota kutsutaan myös henkilövahinkojen suojaksi (PIP), on suunniteltu maksamaan taloudelliset tappiot (eli sairaanhoitokulut, menetetyt tulot ja tietyt muut kohtuulliset ja välttämättömät kulut, jotka liittyvät aiheutuneisiin vammoihin), enintään 50 000 dollaria henkilöä kohden ("No-Fault-perusturva"), kuljettajalle ja kaikille autossasi loukkaantuneille matkustajille sekä autosi käytön tai käytön vuoksi loukkaantuneille jalankulkijoille New Yorkin osavaltio.

No-Fault-vakuutuksen tarkoituksena on palauttaa auto-onnettomuuksissa loukkaantuneiden henkilöiden terveys ja tuottavuusmahdollisimman nopeasti. New Yorkin no-Fault-lain vuoksi auto-onnettomuuksista johtuvat kanteet voidaan nostaa vain taloudellisista menetyksistä, jotka ylittävät no-Fault-etuudet, ja ei-taloudellisista vahingoista (kuten kipu ja kärsimys) vain, jos kyseessä on "vakava vamma" (määritellyn mukaisesti vakuutuslaissa) säilytetään.

No-Fault on henkilövahinkovakuutus, eikä se korvaa autosi korin korjausta tai toisen osapuolen moottoriajoneuvolle tai muulle henkilökohtaiselle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja. No-Fault on myös ensisijainen sairausvakuutus, mikä tarkoittaa, että se maksaa ensin, jos vahinko johtuu auto-onnettomuudesta.

Tämän vakuutuksen puitteissa vakuutuksenantajasi tarjoaa sinulle ja kaikille kotitaloudessasi asuville sukulaisille suojan taloudellisilta tappioilta, jotka johtuvat vammoista, jotka aiheutuvat moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa missä tahansa Yhdysvalloissa, sen alueilla ja hallussa tai Kanadassa. Se tarjoaa myös korvauksen kaikille matkustajille, jotka loukkaantuvat onnettomuuksissa New Yorkin osavaltiossa ajoneuvossasi, sekä vieraileville matkustajille, jotka ovat New Yorkin osavaltion asukkaita, jotka ovat loukkaantuneet ajoneuvossasi missä tahansa Yhdysvalloissa, sen alueilla ja omaisuuksissa tai Kanadassa, jos niitä ei kata toinen autovakuutus New Yorkin osavaltiossa.

Kaikki New Yorkin osavaltiossa moottoriajoneuvoissa loukkaantuneet jalankulkijat ovat myös No-Faultin suojassa.

Perus No-Fault-autovakuutus kattaa:

  • kohtuulliset ja tarpeelliset tapaturmiin liittyvät sairaanhoito- ja kuntoutuskulut (vahvistettujen maksutaulukoiden mukaisesti);
  • 80 % menetetyistä työansioista enintään 2 000 $ kuukaudessa enintään kolmen vuoden ajan tapaturman sattumispäivästä; New Yorkin osavaltion työkyvyttömyyden, työntekijän korvauksen ja liittovaltion sosiaaliturvan työkyvyttömyysetuuksien lakisääteiset hyvitykset.
  • enintään 25 dollaria päivässä, enintään vuoden ajan onnettomuuspäivästä, korvatakseen muut kohtuulliset ja välttämättömät kulut (esim. kotitalousapu ja kuljetuskulut sairaanhoitoon/-hoitoon) auto-onnettomuudesta; ja
  • 2 000 dollarin kuolemantapauskorvaus (50 000 dollarin no-Fault-perusrajan lisäksi), joka maksetaan moottoriajoneuvo-onnettomuudessa kuolleen No-Fault-etuuksiin oikeutetun henkilön kuolinpesälle.

Useimmissa vakuutuksissa henkilö ei kuitenkaan ole oikeutettu No-Fault-etuuksiin, jos:

  • ajaminen päihtyneenä tai onnettomuuteen vaikuttaneen päihteen käytön alentuneena, lukuun ottamatta yleissairaalassa tai yleissairaalan ulkopuolella ambulanssityöntekijän suorittamia ensiapupalveluja. No-Fault-vakuutuksenantajalla on kuitenkin oikeus periä päihtyneeltä tai vammautuneelta kuljettajalta kaikki ne No-Fault-maksut, jotka autovakuutuksenantaja on suorittanut kuljettajalle suoritetuista hätäpalveluista, jos kuljettaja on tuomittu rattijuopumuksesta tai heikentynyt alkoholin tai huumeiden käytön vuoksi.
  • tahallisesti aiheuttaa omia vammojaan;
  • mönkijällä tai moottoripyörällä ajaminen kuljettajana tai matkustajana (moottoripyörän tai mönkijän törmännyt jalankulkija on suojattu);
  • loukkaantui rikoksen yhteydessä;
  • loukkaantunut ajoneuvossa, jonka tiedetään olevan varastettu; tai
  • vakuuttamattoman ajoneuvon omistaja.

Vastuuvakuutus – ruumiin- ja omaisuusvahingot

Tämä vastuusuoja suojaa sinua (ja kaikkia autoasi luvallasi ajavia), jos joku toinen henkilö ("kolmas osapuoli") esittää sinua vastaan ​​vaatimuksen väittäen, että olet ollut huolimaton tai muuten syyllinen. Siten tämä vakuutus suorittaa maksuja puolestasi tälle loukkaantuneelle kolmannelle osapuolelle, jos autosi joutuu onnettomuuteen, joka johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan muille tai vahingoittaa heidän omaisuuttaan.

Lisäksi vakuutusyhtiösi on tarjottava sinulle oikeudellinen suoja tällaisia ​​vaateita vastaan ​​alentamatta vakuutuksesi vastuurajoja.

TheminimirajatNew Yorkin ajoneuvo- ja liikennelain edellyttämät kolmannen osapuolen ruumiinvamman korvausvastuut ovat:

  • 25 000 dollaria ruumiinvammoista (joka ei johda kuolemaan) tai 50 000 dollaria kaikista kuolemaan johtaneista vammoista, jotka yksi henkilö on saanut onnettomuudessa;
  • 50 000 dollaria ruumiinvammoista (joka ei johda kuolemaan), jonka kaksi tai useampi henkilö on saanut yhdessä onnettomuudessa, tai 100 000 dollaria vammoista, jotka ovat johtaneet kahden tai useamman henkilön kuolemaan yhdessä onnettomuudessa (edellä mainitut henkilökohtaiset rajoitukset huomioon ottaen).

Koska lain vaatima omaisuusvahingon vastuusuojan vähimmäisraja toisen osapuolen autolle tai omaisuudelle aiheutuneista vahingoista on 10 000 dollaria onnettomuutta kohden, näistä New Yorkin vastuun vähimmäisrajoista käytetään joskus yhteisnimitystä "25 000 $/50 000/10 000 $" tai "25/50/10".

Jos ajoneuvoasi kuitenkin käytetään tai sitä käytetään toisessa osavaltiossa tai Kanadan provinssissa, joka edellyttää korkeampia vastuurajoja kuin yllä mainitut New Yorkin määräämät rajat tai ostetut tavarat, vakuutuksesi kattaa tällaisen muun lainkäyttöalueen vaatimat rajoitukset.

Jos loukkaantut auto-onnettomuudessa tai autosi vaurioituu jonkun toisen laiminlyönnistä, saatat pystyä hakemaan tämän toisen henkilön autovakuutuksesta henkilö- ja omaisuusvahinkovastuuta. Sinun on osoitettava, että toinen osapuoli oli syyllinen. Sinulla on oikeus haastaa toinen auto-onnettomuuteen osallinen osapuoli oikeuteen kivusta ja kärsimyksestä,vainjos olet saanut "vakavan vamman" vakuutuslaissa määritellyn mukaisesti. Voit myös nostaa oikeuteen kolmatta osapuolta vastaan ​​omaisuusvahingoista ja ruumiinvamman sattuessa muista taloudellisista menetyksistä, jotka eivät kata No-Fault-vakuutuksesi rajat tai ylittävät sen.

Toisen osapuolen haastaminen oikeuteen olisi sinun oma henkilökohtainen toimintasi, eikä se koske vakuutusyhtiötäsi vakuutuksenne ehtojen mukaisesti. Jos päätät haastaa jonkun muun oikeuteen, vakuutuksenantajasi ei ole velvollinen tarjoamaan tai maksamaan asianajajaa, jonka saatat haluta tai joutua käsittelemään vaatimustasi toista osapuolta vastaan.

Vaikka autosi vastuuvakuutus kattaa jokaiselle ajoneuvossasi olevalle matkustajalle, joka on loukkaantunut kuljettajan huolimattomuudesta aiheutuneessa onnettomuudessa, se ei todennäköisesti kata mitään vastuuta, jos loukkaantunut matkustaja on puolisosi, ellet osta lisävastuuvakuutusta. Puolisosi olisi kuitenkin edelleen oikeutettu perus No-Fault -turvaan, kuten aiemmin kerrottiin. Kun ostat vakuutusta, tarkista vakuutusyhtiöltäsi, asiamieheltäsi tai välittäjältäsi, tarjoaako vakuutuksesi puolisollesi ruumiinvammavastuu.

Vakuuttamattomien autoilijoiden vakuutus

Toinen tärkeä autovakuutuksesi ominaisuus on henkilövahinkojen suoja sinulle, kaikille kotitaloudessasi asuville perheenjäsenille ja autossasi oleville henkilöille, jos sinä tai he loukkaantuvat vakuuttamattoman ajoneuvon huolimattomuuden tai törmäyksen seurauksena. -ja juokseva autoilija. Tämä pakollinen vakuutus koskee vain New Yorkin osavaltiossa sattuneista onnettomuuksista johtuvia ruumiillisia vammoja, eikä se kata autosi korivaurioita tai muulle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja.

New Yorkin onnettomuuksissa vaadittava vakuuttamattomien autoilijoiden suojan määrä on sama kuin vastuuvakuutuksesta vaadittava ruumiinvamman vähimmäisraja. Pienestä lisämaksusta tätä vakuuttamatonta autoilijan vakuutusta voidaan laajentaa niin, että se kattaa osavaltion ulkopuolisia onnettomuuksia hyväksymällä, joten tarkista asiamieheltäsi, välittäjältäsi tai vakuutuksenantajaltasi, haluatko tämän laajennuksen.

Jos joku autossasi loukkaantuu vakuuttamattoman ajoneuvon kuljettajan tai törmäyksen johdosta, tulee tehdä vahinkoilmoitussinunautovakuutusyhtiö tämän suojan piirissä. Vastaavasti sinun tulee tehdä vaatimussinunautovakuuttaja, jos sinä tai perheenjäsenesi loukkaantuu matkustaessaan tietämättään vakuuttamattomassa ajoneuvossa tai jalankulkijana vakuuttamattoman tai törmänneen autoilijan toimesta. Jos sinulla ei ole autoa, mutta kotitaloudessasi oleva sukulainen omistaa, voit tehdä korvausvaatimuksen tämän vakuutuksen perusteella.

Jos sinulla ei ole omaa vakuutusta, etkä ole kuulunut perheenjäsenen vakuutuksen piiriin kotitaloudessasi ja jos olet vammautunut jalankulkijana vakuuttamattoman ajoneuvon tai törmäyksen johdosta tai vakuuttamattoman ajoneuvon matkustajana Uudessa Yorkin osavaltiossa, saatat silti olla oikeutettu vakuuttamattomien autoilijoiden suojaan ja No-Fault -turvaan. Sinun tai edustajasi tulee ilmoittaa onnettomuudesta välittömästi asianmukaisille viranomaisille ja tehdä sitten viipymättä (tiukat aikarajat) vaatimus Motor Vehicle Accident Indemnification Corporationille (MVAIC), joka sijaitsee osoitteessa 110 William Street, 19th Floor, New York, New York 10038 (Puh.: 646-205-7800) (Faksi: 212-732-1826). LisäinformaatioMVAIC:n verkkosivuilla.

Ole tietoinen siitä, että on tärkeää ylläpitää vaadittua liikennevakuutusta jatkuvasti niin kauan kuin omistat auton. New Yorkin moottoriajoneuvojen osastolla (DMV) on järjestelmä, nimeltään Insurance Information and Enforcement System (IIES), joka havaitsee vakuuttamattomat ajoneuvot.

Vakuutuksenantajien on raportoitava DMV:lle kaikista henkilöistä, jotka he vakuuttavat ajoneuvovakuutuksen osalta, kuten peruutukset, uusiminen ja uusien vakuutusten myöntäminen. Nämä tiedot syötetään sähköiseen tietokantaan, joka seuraa jatkuvasti jokaisen rekisteröidyn ajoneuvon vakuutusturvaa. Autosi vastuuvakuutuksen laiminlyönti voi johtaa ajoneuvosi rekisteröinnin ja ajokortin keskeyttämiseen sekä muihin merkittäviin rahallisiin seuraamuksiin.

Nämä toimenpiteet voivat johtaa siihen, että saat DMV:ltä kirjeen, jossa tiedustelet vakuutusastettasi – vaikka ajoneuvosi olisi tällä hetkellä vakuutettu. Älä viivyttele DMV:ltä saamasi tämäntyyppisen kirjeenvaihdon käsittelyä, vaikka olisit varma, että vakuutuksesi on voimassa. Ota yhteyttä vakuutusasiamieheen, -välittäjään tai -yritykseen saadaksesi apua näihin kirjeisiin vastaamisessa, tai ota yhteyttä suoraan DMV:hen saadaksesi lisätietoja tällaisen kirjeenvaihdon käsittelystä.

Autovuokrasopimukset vaihtelevat autovuokraamoista toiseen. Kaikkien autovuokraajien on kuitenkin tarjottava lain edellyttämät vähimmäisturvat. Autovuokraamot voivat myydä törmäysvaurioista luopumista (CDW), joka tunnetaan myös nimellä "Optional Vehicle Protection" (OVP). Vuokrattaessa 30 peräkkäistä päivää tai vähemmän, New Yorkin osavaltion autovuokraamot voivat myydä CDW:tä tai, jos sitä ei ole ostettu, veloittaa vuokraajalta varastetun (kadonneen) tai vahingoittuneen vuokra-ajoneuvon kokonaisarvon. CDW:n päivittäinen hinta voi olla jopa 12 dollaria ajoneuvon arvosta riippuen.

Jos olet tällä hetkellä vakuutettu New Yorkin autovakuutuksella ja vuokraat auton 30 päiväksi tai lyhyemmäksi ajaksi missä tahansa Yhdysvalloissa, sen alueilla ja omaisuuksissa tai Kanadassa, sinun ei tarvitse ostaa CDW/OVP:tä autonvuokrauksesta yhtiöstä riippumatta siitä, onko sinulla törmäys tai kattava kattavuus omalla autollasi. Tällä hetkellä tällainen kattavuus tarjotaan tällä hetkellä ilman lisämaksua. Lisäksi monet luottokorttiyhtiöt tarjoavat myös jonkinlaisen "törmäysvahinkoturvan" kortinhaltijoilleen ajoneuvoille, jotka he vuokraavat tällä kortilla. Tämä on erillinen kaikista muista vakuutuksista ja kattaa yleensä vain tappiot, jotka ylittävät muiden olemassa olevien vakuutusten perusteella perittävät summat. On huomattava, että luottokorttiyhtiöt eivät ulota tätä kattavuutta kaikkiin ajoneuvoihin. Voit tarkistaa luottokorttiyhtiöltäsi, minkä suojan se tarjoaa ja minkä tyyppisiä ajoneuvoja se kattaa. Näiden sopimusten mukaista vakuutusturvaa säätelee New Yorkin osavaltion vakuutuslaki, ja sen on annettava lisensoitu New Yorkin osavaltion vakuutusyhtiö.

Lisäksi jotkut autovuokraamot tarjoavat korkeampia vastuurajoja kuin vaadittu 25/50/10 lisämaksusta. Haluat ehkä ostaa tämän lisäturvan, jos sinulla ei ole autoa. Jos sinulla on jo vakuutus, jolla on korkeammat vastuurajat, se kattaa auton vuokrauksen. Joillakin vuokra-autoyhtiöillä on myös lupa myydä ylimääräisiä tapaturma- ja terveysvakuutuksia (vaadittujen No-Fault-etujen lisäksi) sekä ajoneuvosta varastettujen henkilökohtaisten tavaroiden kattavuus. Näitä vakuutusturvaa säätelee myös New Yorkin osavaltion vakuutuslaki, ja lisensoidun New Yorkin osavaltion vakuutusyhtiön on annettava ne.

Autovakuutuksen vähimmäisvaatimukset (2024)

FAQs

Mikä vaikuttaa autovakuutuksen hintaan? ›

Hintaan vaikuttavat muun muassa ajoneuvon tyyppi (esim. auto, moottoripyörä tai moottorikelkka), ajoneuvon tekniset tiedot, vakuutuksenottajan ikä, asuinpaikka ja vahinkohistoria. Henkilöautojen ja pakettiautojen kohdalla hintaan vaikuttavat myös merkittävästi ajetut kilometrit.

Meneekö trafilta tieto vakuutusyhtiölle? ›

Uudet vakuutustiedot välittyvät vakuutusyhtiöstä sähköisesti liikenneasioiden rekisteriin, joten tietojen muutos ei vaadi sinulta muita toimenpiteitä.

Kuka saa autovakuutuksen? ›

Liikennevakuutuslaki edellyttää, että kaikki liikenteessä käytettävät moottoriajoneuvot on vakuutettava liikennevakuutuksella. Vakuuttamisvelvollisuus koskee ajoneuvon omistajaa ja pysyvää haltijaa. Vakuutuksen voi ottaa joko omistajan tai haltijan nimiin.

Voiko vakuutuksen siirtää toiseen autoon? ›

Tarkista ajoneuvosi vakuuttamisvelvollisuus verkkotestillämme. Vakuutuksenottaja voi irtisanoa liikennevakuutuksen ja siirtää sen toiseen vakuutusyhtiöön milloin tahansa vakuutuskauden aikana. Jos irtisanottava vakuutus koskee rekisteröityä ajoneuvoa, vakuutus irtisanotaan ottamalla uusi vakuutus.

Paljonko autovakuutus maksaa vuodessa? ›

Kustannukset auton korjauksissa nousevat nopeasti, jos ongelmaa on vähänkään hankala paikantaa. Autovakuutuksen maksavat Suomessa kodinplazan mukaan noin 140,00 € – 1 350,00 € vuodessa riippuen auton merkistä, mallista, sylinteritilavuudesta sekä vakuutuksen laajuudesta.

Miksi autovakuutus on niin kallis? ›

Vakuutuksen hintaan vaikuttavat:

Liikennevakuutuksen maksuun vaikuttavat autosi tekniset tiedot, esimerkiksi teho ja ikä. Uusien autojen liikennevakuutus on yleensä edullisempi kuin vanhoilla autoilla, sillä uusien autojen turvatekniikka on vanhoja autoja parempi. Tämä näkyy myös vahinkotilastoissa.

Voiko auton ottaa päiväksi liikennekäyttöön? ›

Ajopelin saa liikennekäyttöön ja siihen voi ottaa vakuutuksen myös verkkopalvelujen kautta. Liikennekäyttöön ottaminen on maksutonta. Seisonta-ajan jälkeen ajopelillä voi lähteä liikenteeseen heti, kun se on otettu uudelleen liikennekäyttöön, auto on katsastettu, verot maksettu ja liikennevakuutus on voimassa.

Kauanko auto voi olla Seisonnassa? ›

Liikennekäytöstäpoisto tulee voimaan heti ilmoituksen jälkeen ja on voimassa toistaiseksi. Jos et käytä ajoneuvoa juuri nyt, voit poistaa sen tilapäisesti liikenteestä ja säästää samalla ajoneuvokuluissa. Liikennekäytöstä poisto tulee voimaan heti.

Saako vainajan autolla ajaa? ›

Perikunta saa ajaa autolla ja sitä voidaan käyttää, kunhan käyttöön on muiden perikunnan osakkaiden suostumus. Mikäli auto tulee vain yhden henkilön käyttöön, kannattaa ehkä pohtia, tulisiko tämä henkilö vaihtaa auton haltijaksi.

Voiko vakuutuksen ottaa toisen puolesta? ›

Ajoneuvovakuutuksen ottaminen toisen nimiin on kiellettyä, mutta yllättävän yleistä. Monet eivät tiedä, miksi vakuutuksia ei voi ottaa muiden nimiin tai miksi toisen haamuostajaksi ei kannata suostua. Sijaistoimijaa käytetään monista syistä.

Pitääkö autovakuutus olla omistajan nimissä? ›

Vakuutuksenottajan tulee liikennevakuutuslain mukaan olla joko ajoneuvon omistaja tai ajoneuvon haltija, mikäli ajoneuvolla sellainen on. Haltijalla tarkoitetaan ajoneuvon pääasiallista käyttäjää, kun tämä on joku muu henkilö kuin ajoneuvon omistaja.

Voiko autovakuutuksen ottaa ilman ajokorttia? ›

Jos ajoneuvolla ei ajeta, sen voi poistaa liikennekäytöstä vakuutusyhtiöiden tai liikenne- ja viestintävirasto Traficomin palveluissa. Ajoneuvon huono kunto, säilyttämistapa, ajokortin puuttuminen tai ajokielto eivät myöskään vapauta vakuuttamisvelvollisuudesta.

Voiko vakuutuksen siirtää toiselle? ›

Vakuutusyhtiön vaihto onnistuu verkossa

Kun päätät vaihtaa vakuutusyhtiötä, ei sinun tarvitse odottaa vakuutuskauden päättymistä. Voit siirtää kaikki vakuutuksesi tai vaihtoehtoisesti vain osan vakuutuksista.

Voiko auto olla kahden henkilön nimissä? ›

Trafin mukaan auton omistajiksi voidaan merkitä useampi ihminen. Kun kaikki omistavat, paperillakin, kukaan ei voi esimerkiksi myydä autoa omin päin. Yhden ykkösomistajan viranomaiset kuitenkin papereihinsa haluavat, sillä autoverolappua ei ryhdytä pilkkomaan.

Pitääkö autovakuutus irtisanoa itse? ›

Huomaa, että ajoneuvovakuutusta sinun ei tarvitse irtisanoa itse, sillä vanhan vakuutuksen irtisanominen tapahtuu automaattisesti, kun olet ostanut uuden ajoneuvovakuutuksen.

Mikä vaikuttaa Kaskon hintaan? ›

Kaskovakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse auto ja kuljettaja. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi auton merkki, malli, teho, paino, ikä sekä vakuutuksenottajan ikä ja kotipaikka. Myös kerryttämäsi kaskovakuutuksen bonus vaikuttaa hintaan.

Miten vakuutusyhtiö laskee auton arvon? ›

Vakuutusyhtiö lunastaa ajoneuvon, jos sen arvo vaurioituneena yhdessä arvioitujen korjauskulujen kanssa ylittää ajoneuvon käyvän arvon. Koska vanhoilla autoilla käypä arvo on alhainen, voivat pienehkötkin vauriot johtaa auton lunastukseen. Sitä vastoin uudehkojen autojen tuntuvatkin vauriot kannattaa korjata.

Miten Kaskon hinta määräytyy? ›

Kaskovakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi autosi merkki ja malli, sen paino ja teho sekä ikäsi ja paikkakuntasi. Kaskon bonus alentaa vakuutuksen hintaa. Ammattiliiton jäsenyys vaikuttaa myös kaskon hintaan - ammattiliiton jäsenenä saat 10 % jatkuvan alennuksen kaskovakuutuksista.

Milloin autovakuutuksen hinta laskee? ›

Kun ajettuja kilometrejä kertyy vuodessa alle 20 000, vakuutuksen hinta laskee. Mikäli taas kilometrejä kertyy yli 25 000, liikennevakuutuksen hinta nousee.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 6347

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.